Λόγια του Βαρδάρη

  • Διάλογος Χ. Σταϊκούρα με πολίτη: «Θα ταλαιπωρηθείτε λίγο», «Λίγο δεν το λες, το λες και πολύ» (βίντεο)
    05/06/2024 16:27

    Διάλογος Χ. Σταϊκούρα με πολίτη: «Θα ταλαιπωρηθείτε λίγο», «Λίγο δεν το λες, το λες και πολύ» (βίντεο)

    Ένα ενδιαφέρον «πιγκ πονγκ» με ένα πολίτη σχετικά με αφορμή το flyoverείχε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας.

    O κ. Σταϊκούρας έφτασε λίγο μετά τις 14:30 στα γραφεία του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης για να προεδρεύσει σε σύσκεψη για το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

    Κατά την είσοδο του δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αλλά λίγο πριν μπει στο κτίριο άκουσε μια φωνή να τον ρωτά «με το flyover τι θα γίνει;». Στο κτίριο που βρίσκονται τα γραφεία του ΟΣΕ στεγάζονται και κάποια από τα ερευνητικά ινστιτούτα του Εθνικού Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας και Ανάπτυξης και κάποιοι ερευνητές ήταν στο προαύλιο, μπροστά από το κυλικείο, για το μεσημεριανό τους διάλειμμα. Ένας από αυτούς, ο ερευνητής Φώτης Ναλμπάντης, ήταν αυτός που ρώτησε από μακριά τον κ. Σταϊκούρα, μην περιμένοντας ότι ο υπουργός θα του απαντήσει. Στο άκουσμα της ερώτησης ο υπουργός έκανε στροφή κι αντί να μπει στο κτίριο κατευθύνθηκε προς την παρέα. Τους χαιρέτισε δια χειραψίας και ακολούθησε ο εξής διάλογος:

    -«Θα ταλαιπωρηθείτε λίγο»...

    -«Λίγο δεν το λες, το λες και πολύ».

    -«Η επιβάρυνση στη Θεσσαλονίκη είναι το 40% του Κηφισό»

    -«Και ο πληθυσμός της Αθήνας είναι στο 100% της Θεσσαλονίκης...»

    -«Η επιβάρυνση θα είναι στο 40%. Η Αϋφαντοπούλου (σ.σ. Διευθύντρια Ερευνών στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ) μου το είπε, που είναι εδώ στη Θεσσαλονίκη. Φαντάζεσαι τι θα λεν οι Αθηναίοι; Ο σκοπός είναι να τελειώσει έγκαιρα».

    -«Να συγκρίνουμε με το χειρότερο δεν σημαίνει ότι είναι...»

    -«Όχι το χειρότερο, προσπαθούμε να διευκολύνουμε, για να μην πάμε στα χειρότερα. Χθες ερχόμενος από Λάρισα η Αττική οδός ήταν πηγμένη, πρέπει να κάνουμε κι άλλους δρόμους...»

    -«Στην Αθήνα υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι, εδώ δεν υπάρχει άλλος...»

    -«Στον κεντρικό (σ.σ. Κωνσταντίνου Καραμανλή) διπλοπαρκάρατε παρανόμως όλοι. Τώρα καθάρισε ο δρόμος, το κέντρο πάει σφαίρα»

    -«Όσο υπάρχουν αστυνομικοί από δίπλα είναι καθαρά..»

    -«Τώρα»

    -«Όσο δεν υπάρχουν, είναι πάλι...»

    Η συζήτηση έκλεισε με παρέμβαση του προέδρου του ΟΣΕ Γιάννη Τόσκα, που είπε ότι η καθυστέρηση στον περιφερειακό είναι της τάξης των 12 λεπτών και στη συνέχεια ο υπουργός χαιρέτισε την ομήγυρη και αποχώρησε, έχοντας μια εμπειρία από πρώτο χέρι για το τι προβληματίζει τους Θεσσαλονικείς.