Λόγια του Βαρδάρη

  • Άρχισαν να πέφτουν πρόστιμα για τα ογκώδη
    02/02/2024 10:29

    Άρχισαν να πέφτουν πρόστιμα για τα ογκώδη

    Άρχισαν να πέφτουν τα πρώτα πρόστιμα για ογκώδη στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

    Ειδικότερα, το βράδυ της Πέμπτης 01/02 κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας σε συνεργασία με την Αντιδημσρχία Καθαριότητας επέβαλε πρόστιμο 500 ευρώ σε επιχείρηση που επέμεινε στη μη τήρηση των κανόνων και άφηνε στο δρόμο ογκώδη.

    Ο σεβασμός στο δημόσιο χώρο πρέπει να είναι αυτονόητος, οι παραβάτες θα τιμωρούνται.

    Όπως είχε τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Στέλιος Αγγελούδης, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υποβαθμίζεται η πόλη σε ένα αχανή σκουπιδότοπο εξαιτίας της επιλογής ορισμένων να εγκαταλείπουν στο δρόμο προϊόντα κατεδαφίσεων και ανακαινίσεων.

    Το επόμενο διάστημα θα μοιραστεί στους δημότες ενημερωτικό φυλλάδιο με οδηγίες σχετικά με το «τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται» να πετούν ως ογκώδη αλλά και με λεπτομέρειες για τη σωστή διαδικασία συνεννόησης με τον δήμο, ώστε να γίνεται γρήγορη αποκομιδή των ογκωδών.

    «Ζητάμε τη συνεργασία του κόσμου για να περιορίσουμε τις άσχημες εικόνες στην πόλη με την ανεξέλεγκτη εναπόθεση ογκωδών. Για να μπορέσουμε να επιβάλλουμε πρόστιμο θα πρέπει να υπάρχει μια επιβεβαίωση της παρανομίας, έστω και ανώνυμη καταγγελία. Θα είμαστε αμείλικτοι με τους ελέγχους και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Δημαρέλος.

    Από την έναρξη της θητείας της διοίκησης Αγγελούδη τα ογκώδη αποτέλεσαν προτεραιότητα, καθώς με την καθαριότητα, δημιουργούσαν μία άσχημη εικόνα για την πόλη. Από την 1η Ιανουαρίου έως και τις 31 του ίδιου μήνα συγκεντρώθηκαν 459 τόνοι ογκωδών αντικειμένων από 2.138 σημεία, δρόμους και πεζοδρόμια, της πόλης. Επιδίωξη της δημοτικής αρχής είναι να καθαρίσει η Θεσσαλονίκη μέσα στο Φεβρουάριο από αντικείμενα που εξακολουθούν και είναι παρατημένα, ώστε στη συνέχεια να γίνεται καλύτερη διαχείριση της κατάστασης.

    Ακολουθεί και σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Γιώργου Δημαρέλου.