Restaurants

Χαρούπι: Η επιτυχημένη πορεία του αγαπημένου κρητικού εστιατορίου της Θεσσαλονίκης

Ή πώς μάθαμε την παραδοσιακή κρητική κουζίνα δοσμένη δημιουργικά, από το Μανώλη Παπουτσάκη και τους συνεργάτες του

 04/12/2023 12:50

Χαρούπι: Η επιτυχημένη πορεία του αγαπημένου κρητικού εστιατορίου της Θεσσαλονίκης

Το «Χαρούπι», πρώτο «παιδί» του Chef Μανώλη Παπουτσάκη στη Θεσσαλονίκη, άνοιξε το 2017 στο νούμερο 4 της οδού Δόξης, στα Λαδάδικα, μια ανάσα επάνω από το Λιμάνι. Μεγάλο, φωτεινό, με λιτή και φιλόξενη διακόσμηση, τράβηξε από την αρχή το ενδιαφέρον του κόσμου.

charoupi2.jpg

Με το «Χαρούπι», το ομώνυμο φυτό - σύμβολο της Κρήτης, έγινε σημείο αναφοράς στη γαστρονομία της συμπρωτεύουσας και οι μπουρμπουριστοί χοχλιοί, μπήκαν λίγο περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Εδώ, οι πιο αυθεντικές κρητικές γεύσεις μπολιάζονται με δημιουργικότητα, χάρη στην ανήσυχη φύση του Head Chef του και το αποτέλεσμα είναι ένα μενού που μυρίζει Μεγαλόνησο, που προσφέρεται παράλληλα για γαστριμαργικές και foodie δοκιμές, που ξεφεύγουν από τις καθαρά παραδοσιακές συνταγές, χωρίς να χάνουν το ύφος και το χρώμα της κρητικής μαγειρικής παράδοσης.

charoupi3.jpg

Πόση νοστιμιά μπορεί να κρύβει η ανοιχτή μαραθοτυρόπιτα με ξεροτήγανο; Πόσο καλομαγειρεμένοι μπορεί να είναι οι χοχλιοί με φρέσκο δενδρολίβανο – που κάνουν την εμφάνισή τους με τις πρώτες βροχούλες – ή το κουνέλι, με κουνουπίδι, ξινόχοντρο και παντζάρι;

charoupi4.jpg

Πόσο ιδιαίτερος ο ντάκος σε μορφή μινιατούρας τάρτας; Κι εν τέλει, πόσο σημαντικό είναι να αναγνωρίζεται το χαρούπι – ή ξυλοκέρατο ή κεράτιον, ένα σύμβολο για την Κρήτη και κομμάτι της διατροφικής συνήθειας της Κρήτης – και να χρησιμοποιείται σε πολλές διαφορετικές συνταγές;

Στο πολυβραβευμένο πλέον εστιατόριο «Χαρούπι» - έχει αποσπάσει εκτός άλλων 4 φορές το Βραβείο «Top Notch» για την Ελληνική Νεοαστική Κουζίνα από τη διοργάνωση «Χρυσοί Σκούφοι», 5 χρονιές το «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας», και 5 φορές το αστέρι από τον Οδηγό «FNL» - οι παραπάνω γεύσεις αποτελούν μία καθημερινότητα που – ευτυχώς για εμάς – διατηρείται κι εμπλουτίζεται διαρκώς.

charoupi5.jpg

Η επιτυχία του μενού

Εδώ, οι πιο αυθεντικές γεύσεις της Κρήτης, παρουσιάζονται σε έναν ισορροπημένο συνδυασμό παράδοσης και δημιουργικότητας, με βασικό άξονα την εποχικότητα των προϊόντων αλλά και την εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών, που έρχονται απευθείας από την Κρήτη και την τήρηση των αρχών της βιωσιμότητας. 

Ο ίδιος ο χώρος, παρά τη μοντέρνα και μινιμαλιστική του αισθητική, αποπνέει την κρητική κουλτούρα, σε έναν συνδυασμό γεύσεων, τσικουδιάς κι επιλεγμένων κρητικών μουσικών.

charoupi6.jpg

Η αύρα της κρητικής παράδοσης στο χώρο και οι μυρωδιές από τα εκλεκτά προϊόντα, προδιαθέτουν για το γευστικό αποτέλεσμα.

Συνταγές όπως μοσχάρι στιφάδο με κάστανα, γλυκοκολοκύθα με ασκολίμρους, τηγανητά καλιτσούνια, αβγά μελάτα με κρέμα στάκας, προτάσεις που κυμαίνονται από το απλό, παραδοσιακό γαμοπίλαφο ή το τσιγαριαστό αρνί, μέχρι την τάρτα κρεατότουρτας και το αρνίσιο συκώτι με σάλτσα πετιμεζιού, αλλά και τυριά φερμένα από την Κρήτη, είναι μέσα στα πιάτα του μενού. Βασική αρχή όλων, μία: το φαγητό να είναι νόστιμο και με ποιοτικά υλικά.

charoupi7.jpg

Στην κάβα, μία μεγάλη λίστα από κρασιά του Κρητικού αμπελώνα, συνεχώς εκσυγχρονίζεται κι οργανώνεται, αφού στόχος είναι ο συνεχής εμπλουτισμός της κάβας με κρασιά που καλλιεργούνται αποκλειστικά στη Μεγαλόνησο.

charoupi8.jpg

Η ιστορία του Chef

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο χωριό Βουλγάρω, στην Κίσσαμο Χανίων, θρεμμένος με κρητικά φαγητά, τη μητρική του κουζίνα, σπουδαγμένος επίσης στον τόπο του – έφυγε μόνο για να κάνει το διδακτορικό του επάνω στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, στη Θεσσαλονίκη - ο Μανώλης Παπουτσάκης ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη μαγειρική όταν ήταν στο στρατό, όπου διάβαζε παράλληλα, βιβλία μαγειρικής. 

Πολλοί τον θυμούνται, ίσως, από τη «Μυρσίνη», το παλιό, αγαπημένο κρητικό ταβερνείο της Εθνικής Αμύνης, λίγο πιο κάτω από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όπου εργάστηκε για αρκετά χρόνια, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με εστιατόρια όπως η «Στοά Δραγούμη», ενώ δίδαξε μαγειρική σε ιδιωτικό ΙΕΚ για 3 χρόνια. 

Στο ευρύ κοινό, έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο «MasterChef Junior» και στη συνέχεια από την παρουσίαση της εκπομπής ΠΟΠ μαγειρική.

charoupi9.jpg
Ο εκ των ιδιοκτητών του «Χαρούπι» Μανώλης Παπουτσάκης


Το 2017, μαζί με τρεις επίσης Κρητικούς συνεταίρους, από τους οποίους σήμερα παραμένει ο Γιάννης Παπαδογιαννάκης, άνοιξε το «Χαρούπι», ένα εστιατόριο με εξωραϊσμένη κρητική κουζίνα, όπου η τελευταία απέκτησε, πλέον, την εστιατοριακή της διάσταση.

charoupi10.jpg
Ο έτερος ιδιοκτήτης του «Χαρούπι» Γιάννης Παπαδογιαννάκης


Καθώς ο ίδιος μεγάλωσε σε μία φτωχή αγροτική οικογένεια, στην αυλή της οποίας παράγονταν όλα, από τα οπωροκηπευτικά, μέχρι τα ζώα που μεγάλωναν οι ίδιοι, επηρεασμένος από τις εικόνες που είχε από παιδί, φροντίζει ώστε ακόμη και το κρέας, να είναι από παραγωγούς που μεγαλώνουν τα ζώα τους με κάποια στάνταρ ευζωίας. Το φαγητό του, βασίζεται σε αναμνήσεις κι αυτό είναι που, για τον ίδιο, το κάνει πιο ενδιαφέρον.

charoupi11.jpg
charoupi12.jpg

Το «Χαρούπι» και το χαρούπι

Όταν άνοιξε το «Χαρούπι», δεν υπήρχε άλλο εστιατόριο, που να συνδυάζει την κρητική με την πειραματική κουζίνα. Από την αρχή, χάρη και στη θέρμη και τη φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων του, αποτέλεσε ένα σημείο αναφοράς για κρητικές γευσιγνωσίες, κυριολεκτικά για τον οποιοδήποτε.

charoupi13.jpg

Το όνομα επιλέχθηκε από το ομώνυμο κρητικό φυτό, ο σπόρος του οποίου υπήρξε, στο παρελθόν, η μονάδα μέτρησης του χρυσού (σ.σ. το «κεράτι», δηλαδή «καράτι»), καθώς κάθε σπόρος έχει το ίδιο βάρος. 

Ο Chef επιλέγει το χαρουπάλευρο για ψωμί, ζυμαρικά και καλιτσουνάκια, και του άρεσε το ότι κάτι τόσο ταπεινό όπως ο σπόρος του χαρουπιού, ήταν η μονάδα μέτρησης για κάτι τόσο πολύτιμο.

charoupi14.jpg

Τι το κάνει ξεχωριστό

Το «Χαρούπι» ξεχωρίζει, για τη διευρυμένη μορφή της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας, που παρουσιάζει. Το ότι δεν βρίσκεται στην Κρήτη το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον, καθώς τα μαγειρέματα γίνονται μακριά από τον τόπο που πρεσβεύει το εστιατόριο κι έτσι, η ελευθερία είναι ακόμη μεγαλύτερη. 

Για το Μανώλη Παπουτσάκη, είναι σημαντικό το ότι μπορεί να βλέπει τη γαστρονομική παράδοση του τόπου του από απόσταση, έχοντας πλέον ένα κοινό πιο ανοιχτό στις προτάσεις του.

charoupi15.jpg

Αυτό, αγάπησε κι ο κόσμος. Την τόλμη της διαδικασίας της μετάλλαξης μιας στιβαρής παραδοσιακής κουζίνας που, μπορεί πλέον να δοκιμάζεται από αρκετούς μάγειρες, ωστόσο για την εποχή που το «Χαρούπι» άνοιξε στην πόλη, ήταν πρωτοπόρα. 

Οι πελάτες ξέρουν ότι θα γευθούν αυτά που αγαπούν, σε έναν χώρο με πολύ συγκεκριμένη και διακριτή ταυτότητα, όπου η κουζίνα έχει «πρόσωπο». 

Η συγκεκριμένη πρόταση, η κρητική κουζίνα ή η πειραματική της εκδοχή μπορεί να μην αρέσουν σε όλους, ωστόσο δύσκολα μπορεί κάποιος να πει, ότι το «Χαρούπι» δεν έχει συμβάλει κατά πολύ, στην εξέλιξη της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης. 

Το αποδεικνύουν οι σταθεροί, από την αρχή σχεδόν, θαμώνες κι ο κόσμος που ολοένα κι αυξάνεται.

charoupi16.jpg

Στην κουζίνα

Ως Head Chef και ιδιοκτήτης, ο Μανώλης Παπουτσάκης, στήνει το μενού, κάνει αλλαγές στα πιάτα, μεριμνά για τις προμήθειες και τους γενικότερους ελέγχους και περνά χρόνο στο εστιατόριο, για να είναι σίγουρος ότι θα γίνουν όλα σωστά. 

Πηγαινοέρχεται μεταξύ Θεσσαλονίκης κι Αθήνας – όπου πρόσφατα άνοιξε το τρίτο του εστιατόριο, το «Pharaoh» - και μπαίνει στην κουζίνα του «Χαρούπι», για να μας μαγειρέψει κι ο ίδιος.

Σε καθημερινή βάση Chef είναι ο Χανιώτικης καταγωγής Νίκος Αντωνουσάκης, που προστέθηκε πρόσφατα στην ομάδα του εστιατορίου και μεταφέρει στις δημιουργίες του, την εμπειρία του σε εστιατόρια της Κρήτης και του εξωτερικού και φυσικά, τη γνώση του για την κρητική κουζίνα.

charoupi17.jpg

Το «Χαρούπι», αξίζει οπωσδήποτε μίας, τουλάχιστον, επίσκεψης, από όλους. Είτε πρόκειται για foodies, που αγαπούν το φαγητό σε κάθε του έκφανση, είτε για οποιονδήποτε θέλει να δοκιμάσει κάτι οικείο, δοσμένο λίγο διαφορετικά, είναι η ιδανική επιλογή. 

Αξίζει για την πατροπαράδοτη υποδοχή με την τσικουδιά, τους μπουρμπουριστούς χοχλιούς – το αγαπημένο πιάτο του Head Chef - που προσφέρονται στην πιο gourmet τους έκδοση, για το μοναδικά εκλεπτυσμένο μενού του, για τη λεβεντιά της Κρήτης και τα χαρούμενα, πρόσχαρα πρόσωπα της ομάδας του, που μας περιμένουν καθημερινά.

Tip: Η κουζίνα στο «Χαρούπι», λειτουργεί Δευτέρα έως Κυριακή 13.00 – 01.00.

charoupi18.jpg
charoupi19.jpg


Διεύθυνση: Δόξης 4, Λαδάδικα, Κέντρο

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 526262, 6988526262

Website

Facebook

Instagram



Το «Χαρούπι», πρώτο «παιδί» του Chef Μανώλη Παπουτσάκη στη Θεσσαλονίκη, άνοιξε το 2017 στο νούμερο 4 της οδού Δόξης, στα Λαδάδικα, μια ανάσα επάνω από το Λιμάνι. Μεγάλο, φωτεινό, με λιτή και φιλόξενη διακόσμηση, τράβηξε από την αρχή το ενδιαφέρον του κόσμου.

charoupi2.jpg

Με το «Χαρούπι», το ομώνυμο φυτό - σύμβολο της Κρήτης, έγινε σημείο αναφοράς στη γαστρονομία της συμπρωτεύουσας και οι μπουρμπουριστοί χοχλιοί, μπήκαν λίγο περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Εδώ, οι πιο αυθεντικές κρητικές γεύσεις μπολιάζονται με δημιουργικότητα, χάρη στην ανήσυχη φύση του Head Chef του και το αποτέλεσμα είναι ένα μενού που μυρίζει Μεγαλόνησο, που προσφέρεται παράλληλα για γαστριμαργικές και foodie δοκιμές, που ξεφεύγουν από τις καθαρά παραδοσιακές συνταγές, χωρίς να χάνουν το ύφος και το χρώμα της κρητικής μαγειρικής παράδοσης.

charoupi3.jpg

Πόση νοστιμιά μπορεί να κρύβει η ανοιχτή μαραθοτυρόπιτα με ξεροτήγανο; Πόσο καλομαγειρεμένοι μπορεί να είναι οι χοχλιοί με φρέσκο δενδρολίβανο – που κάνουν την εμφάνισή τους με τις πρώτες βροχούλες – ή το κουνέλι, με κουνουπίδι, ξινόχοντρο και παντζάρι;

charoupi4.jpg

Πόσο ιδιαίτερος ο ντάκος σε μορφή μινιατούρας τάρτας; Κι εν τέλει, πόσο σημαντικό είναι να αναγνωρίζεται το χαρούπι – ή ξυλοκέρατο ή κεράτιον, ένα σύμβολο για την Κρήτη και κομμάτι της διατροφικής συνήθειας της Κρήτης – και να χρησιμοποιείται σε πολλές διαφορετικές συνταγές;

Στο πολυβραβευμένο πλέον εστιατόριο «Χαρούπι» - έχει αποσπάσει εκτός άλλων 4 φορές το Βραβείο «Top Notch» για την Ελληνική Νεοαστική Κουζίνα από τη διοργάνωση «Χρυσοί Σκούφοι», 5 χρονιές το «Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας», και 5 φορές το αστέρι από τον Οδηγό «FNL» - οι παραπάνω γεύσεις αποτελούν μία καθημερινότητα που – ευτυχώς για εμάς – διατηρείται κι εμπλουτίζεται διαρκώς.

charoupi5.jpg

Η επιτυχία του μενού

Εδώ, οι πιο αυθεντικές γεύσεις της Κρήτης, παρουσιάζονται σε έναν ισορροπημένο συνδυασμό παράδοσης και δημιουργικότητας, με βασικό άξονα την εποχικότητα των προϊόντων αλλά και την εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών, που έρχονται απευθείας από την Κρήτη και την τήρηση των αρχών της βιωσιμότητας. 

Ο ίδιος ο χώρος, παρά τη μοντέρνα και μινιμαλιστική του αισθητική, αποπνέει την κρητική κουλτούρα, σε έναν συνδυασμό γεύσεων, τσικουδιάς κι επιλεγμένων κρητικών μουσικών.

charoupi6.jpg

Η αύρα της κρητικής παράδοσης στο χώρο και οι μυρωδιές από τα εκλεκτά προϊόντα, προδιαθέτουν για το γευστικό αποτέλεσμα.

Συνταγές όπως μοσχάρι στιφάδο με κάστανα, γλυκοκολοκύθα με ασκολίμρους, τηγανητά καλιτσούνια, αβγά μελάτα με κρέμα στάκας, προτάσεις που κυμαίνονται από το απλό, παραδοσιακό γαμοπίλαφο ή το τσιγαριαστό αρνί, μέχρι την τάρτα κρεατότουρτας και το αρνίσιο συκώτι με σάλτσα πετιμεζιού, αλλά και τυριά φερμένα από την Κρήτη, είναι μέσα στα πιάτα του μενού. Βασική αρχή όλων, μία: το φαγητό να είναι νόστιμο και με ποιοτικά υλικά.

charoupi7.jpg

Στην κάβα, μία μεγάλη λίστα από κρασιά του Κρητικού αμπελώνα, συνεχώς εκσυγχρονίζεται κι οργανώνεται, αφού στόχος είναι ο συνεχής εμπλουτισμός της κάβας με κρασιά που καλλιεργούνται αποκλειστικά στη Μεγαλόνησο.

charoupi8.jpg

Η ιστορία του Chef

Γεννημένος και μεγαλωμένος στο χωριό Βουλγάρω, στην Κίσσαμο Χανίων, θρεμμένος με κρητικά φαγητά, τη μητρική του κουζίνα, σπουδαγμένος επίσης στον τόπο του – έφυγε μόνο για να κάνει το διδακτορικό του επάνω στην Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία, στη Θεσσαλονίκη - ο Μανώλης Παπουτσάκης ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη μαγειρική όταν ήταν στο στρατό, όπου διάβαζε παράλληλα, βιβλία μαγειρικής. 

Πολλοί τον θυμούνται, ίσως, από τη «Μυρσίνη», το παλιό, αγαπημένο κρητικό ταβερνείο της Εθνικής Αμύνης, λίγο πιο κάτω από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, όπου εργάστηκε για αρκετά χρόνια, ενώ στη συνέχεια συνεργάστηκε με εστιατόρια όπως η «Στοά Δραγούμη», ενώ δίδαξε μαγειρική σε ιδιωτικό ΙΕΚ για 3 χρόνια. 

Στο ευρύ κοινό, έγινε γνωστός μέσα από τη συμμετοχή του στο «MasterChef Junior» και στη συνέχεια από την παρουσίαση της εκπομπής ΠΟΠ μαγειρική.

charoupi9.jpg
Ο εκ των ιδιοκτητών του «Χαρούπι» Μανώλης Παπουτσάκης


Το 2017, μαζί με τρεις επίσης Κρητικούς συνεταίρους, από τους οποίους σήμερα παραμένει ο Γιάννης Παπαδογιαννάκης, άνοιξε το «Χαρούπι», ένα εστιατόριο με εξωραϊσμένη κρητική κουζίνα, όπου η τελευταία απέκτησε, πλέον, την εστιατοριακή της διάσταση.

charoupi10.jpg
Ο έτερος ιδιοκτήτης του «Χαρούπι» Γιάννης Παπαδογιαννάκης


Καθώς ο ίδιος μεγάλωσε σε μία φτωχή αγροτική οικογένεια, στην αυλή της οποίας παράγονταν όλα, από τα οπωροκηπευτικά, μέχρι τα ζώα που μεγάλωναν οι ίδιοι, επηρεασμένος από τις εικόνες που είχε από παιδί, φροντίζει ώστε ακόμη και το κρέας, να είναι από παραγωγούς που μεγαλώνουν τα ζώα τους με κάποια στάνταρ ευζωίας. Το φαγητό του, βασίζεται σε αναμνήσεις κι αυτό είναι που, για τον ίδιο, το κάνει πιο ενδιαφέρον.

charoupi11.jpg
charoupi12.jpg

Το «Χαρούπι» και το χαρούπι

Όταν άνοιξε το «Χαρούπι», δεν υπήρχε άλλο εστιατόριο, που να συνδυάζει την κρητική με την πειραματική κουζίνα. Από την αρχή, χάρη και στη θέρμη και τη φιλόξενη διάθεση των ανθρώπων του, αποτέλεσε ένα σημείο αναφοράς για κρητικές γευσιγνωσίες, κυριολεκτικά για τον οποιοδήποτε.

charoupi13.jpg

Το όνομα επιλέχθηκε από το ομώνυμο κρητικό φυτό, ο σπόρος του οποίου υπήρξε, στο παρελθόν, η μονάδα μέτρησης του χρυσού (σ.σ. το «κεράτι», δηλαδή «καράτι»), καθώς κάθε σπόρος έχει το ίδιο βάρος. 

Ο Chef επιλέγει το χαρουπάλευρο για ψωμί, ζυμαρικά και καλιτσουνάκια, και του άρεσε το ότι κάτι τόσο ταπεινό όπως ο σπόρος του χαρουπιού, ήταν η μονάδα μέτρησης για κάτι τόσο πολύτιμο.

charoupi14.jpg

Τι το κάνει ξεχωριστό

Το «Χαρούπι» ξεχωρίζει, για τη διευρυμένη μορφή της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας, που παρουσιάζει. Το ότι δεν βρίσκεται στην Κρήτη το κάνει ακόμη πιο ενδιαφέρον, καθώς τα μαγειρέματα γίνονται μακριά από τον τόπο που πρεσβεύει το εστιατόριο κι έτσι, η ελευθερία είναι ακόμη μεγαλύτερη. 

Για το Μανώλη Παπουτσάκη, είναι σημαντικό το ότι μπορεί να βλέπει τη γαστρονομική παράδοση του τόπου του από απόσταση, έχοντας πλέον ένα κοινό πιο ανοιχτό στις προτάσεις του.

charoupi15.jpg

Αυτό, αγάπησε κι ο κόσμος. Την τόλμη της διαδικασίας της μετάλλαξης μιας στιβαρής παραδοσιακής κουζίνας που, μπορεί πλέον να δοκιμάζεται από αρκετούς μάγειρες, ωστόσο για την εποχή που το «Χαρούπι» άνοιξε στην πόλη, ήταν πρωτοπόρα. 

Οι πελάτες ξέρουν ότι θα γευθούν αυτά που αγαπούν, σε έναν χώρο με πολύ συγκεκριμένη και διακριτή ταυτότητα, όπου η κουζίνα έχει «πρόσωπο». 

Η συγκεκριμένη πρόταση, η κρητική κουζίνα ή η πειραματική της εκδοχή μπορεί να μην αρέσουν σε όλους, ωστόσο δύσκολα μπορεί κάποιος να πει, ότι το «Χαρούπι» δεν έχει συμβάλει κατά πολύ, στην εξέλιξη της γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης. 

Το αποδεικνύουν οι σταθεροί, από την αρχή σχεδόν, θαμώνες κι ο κόσμος που ολοένα κι αυξάνεται.

charoupi16.jpg

Στην κουζίνα

Ως Head Chef και ιδιοκτήτης, ο Μανώλης Παπουτσάκης, στήνει το μενού, κάνει αλλαγές στα πιάτα, μεριμνά για τις προμήθειες και τους γενικότερους ελέγχους και περνά χρόνο στο εστιατόριο, για να είναι σίγουρος ότι θα γίνουν όλα σωστά. 

Πηγαινοέρχεται μεταξύ Θεσσαλονίκης κι Αθήνας – όπου πρόσφατα άνοιξε το τρίτο του εστιατόριο, το «Pharaoh» - και μπαίνει στην κουζίνα του «Χαρούπι», για να μας μαγειρέψει κι ο ίδιος.

Σε καθημερινή βάση Chef είναι ο Χανιώτικης καταγωγής Νίκος Αντωνουσάκης, που προστέθηκε πρόσφατα στην ομάδα του εστιατορίου και μεταφέρει στις δημιουργίες του, την εμπειρία του σε εστιατόρια της Κρήτης και του εξωτερικού και φυσικά, τη γνώση του για την κρητική κουζίνα.

charoupi17.jpg

Το «Χαρούπι», αξίζει οπωσδήποτε μίας, τουλάχιστον, επίσκεψης, από όλους. Είτε πρόκειται για foodies, που αγαπούν το φαγητό σε κάθε του έκφανση, είτε για οποιονδήποτε θέλει να δοκιμάσει κάτι οικείο, δοσμένο λίγο διαφορετικά, είναι η ιδανική επιλογή. 

Αξίζει για την πατροπαράδοτη υποδοχή με την τσικουδιά, τους μπουρμπουριστούς χοχλιούς – το αγαπημένο πιάτο του Head Chef - που προσφέρονται στην πιο gourmet τους έκδοση, για το μοναδικά εκλεπτυσμένο μενού του, για τη λεβεντιά της Κρήτης και τα χαρούμενα, πρόσχαρα πρόσωπα της ομάδας του, που μας περιμένουν καθημερινά.

Tip: Η κουζίνα στο «Χαρούπι», λειτουργεί Δευτέρα έως Κυριακή 13.00 – 01.00.

charoupi18.jpg
charoupi19.jpg


Διεύθυνση: Δόξης 4, Λαδάδικα, Κέντρο

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 526262, 6988526262

Website

Facebook

Instagram



ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία