Bakalis Restaurant: Το απόγειο της γαστρονομίας, στο αγαπημένο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
12/06/2024 12:00
12/06/2024 12:00
Το «Bakalis Restaurant», έχει μια μακρόχρονη ιστορία στο χώρο της γαστρονομίας. Με την ταυτότητα του μεζεδοπωλείου ξεκίνησε το 2007 στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής ενώ τη σημερινή του μορφή πήρε ουσιαστικά πριν από 17 χρόνια. Το όνομα του θυμίζει το γνωστό σε όλους μας μπακάλικο, από την τούρκικη λέξη «bakkal», που σημαίνει τον παντοπώλη ή στα ελληνικά τον «βακάλη».
Μας θυμίζει τις παλιές ελληνικές ταινίες τότε που ο κόσμος επισκεπτόταν τον μπακάλη του, γιατί ήξερε ότι εκεί θα βρει τα πάντα, τα καλύτερα από κάθε είδος. Έτσι και στο «Bakalis Restaurant», συγκεντρώνονται οι καλύτερες επιλογές πρώτων υλών και μεζέδων, από τοπικούς προμηθευτές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Πρόκειται για το απόλυτο success story, μεταξύ των εστιατορίων της Χαλκιδικής που χαρακτηρίζεται για τα πιο φρέσκα θαλασσινά και εκλεκτά προϊόντα της Μεσογείου. Ο κόσμος το ξεχώρισε και το ανέδειξε σε κορυφαία επιλογή φαγητού καθώς συνδυάζει την μοναδική προσωπικότητα των ανθρώπων του, που έλκει κάθε πελάτη, με το φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό, τη μαγευτική τοποθεσία με θέα που σου κόβει την ανάσα και την αμεσότητα με τους πελάτες που νιώθουν ότι επισκέπτονται ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον.
Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Πέτρος Δημογιώργης «καλό φαγητό και όμορφες γευστικές δημιουργίες, θα βρει κανείς σε πολλά εστιατόρια ειδικά στη βόρεια Ελλάδα. Ο κόσμος όμως μας επιλέγει και μας εκτιμά κυρίως για την προσωπική εξυπηρέτηση, καθώς θέλουμε πάντα ο κάθε επισκέπτης μας να αισθάνεται μοναδικός».
Η φιλοσοφία τους βασίζεται στην αγάπη για αυτό που προσφέρουν, γι’ αυτό και «δίνουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας», μας ανέφερε ο Πέτρος Δημογιώργης. Μετουσιώνοντας την τέχνη και το μεράκι σε τροφή για τον πελάτη, βασισμένοι στα χρόνια εμπειρίας και με στόχο τη συνεχή βελτίωση τόσο του μενού όσο και του χώρου, αναδεικνύουν κάθε πιάτο σε υψηλή τέχνη.
Όπως είναι φυσικό το «Bakalis Restaurant», εξελίχθηκε στο πέρασμα των χρόνων, καθώς η αγάπη του κόσμου ολοένα και μεγάλωνε. Έτσι επεκτάθηκε για πρώτη φορά το 2010, ενώ η δεύτερη του επέκταση ακολούθησε το 2016 παίρνοντας και τη σημερινή του μορφή. Η αίσθηση του φιλόξενου χώρου, η μοναδική του τοποθεσία και οι εκλεκτές γευστικές επιλογές που προσφέρει σε κάθε πελάτη, αποτελούν την απάντηση για τη συνεχή ανοδική του πορεία.
Αναφορικά με το μενού της επιχείρησης, αλλάζει ανάλογα με την εποχικότητα, καθώς όπως μας ανέφερε και ο κ. Δημογιώργης «μας αναγκάζει η θάλασσα να το αλλάξουμε, καθώς άλλα ψάρια και θαλασσινά έχει το καλοκαίρι και άλλα το χειμώνα».
Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο το μενού τους αναβαθμίζεται συνεχώς προσθέτοντας δημιουργικές πινελιές, στην -όπως οι ίδιοι την ονομάζουν- «δημιουργική κουζίνα» τους. Πρόκειται για μια εκλεκτή ποικιλία από μοναδικές γεύσεις που αποτυπώνουν την ουσία της Μεσογείου και τη μυρωδιά της θάλασσας, βασισμένη στους δημιουργικούς συνδυασμούς.
Στο πλούσιο μενού του, όμως, θα βρούμε πέραν των θαλασσινών, εξαιρετικά μαγειρευτά πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και κρεατικά υψηλής ποιότητας, όλα φτιαγμένα με μεράκι και φρέσκα υλικά.
Πρόκειται για ένα ταξίδι γαστρονομικών ανακαλύψεων που σίγουρα θα μας συναρπάσει. Εκεί η τόλμη και η δημιουργικότητα συναντούν την πολυτέλεια, οδηγώντας σε πιάτα με απαράμιλλη νοστιμιά.
Η μυστική τους συνταγή για τα γευστικά τους πιάτα, βασίζεται σε τρία κύρια συστατικά: τα προϊόντα ελληνικής προέλευσης, την αγάπη και το μεράκι. Στο «Bakalis Restaurant» τιμούν τον τόπο μας, σερβίροντας καθημερινά πιάτα που ξεχειλίζουν από γεύση και είναι φτιαγμένα με τέχνη και με τα πιο φρέσκα, μοναδικά υλικά, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Στην κουζίνα του «Bakalis Restaurant», οι άριστες πρώτες ύλες είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Φρέσκα, αγνά και ντόπια προϊόντα συνθέτουν πιάτα που αξίζουν να δοκιμάσουμε! Ξεκινώντας από τη «δημιουργική κουζίνα», το κριθαρότο θαλασσινών, το ταρτάρ γαρίδας, το κριθαρότο ψαριού, τα μοναδικά του ριζότα και τα όστρακα αλλά και του ωμό ψάρι, αποτελούν εκλεκτές επιλογές, που συστήνει ο chef.
Ακόμη το ταρτάρ καραβίδας με μέλι, πεπόνι και καπνιστή πάπρικα ή το καρπάτσιο ψαριού μαριναρισμένο σε χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ή και το δικής τους έμπνευσης πιάτο με γαρίδα σκόρδου, σε συνδυασμό με κρέμα γάλακτος, υπόσχονται να μην αφήσουν κανέναν από εμάς ασυγκίνητο.
Μπορούμε να συνεχίσουμε με το mix θαλασσινών, με φρεσκότατα θαλασσινά ημέρας, ή ένα χταπόδι στα κάρβουνα ή ακόμα και ένα φρέσκο, άψογα ψημένο καλαμάρι. Κάθε πιάτο στο «Bakalis Restaurant» είναι μια γαστρονομική εμπειρία, φτιαγμένη με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια, προσφέροντας ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων και στους θησαυρούς της θαλασσινής κουζίνας.
Αξίζει να αναφερθούμε και στα τηγανητά μπαρμπουνάκια, αλλά και στις καραβίδες, τις γαρίδες και τους αστακούς, που μετατρέπονται σε αριστουργήματα από τα έμπειρα χέρια της μαγειρικής ομάδας του εστιατορίου.
Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να δοκιμάσουμε την πλούσια γαριδομακαρονάδα ή τη φινετσάτη αστακομακαρονάδα τους. Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με κάποια από τις ευφάνταστες σαλάτες του μενού, τις σπιτικές αλοιφές και ένα παστό ψαράκι για τη μέση. Αξίζει επίσης να απολαύσουμε τα μανιτάρια a la rus με κόκκινη πιπεριά και σκόρδο, για μια πραγματικά αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.
Φυσικά, το μενού περιλαμβάνει και εξαιρετικές επιλογές κρεατικών, που ακολουθούν τον ίδιο άξονα ποιότητας και μαεστρίας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία που τιμά τις ρίζες μας και αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα.
Και εννοείται ότι από ένα τόσο ενημερωμένο εστιατόριο δεν θα μπορούσε να λείπει μια εξίσου εκλεκτή κάβα, με κρασιά από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Το γεύμα μας θα ολοκληρωθεί υποδειγματικά με ένα από τα λαχταριστά επιδόρπια του εστιατορίου, κλείνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο το δείπνο μας.
Στο «Bakalis Restaurant», είτε επιλέξουμε να δειπνήσουμε στον όμορφο χώρο τους, είτε να απολαύσουμε τις υπηρεσίες διανομής στο σπίτι μας –εάν μένουμε κοντά στην περιοχή- η προσοχή στη λεπτομέρεια και η αφοσίωση στην ποιότητα παραμένουν αμετάβλητες.
Αν ωστόσο επιθυμούμε να απολαύσουμε το γεύμα μας διατηρώντας την ιδιωτικότητά μας, το «Bakalis Restaurant» μας προσφέρει και τη δυνατότητα του private dining σε ένα προσαρμοσμένο χώρο, έτσι ώστε τόσο εμείς, όσο και οι καλεσμένοι μας, να έχουμε τη φροντίδα που μας αξίζει, απολαμβάνοντας την τέχνη και την εμπειρία στο πιάτο μας, σε ένα χώρο αποκλειστικά για εμάς.
Διεύθυνση: Πευκοχώρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 63060
Το «Bakalis Restaurant», έχει μια μακρόχρονη ιστορία στο χώρο της γαστρονομίας. Με την ταυτότητα του μεζεδοπωλείου ξεκίνησε το 2007 στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής ενώ τη σημερινή του μορφή πήρε ουσιαστικά πριν από 17 χρόνια. Το όνομα του θυμίζει το γνωστό σε όλους μας μπακάλικο, από την τούρκικη λέξη «bakkal», που σημαίνει τον παντοπώλη ή στα ελληνικά τον «βακάλη».
Μας θυμίζει τις παλιές ελληνικές ταινίες τότε που ο κόσμος επισκεπτόταν τον μπακάλη του, γιατί ήξερε ότι εκεί θα βρει τα πάντα, τα καλύτερα από κάθε είδος. Έτσι και στο «Bakalis Restaurant», συγκεντρώνονται οι καλύτερες επιλογές πρώτων υλών και μεζέδων, από τοπικούς προμηθευτές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Πρόκειται για το απόλυτο success story, μεταξύ των εστιατορίων της Χαλκιδικής που χαρακτηρίζεται για τα πιο φρέσκα θαλασσινά και εκλεκτά προϊόντα της Μεσογείου. Ο κόσμος το ξεχώρισε και το ανέδειξε σε κορυφαία επιλογή φαγητού καθώς συνδυάζει την μοναδική προσωπικότητα των ανθρώπων του, που έλκει κάθε πελάτη, με το φιλικό και εξυπηρετικό προσωπικό, τη μαγευτική τοποθεσία με θέα που σου κόβει την ανάσα και την αμεσότητα με τους πελάτες που νιώθουν ότι επισκέπτονται ένα φιλικό και οικείο περιβάλλον.
Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Πέτρος Δημογιώργης «καλό φαγητό και όμορφες γευστικές δημιουργίες, θα βρει κανείς σε πολλά εστιατόρια ειδικά στη βόρεια Ελλάδα. Ο κόσμος όμως μας επιλέγει και μας εκτιμά κυρίως για την προσωπική εξυπηρέτηση, καθώς θέλουμε πάντα ο κάθε επισκέπτης μας να αισθάνεται μοναδικός».
Η φιλοσοφία τους βασίζεται στην αγάπη για αυτό που προσφέρουν, γι’ αυτό και «δίνουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας», μας ανέφερε ο Πέτρος Δημογιώργης. Μετουσιώνοντας την τέχνη και το μεράκι σε τροφή για τον πελάτη, βασισμένοι στα χρόνια εμπειρίας και με στόχο τη συνεχή βελτίωση τόσο του μενού όσο και του χώρου, αναδεικνύουν κάθε πιάτο σε υψηλή τέχνη.
Όπως είναι φυσικό το «Bakalis Restaurant», εξελίχθηκε στο πέρασμα των χρόνων, καθώς η αγάπη του κόσμου ολοένα και μεγάλωνε. Έτσι επεκτάθηκε για πρώτη φορά το 2010, ενώ η δεύτερη του επέκταση ακολούθησε το 2016 παίρνοντας και τη σημερινή του μορφή. Η αίσθηση του φιλόξενου χώρου, η μοναδική του τοποθεσία και οι εκλεκτές γευστικές επιλογές που προσφέρει σε κάθε πελάτη, αποτελούν την απάντηση για τη συνεχή ανοδική του πορεία.
Αναφορικά με το μενού της επιχείρησης, αλλάζει ανάλογα με την εποχικότητα, καθώς όπως μας ανέφερε και ο κ. Δημογιώργης «μας αναγκάζει η θάλασσα να το αλλάξουμε, καθώς άλλα ψάρια και θαλασσινά έχει το καλοκαίρι και άλλα το χειμώνα».
Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο το μενού τους αναβαθμίζεται συνεχώς προσθέτοντας δημιουργικές πινελιές, στην -όπως οι ίδιοι την ονομάζουν- «δημιουργική κουζίνα» τους. Πρόκειται για μια εκλεκτή ποικιλία από μοναδικές γεύσεις που αποτυπώνουν την ουσία της Μεσογείου και τη μυρωδιά της θάλασσας, βασισμένη στους δημιουργικούς συνδυασμούς.
Στο πλούσιο μενού του, όμως, θα βρούμε πέραν των θαλασσινών, εξαιρετικά μαγειρευτά πιάτα της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και κρεατικά υψηλής ποιότητας, όλα φτιαγμένα με μεράκι και φρέσκα υλικά.
Πρόκειται για ένα ταξίδι γαστρονομικών ανακαλύψεων που σίγουρα θα μας συναρπάσει. Εκεί η τόλμη και η δημιουργικότητα συναντούν την πολυτέλεια, οδηγώντας σε πιάτα με απαράμιλλη νοστιμιά.
Η μυστική τους συνταγή για τα γευστικά τους πιάτα, βασίζεται σε τρία κύρια συστατικά: τα προϊόντα ελληνικής προέλευσης, την αγάπη και το μεράκι. Στο «Bakalis Restaurant» τιμούν τον τόπο μας, σερβίροντας καθημερινά πιάτα που ξεχειλίζουν από γεύση και είναι φτιαγμένα με τέχνη και με τα πιο φρέσκα, μοναδικά υλικά, όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Στην κουζίνα του «Bakalis Restaurant», οι άριστες πρώτες ύλες είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές. Φρέσκα, αγνά και ντόπια προϊόντα συνθέτουν πιάτα που αξίζουν να δοκιμάσουμε! Ξεκινώντας από τη «δημιουργική κουζίνα», το κριθαρότο θαλασσινών, το ταρτάρ γαρίδας, το κριθαρότο ψαριού, τα μοναδικά του ριζότα και τα όστρακα αλλά και του ωμό ψάρι, αποτελούν εκλεκτές επιλογές, που συστήνει ο chef.
Ακόμη το ταρτάρ καραβίδας με μέλι, πεπόνι και καπνιστή πάπρικα ή το καρπάτσιο ψαριού μαριναρισμένο σε χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι ή και το δικής τους έμπνευσης πιάτο με γαρίδα σκόρδου, σε συνδυασμό με κρέμα γάλακτος, υπόσχονται να μην αφήσουν κανέναν από εμάς ασυγκίνητο.
Μπορούμε να συνεχίσουμε με το mix θαλασσινών, με φρεσκότατα θαλασσινά ημέρας, ή ένα χταπόδι στα κάρβουνα ή ακόμα και ένα φρέσκο, άψογα ψημένο καλαμάρι. Κάθε πιάτο στο «Bakalis Restaurant» είναι μια γαστρονομική εμπειρία, φτιαγμένη με μεράκι και προσοχή στη λεπτομέρεια, προσφέροντας ένα αξέχαστο ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων και στους θησαυρούς της θαλασσινής κουζίνας.
Αξίζει να αναφερθούμε και στα τηγανητά μπαρμπουνάκια, αλλά και στις καραβίδες, τις γαρίδες και τους αστακούς, που μετατρέπονται σε αριστουργήματα από τα έμπειρα χέρια της μαγειρικής ομάδας του εστιατορίου.
Τέλος, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να δοκιμάσουμε την πλούσια γαριδομακαρονάδα ή τη φινετσάτη αστακομακαρονάδα τους. Μπορούμε να τη συνοδεύσουμε με κάποια από τις ευφάνταστες σαλάτες του μενού, τις σπιτικές αλοιφές και ένα παστό ψαράκι για τη μέση. Αξίζει επίσης να απολαύσουμε τα μανιτάρια a la rus με κόκκινη πιπεριά και σκόρδο, για μια πραγματικά αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία.
Φυσικά, το μενού περιλαμβάνει και εξαιρετικές επιλογές κρεατικών, που ακολουθούν τον ίδιο άξονα ποιότητας και μαεστρίας, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία που τιμά τις ρίζες μας και αναδεικνύει την ελληνική κουζίνα.
Και εννοείται ότι από ένα τόσο ενημερωμένο εστιατόριο δεν θα μπορούσε να λείπει μια εξίσου εκλεκτή κάβα, με κρασιά από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο. Το γεύμα μας θα ολοκληρωθεί υποδειγματικά με ένα από τα λαχταριστά επιδόρπια του εστιατορίου, κλείνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο το δείπνο μας.
Στο «Bakalis Restaurant», είτε επιλέξουμε να δειπνήσουμε στον όμορφο χώρο τους, είτε να απολαύσουμε τις υπηρεσίες διανομής στο σπίτι μας –εάν μένουμε κοντά στην περιοχή- η προσοχή στη λεπτομέρεια και η αφοσίωση στην ποιότητα παραμένουν αμετάβλητες.
Αν ωστόσο επιθυμούμε να απολαύσουμε το γεύμα μας διατηρώντας την ιδιωτικότητά μας, το «Bakalis Restaurant» μας προσφέρει και τη δυνατότητα του private dining σε ένα προσαρμοσμένο χώρο, έτσι ώστε τόσο εμείς, όσο και οι καλεσμένοι μας, να έχουμε τη φροντίδα που μας αξίζει, απολαμβάνοντας την τέχνη και την εμπειρία στο πιάτο μας, σε ένα χώρο αποκλειστικά για εμάς.
Διεύθυνση: Πευκοχώρι
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 63060
ΣΧΟΛΙΑ