Biscotti Tsoungari: 88 χρόνια επιτυχίας στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής
23/04/2024 11:00
23/04/2024 11:00
Η επιχείρηση Biscotti Tsoungari αποτελεί, πλέον, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής κουλτούρας της Θεσσαλονίκης, καθώς έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία 88 ετών στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής στην πόλη, προσδίδοντας γεύσεις και αναμνήσεις σε όλες τις οικογενειακές μας στιγμές.
Παράλληλα, η επωνυμία Biscotti Tsoungari μάς κάνει υπερήφανους σε κάθε γωνιά της γης, καθώς οι γεύσεις της έχουν ταξιδέψει από την Ευρώπη έως την Ασία και από εκεί μέχρι την Αμερική… Γεύσεις που έχουν κερδίσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!
Με μότο τους το «ευγνώμονες ως ζαχαροπλάστες» (Grateful Bakers), η ομάδα της Biscotti Tsoungari δεν σταματά στιγμή να ονειρεύεται, να καινοτομεί και να μας προσφέρει μοναδικές γευστικές δημιουργίες.
Η Biscotti Tsoungari είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1936 στην οδό Βασ. Όλγας στην περιοχή του Ντεπώ Θεσσαλονίκης, με ένα παραδοσιακό τότε γαλακτοπωλείο με κρέμες, παγωτά και γλυκίσματα. «Πρωτομάστοράς» της ήταν ο Νικόλαος Τσούγγαρης, ο άνθρωπος που ξεκίνησε αυτή τη γλυκιά ιστορία που έμελλε να «σημαδέψει» τη ζαχαροπλαστική της πόλης.
Στη συνέχεια, ο παππούς της οικογένειας, ο Αστέριος Τσούγγαρης δημιούργησε στην παλιά οδό Ανθέων, νυν Γεωργίου Παπανδρέου, το δεύτερο παραδοσιακό γαλακτοπωλείο της οικογένειας, το οποίο με τα χρόνια μεγάλωσε σε φήμη, με αποτέλεσμα να γίνει ο προμηθευτής των πιο διάσημων ζαχαροπλαστείων της εποχής έως και τη δεκαετία του ’70.
Η δεκαετία του ’80 ήταν αυτή που καθόρισε τη μετέπειτα εξέλιξη της επιχείρησης, καθώς ο γιος Φίλιππος Τσούγγαρης εισήγαγε την παραγωγή μπισκότων και κουλουριών, από τα κλασικά κουλουράκια και πτιφούρ έως τα κουλουράκια με μέλι και σουσάμι, που αποτελούν σήμερα το προϊόν σήμα κατατεθέν τους.
Η σημερινή επωνυμία Biscotti Tsoungari εισήχθη στην αγορά το 2009 από την τέταρτη γενιά της οικογένειας, τα παιδιά του Φίλιππου Τσούγγαρη, Στέργιο και Μαρία, που είχαν αναλάβει τα ηνία ήδη από το 2002.
Με συνοδοιπόρους τους συζύγους τους Αγνή Καρτσακλή και Αλέξη Βαλογιώργη, αντίστοιχα, πορεύονται σε αυτήν την τόσο ανταγωνιστική αγορά με περίσσια μαεστρία και ατόφιο μεράκι για τη δουλειά τους. Μάλιστα, οι ίδιοι ξεκίνησαν και τις εξαγωγές των προϊόντων τους σε 15 και πλέον χώρες, όπως Γερμανία, Αγγλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Αυστραλία και Ιαπωνία, με αποτέλεσμα η Biscotti Tsoungari να αποτελεί πλέον ένα παγκόσμιο brand, με φήμη που εξαπλώνεται διαρκώς.
Με τις βάσεις της στη σύγχρονη, δημιουργική ζαχαροπλαστική, η Biscotti Tsoungari δεν σταματά να μας εκπλήσσει με γεύσεις και αρώματα, έχοντας από το 1936 ως πυξίδα της το τρίπτυχο των ιδανικών της – ποιότητα, παράδοση και ποικιλία!
Στόχος της Biscotti Tsoungari είναι η παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων που διατηρούν τις αυθεντικές γεύσεις της οικογενειακής παράδοσης, διευρύνοντας παράλληλα τη γκάμα της με 100 και πλέον είδη σε κουλουράκια και μπισκότα, γλυκά και αλμυρά, τσουρέκια, πουράκια, σιροπιαστά και διάφορα εποχιακά είδη.
Ένα από τα στοιχεία που έχουν κάνει την εταιρεία να ξεχωρίσει είναι πως όλα της τα προϊόντα είναι χειροποίητα με τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής, με βάση εκλεκτές και αγνές πρώτες ύλες. Μάλιστα, οι παραδοσιακές συνταγές είναι οι ίδιες εδώ και 88 χρόνια, ενώ δημιουργούνται συνεχώς νέες, σε συνάρτηση με τις ανάγκες των πελατών και του αγοραστικού κοινού.
Το Πάσχα για την ομάδα του Biscotti Tsoungari είναι μία ξεχωριστή υπόθεση. Μία περίοδος πυρετωδών προετοιμασιών για να προσφέρουν στους πελάτες τους παραδοσιακές γεύσεις και αρώματα που αναβλύζουν θαλπωρή και ταυτόχρονα, μία περίοδος γεμάτη χαρά και δημιουργικότητα.
Κορωνίδα των πασχαλινών προϊόντων είναι αδιαμφισβήτητα το τσουρέκι της Biscotti Tsoungari. Η μεστότητα της γεύσης, η απαλή υφή της ζύμης, τα μεθυστικά αρώματα που αναδύονται μόλις κόψετε το πρώτο κομμάτι και η καθοριστική πινελιά της εκάστοτε γέμισης θα σας μαγέψουν από την πρώτη μπουκιά. Όποια γέμιση κι αν επιλέξετε ή όποια επικάλυψη σοκολάτας, να είστε βέβαιοι πως το συγκεκριμένο τσουρέκι πολύ δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με άλλα. Προσωπικό μας αγαπημένο το τσουρέκι με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και γέμιση κάστανου –ειλικρινά, πρόκειται για ένα πραγματικό αριστούργημα.
Οι επιλογές σας όμως δεν τελειώνουν εκεί. Στην Biscotti Tsoungari θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία σε κουλούρες με πασχαλινά αυγά, κλασικές ή με επικάλυψη άσπρης ή μαύρης σοκολάτας (το καθιερωμένο δωράκι για τις νονές και τους νονούς). Εδώ τα πάντα είναι χειροποίητα και οι γεύσεις πραγματικά σε πλημμυρίζουν.
Παράλληλα, θα βρείτε και μία μεγάλη γκάμα νηστίσιμων προϊόντων, που «σπάνε» τον μύθο των «βαρετών» νηστίσιμων γευστικών επιλογών, όπως για παράδειγμα το ρολό σκαλτσούνι, τα πουράκια με εκλεκτές γεμίσεις, τα κουλουράκια κανέλας και φυσικά, τα θρυλικά τους μπισκότα με μέλι και σουσάμι με την υπογραφή της συνταγής της οικογένειας Τσούγγαρη.
Τα προϊόντα της εταιρείας Biscotti Tsoungari είναι αμέτρητα και ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας και για όλο τον χρόνο. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποια σίγουρα θα σας προτείναμε τις υπέροχες κλασσικές επιλογές σε πτιφούρ και μαμαδίσια πλεξουδάκια βανίλιας, τα κουλουράκια μελιού με σουσάμι, το τσουρέκι, αλλά και το φημισμένο Markolato, που θεωρείται ένα εξαιρετικό premium γλύκισμα. Είναι πουράκια γεμισμένα με κρέμα ταχινιού, φιστικοβούτυρο , πραλίνα φουντουκιού και κρέμα espresso, πασπαλισμένα με σουσάμι, κροκάν και τριμμένο μπισκότο – μία γευστική εμπειρία από μόνο του.
Η διασφάλιση της ποιότητας για την Biscotti Tsoungari είναι θεμελιώδης στόχος της, γι’ αυτό και φροντίζει να ακολουθεί πιστά τα πρωτόκολλα ασφαλείας των τροφίμων και να εφαρμόζει αυστηρούς ελέγχους από εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας, αλλά και από ανεξάρτητους φορείς. Παράλληλα, το εργαστήριο είναι πιστοποιημένο κατά τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και το προσωπικό εκπαιδεύεται τακτικά σε όποια νέα οδηγία θεσπιστεί.
Η ομάδα της Biscotti Tsoungari δεν επαναπαύεται λεπτό, γι’ αυτό και καινοτομεί διαρκώς σε κάθε τομέα της ζαχαροπλαστικής, προσφέροντάς μας μοναδικές γεύσεις, με αγνά υλικά και παραδοσιακό χειροποίητο τρόπο παρασκευής. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η εταιρεία προσδοκά το 2025 να προβεί σε μεγάλες επενδύσεις αναφορικά με τις εγκαταστάσεις της, σε έναν χώρο άνω των 4.000 τ.μ. Και φυσικά, στην ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της επιρροής της στις παγκόσμιες αγορές.
Για τους Θεσσαλονικείς, πάντως, η Biscotti Tsoungari θα είναι πάντα συνυφασμένη με γεύσεις και αρώματα που αναβλύζουν αγάπη και θαλπωρή…
Διευθύνσεις καταστημάτων:
Θέρμη Θεσσαλονίκης (Χονδρική και λιανική)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 472221, 2310 472222
Αλατσατών 4, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 445757
Η επιχείρηση Biscotti Tsoungari αποτελεί, πλέον, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομικής κουλτούρας της Θεσσαλονίκης, καθώς έχει διαγράψει μία επιτυχημένη πορεία 88 ετών στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής στην πόλη, προσδίδοντας γεύσεις και αναμνήσεις σε όλες τις οικογενειακές μας στιγμές.
Παράλληλα, η επωνυμία Biscotti Tsoungari μάς κάνει υπερήφανους σε κάθε γωνιά της γης, καθώς οι γεύσεις της έχουν ταξιδέψει από την Ευρώπη έως την Ασία και από εκεί μέχρι την Αμερική… Γεύσεις που έχουν κερδίσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους!
Με μότο τους το «ευγνώμονες ως ζαχαροπλάστες» (Grateful Bakers), η ομάδα της Biscotti Tsoungari δεν σταματά στιγμή να ονειρεύεται, να καινοτομεί και να μας προσφέρει μοναδικές γευστικές δημιουργίες.
Η Biscotti Tsoungari είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1936 στην οδό Βασ. Όλγας στην περιοχή του Ντεπώ Θεσσαλονίκης, με ένα παραδοσιακό τότε γαλακτοπωλείο με κρέμες, παγωτά και γλυκίσματα. «Πρωτομάστοράς» της ήταν ο Νικόλαος Τσούγγαρης, ο άνθρωπος που ξεκίνησε αυτή τη γλυκιά ιστορία που έμελλε να «σημαδέψει» τη ζαχαροπλαστική της πόλης.
Στη συνέχεια, ο παππούς της οικογένειας, ο Αστέριος Τσούγγαρης δημιούργησε στην παλιά οδό Ανθέων, νυν Γεωργίου Παπανδρέου, το δεύτερο παραδοσιακό γαλακτοπωλείο της οικογένειας, το οποίο με τα χρόνια μεγάλωσε σε φήμη, με αποτέλεσμα να γίνει ο προμηθευτής των πιο διάσημων ζαχαροπλαστείων της εποχής έως και τη δεκαετία του ’70.
Η δεκαετία του ’80 ήταν αυτή που καθόρισε τη μετέπειτα εξέλιξη της επιχείρησης, καθώς ο γιος Φίλιππος Τσούγγαρης εισήγαγε την παραγωγή μπισκότων και κουλουριών, από τα κλασικά κουλουράκια και πτιφούρ έως τα κουλουράκια με μέλι και σουσάμι, που αποτελούν σήμερα το προϊόν σήμα κατατεθέν τους.
Η σημερινή επωνυμία Biscotti Tsoungari εισήχθη στην αγορά το 2009 από την τέταρτη γενιά της οικογένειας, τα παιδιά του Φίλιππου Τσούγγαρη, Στέργιο και Μαρία, που είχαν αναλάβει τα ηνία ήδη από το 2002.
Με συνοδοιπόρους τους συζύγους τους Αγνή Καρτσακλή και Αλέξη Βαλογιώργη, αντίστοιχα, πορεύονται σε αυτήν την τόσο ανταγωνιστική αγορά με περίσσια μαεστρία και ατόφιο μεράκι για τη δουλειά τους. Μάλιστα, οι ίδιοι ξεκίνησαν και τις εξαγωγές των προϊόντων τους σε 15 και πλέον χώρες, όπως Γερμανία, Αγγλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Αυστραλία και Ιαπωνία, με αποτέλεσμα η Biscotti Tsoungari να αποτελεί πλέον ένα παγκόσμιο brand, με φήμη που εξαπλώνεται διαρκώς.
Με τις βάσεις της στη σύγχρονη, δημιουργική ζαχαροπλαστική, η Biscotti Tsoungari δεν σταματά να μας εκπλήσσει με γεύσεις και αρώματα, έχοντας από το 1936 ως πυξίδα της το τρίπτυχο των ιδανικών της – ποιότητα, παράδοση και ποικιλία!
Στόχος της Biscotti Tsoungari είναι η παραγωγή εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων που διατηρούν τις αυθεντικές γεύσεις της οικογενειακής παράδοσης, διευρύνοντας παράλληλα τη γκάμα της με 100 και πλέον είδη σε κουλουράκια και μπισκότα, γλυκά και αλμυρά, τσουρέκια, πουράκια, σιροπιαστά και διάφορα εποχιακά είδη.
Ένα από τα στοιχεία που έχουν κάνει την εταιρεία να ξεχωρίσει είναι πως όλα της τα προϊόντα είναι χειροποίητα με τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής, με βάση εκλεκτές και αγνές πρώτες ύλες. Μάλιστα, οι παραδοσιακές συνταγές είναι οι ίδιες εδώ και 88 χρόνια, ενώ δημιουργούνται συνεχώς νέες, σε συνάρτηση με τις ανάγκες των πελατών και του αγοραστικού κοινού.
Το Πάσχα για την ομάδα του Biscotti Tsoungari είναι μία ξεχωριστή υπόθεση. Μία περίοδος πυρετωδών προετοιμασιών για να προσφέρουν στους πελάτες τους παραδοσιακές γεύσεις και αρώματα που αναβλύζουν θαλπωρή και ταυτόχρονα, μία περίοδος γεμάτη χαρά και δημιουργικότητα.
Κορωνίδα των πασχαλινών προϊόντων είναι αδιαμφισβήτητα το τσουρέκι της Biscotti Tsoungari. Η μεστότητα της γεύσης, η απαλή υφή της ζύμης, τα μεθυστικά αρώματα που αναδύονται μόλις κόψετε το πρώτο κομμάτι και η καθοριστική πινελιά της εκάστοτε γέμισης θα σας μαγέψουν από την πρώτη μπουκιά. Όποια γέμιση κι αν επιλέξετε ή όποια επικάλυψη σοκολάτας, να είστε βέβαιοι πως το συγκεκριμένο τσουρέκι πολύ δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με άλλα. Προσωπικό μας αγαπημένο το τσουρέκι με επικάλυψη λευκής σοκολάτας και γέμιση κάστανου –ειλικρινά, πρόκειται για ένα πραγματικό αριστούργημα.
Οι επιλογές σας όμως δεν τελειώνουν εκεί. Στην Biscotti Tsoungari θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία σε κουλούρες με πασχαλινά αυγά, κλασικές ή με επικάλυψη άσπρης ή μαύρης σοκολάτας (το καθιερωμένο δωράκι για τις νονές και τους νονούς). Εδώ τα πάντα είναι χειροποίητα και οι γεύσεις πραγματικά σε πλημμυρίζουν.
Παράλληλα, θα βρείτε και μία μεγάλη γκάμα νηστίσιμων προϊόντων, που «σπάνε» τον μύθο των «βαρετών» νηστίσιμων γευστικών επιλογών, όπως για παράδειγμα το ρολό σκαλτσούνι, τα πουράκια με εκλεκτές γεμίσεις, τα κουλουράκια κανέλας και φυσικά, τα θρυλικά τους μπισκότα με μέλι και σουσάμι με την υπογραφή της συνταγής της οικογένειας Τσούγγαρη.
Τα προϊόντα της εταιρείας Biscotti Tsoungari είναι αμέτρητα και ιδανικά για κάθε στιγμή της ημέρας και για όλο τον χρόνο. Αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε κάποια σίγουρα θα σας προτείναμε τις υπέροχες κλασσικές επιλογές σε πτιφούρ και μαμαδίσια πλεξουδάκια βανίλιας, τα κουλουράκια μελιού με σουσάμι, το τσουρέκι, αλλά και το φημισμένο Markolato, που θεωρείται ένα εξαιρετικό premium γλύκισμα. Είναι πουράκια γεμισμένα με κρέμα ταχινιού, φιστικοβούτυρο , πραλίνα φουντουκιού και κρέμα espresso, πασπαλισμένα με σουσάμι, κροκάν και τριμμένο μπισκότο – μία γευστική εμπειρία από μόνο του.
Η διασφάλιση της ποιότητας για την Biscotti Tsoungari είναι θεμελιώδης στόχος της, γι’ αυτό και φροντίζει να ακολουθεί πιστά τα πρωτόκολλα ασφαλείας των τροφίμων και να εφαρμόζει αυστηρούς ελέγχους από εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας, αλλά και από ανεξάρτητους φορείς. Παράλληλα, το εργαστήριο είναι πιστοποιημένο κατά τα διεθνή πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και το προσωπικό εκπαιδεύεται τακτικά σε όποια νέα οδηγία θεσπιστεί.
Η ομάδα της Biscotti Tsoungari δεν επαναπαύεται λεπτό, γι’ αυτό και καινοτομεί διαρκώς σε κάθε τομέα της ζαχαροπλαστικής, προσφέροντάς μας μοναδικές γεύσεις, με αγνά υλικά και παραδοσιακό χειροποίητο τρόπο παρασκευής. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η εταιρεία προσδοκά το 2025 να προβεί σε μεγάλες επενδύσεις αναφορικά με τις εγκαταστάσεις της, σε έναν χώρο άνω των 4.000 τ.μ. Και φυσικά, στην ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της επιρροής της στις παγκόσμιες αγορές.
Για τους Θεσσαλονικείς, πάντως, η Biscotti Tsoungari θα είναι πάντα συνυφασμένη με γεύσεις και αρώματα που αναβλύζουν αγάπη και θαλπωρή…
Διευθύνσεις καταστημάτων:
Θέρμη Θεσσαλονίκης (Χονδρική και λιανική)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 472221, 2310 472222
Αλατσατών 4, Νέα Κρήνη, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 445757
ΣΧΟΛΙΑ