ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Cloud bar: Ένας ξεχωριστός προορισμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης (φωτ.)

Ταξίδι γεύσεων στον 8ο όροφο του Onoma Hotel

 26/06/2024 09:15

Cloud bar: Ένας ξεχωριστός προορισμός στην πόλη της Θεσσαλονίκης (φωτ.)

Στον 8ο όροφο του Onoma Hotel ξεκινάει η μαγεία του Cloud bar, ενός από τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σε πρώτη ματιά η πανοραμική του θέα 360 μοιρών σε άνω πόλη και λιμάνι θα αγκαλιάσει τη φαντασία σας με μια άκρως urban αισθητική, σε συνδυασμό με μια μοντέρνα και κομψή διακόσμηση, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και πολυτέλειας.

Στις 14/06 πραγματοποιήθηκε ένα ταξίδι γεύσεων βγαλμένο από τις παραδόσεις της Ιαπωνίας και την καινοτομία του Περού, το Nikkei cuisine αναδύεται ως ένα μοναδικό γαστρονομικό φαινόμενο που υπόσχεται να συναρπάσει.

1.jpg

Το σερβίρισμα ξεκίνησε με ένα welcome πιάτο από ταρτάρ τόνου, αρκετό για να δώσει ένα εξαιρετικό ερέθισμα για τις εξαίσιες γεύσεις που θα ακολουθήσουν στο σύνολο του four course menu.

Ακολούθησε το Guacamole Amazonico, ένα εξωτικό πιάτο με μπλε καβούρι, φιλέτο grapefruit και τραγανή gyoza και στη συνέχεια ένα inside out roll με γαρίδα tempura συνδυαστικά με μοσχάρι tataki που συμπληρώνει με Aji Amarillo dressing.

3.jpg

Δε θα μπορούσε να λείπει όμως και το ελληνικό στοιχείο με ένα κυρίως πιάτο που αποτελείται από δύο ζουμερά anticucho κοτόπουλο, γνωστά ως περουβιανά σουβλάκια, μια επιλογή που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι λάτρεις του καυτερού καθώς είναι περιχυμένα με καυτερή σάλτσα. Συνοδεύονται από sticky rice.

Το μενού πλαισιώνεται με ένα γευστικότατο γλυκό, το Cocoa 100%, που ο τίτλος του μόνο τυχαίος δεν είναι καθώς αποτελείται από 100% περουβιανό κακάο, πραλίνα φουντουκιού και συμπληρώνεται με παγωτό κανέλα με αποτέλεσμα να προσφέρει μια ποικιλία γεύσεων στον ουρανίσκο.

4.jpg

Φυσικά όλο αυτό δε θα μπορούσε να πλαισιωθεί χωρίς τη καθοδήγηση του καταξιωμένου σεφ Δημήτρη Τζάρου και της ομάδας του που αποτελείται από επαγγελματίες μάγειρες με όρεξη και φαντασία για μοναδικά πιάτα.

5.jpg


Στον 8ο όροφο του Onoma Hotel ξεκινάει η μαγεία του Cloud bar, ενός από τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Σε πρώτη ματιά η πανοραμική του θέα 360 μοιρών σε άνω πόλη και λιμάνι θα αγκαλιάσει τη φαντασία σας με μια άκρως urban αισθητική, σε συνδυασμό με μια μοντέρνα και κομψή διακόσμηση, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα χαλάρωσης και πολυτέλειας.

Στις 14/06 πραγματοποιήθηκε ένα ταξίδι γεύσεων βγαλμένο από τις παραδόσεις της Ιαπωνίας και την καινοτομία του Περού, το Nikkei cuisine αναδύεται ως ένα μοναδικό γαστρονομικό φαινόμενο που υπόσχεται να συναρπάσει.

1.jpg

Το σερβίρισμα ξεκίνησε με ένα welcome πιάτο από ταρτάρ τόνου, αρκετό για να δώσει ένα εξαιρετικό ερέθισμα για τις εξαίσιες γεύσεις που θα ακολουθήσουν στο σύνολο του four course menu.

Ακολούθησε το Guacamole Amazonico, ένα εξωτικό πιάτο με μπλε καβούρι, φιλέτο grapefruit και τραγανή gyoza και στη συνέχεια ένα inside out roll με γαρίδα tempura συνδυαστικά με μοσχάρι tataki που συμπληρώνει με Aji Amarillo dressing.

3.jpg

Δε θα μπορούσε να λείπει όμως και το ελληνικό στοιχείο με ένα κυρίως πιάτο που αποτελείται από δύο ζουμερά anticucho κοτόπουλο, γνωστά ως περουβιανά σουβλάκια, μια επιλογή που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι λάτρεις του καυτερού καθώς είναι περιχυμένα με καυτερή σάλτσα. Συνοδεύονται από sticky rice.

Το μενού πλαισιώνεται με ένα γευστικότατο γλυκό, το Cocoa 100%, που ο τίτλος του μόνο τυχαίος δεν είναι καθώς αποτελείται από 100% περουβιανό κακάο, πραλίνα φουντουκιού και συμπληρώνεται με παγωτό κανέλα με αποτέλεσμα να προσφέρει μια ποικιλία γεύσεων στον ουρανίσκο.

4.jpg

Φυσικά όλο αυτό δε θα μπορούσε να πλαισιωθεί χωρίς τη καθοδήγηση του καταξιωμένου σεφ Δημήτρη Τζάρου και της ομάδας του που αποτελείται από επαγγελματίες μάγειρες με όρεξη και φαντασία για μοναδικά πιάτα.

5.jpg


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία