ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαγράφηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Πολάκης με εντολή Κασσελάκη

Μετά την επίθεση κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας, Α. Γεωργιάδη

 25/07/2024 18:40

Διαγράφηκε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο Π. Πολάκης με εντολή Κασσελάκη

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τίθεται ο βουλευτής Χανίων του κόμματος, Παύλος Πολάκης, με εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, η οποία υλοποιήθηκε από τον πρόεδρο της Κ.Ο., Σωκράτη Φάμελλο, όπως ενημέρωσε η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της πριν από λίγο.

Αφορμή για τη διαγραφή Πολάκη από την Κ.Ο. του κόμματος αποτέλεσε η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας, Αδώνιδος Γεωργιάδη, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

Ο Π. Πολάκης είπε στη συνεργάτιδα του Γεωργιάδη: «Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Αυτά τα λόγια προκάλεσαν και την αντίδραση της Αθηνάς Λινού, που ανήκει στο ίδιο κόμμα με τον Π. Πολάκη και η οποία στο τέλος του επεισοδίου ζήτησε η ίδια συγνώμη από τη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας βάζοντας μάλιστα τα κλάματα.

Μετά την ανακοίνωση από το προεδρείο της αποπομπής του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης μπήκε στην Ολμέλεια και ζήτησε τον λόγο - δεν του δόθηκε - προκειμένου να υποστηρίξει ότι του επιβλήθηκε ποινή που δεν έχει βάση. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής είχε καταδικάσει απερίφραστα την συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων, επιβάλλοντάς του περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης κατά το ήμισυ.

Απαντώντας στον κ. Τασούλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος συμφώνησε με τα λεγόμενά του, δηλώνοντας μάλιστα ότι «ντρέπεται» για την συμπεριφορά του βουλευτή.

Κ. Τασούλας: Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά, με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με αυτή του τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας

Μομφή προς το πρόσωπό του και περικοπή του μισού του μισθού, περιλαμβάνει η ποινή του Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Τασούλας, εξήντλησε την βαρύτητα του Κανονισμού της Βουλής στο πρόσωπο του κ. Πολάκη, αφού αποφάνθηκε ότι υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 77 του Κανονισμού για "απρεπή συμπεριφορά με λόγια και με έργα". Ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι η χειρότερη μορφή απρεπούς συμπεριφοράς σηκώνει την απόδοση μομφής εκ μέρους του Προέδρου, και η πιο επαχθής συνέπεια αυτής, σημαίνει την περικοπή του μισού μισθού του. Προειδοποίησε ότι αν βουλευτής συνεχίσει αυτή την συμπεριφορά θα υφίσταται συνεχώς τον πέλεκυ των συνεπειών της περικοπής του μισθού του, που ξεκινάει τώρα και είναι το πρώτο μέτρο. "Θα έχουμε και επαχθέστερα" είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος ζήτησε την έγκριση του Σώματος για να επιβληθεί η ποινή στον Παύλο Πολάκη τονίζοντας: "Είμαι βέβαιος ότι η συμπεριφορά δεν εκφράζει κανέναν, παρά μόνον τον θλιβερό κ. Πολάκη, με τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά κι αν συνεχίσει, ακόμη πιο σοβαρά για τον ίδιον".

"Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά, με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με αυτή του τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μας να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές επειδή φοβόμαστε μήπως μας βρίσει ο κ. Πολάκης" είπε ο κ. Τασούλας.

Καταλαμβάνοντας την έδρα, ο πρόεδρος της Βουλής, μίλησε για "απαράδεκτη συμπεριφορά" συναδέλφου έναντι εργαζομένης, έναντι γυναίκας η οποία έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή της Βουλής, η οποία δέχθηκε έναν καταιγισμό ονειδιστικής και υβριστικής συμπεριφοράς από τον Παύλο Πολάκη και αναγκάστηκε να ακούσει σε ύφος αποτρόπαιο και προσβλητικό.

Περιέγραψε δε, τα όσα διεμήφθησαν στην επιτροπή της Βουλής και τα όσα απηύθυνε ο Παύλος Πολάκης προς την συνεργάτη του υπουργού Υγείας, 'Αδωνι Γεωργιάδη: "Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε εσάς το λέω. Ναι σε σας το λέω. Έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματός σας" και διάφορες τέτοιες ερμηνείες της φυσιογνωμίας της, οι οποίες απάδουν της οποιασδήποτε συμπεριφορές.

"Ειλικρινά πιστέψτε με, όση φιλοδοξία και να περιέχει το να είναι κανείς πρόεδρος της Βουλής, τέτοιες ώρες ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους, που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο κ. Πολάκης, ο οποίος κατ' επανάληψη έχει εκθέσει την ιδιότητά του, έχει εκθέσει τους ψηφοφόρους του, έχει εκθέσει την παράταξή του και δεν θα επιτρέψω από δω και πέρα, σε αυτόν τον ζήτουλα, τον χυδαίο ζήτουλα προσοχής, μέσω ύβρεων και προπηλακισμών να προσβάλλει τις ιδιότητες όλων μας" είπε ο κ. Τασούλας και συνέχισε: "Όλοι κάνουμε λάθη. Όλοι παραφερόμαστε, αλλά αυτή η κατ' επανάληψη υβριστική, ταπεινωτική, για τρίτους, συμπεριφορά, η οποία μάλιστα περιβάλλεται από το κόρδωμα ότι τάχα αυτό συνιστά μια συμπεριφορά ανδροπρεπή και συντριπτική για τα επιχειρήματα των άλλων, παύει να γίνεται ανεκτή. Είναι ανυπόφορο".

"Χθες μιλήσαμε για τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας, είπαμε ότι έχουμε βελτιώσει τον κοινοβουλευτισμό και δεν θα επιτρέψω σε οποιονδήποτε κύριο Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας συνεχώς προς τον βούρκο του. Αν έχει επιλέξει αυτόν τον βούρκο, ας τον χαρεί μόνος του. Ο Κανονισμός της Βουλής, δεν έχει γίνει γίνει για τύπους σαν τον κ. Πολάκη, έχει γίνει για ανθρώπους που στιγμιαία και επ' ευκαιρία παραφέρονται και τυγχάνουν μιας αποδοκιμασίας" κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Τασούλας.

Σ. Φάμελλος: Απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά

Για την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος την εθνική αντιπροσωπεία, λαμβάνοντας τον λόγο στην ολομέλεια της Βουλής.

«Ενημερώθηκα κι εγώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, και από το βίντεο και από τα πρακτικά, για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά. Η συνάδελφός μας η κ. Λινού ήταν στην επιτροπή και ζήτησε συγνώμη και ο τομεάρχης υγείας ο κ. Παναγιωτόπουλος εκφράσαμε και προς τη συνεργάτιδα και προς τη Βουλή, τη συγνώμη και την ανάγκη τήρησης της δεοντολογίας και την απαράβατη αρχή, την ηθική και πολιτική αρχή που πρέπει να μας διακρίνει όλους, πολύ περισσότερο τους αριστερούς πολιτικούς», είπε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής ότι «μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, θα υπάρξει επιστολή από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε επίπεδο συμπεριφοράς οφείλω να το καταδικάσω και το καταδικάζουμε συνολικά. Είναι μια σοκαριστική συμπεριφορά η οποία δεν αντιστοιχεί και στις δικές μας αρχές και στην κοινοβουλευτική διαδικασία», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής: «Κάποιες από τις εκφράσεις που χρησιμοποιήσατε δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Αλλά νομίζω ότι θα πρέπει κι εσείς να το ξαναδείτε λίγο αυτό, αλλά δεν είναι αυτό το κυρίαρχο και το μείζον. Το μείζον είναι το ότι ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ και ότι το περιστατικό ήταν απαράδεκτο. Και επειδή εμείς δεν πρέπει να παρασυρόμαστε αντίστοιχα σε κάποιες εκφράσεις που μπορεί να προσελκύσουν την προσοχή, πρέπει κι εμείς κι εσείς και όλοι μας να τηρούμε αυτόν τον κανόνα, γιατί είχαμε και άλλα ανάλογα περιστατικά μέσα στο κοινοβούλιο. Θυμάστε τη χειροδικία, θυμάστε άλλα θέματα τα οποία μας προβληματίζουν όλους. Δεν είναι ίδια ούτε κάνω κανένα συμψηφισμό, εννοώ ότι πρέπει να προστατεύσουμε συνολικά τη δημοκρατική λειτουργία και τη δική μας εικόνα. Είναι δυστυχώς ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο θίγει την αξιοπιστία της πολιτικής και γι΄αυτό πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαροι σε όλα αυτά που καταθέτουμε σήμερα. Μας έχει προβληματίσει κι εμάς, έχει στενοχωρήσει όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και θεωρώ και όλο το κόμμα μας».

Α. Γεωργιάδης: Πάλι θα τον καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Λίγο πριν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης διερωτήθηκε αν και πάλι ο Σύριζα θα καλύψει «την επαίσχυντη συμπεριφορά» του κ. Π. Πολάκη, μετά το νέο περιστατικό που σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το οποίο αφορά σε λεκτική βία προς την νομική σύμβουλο του υπουργού Υγείας Νατάσσα Πετρούλια.

Σε ανάρτησή του ο Ά. Γεωργίαδης αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. «Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο!» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του στο «X».

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο @pavpol2222

επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr

της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την @pl_eleftherias  κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον @syriza_gr  καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής @gstylios και ο @DimVartzopoulos.

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή.

Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr  θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».

Π. Μαρινάκης: Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σήμερα στη Βουλή προέβη, για πολλοστή φορά, σε μια απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο. Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και τόνισε: «Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη. Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη».

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κακοποιητική, λεκτικά βίαιη, άκρως υποτιμητική συμπεριφορά

"Αυτό που συνέβη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων είναι κακοποιητική, λεκτικά βίαιη, άκρως υποτιμητική συμπεριφορά του κ. Πολάκη προς την συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη είναι ένα γεγονός που δεν θα έπρεπε να επιτρέπει η πρακτική μας, η καθημερινότητά μας, τα αντανακλαστικά μας να συμβαίνει. Θα έπρεπε να απομονώνεται το κακοποιητικό παράδειγμα, ο κακοποιητικός λόγος, η σεξιστική συμπεριφορά", τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου για την επίθεση του Παύλου Πολάκη στην συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας.

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τίθεται ο βουλευτής Χανίων του κόμματος, Παύλος Πολάκης, με εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, η οποία υλοποιήθηκε από τον πρόεδρο της Κ.Ο., Σωκράτη Φάμελλο, όπως ενημέρωσε η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της πριν από λίγο.

Αφορμή για τη διαγραφή Πολάκη από την Κ.Ο. του κόμματος αποτέλεσε η προσωπική επίθεση που εξαπέλυσε ο βουλευτής κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας, Αδώνιδος Γεωργιάδη, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, όπου συζητείται το νομοσχέδιο για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση.

Ο Π. Πολάκης είπε στη συνεργάτιδα του Γεωργιάδη: «Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Αυτά τα λόγια προκάλεσαν και την αντίδραση της Αθηνάς Λινού, που ανήκει στο ίδιο κόμμα με τον Π. Πολάκη και η οποία στο τέλος του επεισοδίου ζήτησε η ίδια συγνώμη από τη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας βάζοντας μάλιστα τα κλάματα.

Μετά την ανακοίνωση από το προεδρείο της αποπομπής του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Πολάκης μπήκε στην Ολμέλεια και ζήτησε τον λόγο - δεν του δόθηκε - προκειμένου να υποστηρίξει ότι του επιβλήθηκε ποινή που δεν έχει βάση. Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής είχε καταδικάσει απερίφραστα την συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων, επιβάλλοντάς του περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης κατά το ήμισυ.

Απαντώντας στον κ. Τασούλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελος συμφώνησε με τα λεγόμενά του, δηλώνοντας μάλιστα ότι «ντρέπεται» για την συμπεριφορά του βουλευτή.

Κ. Τασούλας: Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά, με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με αυτή του τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας

Μομφή προς το πρόσωπό του και περικοπή του μισού του μισθού, περιλαμβάνει η ποινή του Παύλου Πολάκη, σύμφωνα με απόφαση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα.

Ο κ. Τασούλας, εξήντλησε την βαρύτητα του Κανονισμού της Βουλής στο πρόσωπο του κ. Πολάκη, αφού αποφάνθηκε ότι υπάρχει σαφής παραβίαση του άρθρου 77 του Κανονισμού για "απρεπή συμπεριφορά με λόγια και με έργα". Ο πρόεδρος της Βουλής, τόνισε ότι η χειρότερη μορφή απρεπούς συμπεριφοράς σηκώνει την απόδοση μομφής εκ μέρους του Προέδρου, και η πιο επαχθής συνέπεια αυτής, σημαίνει την περικοπή του μισού μισθού του. Προειδοποίησε ότι αν βουλευτής συνεχίσει αυτή την συμπεριφορά θα υφίσταται συνεχώς τον πέλεκυ των συνεπειών της περικοπής του μισθού του, που ξεκινάει τώρα και είναι το πρώτο μέτρο. "Θα έχουμε και επαχθέστερα" είπε ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος ζήτησε την έγκριση του Σώματος για να επιβληθεί η ποινή στον Παύλο Πολάκη τονίζοντας: "Είμαι βέβαιος ότι η συμπεριφορά δεν εκφράζει κανέναν, παρά μόνον τον θλιβερό κ. Πολάκη, με τον οποίο αποφάσισα να ασχοληθώ σοβαρά κι αν συνεχίσει, ακόμη πιο σοβαρά για τον ίδιον".

"Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά, με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με αυτή του τη χυδαιότητα τα οικονομικά της χώρας. Δεν αντιλαμβάνομαι τον ρόλο μας να ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές επειδή φοβόμαστε μήπως μας βρίσει ο κ. Πολάκης" είπε ο κ. Τασούλας.

Καταλαμβάνοντας την έδρα, ο πρόεδρος της Βουλής, μίλησε για "απαράδεκτη συμπεριφορά" συναδέλφου έναντι εργαζομένης, έναντι γυναίκας η οποία έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή της Βουλής, η οποία δέχθηκε έναν καταιγισμό ονειδιστικής και υβριστικής συμπεριφοράς από τον Παύλο Πολάκη και αναγκάστηκε να ακούσει σε ύφος αποτρόπαιο και προσβλητικό.

Περιέγραψε δε, τα όσα διεμήφθησαν στην επιτροπή της Βουλής και τα όσα απηύθυνε ο Παύλος Πολάκης προς την συνεργάτη του υπουργού Υγείας, 'Αδωνι Γεωργιάδη: "Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου. Σε εσάς το λέω. Ναι σε σας το λέω. Έχετε ένα μόνιμο στρίψιμο του στόματός σας" και διάφορες τέτοιες ερμηνείες της φυσιογνωμίας της, οι οποίες απάδουν της οποιασδήποτε συμπεριφορές.

"Ειλικρινά πιστέψτε με, όση φιλοδοξία και να περιέχει το να είναι κανείς πρόεδρος της Βουλής, τέτοιες ώρες ντρέπομαι που αναγκάζομαι να ασχολούμαι με τέτοιους συναδέλφους, που με αναγκάζουν να αισθάνομαι τέτοια ντροπή για τον κοινοβουλευτισμό όπως εκπροσωπείται από πρόσωπα όπως ο κ. Πολάκης, ο οποίος κατ' επανάληψη έχει εκθέσει την ιδιότητά του, έχει εκθέσει τους ψηφοφόρους του, έχει εκθέσει την παράταξή του και δεν θα επιτρέψω από δω και πέρα, σε αυτόν τον ζήτουλα, τον χυδαίο ζήτουλα προσοχής, μέσω ύβρεων και προπηλακισμών να προσβάλλει τις ιδιότητες όλων μας" είπε ο κ. Τασούλας και συνέχισε: "Όλοι κάνουμε λάθη. Όλοι παραφερόμαστε, αλλά αυτή η κατ' επανάληψη υβριστική, ταπεινωτική, για τρίτους, συμπεριφορά, η οποία μάλιστα περιβάλλεται από το κόρδωμα ότι τάχα αυτό συνιστά μια συμπεριφορά ανδροπρεπή και συντριπτική για τα επιχειρήματα των άλλων, παύει να γίνεται ανεκτή. Είναι ανυπόφορο".

"Χθες μιλήσαμε για τα 50 χρόνια της Δημοκρατίας, είπαμε ότι έχουμε βελτιώσει τον κοινοβουλευτισμό και δεν θα επιτρέψω σε οποιονδήποτε κύριο Πολάκη να βυθίζει την εικόνα μας συνεχώς προς τον βούρκο του. Αν έχει επιλέξει αυτόν τον βούρκο, ας τον χαρεί μόνος του. Ο Κανονισμός της Βουλής, δεν έχει γίνει γίνει για τύπους σαν τον κ. Πολάκη, έχει γίνει για ανθρώπους που στιγμιαία και επ' ευκαιρία παραφέρονται και τυγχάνουν μιας αποδοκιμασίας" κατέληξε στην παρέμβασή του ο κ. Τασούλας.

Σ. Φάμελλος: Απαράδεκτη αυτή η συμπεριφορά

Για την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος την εθνική αντιπροσωπεία, λαμβάνοντας τον λόγο στην ολομέλεια της Βουλής.

«Ενημερώθηκα κι εγώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, και από το βίντεο και από τα πρακτικά, για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά. Η συνάδελφός μας η κ. Λινού ήταν στην επιτροπή και ζήτησε συγνώμη και ο τομεάρχης υγείας ο κ. Παναγιωτόπουλος εκφράσαμε και προς τη συνεργάτιδα και προς τη Βουλή, τη συγνώμη και την ανάγκη τήρησης της δεοντολογίας και την απαράβατη αρχή, την ηθική και πολιτική αρχή που πρέπει να μας διακρίνει όλους, πολύ περισσότερο τους αριστερούς πολιτικούς», είπε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής ότι «μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, θα υπάρξει επιστολή από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο κ. Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε επίπεδο συμπεριφοράς οφείλω να το καταδικάσω και το καταδικάζουμε συνολικά. Είναι μια σοκαριστική συμπεριφορά η οποία δεν αντιστοιχεί και στις δικές μας αρχές και στην κοινοβουλευτική διαδικασία», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής: «Κάποιες από τις εκφράσεις που χρησιμοποιήσατε δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Αλλά νομίζω ότι θα πρέπει κι εσείς να το ξαναδείτε λίγο αυτό, αλλά δεν είναι αυτό το κυρίαρχο και το μείζον. Το μείζον είναι το ότι ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός ΚΟ και ότι το περιστατικό ήταν απαράδεκτο. Και επειδή εμείς δεν πρέπει να παρασυρόμαστε αντίστοιχα σε κάποιες εκφράσεις που μπορεί να προσελκύσουν την προσοχή, πρέπει κι εμείς κι εσείς και όλοι μας να τηρούμε αυτόν τον κανόνα, γιατί είχαμε και άλλα ανάλογα περιστατικά μέσα στο κοινοβούλιο. Θυμάστε τη χειροδικία, θυμάστε άλλα θέματα τα οποία μας προβληματίζουν όλους. Δεν είναι ίδια ούτε κάνω κανένα συμψηφισμό, εννοώ ότι πρέπει να προστατεύσουμε συνολικά τη δημοκρατική λειτουργία και τη δική μας εικόνα. Είναι δυστυχώς ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο θίγει την αξιοπιστία της πολιτικής και γι΄αυτό πρέπει να είναι πολύ ξεκάθαροι σε όλα αυτά που καταθέτουμε σήμερα. Μας έχει προβληματίσει κι εμάς, έχει στενοχωρήσει όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και θεωρώ και όλο το κόμμα μας».

Α. Γεωργιάδης: Πάλι θα τον καλύψει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Λίγο πριν την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Άδωνις Γεωργιάδης διερωτήθηκε αν και πάλι ο Σύριζα θα καλύψει «την επαίσχυντη συμπεριφορά» του κ. Π. Πολάκη, μετά το νέο περιστατικό που σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, το οποίο αφορά σε λεκτική βία προς την νομική σύμβουλο του υπουργού Υγείας Νατάσσα Πετρούλια.

Σε ανάρτησή του ο Ά. Γεωργίαδης αναφέρει ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. «Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο!» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτηση του στο «X».

Ολόκληρη η ανάρτηση έχει ως εξής:

«Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο @pavpol2222

επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr

της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την @pl_eleftherias  κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον @syriza_gr  καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής @gstylios και ο @DimVartzopoulos.

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή.

Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr  θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».

Π. Μαρινάκης: Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σήμερα στη Βουλή προέβη, για πολλοστή φορά, σε μια απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο. Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και τόνισε: «Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη. Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη».

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Κακοποιητική, λεκτικά βίαιη, άκρως υποτιμητική συμπεριφορά

"Αυτό που συνέβη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων είναι κακοποιητική, λεκτικά βίαιη, άκρως υποτιμητική συμπεριφορά του κ. Πολάκη προς την συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη είναι ένα γεγονός που δεν θα έπρεπε να επιτρέπει η πρακτική μας, η καθημερινότητά μας, τα αντανακλαστικά μας να συμβαίνει. Θα έπρεπε να απομονώνεται το κακοποιητικό παράδειγμα, ο κακοποιητικός λόγος, η σεξιστική συμπεριφορά", τόνισε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου για την επίθεση του Παύλου Πολάκη στην συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία