«Botargo» κι «Ennea Rooftop Bar»: To εστιατόριο και η απόλυτα καλοκαιρινή πρόταση του πεντάστερου ξενοδοχείου «MonAsty, Autograph Collection»
14/06/2023 15:25
14/06/2023 15:25
«Botargo», από το «αυγοτάραχο», το αγαπημένο έδεσμα των Βυζαντινών ευγενών και μοναχών που, σε μία Θεσσαλονίκη ανέκαθεν σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων, συνέθεσαν επιρροές και τεχνικές στην τοπική τους κουζίνα, όπου τα θαλασσινά διατηρημένα σε αλάτι κι ελαιόλαδο, κατείχαν την πιο εξέχουσα θέση.
Αυτό το όνομα δόθηκε στο νέο, εμπνευσμένο εστιατόριο του πολυτελούς πεντάστερου ξενοδοχείου MonAsty Autograph Collection by Marriott, του πρώτου ξενοδοχείου με διεθνές εμπορικό σήμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που άνοιξε υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality, τον Οκτώβριο του 2022.
Στη Βασιλέως Ηρακλείου, απέναντι ακριβώς από την Πλατεία «Assos Odeon», το «MonAsty, Autograph Collection» ήρθε να αλλάξει το ύφος όχι μόνο της φιλοξενίας, ως ένα project απόλυτα εμπνευσμένο ως προς τη φιλοσοφία του από τη βυζαντινή ιστορία της Θεσσαλονίκης, αλλά και της in – hotel γαστρονομικής εμπειρίας της πόλης. Το ίδιο το όνομά του, «Μον» από το μοναστήρι κι «Άστυ», από την πόλη, αντικατοπτρίζει την πλούσια μείξη έμπνευσης που συνδέεται με τη δημιουργία του.
Η αισθητική προσέγγιση του κτηρίου του «MonAsty» περιλαμβάνει μοναδικά στοιχεία μοναστηριακού ντιζάιν, αλλά και χρώματα και εικόνες, που προέρχονται από τη βυζαντινή παράδοση. Άλλωστε, η περιοχή στην οποία φιλοξενείται σήμερα το ξενοδοχείο, αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο της εκκλησιαστικής παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.
Το χαρακτηριστικό αυτό design του «MonAsty», οι υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και οι in – hotel προτάσεις γαστρονομίας και διασκέδασης, που ακολουθούν την τάση της διεθνούς high – end ξενοδοχειακής σκηνής, το καθιστούν τον απόλυτο προορισμό, με όλους τους χώρους του να λειτουργούν ως ένα «καταφύγιο» από την πολύβουη πόλη για τον επισκέπτη.
Βασισμένα επίσης στην παραπάνω αισθητική και φιλοσοφία, το εστιατόριο «Botargo» και το «Ennea Rooftop Bar», που μόλις άνοιξε στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου - ανοιχτά για όλους τους ενοίκους του, αλλά και για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης - ανεβάζουν τον πήχη της γαστρονομικής σκηνής και διασκέδασης.
Το μενού του εστιατορίου «Botargo», εμπνεύστηκε ο αναγνωρισμένος Chef Γιώργος Στυλιανουδάκης κι επιμελείται ο executive Chef Κωνσταντίνος Μποβιάτσης, ενώ την κάρτα των γλυκών, σχεδίασε κι επιμελείται το «Exereton», σε ένα εγχείρημα που απογειώνει την in – hotel γαστρονομία και διασκέδαση, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στη διεθνή high – end ξενοδοχειακή σκηνή.
Το concept του εστιατορίου, αποτείνει φόρο τιμής σε αγαπημένα εδέσματα βυζαντινών αυτοκρατόρων και μοναχών κι επιφυλάσσει στους επισκέπτες του, εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες. Μίξη ελληνικών αστικών και μοναστηριακών συνταγών με σύγχρονες πινελιές, χαρίζουν high – end comfort πιάτα, με επιλεγμένα φρέσκα τοπικά προϊόντα, από Μονές του Αγίου όρους και τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου.
Το ολοκαίνουριο καλοκαιρινό μενού του «Botargo», υπόσχεται νέες μεσογειακές εμπειρίες, με φόντο τη Θεσσαλονίκη. Γεύσεις που θυμίζουν καλοκαίρι, όπως η ψητή μελιτζάνα με ντομάτα, άγριο σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, γαλομυζήθρα και σουσάμι, η ελληνική βουβαλίσια μπουράτα με βερίκοκα σχάρας, baby gem, φιστίκι Αιγίνης, φύλλα βασιλικού κι αλμύρα αναδύονται από κάθε πρόταση του καταλόγου.
Τα signature dishes περιλαμβάνουν φέτες αυγοτάραχου με κάπαρη, μαρμελάδα μοσχολέμονο, βούτυρο μυρωδικών και χωριάτικο κροστίνι, αλλά και χταπόδι μπρεζέ με πράσινα φασολάκια, κρεμμύδι, καρδιές ντομάτας και φρέσκα βότανα (το χταπόδι ήταν λιτό φαγητό για τους μοναχούς και το έτρωγαν συνήθως σε περιόδους κατήχησης), φιλέτο ψαριού φρικασέ κι αγιορείτικο μπακαλιάρο, ένα από τα βασικά πιάτα της μοναστηριακής κουζίνας, που οι Chef εδώ παρουσιάζουν με ζωμό κρεμμυδιού, τραγανή αγκινάρα, κολοκύθι κι ελαιόλαδο μυρωδικών.
Στα κρεατικά, ξεχωρίζουν εκλεπτυσμένες κοπές, όπως το Pork Iberico Secreto, που ανεβάζουν τη γαστρονομική εμπειρία.
Από τις πρώτες ύλες του μενού, ο μπακαλιάρος ψαρεύεται από τις θάλασσες του Αγίου Όρους, το ελαιόλαδο προέρχεται από διάφορες μονές και οι ελιές παράγονται στη Χαλκιδική και τη Θάσο, ενώ το όλο μενού, «μυρίζει» εποχικότητα και φρεσκάδα.
Εντύπωση προκαλεί το ότι, ακόμη και τα πιάτα και τα σερβίτσια του «Botargo», είναι σχεδιασμένα βάσει υλικών και χρωμάτων της εποχής.
Το menu, συνοδεύει λίστα τοπικών κρασιών, κάποια από τα οποία περιορισμένης κυκλοφορίας.
Με έμπνευση από την ιστορία και τις γεύσεις που κυριαρχούσαν στο Βυζάντιο και με γνώμονα τη φιλοσοφία Exereton, που δίνει βάση στη μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της, τέσσερις tailor made γλυκές παρασκευές, ταξιδεύουν τους επισκέπτες του «Botargo» σε μία εποχή με έντονα αρώματα, δυνατές γεύσεις κι αέρα πολυτελείας.
Το Avaton με κρεμέ μάνγκο βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα με κομμάτια μπισκότου, monte καρύδας, σάλτσα passion fruit και παγωτό μάνγκο, αλλά και το cheesecake με βάση από γκρανόλα εσπεριδοειδων και σάλτσα ροδάκινο-δεντρολίβανο, είναι σίγουρα δύο κορυφαία γλυκά, που γράφουν τον ιδανικό επίλογο.
Η διασκέδαση στο «MonAsty» «ανεβαίνει πίστα» μέσα στο καλοκαίρι και μεταφέρεται και στο «Ennea Rooftop Bar», το απόλυτα καλοκαιρινό project του ξενοδοχείου που συστήθηκε στο κοινό την 1η Ιουνίου και υπόσχεται πραγματικά ξεχωριστές βραδιές – κι όχι μόνο – στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ο χώρος προσφέρει πισίνα, θέα 360ο από Θερμαϊκό έως τα Κάστρα κι ένα concept που εμπνέεται από τη χρωματική παλέτα του ξενοδοχείου και τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, που το έχουν ξεχωρίσει και το συνδέουν με τη βυζαντινή κληρονομιά της πόλης.
Τα signature cocktails του «Ennea Rooftop Bar» εμπνέονται από τους 9 «καρπούς» του Αγίου Πνεύματος: την αγάπη, τη χαρά, την ειρήνη, τη μακροθυμία, την καλοσύνη, την αγαθότητα, την πίστη, την πραότητα και την εγκράτεια. Είναι ένας minimal χώρος, στον οποίο οι καμπύλες γραμμές από τις αψίδες της πόλης, συνδυάζονται με γραμμικά στοιχεία, δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.
Καθημερινά, μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι επισκέπτες του «Ennea» θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ τους, μαζί με light snacks. Από εκείνη την ώρα και μέχρι τη 1 το βράδυ, η διάθεση ανεβαίνει, με signature cocktails, fine bites, DJs και live events, στο bar του Ennea. Μια απολαυστική boho ατμόσφαιρα, ιδανική για την golden hour, παρέα με ένα από τα cocktails του καταλόγου!
Στις 21 Ιουνίου, μάλιστα, που είναι η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, ετοιμαστείτε και για το μεγαλύτερο event του καλοκαιριού, το Summer Solstice με guest DJ τον Vassili TsiliChristos. Στο τιμόνι της διαχείρισης του bar, η έμπειρη ομάδα του «Apallou Group».
Tip 1: Ειδικά για βραδινή επίσκεψη, στο «Botargo» επιβάλλεται η κράτηση.
Tip 2: Στο ισόγειο του ξενοδοχείου, βρίσκεται το «Samite Gastro Bar», όπου ένοικοι κι επισκέπτες μπορούν να απολαύουν επιλογές σε πρωινό, brunch, light lunch, αλλά και signature cocktails κι εκλεκτά bites.
Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 45, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Για κρατήσεις στο «Ennea Rooftop Bar»: 2310 274545
Για κρατήσεις στο «Botargo»: 2314 400040
MonAsty, Autograph Collection
Website
Ennea Rooftop Bar
«Botargo», από το «αυγοτάραχο», το αγαπημένο έδεσμα των Βυζαντινών ευγενών και μοναχών που, σε μία Θεσσαλονίκη ανέκαθεν σταυροδρόμι πολιτισμών και γεύσεων, συνέθεσαν επιρροές και τεχνικές στην τοπική τους κουζίνα, όπου τα θαλασσινά διατηρημένα σε αλάτι κι ελαιόλαδο, κατείχαν την πιο εξέχουσα θέση.
Αυτό το όνομα δόθηκε στο νέο, εμπνευσμένο εστιατόριο του πολυτελούς πεντάστερου ξενοδοχείου MonAsty Autograph Collection by Marriott, του πρώτου ξενοδοχείου με διεθνές εμπορικό σήμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που άνοιξε υπό τη διαχείριση της SWOT Hospitality, τον Οκτώβριο του 2022.
Στη Βασιλέως Ηρακλείου, απέναντι ακριβώς από την Πλατεία «Assos Odeon», το «MonAsty, Autograph Collection» ήρθε να αλλάξει το ύφος όχι μόνο της φιλοξενίας, ως ένα project απόλυτα εμπνευσμένο ως προς τη φιλοσοφία του από τη βυζαντινή ιστορία της Θεσσαλονίκης, αλλά και της in – hotel γαστρονομικής εμπειρίας της πόλης. Το ίδιο το όνομά του, «Μον» από το μοναστήρι κι «Άστυ», από την πόλη, αντικατοπτρίζει την πλούσια μείξη έμπνευσης που συνδέεται με τη δημιουργία του.
Η αισθητική προσέγγιση του κτηρίου του «MonAsty» περιλαμβάνει μοναδικά στοιχεία μοναστηριακού ντιζάιν, αλλά και χρώματα και εικόνες, που προέρχονται από τη βυζαντινή παράδοση. Άλλωστε, η περιοχή στην οποία φιλοξενείται σήμερα το ξενοδοχείο, αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο της εκκλησιαστικής παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.
Το χαρακτηριστικό αυτό design του «MonAsty», οι υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και οι in – hotel προτάσεις γαστρονομίας και διασκέδασης, που ακολουθούν την τάση της διεθνούς high – end ξενοδοχειακής σκηνής, το καθιστούν τον απόλυτο προορισμό, με όλους τους χώρους του να λειτουργούν ως ένα «καταφύγιο» από την πολύβουη πόλη για τον επισκέπτη.
Βασισμένα επίσης στην παραπάνω αισθητική και φιλοσοφία, το εστιατόριο «Botargo» και το «Ennea Rooftop Bar», που μόλις άνοιξε στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου - ανοιχτά για όλους τους ενοίκους του, αλλά και για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης - ανεβάζουν τον πήχη της γαστρονομικής σκηνής και διασκέδασης.
Το μενού του εστιατορίου «Botargo», εμπνεύστηκε ο αναγνωρισμένος Chef Γιώργος Στυλιανουδάκης κι επιμελείται ο executive Chef Κωνσταντίνος Μποβιάτσης, ενώ την κάρτα των γλυκών, σχεδίασε κι επιμελείται το «Exereton», σε ένα εγχείρημα που απογειώνει την in – hotel γαστρονομία και διασκέδαση, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στη διεθνή high – end ξενοδοχειακή σκηνή.
Το concept του εστιατορίου, αποτείνει φόρο τιμής σε αγαπημένα εδέσματα βυζαντινών αυτοκρατόρων και μοναχών κι επιφυλάσσει στους επισκέπτες του, εξαιρετικές γαστρονομικές εμπειρίες. Μίξη ελληνικών αστικών και μοναστηριακών συνταγών με σύγχρονες πινελιές, χαρίζουν high – end comfort πιάτα, με επιλεγμένα φρέσκα τοπικά προϊόντα, από Μονές του Αγίου όρους και τις θάλασσες του Βορείου Αιγαίου.
Το ολοκαίνουριο καλοκαιρινό μενού του «Botargo», υπόσχεται νέες μεσογειακές εμπειρίες, με φόντο τη Θεσσαλονίκη. Γεύσεις που θυμίζουν καλοκαίρι, όπως η ψητή μελιτζάνα με ντομάτα, άγριο σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, γαλομυζήθρα και σουσάμι, η ελληνική βουβαλίσια μπουράτα με βερίκοκα σχάρας, baby gem, φιστίκι Αιγίνης, φύλλα βασιλικού κι αλμύρα αναδύονται από κάθε πρόταση του καταλόγου.
Τα signature dishes περιλαμβάνουν φέτες αυγοτάραχου με κάπαρη, μαρμελάδα μοσχολέμονο, βούτυρο μυρωδικών και χωριάτικο κροστίνι, αλλά και χταπόδι μπρεζέ με πράσινα φασολάκια, κρεμμύδι, καρδιές ντομάτας και φρέσκα βότανα (το χταπόδι ήταν λιτό φαγητό για τους μοναχούς και το έτρωγαν συνήθως σε περιόδους κατήχησης), φιλέτο ψαριού φρικασέ κι αγιορείτικο μπακαλιάρο, ένα από τα βασικά πιάτα της μοναστηριακής κουζίνας, που οι Chef εδώ παρουσιάζουν με ζωμό κρεμμυδιού, τραγανή αγκινάρα, κολοκύθι κι ελαιόλαδο μυρωδικών.
Στα κρεατικά, ξεχωρίζουν εκλεπτυσμένες κοπές, όπως το Pork Iberico Secreto, που ανεβάζουν τη γαστρονομική εμπειρία.
Από τις πρώτες ύλες του μενού, ο μπακαλιάρος ψαρεύεται από τις θάλασσες του Αγίου Όρους, το ελαιόλαδο προέρχεται από διάφορες μονές και οι ελιές παράγονται στη Χαλκιδική και τη Θάσο, ενώ το όλο μενού, «μυρίζει» εποχικότητα και φρεσκάδα.
Εντύπωση προκαλεί το ότι, ακόμη και τα πιάτα και τα σερβίτσια του «Botargo», είναι σχεδιασμένα βάσει υλικών και χρωμάτων της εποχής.
Το menu, συνοδεύει λίστα τοπικών κρασιών, κάποια από τα οποία περιορισμένης κυκλοφορίας.
Με έμπνευση από την ιστορία και τις γεύσεις που κυριαρχούσαν στο Βυζάντιο και με γνώμονα τη φιλοσοφία Exereton, που δίνει βάση στη μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της, τέσσερις tailor made γλυκές παρασκευές, ταξιδεύουν τους επισκέπτες του «Botargo» σε μία εποχή με έντονα αρώματα, δυνατές γεύσεις κι αέρα πολυτελείας.
Το Avaton με κρεμέ μάνγκο βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα με κομμάτια μπισκότου, monte καρύδας, σάλτσα passion fruit και παγωτό μάνγκο, αλλά και το cheesecake με βάση από γκρανόλα εσπεριδοειδων και σάλτσα ροδάκινο-δεντρολίβανο, είναι σίγουρα δύο κορυφαία γλυκά, που γράφουν τον ιδανικό επίλογο.
Η διασκέδαση στο «MonAsty» «ανεβαίνει πίστα» μέσα στο καλοκαίρι και μεταφέρεται και στο «Ennea Rooftop Bar», το απόλυτα καλοκαιρινό project του ξενοδοχείου που συστήθηκε στο κοινό την 1η Ιουνίου και υπόσχεται πραγματικά ξεχωριστές βραδιές – κι όχι μόνο – στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Ο χώρος προσφέρει πισίνα, θέα 360ο από Θερμαϊκό έως τα Κάστρα κι ένα concept που εμπνέεται από τη χρωματική παλέτα του ξενοδοχείου και τις αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, που το έχουν ξεχωρίσει και το συνδέουν με τη βυζαντινή κληρονομιά της πόλης.
Τα signature cocktails του «Ennea Rooftop Bar» εμπνέονται από τους 9 «καρπούς» του Αγίου Πνεύματος: την αγάπη, τη χαρά, την ειρήνη, τη μακροθυμία, την καλοσύνη, την αγαθότητα, την πίστη, την πραότητα και την εγκράτεια. Είναι ένας minimal χώρος, στον οποίο οι καμπύλες γραμμές από τις αψίδες της πόλης, συνδυάζονται με γραμμικά στοιχεία, δημιουργώντας ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.
Καθημερινά, μέχρι τις 6 το απόγευμα, οι επισκέπτες του «Ennea» θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τον καφέ τους, μαζί με light snacks. Από εκείνη την ώρα και μέχρι τη 1 το βράδυ, η διάθεση ανεβαίνει, με signature cocktails, fine bites, DJs και live events, στο bar του Ennea. Μια απολαυστική boho ατμόσφαιρα, ιδανική για την golden hour, παρέα με ένα από τα cocktails του καταλόγου!
Στις 21 Ιουνίου, μάλιστα, που είναι η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, ετοιμαστείτε και για το μεγαλύτερο event του καλοκαιριού, το Summer Solstice με guest DJ τον Vassili TsiliChristos. Στο τιμόνι της διαχείρισης του bar, η έμπειρη ομάδα του «Apallou Group».
Tip 1: Ειδικά για βραδινή επίσκεψη, στο «Botargo» επιβάλλεται η κράτηση.
Tip 2: Στο ισόγειο του ξενοδοχείου, βρίσκεται το «Samite Gastro Bar», όπου ένοικοι κι επισκέπτες μπορούν να απολαύουν επιλογές σε πρωινό, brunch, light lunch, αλλά και signature cocktails κι εκλεκτά bites.
Διεύθυνση: Βασιλέως Ηρακλείου 45, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας:
Για κρατήσεις στο «Ennea Rooftop Bar»: 2310 274545
Για κρατήσεις στο «Botargo»: 2314 400040
MonAsty, Autograph Collection
Website
Ennea Rooftop Bar
ΣΧΟΛΙΑ