Ανοιξιάτικη επιστροφή του Wine Show στη Θεσσαλονίκη με 130 συμμετοχές
28/03/2023 12:37
28/03/2023 12:37
To Wine Show επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με μία διήμερη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Απριλίδου, στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ.
Για δύο ημέρες, από τις 12 μ. ως τις 8 μ.μ, στο Περίπτερο των Εθνών (6) της ΔΕΘ Helexpo , θα συναντηθούν η δυναμική των ελληνικών οινοποιήσιμων ποικιλιών και όλες οι νέες τάσεις στον κλάδο του κρασιού.
Στο Thessaloniki Wine Show 2023, πρωταγωνιστούν:
-Πάνω από130 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με κρασιά από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα.
-Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.
-Alternative WineBar
Δύο από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και ο Νικόλας Κυριακίδης παρουσιάζουν επιλεγμένα κρασιά, ήπιας ή μηδενικής παρέμβασης, βιοδυναμικά, βιολογικά και κρασιά για βίγκαν από όλη την Ελλάδα.
Μαζί τους, οι παράγωγοι των κρασιών θα μιλούν για τα κρασιά τους και την ιδιαίτερη προσέγγιση τους στην οινοποίηση, την ολιστική θεωρία, την βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παράγωγης ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.
Best Of Aris Sklavenitis
Ο Άρης Σκλαβενίτης -Καλύτερος Έλληνας Sommelier μετά από τον τελευταίο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier, επιλέγει και παρουσιάζει 25 κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο τους τελευταίους μήνες
CocktailBar
Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί . Επτά επιλεγμένα barς της Θεσσαλονίκης προτείνουν δύο cocktails βασισμένα στο κρασί
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο CentralStage, mixologists από τα επτά επιλεγμένα barσ (Pelosof,U Bar, CinCin, Casablanca, Apallou, Tribeca, Vogatsikou 3) θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά.
Τα cocktails θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα τα 50 ml κρασιού, φτιαγμένο αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς
To Wine Show επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με μία διήμερη διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 και τη Δευτέρα 3 Απριλίδου, στο περίπτερο 6 της ΔΕΘ.
Για δύο ημέρες, από τις 12 μ. ως τις 8 μ.μ, στο Περίπτερο των Εθνών (6) της ΔΕΘ Helexpo , θα συναντηθούν η δυναμική των ελληνικών οινοποιήσιμων ποικιλιών και όλες οι νέες τάσεις στον κλάδο του κρασιού.
Στο Thessaloniki Wine Show 2023, πρωταγωνιστούν:
-Πάνω από130 καταξιωμένα οινοποιεία, boutique wineries και δίκτυα διανομής με κρασιά από τον ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα.
-Καινοτόμα προϊόντα και Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίζουν για την υψηλή τους ποιότητα.
-Alternative WineBar
Δύο από τους καλύτερους Έλληνες Sommeliers, ο Θεολόγης Πλακόπουλος και ο Νικόλας Κυριακίδης παρουσιάζουν επιλεγμένα κρασιά, ήπιας ή μηδενικής παρέμβασης, βιοδυναμικά, βιολογικά και κρασιά για βίγκαν από όλη την Ελλάδα.
Μαζί τους, οι παράγωγοι των κρασιών θα μιλούν για τα κρασιά τους και την ιδιαίτερη προσέγγιση τους στην οινοποίηση, την ολιστική θεωρία, την βιώσιμη καλλιέργεια και τις δυνατότητες παράγωγης ποιοτικού κρασιού με ελάχιστες ή μηδενικές παρεμβάσεις.
Best Of Aris Sklavenitis
Ο Άρης Σκλαβενίτης -Καλύτερος Έλληνας Sommelier μετά από τον τελευταίο διαγωνισμό της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και Advanced Master Sommelier, επιλέγει και παρουσιάζει 25 κρασιά που τον εντυπωσίασαν περισσότερο τους τελευταίους μήνες
CocktailBar
Η σχέση του σύγχρονου bartender/mixologist με το ελληνικό κρασί . Επτά επιλεγμένα barς της Θεσσαλονίκης προτείνουν δύο cocktails βασισμένα στο κρασί
Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα βρίσκεται στο CentralStage, mixologists από τα επτά επιλεγμένα barσ (Pelosof,U Bar, CinCin, Casablanca, Apallou, Tribeca, Vogatsikou 3) θα παρασκευάζουν και θα σερβίρουν τις δημιουργίες τους διαδοχικά.
Τα cocktails θα έχουν βάση το κρασί, θα είναι διαφορετικά μεταξύ τους, με ελάχιστη ποσότητα τα 50 ml κρασιού, φτιαγμένο αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς
ΣΧΟΛΙΑ