Λόγια του Βαρδάρη

  • Δένδιας σε Βικτώρια Χίσλοπ: «Σας γνωρίζω από τα γραπτά σας, χαίρομαι που σας συναντώ από κοντά»
    09/02/2024 13:21

    Δένδιας σε Βικτώρια Χίσλοπ: «Σας γνωρίζω από τα γραπτά σας, χαίρομαι που σας συναντώ από κοντά»

    Στο Λονδίνο βρίσκεται από χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας για μια σειρά από σημαντικές επαφές. O κ. Δένδιας ήταν προσκεκλημένος της Ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο σε εκδήλωση που έγινε στην πρεσβευτική κατοικία με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, κεντρική ομιλήτρια της οποίας ήταν η Βικτώρια Χίσλοπ. 

    Η διεθνούς φήμης συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία εντυπωσίασε το κοινό με τα ελληνικά της είχε μια πολύ θερμή συζήτηση με τον Υπουργό Άμυνας. Ο κ. Δένδιας εκτός των άλλων, της είπε: «Σας γνωρίζω από τα γραπτά σας, χαίρομαι που σας γνωρίζω και από κοντά».

    Προσκεκλημένοι ήταν, επίσης, Bρετανοί φιλέλληνες, ακαδημαϊκοί και παράγοντες της ομογένειας, τους οποίους καλωσόρισε ο πρέσβης κ. Ιωάννης Τσαούσης. Η εκδήλωση εστίασε στην διεθνή απήχηση της ελληνικής γλώσσας ως εργαλείο προώθησης του ελληνικού πολιτισμού.

    Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα συναντηθεί επίσης με Βρετανούς αξιωματούχους, ακαδημαϊκούς και ειδικούς σε θέματα αμυντικής τεχνολογίας. Βασικός τους στόχος είναι η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών για τη δημιουργία του οικοσυστήματος καινοτομίας στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

    Τέλος, τη Δευτέρα, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Βρετανό υφυπουργό Άμυνας, αρμόδιο για την επιχειρησιακή πολιτική των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Χίπι. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητήσουν συμπεριλαμβάνονται η συνεργασία σε θέματα τεχνολογίας και έρευνας, αλλά και η επιχείρηση «Prosperity Guardian» στην Ερυθρά Θάλασσα.