Restaurants

«Botargo» κι «Ennea Rooftop Bar»: To εστιατόριο και η απόλυτα καλοκαιρινή πρόταση του πεντάστερου ξενοδοχείου «MonAsty, Autograph Collection»

Αναδημιουργώντας τη Μοναστηριακή Γαστρονομία. εμπνευσμένη από τη βυζαντινή κληρονομιά της Θεσσαλονίκης

 14/06/2023 15:25

«Botargo» κι «Ennea Rooftop Bar»: To εστιατόριο και η απόλυτα καλοκαιρινή πρόταση του πεντάστερου ξενοδοχείου «MonAsty, Autograph Collection»

«Botargo», από το «αυγοτάραχο», το αγαπημένο έδεσμα των Βυζαντινών ευγενών και μοναχών που, σε μία Θεσσαλονίκη ανέκαθεν σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων, συνέθεσαν επιρροές και τεχνικές στην τοπική τους κουζίνα, όπου τα θαλασσινά διατηρημένα σε αλάτι κι ελαιόλαδο, κατείχαν την πιο εξέχουσα θέση.

Αυτό το όνομα δόθηκε στο νέο, εμπνευσμένο εστιατόριο του πολυτελούς πεντάστερου ξενοδοχείου MonAsty Autograph Collection by Marriott, του πρώτου ξενοδοχείου με διεθνές εμπορικό σήμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που άνοιξε υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality, τον Οκτώβριο του 2022.

botargo2.jpg
botargo3.jpg
botargo4.jpg

Στη Βασιλέως Ηρακλείου, απέναντι ακριβώς από την Πλατεία «Assos Odeon», το «MonAsty, Autograph Collection» ήρθε να αλλάξει το ύφος όχι μόνο της φιλοξενίας, ως ένα project απόλυτα εμπνευσμένο ως προς τη φιλοσοφία του από τη βυζαντινή ιστορία της Θεσσαλονίκης, αλλά και της in – hotel γαστρονομικής εμπειρίας της πόλης. Το ίδιο το όνομά του, «Μον» από το μοναστήρι κι «Άστυ», από την πόλη, αντικατοπτρίζει την πλούσια μείξη έμπνευσης που συνδέεται με τη δημιουργία του.

botargo5.jpg

Τιμώντας τη βυζαντινή παράδοση

Η αισθητική προσέγγιση του κτηρίου του «MonAsty» περιλαμβάνει μοναδικά στοιχεία μοναστηριακού ντιζάιν, αλλά και χρώματα και εικόνες, που προέρχονται από τη βυζαντινή παράδοση. Άλλωστε, η περιοχή στην οποία φιλοξενείται σήμερα το ξενοδοχείο, αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο της εκκλησιαστικής παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Το χαρακτηριστικό αυτό design του «MonAsty», οι υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και οι in – hotel προτάσεις γαστρονομίας και διασκέδασης, που ακολουθούν την τάση της διεθνούς high – end ξενοδοχειακής σκηνής, το καθιστούν τον απόλυτο προορισμό, με όλους τους χώρους του να λειτουργούν ως ένα «καταφύγιο» από την πολύβουη πόλη για τον επισκέπτη.

botargo6.jpg
botargo7.jpg
botargo8.jpg

Βασισμένα επίσης στην παραπάνω αισθητική και φιλοσοφία, το εστιατόριο «Botargo» και το «Ennea Rooftop Bar», που μόλις άνοιξε στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου - ανοιχτά για όλους τους ενοίκους του, αλλά και για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης - ανεβάζουν τον πήχη της γαστρονομικής σκηνής και διασκέδασης.

botargo9.jpg
botargo10.jpg

Η νόστιμη μίξη πολιτισμών

Το μενού του εστιατορίου «Botargo», εμπνεύστηκε ο αναγνωρισμένος Chef Γιώργος Στυλιανουδάκης κι επιμελείται ο executive Chef Κωνσταντίνος Μποβιάτσης, ενώ την κάρτα των γλυκών, σχεδίασε κι επιμελείται το «Exereton», σε ένα εγχείρημα που απογειώνει την in – hotel γαστρονομία και διασκέδαση, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στη διεθνή high – end ξενοδοχειακή σκηνή.

botargo11.jpg

Το concept του εστιατορίου, αποτείνει φόρο τιμής σε αγαπημένα εδέσματα βυζαντινών αυτοκρατόρων και μοναχών κι επιφυλάσσει στους επισκέπτες του, εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες. Μίξη ελληνικών αστικών και μοναστηριακών συνταγών με σύγχρονες πινελιές, χαρίζουν high – end comfort πιάτα, με επιλεγμένα φρέσκα τοπικά προϊόντα, από Μονές του Αγίου όρους και τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου.

botargo12.jpg

Το ολοκαίνουριο καλοκαιρινό μενού του «Botargo», υπόσχεται νέες μεσογειακές εμπειρίες, με φόντο τη Θεσσαλονίκη. Γεύσεις που θυμίζουν καλοκαίρι, όπως η ψητή μελιτζάνα με ντομάτα, άγριο σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, γαλομυζήθρα και σουσάμι, η ελληνική βουβαλίσια μπουράτα με βερίκοκα σχάρας, baby gem, φιστίκι Αιγίνης, φύλλα βασιλικού κι αλμύρα αναδύονται από κάθε πρόταση του καταλόγου.

Τα signature dishes περιλαμβάνουν φέτες αυγοτάραχου με κάπαρη, μαρμελάδα μοσχολέμονο, βούτυρο μυρωδικών και χωριάτικο κροστίνι, αλλά και χταπόδι μπρεζέ με πράσινα φασολάκια, κρεμμύδι, καρδιές ντομάτας και φρέσκα βότανα (το χταπόδι ήταν λιτό φαγητό για τους μοναχούς και το έτρωγαν συνήθως σε περιόδους κατήχησης), φιλέτο ψαριού φρικασέ κι αγιορείτικο μπακαλιάρο, ένα από τα βασικά πιάτα της μοναστηριακής κουζίνας, που οι Chef εδώ παρουσιάζουν με ζωμό κρεμμυδιού, τραγανή αγκινάρα, κολοκύθι κι ελαιόλαδο μυρωδικών.

Στα κρεατικά, ξεχωρίζουν εκλεπτυσμένες κοπές, όπως το Pork Iberico Secreto, που ανεβάζουν τη γαστρονομική εμπειρία.

Από τις πρώτες ύλες του μενού, ο μπακαλιάρος ψαρεύεται από τις θάλασσες του Αγίου Όρους, το ελαιόλαδο προέρχεται από διάφορες μονές και οι ελιές παράγονται στη Χαλκιδική και τη Θάσο, ενώ το όλο μενού, «μυρίζει» εποχικότητα και φρεσκάδα.

botargo13.jpg

Εντύπωση προκαλεί το ότι, ακόμη και τα πιάτα και τα σερβίτσια του «Botargo», είναι σχεδιασμένα βάσει υλικών και χρωμάτων της εποχής.

Το menu, συνοδεύει λίστα τοπικών κρασιών, κάποια από τα οποία περιορισμένης κυκλοφορίας.

Γλυκά εμπνευσμένα από το Βυζάντιο

Με έμπνευση από την ιστορία και τις γεύσεις που κυριαρχούσαν στο Βυζάντιο και με γνώμονα τη φιλοσοφία Exereton, που δίνει βάση στη μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της, τέσσερις tailor made γλυκές παρασκευές, ταξιδεύουν τους επισκέπτες του «Botargo» σε μία εποχή με έντονα αρώματα, δυνατές γεύσεις κι αέρα πολυτελείας.

Το Avaton με κρεμέ μάνγκο βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα με κομμάτια μπισκότου, monte καρύδας, σάλτσα passion fruit και παγωτό μάνγκο, αλλά και το cheesecake με βάση από γκρανόλα εσπεριδοειδων και σάλτσα ροδάκινο-δεντρολίβανο, είναι σίγουρα δύο κορυφαία γλυκά, που γράφουν τον ιδανικό επίλογο.

botargo14.jpg
botargo15.jpg

«Ennea Rooftop Bar»: μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία

Η διασκέδαση στο «MonAsty» «ανεβαίνει πίστα» μέσα στο καλοκαίρι και μεταφέρεται και στο «Ennea Rooftop Bar», το απόλυτα καλοκαιρινό project του ξενοδοχείου που συστήθηκε στο κοινό την 1η Ιουνίου και υπόσχεται πραγματικά ξεχωριστές βραδιές – κι όχι μόνο – στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

botargo16.jpg
botargo17.jpg

Ο χώρος προσφέρει πισίνα, θέα 360ο από Θερμαϊκό έως τα Κάστρα κι ένα concept που εμπνέεται από τη χρωματική παλέτα του ξενοδοχείου και τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, που το έχουν ξεχωρίσει και το συνδέουν με τη βυζαντινή κληρονομιά της πόλης.

botargo18.jpg

Τα signature cocktails του «Ennea Rooftop Bar» εμπνέονται από τους 9 «καρπούς» του Αγίου Πνεύματος: την αγάπη, τη χαρά, την ειρήνη, τη μακροθυμία, την καλοσύνη, την αγαθότητα, την πίστη, την πραότητα και την εγκράτεια. Είναι ένας minimal χώρος, στον οποίο οι καμπύλες γραμμές από τις αψίδες της πόλης, συνδυάζονται με γραμμικά στοιχεία, δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

botargo19.jpg
botargo20.jpg

Καθημερινά, μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι επισκέπτες του «Ennea» θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ τους, μαζί με light snacks. Από εκείνη την ώρα και μέχρι τη 1 το βράδυ, η διάθεση ανεβαίνει, με signature cocktails, fine bites, DJs και live events, στο bar του Ennea. Μια απολαυστική boho ατμόσφαιρα, ιδανική για την golden hour, παρέα με ένα από τα cocktails του καταλόγου!

botargo21.jpg
botargo22.jpg
botargo23.jpg
botargo24.jpg
botargo25.jpg

Στις 21 Ιουνίου, μάλιστα, που είναι η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, ετοιμαστείτε και για το μεγαλύτερο event του καλοκαιριού, το Summer Solstice με guest DJ τον Vassili TsiliChristos. Στο τιμόνι της διαχείρισης του bar, η έμπειρη ομάδα του «Apallou Group».

botargo26.jpg
botargo27.jpg

Tip 1: Ειδικά για βραδινή επίσκεψη, στο «Botargo» επιβάλλεται η κράτηση.

Tip 2: Στο ισόγειο του ξενοδοχείου, βρίσκεται το «Samite Gastro Bar», όπου ένοικοι κι επισκέπτες μπορούν να απολαύουν επιλογές σε πρωινό, brunch, light lunch, αλλά και signature cocktails κι εκλεκτά bites.


Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 45, Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

Για κρατήσεις στο «Ennea Rooftop Bar»: 2310 274545

Για κρατήσεις στο «Botargo»: 2314 400040

MonAsty, Autograph Collection
Website

Botargo
Facebook
Instagram

Ennea Rooftop Bar

Instagram
Facebook



«Botargo», από το «αυγοτάραχο», το αγαπημένο έδεσμα των Βυζαντινών ευγενών και μοναχών που, σε μία Θεσσαλονίκη ανέκαθεν σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων, συνέθεσαν επιρροές και τεχνικές στην τοπική τους κουζίνα, όπου τα θαλασσινά διατηρημένα σε αλάτι κι ελαιόλαδο, κατείχαν την πιο εξέχουσα θέση.

Αυτό το όνομα δόθηκε στο νέο, εμπνευσμένο εστιατόριο του πολυτελούς πεντάστερου ξενοδοχείου MonAsty Autograph Collection by Marriott, του πρώτου ξενοδοχείου με διεθνές εμπορικό σήμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που άνοιξε υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality, τον Οκτώβριο του 2022.

botargo2.jpg
botargo3.jpg
botargo4.jpg

Στη Βασιλέως Ηρακλείου, απέναντι ακριβώς από την Πλατεία «Assos Odeon», το «MonAsty, Autograph Collection» ήρθε να αλλάξει το ύφος όχι μόνο της φιλοξενίας, ως ένα project απόλυτα εμπνευσμένο ως προς τη φιλοσοφία του από τη βυζαντινή ιστορία της Θεσσαλονίκης, αλλά και της in – hotel γαστρονομικής εμπειρίας της πόλης. Το ίδιο το όνομά του, «Μον» από το μοναστήρι κι «Άστυ», από την πόλη, αντικατοπτρίζει την πλούσια μείξη έμπνευσης που συνδέεται με τη δημιουργία του.

botargo5.jpg

Τιμώντας τη βυζαντινή παράδοση

Η αισθητική προσέγγιση του κτηρίου του «MonAsty» περιλαμβάνει μοναδικά στοιχεία μοναστηριακού ντιζάιν, αλλά και χρώματα και εικόνες, που προέρχονται από τη βυζαντινή παράδοση. Άλλωστε, η περιοχή στην οποία φιλοξενείται σήμερα το ξενοδοχείο, αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο της εκκλησιαστικής παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Το χαρακτηριστικό αυτό design του «MonAsty», οι υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και οι in – hotel προτάσεις γαστρονομίας και διασκέδασης, που ακολουθούν την τάση της διεθνούς high – end ξενοδοχειακής σκηνής, το καθιστούν τον απόλυτο προορισμό, με όλους τους χώρους του να λειτουργούν ως ένα «καταφύγιο» από την πολύβουη πόλη για τον επισκέπτη.

botargo6.jpg
botargo7.jpg
botargo8.jpg

Βασισμένα επίσης στην παραπάνω αισθητική και φιλοσοφία, το εστιατόριο «Botargo» και το «Ennea Rooftop Bar», που μόλις άνοιξε στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου - ανοιχτά για όλους τους ενοίκους του, αλλά και για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης - ανεβάζουν τον πήχη της γαστρονομικής σκηνής και διασκέδασης.

botargo9.jpg
botargo10.jpg

Η νόστιμη μίξη πολιτισμών

Το μενού του εστιατορίου «Botargo», εμπνεύστηκε ο αναγνωρισμένος Chef Γιώργος Στυλιανουδάκης κι επιμελείται ο executive Chef Κωνσταντίνος Μποβιάτσης, ενώ την κάρτα των γλυκών, σχεδίασε κι επιμελείται το «Exereton», σε ένα εγχείρημα που απογειώνει την in – hotel γαστρονομία και διασκέδαση, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στη διεθνή high – end ξενοδοχειακή σκηνή.

botargo11.jpg

Το concept του εστιατορίου, αποτείνει φόρο τιμής σε αγαπημένα εδέσματα βυζαντινών αυτοκρατόρων και μοναχών κι επιφυλάσσει στους επισκέπτες του, εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες. Μίξη ελληνικών αστικών και μοναστηριακών συνταγών με σύγχρονες πινελιές, χαρίζουν high – end comfort πιάτα, με επιλεγμένα φρέσκα τοπικά προϊόντα, από Μονές του Αγίου όρους και τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου.

botargo12.jpg

Το ολοκαίνουριο καλοκαιρινό μενού του «Botargo», υπόσχεται νέες μεσογειακές εμπειρίες, με φόντο τη Θεσσαλονίκη. Γεύσεις που θυμίζουν καλοκαίρι, όπως η ψητή μελιτζάνα με ντομάτα, άγριο σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, γαλομυζήθρα και σουσάμι, η ελληνική βουβαλίσια μπουράτα με βερίκοκα σχάρας, baby gem, φιστίκι Αιγίνης, φύλλα βασιλικού κι αλμύρα αναδύονται από κάθε πρόταση του καταλόγου.

Τα signature dishes περιλαμβάνουν φέτες αυγοτάραχου με κάπαρη, μαρμελάδα μοσχολέμονο, βούτυρο μυρωδικών και χωριάτικο κροστίνι, αλλά και χταπόδι μπρεζέ με πράσινα φασολάκια, κρεμμύδι, καρδιές ντομάτας και φρέσκα βότανα (το χταπόδι ήταν λιτό φαγητό για τους μοναχούς και το έτρωγαν συνήθως σε περιόδους κατήχησης), φιλέτο ψαριού φρικασέ κι αγιορείτικο μπακαλιάρο, ένα από τα βασικά πιάτα της μοναστηριακής κουζίνας, που οι Chef εδώ παρουσιάζουν με ζωμό κρεμμυδιού, τραγανή αγκινάρα, κολοκύθι κι ελαιόλαδο μυρωδικών.

Στα κρεατικά, ξεχωρίζουν εκλεπτυσμένες κοπές, όπως το Pork Iberico Secreto, που ανεβάζουν τη γαστρονομική εμπειρία.

Από τις πρώτες ύλες του μενού, ο μπακαλιάρος ψαρεύεται από τις θάλασσες του Αγίου Όρους, το ελαιόλαδο προέρχεται από διάφορες μονές και οι ελιές παράγονται στη Χαλκιδική και τη Θάσο, ενώ το όλο μενού, «μυρίζει» εποχικότητα και φρεσκάδα.

botargo13.jpg

Εντύπωση προκαλεί το ότι, ακόμη και τα πιάτα και τα σερβίτσια του «Botargo», είναι σχεδιασμένα βάσει υλικών και χρωμάτων της εποχής.

Το menu, συνοδεύει λίστα τοπικών κρασιών, κάποια από τα οποία περιορισμένης κυκλοφορίας.

Γλυκά εμπνευσμένα από το Βυζάντιο

Με έμπνευση από την ιστορία και τις γεύσεις που κυριαρχούσαν στο Βυζάντιο και με γνώμονα τη φιλοσοφία Exereton, που δίνει βάση στη μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της, τέσσερις tailor made γλυκές παρασκευές, ταξιδεύουν τους επισκέπτες του «Botargo» σε μία εποχή με έντονα αρώματα, δυνατές γεύσεις κι αέρα πολυτελείας.

Το Avaton με κρεμέ μάνγκο βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα με κομμάτια μπισκότου, monte καρύδας, σάλτσα passion fruit και παγωτό μάνγκο, αλλά και το cheesecake με βάση από γκρανόλα εσπεριδοειδων και σάλτσα ροδάκινο-δεντρολίβανο, είναι σίγουρα δύο κορυφαία γλυκά, που γράφουν τον ιδανικό επίλογο.

botargo14.jpg
botargo15.jpg

«Ennea Rooftop Bar»: μία μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία

Η διασκέδαση στο «MonAsty» «ανεβαίνει πίστα» μέσα στο καλοκαίρι και μεταφέρεται και στο «Ennea Rooftop Bar», το απόλυτα καλοκαιρινό project του ξενοδοχείου που συστήθηκε στο κοινό την 1η Ιουνίου και υπόσχεται πραγματικά ξεχωριστές βραδιές – κι όχι μόνο – στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

botargo16.jpg
botargo17.jpg

Ο χώρος προσφέρει πισίνα, θέα 360ο από Θερμαϊκό έως τα Κάστρα κι ένα concept που εμπνέεται από τη χρωματική παλέτα του ξενοδοχείου και τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, που το έχουν ξεχωρίσει και το συνδέουν με τη βυζαντινή κληρονομιά της πόλης.

botargo18.jpg

Τα signature cocktails του «Ennea Rooftop Bar» εμπνέονται από τους 9 «καρπούς» του Αγίου Πνεύματος: την αγάπη, τη χαρά, την ειρήνη, τη μακροθυμία, την καλοσύνη, την αγαθότητα, την πίστη, την πραότητα και την εγκράτεια. Είναι ένας minimal χώρος, στον οποίο οι καμπύλες γραμμές από τις αψίδες της πόλης, συνδυάζονται με γραμμικά στοιχεία, δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

botargo19.jpg
botargo20.jpg

Καθημερινά, μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι επισκέπτες του «Ennea» θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ τους, μαζί με light snacks. Από εκείνη την ώρα και μέχρι τη 1 το βράδυ, η διάθεση ανεβαίνει, με signature cocktails, fine bites, DJs και live events, στο bar του Ennea. Μια απολαυστική boho ατμόσφαιρα, ιδανική για την golden hour, παρέα με ένα από τα cocktails του καταλόγου!

botargo21.jpg
botargo22.jpg
botargo23.jpg
botargo24.jpg
botargo25.jpg

Στις 21 Ιουνίου, μάλιστα, που είναι η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, ετοιμαστείτε και για το μεγαλύτερο event του καλοκαιριού, το Summer Solstice με guest DJ τον Vassili TsiliChristos. Στο τιμόνι της διαχείρισης του bar, η έμπειρη ομάδα του «Apallou Group».

botargo26.jpg
botargo27.jpg

Tip 1: Ειδικά για βραδινή επίσκεψη, στο «Botargo» επιβάλλεται η κράτηση.

Tip 2: Στο ισόγειο του ξενοδοχείου, βρίσκεται το «Samite Gastro Bar», όπου ένοικοι κι επισκέπτες μπορούν να απολαύουν επιλογές σε πρωινό, brunch, light lunch, αλλά και signature cocktails κι εκλεκτά bites.


Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 45, Κέντρο

Τηλέφωνο επικοινωνίας:

Για κρατήσεις στο «Ennea Rooftop Bar»: 2310 274545

Για κρατήσεις στο «Botargo»: 2314 400040

MonAsty, Autograph Collection
Website

Botargo
Facebook
Instagram

Ennea Rooftop Bar

Instagram
Facebook



ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία