Λόγια του Βαρδάρη

  • Διάκριση για Θεσσαλονικιό γιατρό, απόφοιτο του Harvard
    29/05/2024 13:12

    Διάκριση για Θεσσαλονικιό γιατρό, απόφοιτο του Harvard

    Ένα από τα φετινά βραβεία "Young Investigator Awards" της American Society of Clinical Oncology που συνοδεύεται από το ποσό των $50.000 για χρηματοδότηση της έρευνάς του κέρδισε ο Θεσσαλονικιός ιατρός Γιάννης Καλογήρου Βαλτής. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Ογκολογικής Εταιρείας, το βραβείο αυτό δίνεται σε υποσχόμενους ερευνητές για να ενθαρρύνει και να προωθήσει την ποιοτική έρευνα στην κλινική ογκολογία. Σκοπός του βραβείου είναι η ενίσχυση ιατρών που βρίσκονται στη μετάβαση από την υποειδικότητα σε πανεπιστημιακή θέση.

    Ο Καλογήρου Βαλτής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Το 2012 αποφοίτησε με υποτροφία από το Harvard College με το πτυχίο Human Regenerative & Developmental Biology και με την διάκριση summa cum laude. To 2018 έλαβε, επίσης με υποτροφία, το πτυχίο Ιατρικής από το Harvard Medical School με την διάκριση cum laude. 

    Μετά την ολοκλήρωση δύο ειδικοτήτων, της Παθολογίας και της Παιδιατρικής στο νοσοκομείο του Harvard, Brigham & Women Hospital, έγινε δεκτός για το τριετές πρόγραμμα υποειδικότητας της Ογκολογίας & Αιματολογίας στο περίφημο Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης, της οποίας ολοκληρώνει το δεύτερο έτος. Ερευνητικά ασχολείται με την κυτταρική θεραπεία διαφόρων τύπων λευχαιμίας. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη πάνω από 35 δημοσιεύσεις σε υψηλού κύρους διεθνή περιοδικά ιατρικής.