Λόγια του Βαρδάρη

  • Αντιπολίτευσης... νέα
    02/06/2021 09:00

    Αντιπολίτευσης... νέα

    «Κεράκια» δυο χρόνων από τις εκλογές του Ιουνίου 2019 σβήνουν σήμερα οι περισσότεροι δήμαρχοι στη χώρα, όσοι δηλαδή δεν κατάφεραν να τα… πάρουν όλα και να εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή 26 Μαΐου 2019.

    Βρισκόμαστε δηλαδή σχεδόν στο ήμισυ της δημοτικής θητείας, μιας και οι νέοι δήμαρχοι ανέλαβαν από την 1η Σεπτεμβρίου. Δειλά- δειλά ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου 2023 εκδηλώνονται οι πρώτες υποψηφιότητες στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης και καταγράφεται μια σχετική… κινητικότητα στα υπάρχοντα δημοτικά συμβούλια.

    Μου λένε λοιπόν, ότι επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης δήμου έχει αποφασίσει να παραιτηθεί από την θέση του. Δεν θα το ανακοινώσει άμεσα, αλλά εντός των επομένων μηνών, και θα ξεκινήσει διαδικασίες, εσωτερικές, για την ανάδειξη του νέου αρχηγού. Ο ίδιος βέβαια, συμπληρώνει η πηγή μου, δεν θα παραιτηθεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Μάλλον αρμενίζει για άλλα λιμάνια. Της Βουλής θα είναι, της Περιφέρειας; Θα δείξει…

    Μαθαίνω επίσης, πως στα δυτικά του νομού ακούγεται το όνομα εν ενεργεία στελέχους διοίκησης δήμου που όπως λέγεται στα «πηγαδάκια» θα ανεξαρτητοποιηθεί και θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του κόντρα στον σημερινό δήμαρχο, που λογικά θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Αυτό δεν θα συμβεί άμεσα. Οι λόγοι δυο. Αρχικά ο ενδιαφερόμενος πρέπει να τα… μετρήσει και δευτερευόντως να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες συνεννοήσεις με την αντιπολίτευση, ή ένα κομμάτι αυτής, που ο ίδιος επιθυμεί να τον στηρίξει.

    Προσεχώς... νεότερα