Country Breadery: Με τη φιλοσοφία του country bread, ένα αρτοποιείο που ήρθε να αλλάξει τον τρόπο που τρώμε το ψωμί
15/11/2023 08:55
15/11/2023 08:55
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο νούμερο 13 της Προξένου Κορομηλά, το «Country Breadery» είναι ένα new entry – άνοιξε μόλις το Πάσχα του 2023 - που ήρθε να διευρύνει τους γευστικούς μας ορίζοντες, ως προς τα είδη αρτοποιίας κι εν μέρει και της ζαχαροπλαστικής. Bασική του πρώτη ύλη το φυσικό, χειροποίητο προζύμι αργής ωρίμανσης, ενώ το όνομα του προέρχεται από την ξενική ονομασία του χωριάτικου ψωμιού, αφράτου μέσα και ξεροψημένου έξω, η μυρωδιά και η υφή του οποίου, δεν μοιάζουν με κανενός άλλου.
Ιδιοκτήτες του «Country Breadery» ο Αλέξανδρος Τοπαλίδης και οι αδερφές του Κυριακή και Μαριάνθη, που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, στο πρώτο τους αυτό εγχείρημα. Με κοινό συνδετικό κρίκο στην προσπάθειά τους την αναζήτηση του καλού προϊόντος και των καλών γεύσεων, ενώνουν καθημερινά τις δυνάμεις τους στο χώρο τους και μας προτείνουν ό,τι καλύτερο σε άρτους, κουλουράκια, χωριάτικες πίτες και κρουασάν, πάντα με τα πιο ποιοτικά προϊόντα, από επιλεγμένους παραγωγούς.
Στο «Country Breadery» θα βρούμε πέντε τύπους ψωμιού: ολικής, λευκό, ελαιόψωμο, πολύσπορο και γαλλική μπαγκέτα. Όλοι οι άρτοι παρασκευάζονται αποκλειστικά με προζύμι σίκαλης αργής ωρίμανσης που οι ίδιοι ετοιμάζουν με νερό κι αλεύρι. Το προζύμι τους ωριμάζει αργά και σε ελεγχόμενη θερμοκρασία για πολλές ώρες και προσφέρει πολλά οφέλη στη διατροφή.
Ακολουθώντας τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις και με τη φιλοσοφία του «αληθινού φαγητού», όπως παλιά, οι άνθρωποι του «Country Breadery» προσαρμόζουν το ψωμί τους στα νέα δεδομένα και τεχνικές, διατηρώντας ωστόσο, τα καλύτερα δυνατά οφέλη, που προέρχονται από τη χρήση προζυμίου: πιο εύκολο στην πέψη προϊόν, με μεγαλύτερη διατηρησιμότητα, καλύτερη γεύση και μυρωδιά, που θέλει πολλές ώρες να παρασκευασθεί και γίνεται ανάρπαστο από τον κόσμο, αφού δε μοιάζει με άλλα ψωμιά του εμπορίου.
Τι ακριβώς κάνει το προζύμι στα προϊόντα του «Country Breadery»; Μπορεί να διασπάσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του φυτικού οξέος που περιέχεται στο ψωμί ολικής άλεσης, ενώ η ζωντανή μαγιά του ενεργεί ως φυσικό συντηρητικό, καθιστώντας περιττή τη χρήση τεχνητών συντηρητικών.
Έτσι, το προϊόν που φτάνει στα χέρια μας ενισχύει την υγεία του στομάχου και την πέψη, παρέχει προβιοτικούς μικροοργανισμούς με ευεργετικές δράσεις στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, βελτιώνει τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη δυσανεξία στη γλουτένη – μπορεί να καταναλωθεί κι από όσους έχουν δυσανεξία – κι έχει υψηλότερη διατροφική αξία.
Δίπλα στους άρτους, μπισκοτάκια, κουλουράκια πορτοκαλιού, πλεξουδάκια κι άλλες γλυκές προτάσεις, γεμίζουν με τα αρώματά τους το χώρο και καλούν σε γευστικές δοκιμές.
Οι «δυνατές» γεύσεις του «Country Breadery», είναι τα γαλλικά κρουασάν, φτιαγμένα με γαλλικά βούτυρα, γεμιστά με πραλίνες – όπως αυτό με κρέμα και βανίλια Ταϊτής! - ή τα rolls κρουασάν, επίσης γεμιστά με πραλίνες, που αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε!
Στα γλυκά ξεχωρίζουν και τα τραγανά, γεμιστά με πραλίνες σουδάκια, που θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία, ενώ αυτό που αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε, είναι το βάσκικο cheese cake, που ψήνεται στο φούρνο.
Οι πίτες χωριάτικες, με φύλλο βουτύρου, με κατσικίσιο τυρί ή με τυρί και σπανάκι, αποτελούν ιδανικές επιλογές για πρωινό κι όχι μόνο, ενώ στην ίδια κατηγορία ξεχωρίζουν η μεσογειακή πίτα, με τυρί, ελιά και πιπεριά και η γαλλική σφολιάτα βουτύρου, με κατσικίσιο τυρί κι ανθότυρο.
Κάθε προϊόν παράγεται με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, από παραγωγούς που προμηθεύουν το «Country Breadery», με ό,τι καλύτερο μπορεί να υπάρχει σε πρώτη ύλη. Δοκιμάστε, επίσης, οπωσδήποτε, το κουλούρι Θεσσαλονίκης και τα pretzel και για περισσότερη ενέργεια, τις μπάρες δημητριακών και τα κρύα σάντουιτς, συνοδεύοντάς τα με έναν καφέ ή ένα φυσικό ρόφημα.
Στο «Country Breadery» μπορείτε να δοκιμάσετε αληθινό ψωμί και πιο «ψαγμένα» προϊόντα, εμπνευσμένα από τα ταξίδια των ιδιοκτητών στο εξωτερικό και βασισμένα σε συνταγές χωρίς πρόσθετα συντηρητικά, σε ένα εργαστήριο που είναι ανοιχτό και στο οποίο μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία της παραγωγής, μέχρι να παραλάβετε το προϊόν σας.
Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών, μας ετοιμάζουν τσουρέκια και μελομακάρονα με σοκολάτες κι άλλες εκπλήξεις! Όπως το τραγανό roll κρουασάν με γέμιση μελομακάρονου, βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα και με κομμάτια από καρύδια και με ένα ολόκληρο μελομακάρονο στην κορυφή του. Θα το βρείτε τραγανό από έξω και μελωμένο στο εσωτερικό του, όπως κι όλα τα μελομακάρονα που θα ετοιμάσουν για εμάς!
Tip 1: Το κατάστημα παραμένει ανοιχτό Δευτέρα – Σάββατο 08.00 – 20.00.
Tip 2: Όλα τα προϊόντα του «Country Breadery» μπορείτε να τα βρείτε και μέσω Wolt και Box.
Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 13, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 070919
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο νούμερο 13 της Προξένου Κορομηλά, το «Country Breadery» είναι ένα new entry – άνοιξε μόλις το Πάσχα του 2023 - που ήρθε να διευρύνει τους γευστικούς μας ορίζοντες, ως προς τα είδη αρτοποιίας κι εν μέρει και της ζαχαροπλαστικής. Bασική του πρώτη ύλη το φυσικό, χειροποίητο προζύμι αργής ωρίμανσης, ενώ το όνομα του προέρχεται από την ξενική ονομασία του χωριάτικου ψωμιού, αφράτου μέσα και ξεροψημένου έξω, η μυρωδιά και η υφή του οποίου, δεν μοιάζουν με κανενός άλλου.
Ιδιοκτήτες του «Country Breadery» ο Αλέξανδρος Τοπαλίδης και οι αδερφές του Κυριακή και Μαριάνθη, που δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, στο πρώτο τους αυτό εγχείρημα. Με κοινό συνδετικό κρίκο στην προσπάθειά τους την αναζήτηση του καλού προϊόντος και των καλών γεύσεων, ενώνουν καθημερινά τις δυνάμεις τους στο χώρο τους και μας προτείνουν ό,τι καλύτερο σε άρτους, κουλουράκια, χωριάτικες πίτες και κρουασάν, πάντα με τα πιο ποιοτικά προϊόντα, από επιλεγμένους παραγωγούς.
Στο «Country Breadery» θα βρούμε πέντε τύπους ψωμιού: ολικής, λευκό, ελαιόψωμο, πολύσπορο και γαλλική μπαγκέτα. Όλοι οι άρτοι παρασκευάζονται αποκλειστικά με προζύμι σίκαλης αργής ωρίμανσης που οι ίδιοι ετοιμάζουν με νερό κι αλεύρι. Το προζύμι τους ωριμάζει αργά και σε ελεγχόμενη θερμοκρασία για πολλές ώρες και προσφέρει πολλά οφέλη στη διατροφή.
Ακολουθώντας τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις και με τη φιλοσοφία του «αληθινού φαγητού», όπως παλιά, οι άνθρωποι του «Country Breadery» προσαρμόζουν το ψωμί τους στα νέα δεδομένα και τεχνικές, διατηρώντας ωστόσο, τα καλύτερα δυνατά οφέλη, που προέρχονται από τη χρήση προζυμίου: πιο εύκολο στην πέψη προϊόν, με μεγαλύτερη διατηρησιμότητα, καλύτερη γεύση και μυρωδιά, που θέλει πολλές ώρες να παρασκευασθεί και γίνεται ανάρπαστο από τον κόσμο, αφού δε μοιάζει με άλλα ψωμιά του εμπορίου.
Τι ακριβώς κάνει το προζύμι στα προϊόντα του «Country Breadery»; Μπορεί να διασπάσει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του φυτικού οξέος που περιέχεται στο ψωμί ολικής άλεσης, ενώ η ζωντανή μαγιά του ενεργεί ως φυσικό συντηρητικό, καθιστώντας περιττή τη χρήση τεχνητών συντηρητικών.
Έτσι, το προϊόν που φτάνει στα χέρια μας ενισχύει την υγεία του στομάχου και την πέψη, παρέχει προβιοτικούς μικροοργανισμούς με ευεργετικές δράσεις στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού, βελτιώνει τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη δυσανεξία στη γλουτένη – μπορεί να καταναλωθεί κι από όσους έχουν δυσανεξία – κι έχει υψηλότερη διατροφική αξία.
Δίπλα στους άρτους, μπισκοτάκια, κουλουράκια πορτοκαλιού, πλεξουδάκια κι άλλες γλυκές προτάσεις, γεμίζουν με τα αρώματά τους το χώρο και καλούν σε γευστικές δοκιμές.
Οι «δυνατές» γεύσεις του «Country Breadery», είναι τα γαλλικά κρουασάν, φτιαγμένα με γαλλικά βούτυρα, γεμιστά με πραλίνες – όπως αυτό με κρέμα και βανίλια Ταϊτής! - ή τα rolls κρουασάν, επίσης γεμιστά με πραλίνες, που αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε!
Στα γλυκά ξεχωρίζουν και τα τραγανά, γεμιστά με πραλίνες σουδάκια, που θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία, ενώ αυτό που αξίζει πραγματικά να δοκιμάσετε, είναι το βάσκικο cheese cake, που ψήνεται στο φούρνο.
Οι πίτες χωριάτικες, με φύλλο βουτύρου, με κατσικίσιο τυρί ή με τυρί και σπανάκι, αποτελούν ιδανικές επιλογές για πρωινό κι όχι μόνο, ενώ στην ίδια κατηγορία ξεχωρίζουν η μεσογειακή πίτα, με τυρί, ελιά και πιπεριά και η γαλλική σφολιάτα βουτύρου, με κατσικίσιο τυρί κι ανθότυρο.
Κάθε προϊόν παράγεται με εξαιρετικής ποιότητας υλικά, από παραγωγούς που προμηθεύουν το «Country Breadery», με ό,τι καλύτερο μπορεί να υπάρχει σε πρώτη ύλη. Δοκιμάστε, επίσης, οπωσδήποτε, το κουλούρι Θεσσαλονίκης και τα pretzel και για περισσότερη ενέργεια, τις μπάρες δημητριακών και τα κρύα σάντουιτς, συνοδεύοντάς τα με έναν καφέ ή ένα φυσικό ρόφημα.
Στο «Country Breadery» μπορείτε να δοκιμάσετε αληθινό ψωμί και πιο «ψαγμένα» προϊόντα, εμπνευσμένα από τα ταξίδια των ιδιοκτητών στο εξωτερικό και βασισμένα σε συνταγές χωρίς πρόσθετα συντηρητικά, σε ένα εργαστήριο που είναι ανοιχτό και στο οποίο μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία της παραγωγής, μέχρι να παραλάβετε το προϊόν σας.
Ειδικά για τις ημέρες των γιορτών, μας ετοιμάζουν τσουρέκια και μελομακάρονα με σοκολάτες κι άλλες εκπλήξεις! Όπως το τραγανό roll κρουασάν με γέμιση μελομακάρονου, βουτηγμένο σε λευκή σοκολάτα και με κομμάτια από καρύδια και με ένα ολόκληρο μελομακάρονο στην κορυφή του. Θα το βρείτε τραγανό από έξω και μελωμένο στο εσωτερικό του, όπως κι όλα τα μελομακάρονα που θα ετοιμάσουν για εμάς!
Tip 1: Το κατάστημα παραμένει ανοιχτό Δευτέρα – Σάββατο 08.00 – 20.00.
Tip 2: Όλα τα προϊόντα του «Country Breadery» μπορείτε να τα βρείτε και μέσω Wolt και Box.
Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 13, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2314 070919
ΣΧΟΛΙΑ