«Αρχοντικό της Αγίας Παρασκευής» στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής
19/07/2022 11:55
19/07/2022 11:55
Όταν μιλάμε για το «Αρχοντικό της Αγίας Παρασκευής», μιλάμε για ένα εστιατόριο στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, που είναι σίγουρα μέσα στα 10 καλύτερα της χερσονήσου.
Aπό το 2010 και πατώντας σταθερά σε μία φιλοσοφία που θέλει το κρέας να πρωταγωνιστεί στο μενού, η οικογενειακή αυτή επιχείρηση -που στεγάζεται σε ένα παλιό, χτιστό κτήριο της περιοχής που θυμίζει πραγματικό αρχοντικό- και οι προτάσεις της είναι τέτοιες, που σπάνια θα συναντήσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Η ιστορία του ξεκινάει από το μικρό εστιατόριο που άνοιξε ο πατέρας της οικογένειας επάνω στο λόφο της περιοχής, όπου έψηνε κρεατικά στο τζάκι, για φίλους που μαζεύονταν στο χώρο του. Στη συνέχεια ανέλαβαν και τα δύο αδέρφια, σημερινοί ιδιοκτήτες και η επιχείρηση, γρήγορα, έγινε πιο γνωστή.
Κινούμενο αυστηρά γύρω από το κρέας, το μενού περιλαμβάνει από απλά κρέατα, όπως σουτζουκάκι, σουβλάκι χοιρινό και μπιφτέκι, μέχρι και τις πιο σύγχρονες κοπές Ιαπωνίας, με το εστιατόριο να αποτελεί, ουσιαστικά, μία μπουτίκ κρεατικών.
Ξεχωρίζουν οι premium κοπές, όπου τα πιο εκλεκτά μέρη του ζώου αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο στο τραπέζι σου για μία μοναδική εμπειρία. Ρώτα τους οπωσδήποτε για το μοναδικό «Wagyu Αυστραλίας», 600 ημερών εκτροφής, το rib -eye, το «USA prime Picanha» και για τη φιλοσοφία κάθε κοπής, για να απολαύσεις ό,τι καλύτερο στο πιάτο σου.
Οι προτάσεις κρεατοφαγίας υποστηρίζονται από προϊόντα που συνάδουν με τη συγκεκριμένη κουλτούρα, όπως προτάσεις σε ρούμι, ουίσκι και ποικιλία πούρων και 110 συνολικά ετικέτες κρασιών, που συνοδεύουν άψογα κάθε γεύση του μενού.
Το «Αρχοντικό της Αγίας Παρασκευής», είναι ανοιχτό καλοκαίρι και χειμώνα κι εσύ μπορείς να καθίσεις έξω, στο γραφικό ορεινό χωριό όπου βρίσκεται το εστιατόριο, απολαμβάνοντας την ησυχία της πλατείας ή μέσα τους πιο κρύους μήνες, όπου το τζάκι του εστιατορίου θα σε ζεστάνει και θα απολαύσεις τον όμορφο χώρο με πέτρα και ξύλο. Θα βρεις κόσμο από την περιοχή, πολλούς θαμώνες από τη Θεσσαλονίκη, αλλά κι επισκέπτες άλλων χωρών.
Tip: Τους καλοκαιρινούς μήνες, στο «Αρχοντικό της Αγίας Παρασκευής» είναι καλό να κάνεις κράτηση έως και τρεις ημέρες πριν το γεύμα σου, ακόμη και τις καθημερινές. Το χειμώνα, πάλι, η κράτηση είναι απαραίτητη μόνο για τα Σαββατοκύριακα και είναι καλό, να γίνεται μία ημέρα νωρίτερα.
Διεύθυνση: Αγία Παρασκευή, Κασσάνδρα Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977091523
Όταν μιλάμε για το «Αρχοντικό της Αγίας Παρασκευής», μιλάμε για ένα εστιατόριο στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, που είναι σίγουρα μέσα στα 10 καλύτερα της χερσονήσου.
Aπό το 2010 και πατώντας σταθερά σε μία φιλοσοφία που θέλει το κρέας να πρωταγωνιστεί στο μενού, η οικογενειακή αυτή επιχείρηση -που στεγάζεται σε ένα παλιό, χτιστό κτήριο της περιοχής που θυμίζει πραγματικό αρχοντικό- και οι προτάσεις της είναι τέτοιες, που σπάνια θα συναντήσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Η ιστορία του ξεκινάει από το μικρό εστιατόριο που άνοιξε ο πατέρας της οικογένειας επάνω στο λόφο της περιοχής, όπου έψηνε κρεατικά στο τζάκι, για φίλους που μαζεύονταν στο χώρο του. Στη συνέχεια ανέλαβαν και τα δύο αδέρφια, σημερινοί ιδιοκτήτες και η επιχείρηση, γρήγορα, έγινε πιο γνωστή.
Κινούμενο αυστηρά γύρω από το κρέας, το μενού περιλαμβάνει από απλά κρέατα, όπως σουτζουκάκι, σουβλάκι χοιρινό και μπιφτέκι, μέχρι και τις πιο σύγχρονες κοπές Ιαπωνίας, με το εστιατόριο να αποτελεί, ουσιαστικά, μία μπουτίκ κρεατικών.
Ξεχωρίζουν οι premium κοπές, όπου τα πιο εκλεκτά μέρη του ζώου αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο στο τραπέζι σου για μία μοναδική εμπειρία. Ρώτα τους οπωσδήποτε για το μοναδικό «Wagyu Αυστραλίας», 600 ημερών εκτροφής, το rib -eye, το «USA prime Picanha» και για τη φιλοσοφία κάθε κοπής, για να απολαύσεις ό,τι καλύτερο στο πιάτο σου.
Οι προτάσεις κρεατοφαγίας υποστηρίζονται από προϊόντα που συνάδουν με τη συγκεκριμένη κουλτούρα, όπως προτάσεις σε ρούμι, ουίσκι και ποικιλία πούρων και 110 συνολικά ετικέτες κρασιών, που συνοδεύουν άψογα κάθε γεύση του μενού.
Το «Αρχοντικό της Αγίας Παρασκευής», είναι ανοιχτό καλοκαίρι και χειμώνα κι εσύ μπορείς να καθίσεις έξω, στο γραφικό ορεινό χωριό όπου βρίσκεται το εστιατόριο, απολαμβάνοντας την ησυχία της πλατείας ή μέσα τους πιο κρύους μήνες, όπου το τζάκι του εστιατορίου θα σε ζεστάνει και θα απολαύσεις τον όμορφο χώρο με πέτρα και ξύλο. Θα βρεις κόσμο από την περιοχή, πολλούς θαμώνες από τη Θεσσαλονίκη, αλλά κι επισκέπτες άλλων χωρών.
Tip: Τους καλοκαιρινούς μήνες, στο «Αρχοντικό της Αγίας Παρασκευής» είναι καλό να κάνεις κράτηση έως και τρεις ημέρες πριν το γεύμα σου, ακόμη και τις καθημερινές. Το χειμώνα, πάλι, η κράτηση είναι απαραίτητη μόνο για τα Σαββατοκύριακα και είναι καλό, να γίνεται μία ημέρα νωρίτερα.
Διεύθυνση: Αγία Παρασκευή, Κασσάνδρα Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6977091523
ΣΧΟΛΙΑ