Patisserie

Αρτοζαχαροπλαστείο Ζέζας: Ένα ταξίδι γεύσης και ποιότητας

Ζυμωμένα με παράδοση και μεράκι

 25/04/2024 21:10

Αρτοζαχαροπλαστείο Ζέζας: Ένα ταξίδι γεύσης και ποιότητας

Καθώς περνούσαμε από την οδό Διαγόρα 78, στην Τούμπα, η μυρωδιά του φρεσκοψημμένου ψωμιού, μας μαγνήτισε. Ανοίγοντας την πόρτα του χώρου, ανακαλύπτουμε έναν παράδεισο γεύσης και ποιότητας, με μοναδική ποικιλία που μας κάνει να θέλουμε να τα δοκιμάσουμε όλα!

artozacharoplastio-zezas2.jpg

Δεν είναι άλλο, από το «Αρτοζαχαροπλαστείο Ζέζας», που εδώ και δεκαετίες, από το 1970, είναι αφιερωμένο στην τέχνη του ζυμώματος και της παρασκευής του καθημερινού μας ψωμιού και όχι μόνο.

artozacharoplastio-zezas3.jpg
artozacharoplastio-zezas4.jpg

Μία οικογενειακή ιστορία από αλεύρι και αγάπη

Ο Χρήστος Ζέζας, ο σημερινός ιδιοκτήτης του αρτοζαχαροπλαστείου, μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα σε αυτό. Είναι η τρίτη γενιά, μιας τέχνης ζυμώματος και παρασκευής ψωμιού, που ξεκινά από τον παππού του, συνέχισε στον πατέρα του και μεταβιβάστηκε σε εκείνον, μαζί με όλα τα μυστικά.

Κάθε του μέρα ήταν και είναι γεμάτη από την αίσθηση της φρεσκάδας και της αρωματικής γεύσης του ψωμιού που αναδύεται από το φούρνο. Έτσι έμαθε τη σημασία της ποιότητας και της αφοσίωσης, τις μυστικές συνταγές και τις παραδοσιακές τεχνικές ώστε κάθε ψωμί που ζυμώνει να είναι ένα έργο τέχνης και αγάπης, φτιαγμένο με το ίδιο πάθος και την ίδια φροντίδα που είχαν αφιερώσει και οι προηγούμενες γενιές.

artozacharoplastio-zezas5.jpg

Το καθημερινό μας ψωμί

Με πίστη στην παράδοση, ακολουθώντας απαρέγκλιτα τις οικογενειακές του αρχές και με γνώμονα πάντα την υψηλή ποιότητα, παρασκευάζει καθημερινά φρέσκα ψωμιά, ζυμωμένα με αφοσίωση και μεράκι.

Εκεί μπορούμε να βρούμε πραγματικά κάθε είδους ψωμί, από την παραδοσιακή, ρουστίκ ciabatta, με αέρινη και ντελικάτη γεύση, μέχρι τα ζυμωτά με καλαμπόκι, αλλά και μπαγκέτες αργής ωρίμανσης όπως το σίκαλης ή το κίτρινο, που παραμένει πιστό στην παραδοσιακή διαδικασία ζύμωσης, αναδεικνύοντας όλες τις εντάσεις και την ποικιλία των γεύσεων.

artozacharoplastio-zezas6.jpg
artozacharoplastio-zezas7.jpg

Στόχος τους, η ανάδειξη των διαφορετικών χαρακτήρων και χρήσης του κάθε ψωμιού, με πίστη στην πολυδιάστατη παραδοσιακή τέχνη της αρτοποιίας. Όλα είναι ζυμωμένα με αγνά άλευρα, που δεν έχουν πρόσθετα ή συντηρητικά και προέρχονται κατά κύριο λόγο από ντόπιους παραγωγούς.

artozacharoplastio-zezas8.jpg

Εδώ και δεκαετίες ονομαστός για το κουλούρι του!

Είναι το αγαπημένο ελληνικό σνακ, που έθρεψε γενιές και γενιές, με τα πιο απλά και αγνά υλικά, πασπαλισμένο με σουσάμι και μαγεία. Για τους μεγαλύτερους από εμάς ξυπνά τις γλυκές μνήμες των παιδικών μας χρόνων, ενώ για τους μικρότερους είναι η καλύτερη διατροφική επιλογή για σνακ, που τους δίνει ενέργεια για να ξεκινήσουν και όχι μόνο την ημέρα τους.

Το κουλούρι, είναι σήμα κατατεθέν του αρτοζαχαροπλαστείου «Ζέζας». Και φυσικά, διατηρώντας πάντα την παραδοσιακή του συνταγή, το απογείωσαν με νέα ματιά και υλικά, ώστε να μας μαγνητίζει η γεύση του και να το ζητάμε ξανά και ξανά. Εκεί μπορούμε να βρούμε το κλασικό αφράτο από μέσα και τραγανό απέξω, αλλά και με εκδοχές όπως σταφίδας, ολικής, cranberry, σοκολάτας. Ακόμα όμως και σε περιόδους νηστείας, το κουλούρι θα το βρούμε με επιλογές όπως γεμιστό με ταχίνι και ζύμη από χαρούπι ή με γέμιση κακάο, παραμένοντας πάντα, ο βασιλιάς του καθημερινού μας σνακ.

artozacharoplastio-zezas9.jpg
artozacharoplastio-zezas10.jpg

Τι άλλο θα βρούμε

Πεντανόστιμα και τα τυροπιτάκια, τα σπανακοπιτάκια, οι πίτες με χωριάτικο τραγανό φύλλο, αλλά και τα λαχταριστά, τραγανά κριτσίνια του, ή οι κρίκοι με ελιά και σπανάκι, που θρυμματίζονται στο στόμα και μας χαρίζουν γλυκιά ικανοποίηση με τα έντονα αρώματα και την απολαυστική γεύση τους.

artozacharoplastio-zezas11.jpg
artozacharoplastio-zezas12.jpg

Φυσικά, εκεί μπορούμε να βρούμε και τον καθημερινό μας καφέ, cellini, με γεύση και υφή μοναδική.

artozacharoplastio-zezas13.jpg

Πάσχα στο αρτοζαχαροπλαστείο «Ζέζα»

Οι επιλογές μας για φέτος το Πάσχα αλλά και για την περίοδο της νηστείας, αμέτρητες, όπως κάθε χρονιά άλλωστε εκεί. Από τις παραδοσιακές ταχινόπιτες, που αγκαλιάζουν όλη τη νοστιμάδα και τη θρεπτικότητα του ταχινιού, μέχρι και κουλούρια αλάδωτα, με γέμιση ταχίνι και μυρωδιά από μαχλέπι και κακουλέ, κουλούρι με ταχίνι αλλά και ελαιόψωμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα μας λείψει τίποτα ούτε σε γεύση, ούτε σε θρεπτική αξία.

artozacharoplastio-zezas14.jpg
artozacharoplastio-zezas15.jpg

Και φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε τα ονομαστά του μουστοκούλουρα, συνταγή με μούστο, κανέλα, γαρύφαλλο, αλεύρι και αγνό παρθένο ελαιόλαδο, που συνεχίζει να σκορπά μεθυστικές μυρωδιές.

artozacharoplastio-zezas16.jpg

Εκεί όμως, θα βρούμε και το πιο τρυφερό τσουρέκι, πλούσιο σε αρωματικές νότες, αφράτη υφή και απαλή γεύση, με εκδοχές από την παραδοσιακή πασχαλινή, με το κόκκινο αυγό στη μέση, ή γεμιστό με σοκολάτα και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος ή μαύρης, ή γεμιστό με κρέμα κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, που θα μονοπωλήσουν φέτος τις γευστικές μας προτιμήσεις και θα «αιχμαλωτίσουν» την καρδιά και τον ουρανίσκο μας.

artozacharoplastio-zezas17.jpg
artozacharoplastio-zezas18.jpg

Φυσικά δεν λείπουν και οι λαχταριστές τούρτες του, που θα προσθέσουν τις πιο «γλυκές» στιγμές στο πασχαλινό μας τραπέζι ή θα αποτελέσουν το πιο γευστικό δώρο για τους αγαπημένους μας.

artozacharoplastio-zezas19.jpg
artozacharoplastio-zezas20.jpg
artozacharoplastio-zezas21.jpg

Στο αρτοζαχαροπλαστείο «Ζέζα», ανακαλύπτουμε τη μαγεία των αυθεντικών, παραδοσιακών συνταγών και αφηνόμαστε στην απόλυτη εμπειρία γεύσης και απόλαυσης.

artozacharoplastio-zezas22.jpg
artozacharoplastio-zezas23.jpg
artozacharoplastio-zezas24.jpg


Διεύθυνση: Διαγόρα 78, Τούμπα

Τηλέφωνo επικοινωνίας: 2310 910025

Facebook




Καθώς περνούσαμε από την οδό Διαγόρα 78, στην Τούμπα, η μυρωδιά του φρεσκοψημμένου ψωμιού, μας μαγνήτισε. Ανοίγοντας την πόρτα του χώρου, ανακαλύπτουμε έναν παράδεισο γεύσης και ποιότητας, με μοναδική ποικιλία που μας κάνει να θέλουμε να τα δοκιμάσουμε όλα!

artozacharoplastio-zezas2.jpg

Δεν είναι άλλο, από το «Αρτοζαχαροπλαστείο Ζέζας», που εδώ και δεκαετίες, από το 1970, είναι αφιερωμένο στην τέχνη του ζυμώματος και της παρασκευής του καθημερινού μας ψωμιού και όχι μόνο.

artozacharoplastio-zezas3.jpg
artozacharoplastio-zezas4.jpg

Μία οικογενειακή ιστορία από αλεύρι και αγάπη

Ο Χρήστος Ζέζας, ο σημερινός ιδιοκτήτης του αρτοζαχαροπλαστείου, μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα σε αυτό. Είναι η τρίτη γενιά, μιας τέχνης ζυμώματος και παρασκευής ψωμιού, που ξεκινά από τον παππού του, συνέχισε στον πατέρα του και μεταβιβάστηκε σε εκείνον, μαζί με όλα τα μυστικά.

Κάθε του μέρα ήταν και είναι γεμάτη από την αίσθηση της φρεσκάδας και της αρωματικής γεύσης του ψωμιού που αναδύεται από το φούρνο. Έτσι έμαθε τη σημασία της ποιότητας και της αφοσίωσης, τις μυστικές συνταγές και τις παραδοσιακές τεχνικές ώστε κάθε ψωμί που ζυμώνει να είναι ένα έργο τέχνης και αγάπης, φτιαγμένο με το ίδιο πάθος και την ίδια φροντίδα που είχαν αφιερώσει και οι προηγούμενες γενιές.

artozacharoplastio-zezas5.jpg

Το καθημερινό μας ψωμί

Με πίστη στην παράδοση, ακολουθώντας απαρέγκλιτα τις οικογενειακές του αρχές και με γνώμονα πάντα την υψηλή ποιότητα, παρασκευάζει καθημερινά φρέσκα ψωμιά, ζυμωμένα με αφοσίωση και μεράκι.

Εκεί μπορούμε να βρούμε πραγματικά κάθε είδους ψωμί, από την παραδοσιακή, ρουστίκ ciabatta, με αέρινη και ντελικάτη γεύση, μέχρι τα ζυμωτά με καλαμπόκι, αλλά και μπαγκέτες αργής ωρίμανσης όπως το σίκαλης ή το κίτρινο, που παραμένει πιστό στην παραδοσιακή διαδικασία ζύμωσης, αναδεικνύοντας όλες τις εντάσεις και την ποικιλία των γεύσεων.

artozacharoplastio-zezas6.jpg
artozacharoplastio-zezas7.jpg

Στόχος τους, η ανάδειξη των διαφορετικών χαρακτήρων και χρήσης του κάθε ψωμιού, με πίστη στην πολυδιάστατη παραδοσιακή τέχνη της αρτοποιίας. Όλα είναι ζυμωμένα με αγνά άλευρα, που δεν έχουν πρόσθετα ή συντηρητικά και προέρχονται κατά κύριο λόγο από ντόπιους παραγωγούς.

artozacharoplastio-zezas8.jpg

Εδώ και δεκαετίες ονομαστός για το κουλούρι του!

Είναι το αγαπημένο ελληνικό σνακ, που έθρεψε γενιές και γενιές, με τα πιο απλά και αγνά υλικά, πασπαλισμένο με σουσάμι και μαγεία. Για τους μεγαλύτερους από εμάς ξυπνά τις γλυκές μνήμες των παιδικών μας χρόνων, ενώ για τους μικρότερους είναι η καλύτερη διατροφική επιλογή για σνακ, που τους δίνει ενέργεια για να ξεκινήσουν και όχι μόνο την ημέρα τους.

Το κουλούρι, είναι σήμα κατατεθέν του αρτοζαχαροπλαστείου «Ζέζας». Και φυσικά, διατηρώντας πάντα την παραδοσιακή του συνταγή, το απογείωσαν με νέα ματιά και υλικά, ώστε να μας μαγνητίζει η γεύση του και να το ζητάμε ξανά και ξανά. Εκεί μπορούμε να βρούμε το κλασικό αφράτο από μέσα και τραγανό απέξω, αλλά και με εκδοχές όπως σταφίδας, ολικής, cranberry, σοκολάτας. Ακόμα όμως και σε περιόδους νηστείας, το κουλούρι θα το βρούμε με επιλογές όπως γεμιστό με ταχίνι και ζύμη από χαρούπι ή με γέμιση κακάο, παραμένοντας πάντα, ο βασιλιάς του καθημερινού μας σνακ.

artozacharoplastio-zezas9.jpg
artozacharoplastio-zezas10.jpg

Τι άλλο θα βρούμε

Πεντανόστιμα και τα τυροπιτάκια, τα σπανακοπιτάκια, οι πίτες με χωριάτικο τραγανό φύλλο, αλλά και τα λαχταριστά, τραγανά κριτσίνια του, ή οι κρίκοι με ελιά και σπανάκι, που θρυμματίζονται στο στόμα και μας χαρίζουν γλυκιά ικανοποίηση με τα έντονα αρώματα και την απολαυστική γεύση τους.

artozacharoplastio-zezas11.jpg
artozacharoplastio-zezas12.jpg

Φυσικά, εκεί μπορούμε να βρούμε και τον καθημερινό μας καφέ, cellini, με γεύση και υφή μοναδική.

artozacharoplastio-zezas13.jpg

Πάσχα στο αρτοζαχαροπλαστείο «Ζέζα»

Οι επιλογές μας για φέτος το Πάσχα αλλά και για την περίοδο της νηστείας, αμέτρητες, όπως κάθε χρονιά άλλωστε εκεί. Από τις παραδοσιακές ταχινόπιτες, που αγκαλιάζουν όλη τη νοστιμάδα και τη θρεπτικότητα του ταχινιού, μέχρι και κουλούρια αλάδωτα, με γέμιση ταχίνι και μυρωδιά από μαχλέπι και κακουλέ, κουλούρι με ταχίνι αλλά και ελαιόψωμα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα μας λείψει τίποτα ούτε σε γεύση, ούτε σε θρεπτική αξία.

artozacharoplastio-zezas14.jpg
artozacharoplastio-zezas15.jpg

Και φυσικά, αξίζει να αναφέρουμε τα ονομαστά του μουστοκούλουρα, συνταγή με μούστο, κανέλα, γαρύφαλλο, αλεύρι και αγνό παρθένο ελαιόλαδο, που συνεχίζει να σκορπά μεθυστικές μυρωδιές.

artozacharoplastio-zezas16.jpg

Εκεί όμως, θα βρούμε και το πιο τρυφερό τσουρέκι, πλούσιο σε αρωματικές νότες, αφράτη υφή και απαλή γεύση, με εκδοχές από την παραδοσιακή πασχαλινή, με το κόκκινο αυγό στη μέση, ή γεμιστό με σοκολάτα και επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος ή μαύρης, ή γεμιστό με κρέμα κάστανο και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, που θα μονοπωλήσουν φέτος τις γευστικές μας προτιμήσεις και θα «αιχμαλωτίσουν» την καρδιά και τον ουρανίσκο μας.

artozacharoplastio-zezas17.jpg
artozacharoplastio-zezas18.jpg

Φυσικά δεν λείπουν και οι λαχταριστές τούρτες του, που θα προσθέσουν τις πιο «γλυκές» στιγμές στο πασχαλινό μας τραπέζι ή θα αποτελέσουν το πιο γευστικό δώρο για τους αγαπημένους μας.

artozacharoplastio-zezas19.jpg
artozacharoplastio-zezas20.jpg
artozacharoplastio-zezas21.jpg

Στο αρτοζαχαροπλαστείο «Ζέζα», ανακαλύπτουμε τη μαγεία των αυθεντικών, παραδοσιακών συνταγών και αφηνόμαστε στην απόλυτη εμπειρία γεύσης και απόλαυσης.

artozacharoplastio-zezas22.jpg
artozacharoplastio-zezas23.jpg
artozacharoplastio-zezas24.jpg


Διεύθυνση: Διαγόρα 78, Τούμπα

Τηλέφωνo επικοινωνίας: 2310 910025

Facebook




ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία