ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χρ. Αράπογλου: Δέκα προτάσεις για την Καλαμαριά και επτά «κίτρινες κάρτες» για τον Δαρδαμανέλη

Οι πυλώνες του προγράμματος της παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη»

 05/09/2023 17:07

Χρ. Αράπογλου: Δέκα προτάσεις για την Καλαμαριά και επτά «κίτρινες κάρτες» για τον Δαρδαμανέλη

Νίκος Ηλιάδης

Δέκα συγκεκριμένες προτάσεις για το σήμερα και το αύριο της Καλαμαριάς, οι οποίες αποτελούν τους πυλώνες του προγράμματος της παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη», παρουσίασε η επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχος, Χρύσα Αράπογλου. Παράλληλα, άσκησε κριτική προς τον δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη στον οποίο «έδειξε» επτά κίτρινες κάρτες για τον τρόπο με τον οποίο διοίκησε τον δήμο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Η κυρία Αράπογλου αποκάλυψε επίσης, ότι έχει στείλει επιστολή προς όλους τους υποψηφίους δημάρχους καλώντας τους σε έναν δημόσιο, ανοιχτό διάλογο, υπό τύπον debate και αναμένει τις απαντήσεις τους.

Αναφερόμενη στο ψηφοδέλτιο της παράταξης η επικεφαλής τόνισε ότι είναι πλήρες, με 88 υποψηφίους, όσο και το ανώτατο επιτρεπτό όριο. «Όταν ξεκινήσαμε απευθύναμε πρόσκληση προς όλους τους πολίτες, τις παρατάξεις και τις συλλογικότητες για τη δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας δημιουργικών και προοδευτικών δυνάμεων. Σήμερα έχουμε ένα ψηφοδέλτιο με στελέχη τα οποία προέρχονται από τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς, του τέως δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, του νυν δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη και του συνδυασμού με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρκούδη που είχε υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

arapoglou-giannakos.jpg


Η κυρία Αράπογλου ανέφερε ότι για την εκπόνηση του προγράμματος, ένα πυκνό κείμενο 54 σελίδων, εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι, περισσότεροι από εκατό, ενώ έγινε συζήτηση και με τους φορείς και τους συλλόγους της Καλαμαριάς. Από το σύνολο αυτού του προγράμματος η υποψήφια δήμαρχος παρουσίασε δέκα προτάσεις, «που πιστεύουμε ότι μπορούν να αλλάξουν την εικόνα και την προοπτική της πόλης μας τα επόμενα χρόνια». Αυτές είναι:

1. Ενιαίο Σχέδιο για ολόκληρη την ακτή από το Καραμπουρνάκι μέχρι την Σχολή Δικαστών. Περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές, χρήσεις πολιτισμού, αθλητικών και ναυταθλητικών δραστηριοτήτων. Κήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για ένα μεγάλο πάρκο πρασίνου και πολιτισμού, στο Κόδρα, που να περιλαμβάνει ολόκληρη την έκταση μέχρι τη θάλασσα..

2.Υποβολή αιτήματος ανακήρυξης διατηρητέων, των κτισμάτων στην πλαζ και λειτουργία μουσείου-μνημείου των Απολυμαντηρίων στις εγκαταστάσεις τους. Δημιουργία στην πόλη μας Μουσείου και Κέντρου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας που, εκτός από κέντρο ιστορικής και κοινωνικής έρευνας, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης των απογόνων των προσφύγων.
3. Άμεσα, μεταφορά στο Ρεμέτζο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου.

4. Πρότυπο Πρόγραμμα «Ζούμε την πόλη μας στις γειτονιές» με Σχέδια Γειτονιάς, πράσινες διαδρομές, εβδομάδες γειτονιάς και κεντρικές, πολιτιστικές λειτουργίες του Δήμου, στις συνοικίες της Περιφέρειας, προσφυγικές πλατείες.

5. Ανοικτά σχολεία με πράσινες αυλές και βιοκλιματική αναβάθμιση, με ταυτόχρονη υποστήριξη των αναγκών, με τη δημιουργία ειδικού γραφείου στον Δήμο. Διαρκής εκπαίδευση, με ταυτόχρονη ανάπτυξη δικτύου εθελοντών, ώστε να ενταχθεί η Καλαμαριά στις «Πόλεις που μαθαίνουν».

6. «Η Καλαμαριά στο οικοσύστημα της Καινοτομίας» - λειτουργία δομής ενθάρρυνσης και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, παράλληλα με τη λειτουργία αυτοτελούς γραφείου νέων στον Δήμο.

7. Επαναφορά του Παρά θιν αλός στην πρωτεύουσα λειτουργία του (επαναλειτουργία του «Πεδίον δράσης Κόδρα») και εξέλιξή του, ως μοναδικού θεσμού καλλιτεχνικής έκφρασης δίπλα στη θάλασσα. Δημιουργία ενός καινούργιου θεσμού Goodside fest” για την ανάδειξη της δημιουργίας νέων καλλιτεχνών και σχημάτων.

8. Σχεδιασμός ολοκληρωμένης πρότασης για την προσβασιμότητα, τα δικαιώματα των ΑμεΑ και όλων των πεζών στον δημόσιο χώρο.

9. Φροντίδα για τα ζώα, δημιουργία τριών πάρκων σκύλων σε Κηφισιά, Κρήνη και Καραμπουρνάκι.

10. Σύσταση θεσμού «Συμβούλιο της Κοινωνίας των Πολιτών», σταθερού συνομιλητή του Δημοτικού Συμβουλίου και της Διοίκησης.

arapoglou-2-QMGmP.jpg


Ψεύδεται ο Δαρδαμανέλης

Η κυρία Αράπογλου άσκησε σκληρή κριτική προς τον κ. Δαρδαμανέλη τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει ευτελίσει τα θεσμικά όργανα του δήμου, ενώ υπήρξαν και συγκεκριμένες περιπτώσεις που συνελήφθη ψευδόμενος. Ειδικότερα, η υποψήφια δήμαρχος, χρησιμοποιώντας έναν παραστατικό τρόπο, μοίρασε επτά «κίτρινες κάρτες» στον δήμαρχο αλλά και τη γενική γραμματέα του δήμου για τα ακόλουθα θέματα:

1. Όπως τόνισε «στην Καλαμαριά, τα τελευταία χρόνια, ζούμε έναν διαρκή εκπεσμό των αυτοδιοικητικών θεσμών. Προσπερνώ ως πολύ ταπεινή, αλλά φέρουσα βάρος, την απαίτηση της γενικής γραμματέα να προσφωνείται παντού μετά τον δήμαρχο και πριν από τον πρόεδρο και τους επικεφαλής των παρατάξεων. Δίνω ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων και των άλλων θεσμικών οργάνων».

Η κυρία Αράπογλου ανέφερε ενδεικτικά ότι «από τις είκοσι οκτώ συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μέσα στο 2023, μόνο οι δέκα τρεις έγιναν δια ζώσης και μάλιστα, τρεις από αυτές, μετά από αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης που απείχε από τηλεδιασκέψεις. Οι υπόλοιπές συνεδριάσεις έγιναν είτε με τηλεδιασκέψεις είτε «δια περιφοράς», με ψηφοφορία δηλαδή μέσω αποστολής email». Προσέθεσε επίσης ότι «οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2023, έγιναν στις 29 Δεκεμβρίου 2022, δύο ημέρες πριν τη λήξη του έτους, σε μία και μόνη συνεδρίαση και αυτή με τηλεδιάσκεψη».

2. Η υποψήφια δήμαρχος ανέφερε πως «οι εργαζόμενοι του Δήμου βιώνουν την αυταρχική συμπεριφορά του δημάρχου και του περιβάλλοντός του, (γενική γραμματέας και σύμβουλοι). Είναι χαρακτηριστικό ότι, αυτή τη στιγμή, τρεις από τους συνολικά επτά διευθυντές Υπηρεσιών του Δήμου έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους. Παράλληλα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καταγγείλει την αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης.

3. Η κυρία Αράπογλου είπε πως «προσφιλής «πολιτική» του δημάρχου και των συν αυτώ αποτελεί η οικειοποίηση έργων προγραμματισμένων και δρομολογηθέντων από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και η παρουσίασή τους ως δικά τους».

Απευθείας αναθέσεις

4. Αναφερόμενη σε οικονομικά θέματα η υποψήφια δήμαρχος σημείωσε ότι «στον Δήμο Καλαμαριάς τα πράγματα με τον προϋπολογισμό δεν πάνε καλά. Η διοίκηση του κ. Δαρδαμανέλη κάνει συνεχώς αναμορφώσεις προϋπολογισμού, 14 έγιναν μόνον μέσα στο 2023». Παρουσίασε, δε, και έναν πίνακα από την έκθεση των ορκωτών λογιστών από τη χρήση του 2021. Σε αυτόν παρουσιάζονται τα αποτελέσματα χρήσεων από το 2001 έως το 2021. «Στις 21 χρήσεις είναι πλεονασματικές οι 16 και ελλειμματικές οι 5. Από αυτές οι 2 της σημερινής διοίκησης». Κατηγόρησε επίσης τη διοίκηση του κ. Δαρδαμενάλη για συνεχείς απευθείας αναθέσεις, «μια τακτική η οποία ζημιώνει το δήμο αφού, πέρα από τα ζητήματα διαφάνειας, εκτελούνται έργα με εκπτώσεις της τάξεις του 1%και 2%, όταν οι συνήθεις εκπτώσεις φτάνουν στο 40%».

5. Η επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» κατηγόρησε τον κ. Δαρδαμανέλη ότι «ψεύδεται και παραπλανά το δημοτικό συμβούλιο». Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ισχυρισμούς του δημάρχους ότι εξασφάλισε από το υπουργείο Εσωτερικών 1,3 εκατ. ευρώ για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου στο οποίο είναι χτισμένο τμήμα του γηπέδου του Απόλλωνα Καλαμαριάς και άλλα 8 εκατ. για απαλλοτριώσεις οικοπέδων και τη διάνοιξη της οδού Πόντου. «Όμως, μέχρι τώρα, δεν έχει μπει ούτε ευρώ, από αυτά τα ποσά, στο ταμείο του Δήμου. Επιπλέον, ο κ. Δαρδαμανέλης δεν αναφέρει πουθενά ότι το ποσό για το γήπεδο του Απόλλωνα είναι στην ουσία ένα δάνειο στο οποίο ο Δήμος είναι εγγυητής και, όταν κατατεθεί, θα δοθεί στον Απόλλωνα με την υποχρέωση του Συλλόγου να καταβάλει κάθε μήνα το ποσό των 200.000 ευρώ για την εξόφλησή του. Όταν, δε, ρωτήθηκε σχετικά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την προσκόμιση σχετικών εγγράφων, η απάντησή του ήταν ‘Δεν το πρόσεξα’. Δεν πρόσεξε τι υπέγραψε ή το υπέκρυψε για να δρέψει δάφνες, δηλαδή ψήφους που δεν αξίζει; Ή μας δουλεύει ή δεν γνωρίζει τι υπογράφει».

6. Η κυρία Αράπογλου κατηγόρησε τον κ. Δαρδαμανέλη ότι πολιτεύεται με στυλ «κατόπιν ενεργειών μου» που παραπέμπει στη δεκαετία του ’60. Είπε πως «ενώ η Καλαμαριά εκπέμπει SOS αναφορικά με τους κινδύνους απώλειας του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας, κανένα σχέδιο ανάπλασης δεν έχει εκπονηθεί, η έννοια του επιχειρησιακού σχεδίου είναι άγνωστη, ο δήμαρχος και η γενική γραμματέας ανεβοκατεβαίνουν στην Αθήνα χωρίς φακέλους, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς προτάσεις».

7. Τέλος, η κυρία Αράπογλου ανέφερε ότι το προεκλογικό κλίμα στην Καλαμαριά είναι πολύ τοξικό. Είπε πως δέχεται προσωπικές επιθέσεις με ψευδή στοιχεία, «δείχνοντας» προς την πλευρά του κ. Δαρδαμανέλη. Τον προκάλεσε, δε, να δημοσιοποιήσουν τις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» που έχουν κάνει, «εγώ το δικό μου κι εκείνος το δικό του, αλλά και των συνεργατών του».

Δέκα συγκεκριμένες προτάσεις για το σήμερα και το αύριο της Καλαμαριάς, οι οποίες αποτελούν τους πυλώνες του προγράμματος της παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη», παρουσίασε η επικεφαλής και υποψήφια δήμαρχος, Χρύσα Αράπογλου. Παράλληλα, άσκησε κριτική προς τον δήμαρχο Γιάννη Δαρδαμανέλη στον οποίο «έδειξε» επτά κίτρινες κάρτες για τον τρόπο με τον οποίο διοίκησε τον δήμο κατά τη διάρκεια της θητείας του. Η κυρία Αράπογλου αποκάλυψε επίσης, ότι έχει στείλει επιστολή προς όλους τους υποψηφίους δημάρχους καλώντας τους σε έναν δημόσιο, ανοιχτό διάλογο, υπό τύπον debate και αναμένει τις απαντήσεις τους.

Αναφερόμενη στο ψηφοδέλτιο της παράταξης η επικεφαλής τόνισε ότι είναι πλήρες, με 88 υποψηφίους, όσο και το ανώτατο επιτρεπτό όριο. «Όταν ξεκινήσαμε απευθύναμε πρόσκληση προς όλους τους πολίτες, τις παρατάξεις και τις συλλογικότητες για τη δημιουργία μιας μεγάλης συμμαχίας δημιουργικών και προοδευτικών δυνάμεων. Σήμερα έχουμε ένα ψηφοδέλτιο με στελέχη τα οποία προέρχονται από τρεις διαφορετικούς συνδυασμούς, του τέως δημάρχου Θεοδόση Μπακογλίδη, του νυν δημάρχου Γιάννη Δαρδαμανέλη και του συνδυασμού με επικεφαλής τον Δημήτρη Αρκούδη που είχε υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

arapoglou-giannakos.jpg


Η κυρία Αράπογλου ανέφερε ότι για την εκπόνηση του προγράμματος, ένα πυκνό κείμενο 54 σελίδων, εργάστηκαν πολλοί άνθρωποι, περισσότεροι από εκατό, ενώ έγινε συζήτηση και με τους φορείς και τους συλλόγους της Καλαμαριάς. Από το σύνολο αυτού του προγράμματος η υποψήφια δήμαρχος παρουσίασε δέκα προτάσεις, «που πιστεύουμε ότι μπορούν να αλλάξουν την εικόνα και την προοπτική της πόλης μας τα επόμενα χρόνια». Αυτές είναι:

1. Ενιαίο Σχέδιο για ολόκληρη την ακτή από το Καραμπουρνάκι μέχρι την Σχολή Δικαστών. Περιπατητικές και ποδηλατικές διαδρομές, χρήσεις πολιτισμού, αθλητικών και ναυταθλητικών δραστηριοτήτων. Κήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για ένα μεγάλο πάρκο πρασίνου και πολιτισμού, στο Κόδρα, που να περιλαμβάνει ολόκληρη την έκταση μέχρι τη θάλασσα..

2.Υποβολή αιτήματος ανακήρυξης διατηρητέων, των κτισμάτων στην πλαζ και λειτουργία μουσείου-μνημείου των Απολυμαντηρίων στις εγκαταστάσεις τους. Δημιουργία στην πόλη μας Μουσείου και Κέντρου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας που, εκτός από κέντρο ιστορικής και κοινωνικής έρευνας, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης των απογόνων των προσφύγων.
3. Άμεσα, μεταφορά στο Ρεμέτζο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Δήμου.

4. Πρότυπο Πρόγραμμα «Ζούμε την πόλη μας στις γειτονιές» με Σχέδια Γειτονιάς, πράσινες διαδρομές, εβδομάδες γειτονιάς και κεντρικές, πολιτιστικές λειτουργίες του Δήμου, στις συνοικίες της Περιφέρειας, προσφυγικές πλατείες.

5. Ανοικτά σχολεία με πράσινες αυλές και βιοκλιματική αναβάθμιση, με ταυτόχρονη υποστήριξη των αναγκών, με τη δημιουργία ειδικού γραφείου στον Δήμο. Διαρκής εκπαίδευση, με ταυτόχρονη ανάπτυξη δικτύου εθελοντών, ώστε να ενταχθεί η Καλαμαριά στις «Πόλεις που μαθαίνουν».

6. «Η Καλαμαριά στο οικοσύστημα της Καινοτομίας» - λειτουργία δομής ενθάρρυνσης και υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων, παράλληλα με τη λειτουργία αυτοτελούς γραφείου νέων στον Δήμο.

7. Επαναφορά του Παρά θιν αλός στην πρωτεύουσα λειτουργία του (επαναλειτουργία του «Πεδίον δράσης Κόδρα») και εξέλιξή του, ως μοναδικού θεσμού καλλιτεχνικής έκφρασης δίπλα στη θάλασσα. Δημιουργία ενός καινούργιου θεσμού Goodside fest” για την ανάδειξη της δημιουργίας νέων καλλιτεχνών και σχημάτων.

8. Σχεδιασμός ολοκληρωμένης πρότασης για την προσβασιμότητα, τα δικαιώματα των ΑμεΑ και όλων των πεζών στον δημόσιο χώρο.

9. Φροντίδα για τα ζώα, δημιουργία τριών πάρκων σκύλων σε Κηφισιά, Κρήνη και Καραμπουρνάκι.

10. Σύσταση θεσμού «Συμβούλιο της Κοινωνίας των Πολιτών», σταθερού συνομιλητή του Δημοτικού Συμβουλίου και της Διοίκησης.

arapoglou-2-QMGmP.jpg


Ψεύδεται ο Δαρδαμανέλης

Η κυρία Αράπογλου άσκησε σκληρή κριτική προς τον κ. Δαρδαμανέλη τον οποίο κατηγόρησε ότι έχει ευτελίσει τα θεσμικά όργανα του δήμου, ενώ υπήρξαν και συγκεκριμένες περιπτώσεις που συνελήφθη ψευδόμενος. Ειδικότερα, η υποψήφια δήμαρχος, χρησιμοποιώντας έναν παραστατικό τρόπο, μοίρασε επτά «κίτρινες κάρτες» στον δήμαρχο αλλά και τη γενική γραμματέα του δήμου για τα ακόλουθα θέματα:

1. Όπως τόνισε «στην Καλαμαριά, τα τελευταία χρόνια, ζούμε έναν διαρκή εκπεσμό των αυτοδιοικητικών θεσμών. Προσπερνώ ως πολύ ταπεινή, αλλά φέρουσα βάρος, την απαίτηση της γενικής γραμματέα να προσφωνείται παντού μετά τον δήμαρχο και πριν από τον πρόεδρο και τους επικεφαλής των παρατάξεων. Δίνω ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο διεξαγωγής των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων και των άλλων θεσμικών οργάνων».

Η κυρία Αράπογλου ανέφερε ενδεικτικά ότι «από τις είκοσι οκτώ συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου μέσα στο 2023, μόνο οι δέκα τρεις έγιναν δια ζώσης και μάλιστα, τρεις από αυτές, μετά από αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης που απείχε από τηλεδιασκέψεις. Οι υπόλοιπές συνεδριάσεις έγιναν είτε με τηλεδιασκέψεις είτε «δια περιφοράς», με ψηφοφορία δηλαδή μέσω αποστολής email». Προσέθεσε επίσης ότι «οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2023, έγιναν στις 29 Δεκεμβρίου 2022, δύο ημέρες πριν τη λήξη του έτους, σε μία και μόνη συνεδρίαση και αυτή με τηλεδιάσκεψη».

2. Η υποψήφια δήμαρχος ανέφερε πως «οι εργαζόμενοι του Δήμου βιώνουν την αυταρχική συμπεριφορά του δημάρχου και του περιβάλλοντός του, (γενική γραμματέας και σύμβουλοι). Είναι χαρακτηριστικό ότι, αυτή τη στιγμή, τρεις από τους συνολικά επτά διευθυντές Υπηρεσιών του Δήμου έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους. Παράλληλα και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καταγγείλει την αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης.

3. Η κυρία Αράπογλου είπε πως «προσφιλής «πολιτική» του δημάρχου και των συν αυτώ αποτελεί η οικειοποίηση έργων προγραμματισμένων και δρομολογηθέντων από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και η παρουσίασή τους ως δικά τους».

Απευθείας αναθέσεις

4. Αναφερόμενη σε οικονομικά θέματα η υποψήφια δήμαρχος σημείωσε ότι «στον Δήμο Καλαμαριάς τα πράγματα με τον προϋπολογισμό δεν πάνε καλά. Η διοίκηση του κ. Δαρδαμανέλη κάνει συνεχώς αναμορφώσεις προϋπολογισμού, 14 έγιναν μόνον μέσα στο 2023». Παρουσίασε, δε, και έναν πίνακα από την έκθεση των ορκωτών λογιστών από τη χρήση του 2021. Σε αυτόν παρουσιάζονται τα αποτελέσματα χρήσεων από το 2001 έως το 2021. «Στις 21 χρήσεις είναι πλεονασματικές οι 16 και ελλειμματικές οι 5. Από αυτές οι 2 της σημερινής διοίκησης». Κατηγόρησε επίσης τη διοίκηση του κ. Δαρδαμενάλη για συνεχείς απευθείας αναθέσεις, «μια τακτική η οποία ζημιώνει το δήμο αφού, πέρα από τα ζητήματα διαφάνειας, εκτελούνται έργα με εκπτώσεις της τάξεις του 1%και 2%, όταν οι συνήθεις εκπτώσεις φτάνουν στο 40%».

5. Η επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη» κατηγόρησε τον κ. Δαρδαμανέλη ότι «ψεύδεται και παραπλανά το δημοτικό συμβούλιο». Ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ισχυρισμούς του δημάρχους ότι εξασφάλισε από το υπουργείο Εσωτερικών 1,3 εκατ. ευρώ για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου στο οποίο είναι χτισμένο τμήμα του γηπέδου του Απόλλωνα Καλαμαριάς και άλλα 8 εκατ. για απαλλοτριώσεις οικοπέδων και τη διάνοιξη της οδού Πόντου. «Όμως, μέχρι τώρα, δεν έχει μπει ούτε ευρώ, από αυτά τα ποσά, στο ταμείο του Δήμου. Επιπλέον, ο κ. Δαρδαμανέλης δεν αναφέρει πουθενά ότι το ποσό για το γήπεδο του Απόλλωνα είναι στην ουσία ένα δάνειο στο οποίο ο Δήμος είναι εγγυητής και, όταν κατατεθεί, θα δοθεί στον Απόλλωνα με την υποχρέωση του Συλλόγου να καταβάλει κάθε μήνα το ποσό των 200.000 ευρώ για την εξόφλησή του. Όταν, δε, ρωτήθηκε σχετικά σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την προσκόμιση σχετικών εγγράφων, η απάντησή του ήταν ‘Δεν το πρόσεξα’. Δεν πρόσεξε τι υπέγραψε ή το υπέκρυψε για να δρέψει δάφνες, δηλαδή ψήφους που δεν αξίζει; Ή μας δουλεύει ή δεν γνωρίζει τι υπογράφει».

6. Η κυρία Αράπογλου κατηγόρησε τον κ. Δαρδαμανέλη ότι πολιτεύεται με στυλ «κατόπιν ενεργειών μου» που παραπέμπει στη δεκαετία του ’60. Είπε πως «ενώ η Καλαμαριά εκπέμπει SOS αναφορικά με τους κινδύνους απώλειας του δημόσιου χαρακτήρα της παραλίας, κανένα σχέδιο ανάπλασης δεν έχει εκπονηθεί, η έννοια του επιχειρησιακού σχεδίου είναι άγνωστη, ο δήμαρχος και η γενική γραμματέας ανεβοκατεβαίνουν στην Αθήνα χωρίς φακέλους, χωρίς καμία προετοιμασία, χωρίς προτάσεις».

7. Τέλος, η κυρία Αράπογλου ανέφερε ότι το προεκλογικό κλίμα στην Καλαμαριά είναι πολύ τοξικό. Είπε πως δέχεται προσωπικές επιθέσεις με ψευδή στοιχεία, «δείχνοντας» προς την πλευρά του κ. Δαρδαμανέλη. Τον προκάλεσε, δε, να δημοσιοποιήσουν τις δηλώσεις «Πόθεν Έσχες» που έχουν κάνει, «εγώ το δικό μου κι εκείνος το δικό του, αλλά και των συνεργατών του».

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία