«Brunchsin»: Πώς ένα κερδοφόρο concept ετοιμάζεται να λειτουργήσει ως franchise χώρος για τα πιο νόστιμα πρωινά
29/09/2023 12:45
29/09/2023 12:45
Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και το «Brunchsin», στο νούμερο 26 της Παλαιών Πατρών Γερμανού, είναι ένας χώρος στη Θεσσαλονίκη, όπου το brunch τιμάται με κάθε δυνατό τρόπο. Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε το Μάιο του 2021 από τον Σπύρο Τάσκο, τον πατέρα του Σωτήριο κι άλλα μέλη της οικογενείας, αποτελεί σήμερα πρωταρχικό προορισμό στο χώρο του κι ετοιμάζεται να δημιουργήσει το δικό του franchise όνομα, για να συστήσει τις μοναδικές του προτάσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας, του χώρου αυτού που, αποδομώντας το «brunching» έχει συνδέσει το brunch με την … αμαρτία («sin») κι έχει δώσει στο αβγό έναν δικό του χώρο, όπου «λατρεύεται» σε κάθε σημείο του μενού; Σίγουρα η αγάπη γι’ αυτό που ξεκίνησε δυόμιση περίπου χρόνια πριν, που έχει κάνει κι εμάς να το αγαπήσουμε.
Όταν άνοιξε το «Brunchsin», με επιρροές από το Μόντρεαλ του Καναδά, όπου το brunch έχει καθιερωθεί εδώ και 20 χρόνια, η έννοια του brunch δεν ήταν άγνωστη στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ο όμορφος αυτός χώρος, κατάφερε να εισάγει το κάτι διαφορετικό και να αναδειχθεί σε έναν προορισμό, που ξεχωρίζει.
Η φιλοσοφία του «Brunchsin» ήταν, εξαρχής, η εξειδίκευση στο πρωινό και στα πάντα γύρω από το αβγό και το κατάστημα ήρθε να καλύψει ένα αντικειμενικό κενό στην αγορά της Θεσσαλονίκης, αφού πουθενά αλλού, δεν θα βρει κανείς τόσες συνταγές και τόσες πρωτότυπες προτάσεις, όσες εδώ.
Μέσα στο διάστημα λειτουργίας του, το «Brunchsin», έχει αγαπηθεί από τον κόσμο. Ένας χώρος που πέτυχε να να γίνει οικείος για ντόπιους κι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης κι αποτελεί, πλέον, τρανταχτό παράδειγμα ενός κερδοφόρου concept, που προτείνει ένα ισορροπημένο μοτίβο, εργασίας και ζωής.
Κατ’ αρχήν, γιατί πουθενά αλλού δεν θα βρει κανείς τόσες συνταγές για πρωινό, προερχόμενες από όλον τον κόσμο, βασισμένες σε θρεπτικά, χορταστικά, νόστιμα, ολόφρεσκα αβγά ελευθέρας βοσκής, από επιλεγμένες φάρμες.
Το μενού στο «Brunchsin», το οποίο επιμελείται και προετοιμάζει στην κουζίνα ο Chef του καταστήματος, Σωτήριος Τάσκος, ανανεώνεται διαρκώς με νέες προσθήκες και νέα πιάτα, ανάλογα και με τις εποχές του χρόνου και γεύσεις εμφανίζονται, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες, να δοκιμάζουν κάτι καινούριο τακτικά.
Οι συνταγές συνοδεύονται, στο σύνολό τους, από πατάτες και σαλάτα, ως ένα ολοκληρωμένο γεύμα, που θα σας χορτάσει για ώρες και που μπορείτε να απολαύσετε με τον καφέ σας ή ένα δροσερό cocktail.
Από το μενού ξεχωρίζουν σίγουρα τα αβγά Benedict, σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές, το «Egglish Breakfast» με φασόλια, λουκάνικο ή μπέικον ή χοιρινή ωμοπλάτη, το «Eggsotic» επάνω σε χειροποίητο English muffin με γουακαμόλε, γραβιέρα Κρήτης σχοινόπρασο και καπνιστή πάπρικα και τα Eggsluts, τρία scrambled αυγά με καπνιστό κασέρι Μετσόβου, μπέικον, σχοινόπρασο, μαγιονέζα τρούφας και καραμελωμένα κρεμμύδια, επάνω σε χειροποίητο ψωμάκι English muffin.
Δοκιμάστε την ομελέτα «Uneggspected» - τυλιγμένη σε κρέπα με μπεσαμέλ τυριών, χοιρινή ωμοπλάτη και γραβιέρα Κρήτης - τη «New Eggsperience» με σπανάκι ή τη Νορβηγική με σολομό και φυσικά μία από τις κορυφαίες προτάσεις του μενού, το «Γουάκα Μάκα Μόλε κοτόπουλο», με πανέ κοτόπουλο σερβιρισμένο επάνω σε pancake με γουακαμόλε, στραγγιστό γιαούρτι, γλυκόξινη σως και τριμμένο καρότο.
Θα βρείτε από ζουμερά «eggsecutive burgers», με κιμά νεαρού βόειου κρέατος, μέχρι bagels, club sandwich, γλυκά κι αλμυρά pancakes, δροσερές σαλάτες και πιο φρουτένιες γεύσεις, όπως η φρουτοσαλάτα εποχής. Δεν λείπουν και οι vegan επιλογές, όπως το χειροποίητο burger λαχανικών, που εδώ κυκλοφορεί με το όνομα «Vegeat».
Βασισμένος στη γρήγορη εξυπηρέτηση και την αρμονία σε όλες τις γεύσεις, ο χαρακτήρας του καταστήματος αναδεικνύεται από το φιλικό, άνετο και μοντέρνο περιβάλλον.
Ο χώρος αναβαθμίζεται ενίοτε κι έχει γίνει στέκι για ολόκληρες παρέες, οι οποίες μαζεύονται τακτικά για να απολαύσουν το πρώτο γεύμα της ημέρας, μαζί με τον καφέ τους.
Η ποικιλία καφέ που έχει επιλεχθεί, ταιριάζει απόλυτα με κάθε γεύμα κι όλα μαζί – η πρωτότυπη ιδέα, το μενού, το είδος της κουζίνας, οι άνθρωποι, η διακόσμηση κι ο χώρος στο σύνολό του, αλλά και το κεντρικό της τοποθεσίας του – είναι που κάνουν το «Brunchsin» να ξεχωρίζει.
Για τους ίδους, το «κλειδί» της επιτυχίας είναι η ποικιλία στα πιάτα, η εξειδίκευση στο αβγό και τα χειροποίητα κυρίως εδέσματα, που κάνουν τους θαμώνες να θέλουν να πάνε ξανά και ξανά, για να δοκιμάσουν κι άλλα πιάτα.
Υπάρχει διαπροσωπική επαφή, η εξυπηρέτηση είναι φιλική κι ο στόχος, το να φεύγει κάθε πελάτης ικανοποιημένος και με μία αίσθηση value for money εμπειρίας.
Για το λόγο αυτό και οι τιμές έχουν κρατηθεί σταθερές χωρίς αυξήσεις από την αρχή, ενώ είναι εμφανής η σταθερότητα στην ποιότητα των γευμάτων και τις υπηρεσίες και η διαρκής προσπάθεια βελτίωσης.
Το αποτέλεσμα; Η προσωπική σχέση με τους πελάτες και η καθημερινή «καλημέρα», ακόμη κι αν απλά περνάνε από έξω, χωρίς να καθίσουν στο χώρο. Από τα σχόλια των πελατών, φαίνεται και η «πρωτιά» του «Brunchsin» στις επιλογές τους.
Για τους περισσότερους είναι η πρώτη τους επιλογή για brunch και συχνά και για πρωινό καφέ και η έννοια του brunch, έχει συνδεθεί με το νούμερο 26 της Παλαιών Πατρών Γερμανού.
Πέρα από την τακτική αξιοποίηση του διαδικτύου και των social media από την ίδια την επιχείρηση, η word of mouth διαφήμιση, με την οποία ο ένας πελάτης φέρνει τον άλλο είναι η καλύτερη.
Το «Brunchsin» αυτό το έχει κερδίσει και με το παραπάνω, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες χαρακτηρίζουν, άλλωστε, ως σημεία – σταθμούς στην πορεία του τις μικρές, καθημερινές ιστορίες των θαμώνων, τη διαφήμιση από στόμα σε στόμα που έχει βοηθήσει στην επιτυχία του μαγαζιού και τη μεγάλη προσπάθεια που οι ίδιοι καταβάλλουν, για την καλή κι ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και τη διατήρηση συγκεκριμένων, σταθερών διαδικασιών παραγωγής, που εξασφαλίζουν και την ποιότητα του φαγητού.
Για το «Brunchsin», σημαντικοί παράγοντες εξέλιξης είναι η ίδια η πορεία του κι ο κόσμος που το επιλέγει καθημερινά.
Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 26, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 227260
Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας και το «Brunchsin», στο νούμερο 26 της Παλαιών Πατρών Γερμανού, είναι ένας χώρος στη Θεσσαλονίκη, όπου το brunch τιμάται με κάθε δυνατό τρόπο. Ένα εγχείρημα που ξεκίνησε το Μάιο του 2021 από τον Σπύρο Τάσκο, τον πατέρα του Σωτήριο κι άλλα μέλη της οικογενείας, αποτελεί σήμερα πρωταρχικό προορισμό στο χώρο του κι ετοιμάζεται να δημιουργήσει το δικό του franchise όνομα, για να συστήσει τις μοναδικές του προτάσεις και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας, του χώρου αυτού που, αποδομώντας το «brunching» έχει συνδέσει το brunch με την … αμαρτία («sin») κι έχει δώσει στο αβγό έναν δικό του χώρο, όπου «λατρεύεται» σε κάθε σημείο του μενού; Σίγουρα η αγάπη γι’ αυτό που ξεκίνησε δυόμιση περίπου χρόνια πριν, που έχει κάνει κι εμάς να το αγαπήσουμε.
Όταν άνοιξε το «Brunchsin», με επιρροές από το Μόντρεαλ του Καναδά, όπου το brunch έχει καθιερωθεί εδώ και 20 χρόνια, η έννοια του brunch δεν ήταν άγνωστη στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο ο όμορφος αυτός χώρος, κατάφερε να εισάγει το κάτι διαφορετικό και να αναδειχθεί σε έναν προορισμό, που ξεχωρίζει.
Η φιλοσοφία του «Brunchsin» ήταν, εξαρχής, η εξειδίκευση στο πρωινό και στα πάντα γύρω από το αβγό και το κατάστημα ήρθε να καλύψει ένα αντικειμενικό κενό στην αγορά της Θεσσαλονίκης, αφού πουθενά αλλού, δεν θα βρει κανείς τόσες συνταγές και τόσες πρωτότυπες προτάσεις, όσες εδώ.
Μέσα στο διάστημα λειτουργίας του, το «Brunchsin», έχει αγαπηθεί από τον κόσμο. Ένας χώρος που πέτυχε να να γίνει οικείος για ντόπιους κι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης κι αποτελεί, πλέον, τρανταχτό παράδειγμα ενός κερδοφόρου concept, που προτείνει ένα ισορροπημένο μοτίβο, εργασίας και ζωής.
Κατ’ αρχήν, γιατί πουθενά αλλού δεν θα βρει κανείς τόσες συνταγές για πρωινό, προερχόμενες από όλον τον κόσμο, βασισμένες σε θρεπτικά, χορταστικά, νόστιμα, ολόφρεσκα αβγά ελευθέρας βοσκής, από επιλεγμένες φάρμες.
Το μενού στο «Brunchsin», το οποίο επιμελείται και προετοιμάζει στην κουζίνα ο Chef του καταστήματος, Σωτήριος Τάσκος, ανανεώνεται διαρκώς με νέες προσθήκες και νέα πιάτα, ανάλογα και με τις εποχές του χρόνου και γεύσεις εμφανίζονται, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες, να δοκιμάζουν κάτι καινούριο τακτικά.
Οι συνταγές συνοδεύονται, στο σύνολό τους, από πατάτες και σαλάτα, ως ένα ολοκληρωμένο γεύμα, που θα σας χορτάσει για ώρες και που μπορείτε να απολαύσετε με τον καφέ σας ή ένα δροσερό cocktail.
Από το μενού ξεχωρίζουν σίγουρα τα αβγά Benedict, σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές, το «Egglish Breakfast» με φασόλια, λουκάνικο ή μπέικον ή χοιρινή ωμοπλάτη, το «Eggsotic» επάνω σε χειροποίητο English muffin με γουακαμόλε, γραβιέρα Κρήτης σχοινόπρασο και καπνιστή πάπρικα και τα Eggsluts, τρία scrambled αυγά με καπνιστό κασέρι Μετσόβου, μπέικον, σχοινόπρασο, μαγιονέζα τρούφας και καραμελωμένα κρεμμύδια, επάνω σε χειροποίητο ψωμάκι English muffin.
Δοκιμάστε την ομελέτα «Uneggspected» - τυλιγμένη σε κρέπα με μπεσαμέλ τυριών, χοιρινή ωμοπλάτη και γραβιέρα Κρήτης - τη «New Eggsperience» με σπανάκι ή τη Νορβηγική με σολομό και φυσικά μία από τις κορυφαίες προτάσεις του μενού, το «Γουάκα Μάκα Μόλε κοτόπουλο», με πανέ κοτόπουλο σερβιρισμένο επάνω σε pancake με γουακαμόλε, στραγγιστό γιαούρτι, γλυκόξινη σως και τριμμένο καρότο.
Θα βρείτε από ζουμερά «eggsecutive burgers», με κιμά νεαρού βόειου κρέατος, μέχρι bagels, club sandwich, γλυκά κι αλμυρά pancakes, δροσερές σαλάτες και πιο φρουτένιες γεύσεις, όπως η φρουτοσαλάτα εποχής. Δεν λείπουν και οι vegan επιλογές, όπως το χειροποίητο burger λαχανικών, που εδώ κυκλοφορεί με το όνομα «Vegeat».
Βασισμένος στη γρήγορη εξυπηρέτηση και την αρμονία σε όλες τις γεύσεις, ο χαρακτήρας του καταστήματος αναδεικνύεται από το φιλικό, άνετο και μοντέρνο περιβάλλον.
Ο χώρος αναβαθμίζεται ενίοτε κι έχει γίνει στέκι για ολόκληρες παρέες, οι οποίες μαζεύονται τακτικά για να απολαύσουν το πρώτο γεύμα της ημέρας, μαζί με τον καφέ τους.
Η ποικιλία καφέ που έχει επιλεχθεί, ταιριάζει απόλυτα με κάθε γεύμα κι όλα μαζί – η πρωτότυπη ιδέα, το μενού, το είδος της κουζίνας, οι άνθρωποι, η διακόσμηση κι ο χώρος στο σύνολό του, αλλά και το κεντρικό της τοποθεσίας του – είναι που κάνουν το «Brunchsin» να ξεχωρίζει.
Για τους ίδους, το «κλειδί» της επιτυχίας είναι η ποικιλία στα πιάτα, η εξειδίκευση στο αβγό και τα χειροποίητα κυρίως εδέσματα, που κάνουν τους θαμώνες να θέλουν να πάνε ξανά και ξανά, για να δοκιμάσουν κι άλλα πιάτα.
Υπάρχει διαπροσωπική επαφή, η εξυπηρέτηση είναι φιλική κι ο στόχος, το να φεύγει κάθε πελάτης ικανοποιημένος και με μία αίσθηση value for money εμπειρίας.
Για το λόγο αυτό και οι τιμές έχουν κρατηθεί σταθερές χωρίς αυξήσεις από την αρχή, ενώ είναι εμφανής η σταθερότητα στην ποιότητα των γευμάτων και τις υπηρεσίες και η διαρκής προσπάθεια βελτίωσης.
Το αποτέλεσμα; Η προσωπική σχέση με τους πελάτες και η καθημερινή «καλημέρα», ακόμη κι αν απλά περνάνε από έξω, χωρίς να καθίσουν στο χώρο. Από τα σχόλια των πελατών, φαίνεται και η «πρωτιά» του «Brunchsin» στις επιλογές τους.
Για τους περισσότερους είναι η πρώτη τους επιλογή για brunch και συχνά και για πρωινό καφέ και η έννοια του brunch, έχει συνδεθεί με το νούμερο 26 της Παλαιών Πατρών Γερμανού.
Πέρα από την τακτική αξιοποίηση του διαδικτύου και των social media από την ίδια την επιχείρηση, η word of mouth διαφήμιση, με την οποία ο ένας πελάτης φέρνει τον άλλο είναι η καλύτερη.
Το «Brunchsin» αυτό το έχει κερδίσει και με το παραπάνω, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες χαρακτηρίζουν, άλλωστε, ως σημεία – σταθμούς στην πορεία του τις μικρές, καθημερινές ιστορίες των θαμώνων, τη διαφήμιση από στόμα σε στόμα που έχει βοηθήσει στην επιτυχία του μαγαζιού και τη μεγάλη προσπάθεια που οι ίδιοι καταβάλλουν, για την καλή κι ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και τη διατήρηση συγκεκριμένων, σταθερών διαδικασιών παραγωγής, που εξασφαλίζουν και την ποιότητα του φαγητού.
Για το «Brunchsin», σημαντικοί παράγοντες εξέλιξης είναι η ίδια η πορεία του κι ο κόσμος που το επιλέγει καθημερινά.
Διεύθυνση: Παλαιών Πατρών Γερμανού 26, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 227260
ΣΧΟΛΙΑ