Πειραιάς: Νεκρός εντοπίστηκε 33χρονος ναυτικός μέσα σε πλοίο
Το Α' Λιμενικό Τμήμα του Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διενεργεί προανάκριση για τα αίτια
Ο υποδιοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σταγείρων Ακάνθου, Γιώργος Αναγνωστάκος μιλάει με «καθαρή γλώσσα» για αυτά που ζούμε : «Δείτε την αλήθεια και ράψτε το λιγάκι»
- Newsroom
Τα πράγματα και τους... παντογνώστες στη θέση τους βάζει ο πυραγός Γιώργος Αναγνωστάκος, υποδιοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σταγείρων Ακάνθου στη Χαλκιδική, αναφορικά με τα όσα λέγονται και γράφονται τις τελευταίες ημέρες για τις πυρκαγιές που ρημάζουν τη χώρα.
Διερωτάται, δε, δηκτικά: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ; ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ;ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ;;ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ; ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΗΛΙΘΙΕ!!!!».
Αμέσως μετά, ο υποδιοικητής των Π.Υ. Σταγείρων Ακάνθου αναφέρεται στη λέξη «ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ», η οποία όπως θεωρεί «είναι μια λέξη άγνωστη σε αυτή τη χώρα!!!!Λοιπόν ζούμε σε μια χώρα όπου ΕΠΙΣΗΜΑ δεν έχουμε δασικές πόλεις .ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ όμως έχουμε . Το πρόβλημα είναι ΔΑΣΙΚΟ, ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ και ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ κυρίως .Οικισμοί και πόλεις μέσα σε κωνοφόρα με τα κλαδιά να αγγίζουν τα μπαλκόνια . Πήγαμε και εγκατασταθήκαμε άναρχα με ΑΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ μέσα σε ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ όπου μέσα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο μεσογειακό περιβάλλον τα δάση αυτά μοιραία ανανεώνονται - αναφλέγονται ανα 50 χρόνια και λιγότερο.Η κλιματική αλλαγή και η σταδιακή μετατροπή του Μεσογειακού κλίματος σε Τροπικό είναι εμφανέστερη και παρούσα από ποτέ ! Είμαστε μια χώρα με προϊστορία 200 χρόνων ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΔΟΜΗΣΗΣ όπου για να αφαιρεθούν αυτές οι περιουσίες πλέον που φτιάχτηκαν μέσα σε ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ θα χρειαστούν χιλιάδες στρεμμάτων απαλλοτριώσεων και 1 εκατομμυρίων αστέγων , ΠΡΑΓΜΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ και αδύνατο !».
Ο κ. Αναγνωστάκος παρατηρεί ότι «Φτιάξαμε σπίτια μέσα στην μπαρουταποθήκη των κωνοφόρων δέντρων και βρισκόμαστε στο έλεος των πυρομανών εμπρηστών, ασυνείδητων πολιτών που ψήνουν , κάνουν θερμές εργασίες , αποψιλώνουν εκτάσεις χωρίς αποκομιδή των προϊόντων αποψίλωσης δημιουργώντας εκρηκτικούς σωρούς καύσιμης ύλης , αφήνοντας τα οικόπεδα τους τα ίδια απεριποίητα , αφήνοντας το πεύκο να ακουμπάει τη στέγη τους , αφήνοντας τους εαυτούς τους ανεκπαίδευτους και χωρίς ούτε τα στοιχειώδη μέτρα πυροπροστασίας ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.Μιλάτε για καθαρισμό δασών , ξέρετε γιατί κονδύλια κάθε χρόνο μιλάμε; ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ λοιπόν κύριες και κύριοι γιατί αν θες εξοχικό μέσα στο δάσος θα πρέπει να αποδεχτείς και τους κινδύνους .Μπήκαμε μέσα στα δάση έχοντας το θράσος και την αλαζονεία να θέλουμε όταν αυτά βλάπτονται εμείς να μην έχουμε καμμία απολύτως συνέπεια!!!Ναι το Σώμα έχει ελλείψεις, ναι το Σώμα έχει γηρασμένο και ελλιπή εξοπλισμό , ναι είμαστε αδικημένοι και κακοπληρωμένοι , είμαστε και ρομαντικοί όμως πολύ κάποιοι να αγαπάμε αυτόν τον τόπο και να λεμε αλήθειες που ενοχλούν ώστε να κόβουμε την όρεξη των ιντερνετικών πανεπιστημόνων να σπιλώνουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σωματος με τα λιβελογραφήματα τους».
Αμέσως μετά, απαντά στο ερώτημα που έθεσαν ορισμένοι για τις προηγούμενες ημέρες: «ΔΕΝ ΣΒΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΜΠΟΦΩΡ…… Πάμε και σε αυτό : Γνωρίζετε μήπως ή έχετε ακούσει κάπου για το ΕΙΔΙΚΟ ΜΙΚΡΟΚΛΙΜΑ που δημιουργείται από την ίδια την πυρκαγιά και πόσο αυξάνονται τα μποφόρ και οι στροβιλισμοί του αέρα; ΜΠΑ!!!! Όποιος θεωρεί εύκολη την κατάσβεση να αφήσει τον κλιματισμό και τα μπάνια , να έρθει μαζι μας και ίσως αλλάξει γνώμη».
Τέλος, ο κ. Αναγνωστάκος επισημαίνει προς όλους ότι «ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Η ΦΥΣΗ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ» και διαμηνύει: «Γι αυτό με πολύ ευγενικό τρόπο και ύστερα από άπειρες ωρες επιφυλακών και κούρασης σας λέω απλά δείτε την αλήθεια ανοίξτε τα μυαλά σας και ΡΑΨΤΕ ΤΟ λιγάκι .Μας κουράσατε να έχετε άποψη για όλα , μετά την επιδημιολογία , τώρα γίνατε και αναλυτές πυρκαγιών . ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΣΧΕΤΟ ΠΥΡΑΓΟ!».
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση:
Το Α' Λιμενικό Τμήμα του Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διενεργεί προανάκριση για τα αίτια
Δείτε αναλυτικά όλες τις λεπτομέρειες του διαγωνισμού
Η σεισμική ακολουθία διατηρείται σε χαμηλό επίπεδο αλλά δεν έχει επιστρέψει στο επίπεδο προ της έξαρσης
Διακομίστηκαν στο νοσοκομείο - Αποτέλεσμα καυγά τα εκατέρωθεν μαχαιρώματα