Δημοσκόπηση Pulse: Στις 12,5 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΠΑΣΟΚ - Πώς αξιολογούν οι πολίτες την επιλογή Τασούλα
Με ανησυχία αλλά και περιέργεια βλέπει η ελληνική κοινωνία την εκλογή Τραμπ
Ποια κόμματα καταγράφουν άνοδο
- Newsroom
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει άνοδο 2,5 μονάδων σε σχέση με τις αρχές Δεκεμβρίου.
Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σημειώνει πτώση σχεδόν 1,5 μονάδων, παρά τη σημαντική συσπείρωση του 91% γύρω από το κόμμα.
Η ακροδεξιά Ελληνική Λύση παρουσίασε μείωση 1,1 μονάδας στην πρόθεση ψήφου, χωρίς όμως η εταιρεία να δημοσιοποιήσει την εκτίμηση ψήφου. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε άνοδο 0,6 μονάδων, αλλά παραμένει στην τέταρτη θέση, πίσω από το ΚΚΕ, που αποτελεί τον κύριο κερδισμένο του τελευταίου διαστήματος. Οριακή άνοδος καταγράφει και η ακροδεξιά Νίκη, ενώ οριακή πτώση σημειώνουν η Πλεύση Ελευθερίας και η ακροδεξιά Φωνή Λογικής.
Παράλληλα, το ποσοστό των αναποφάσιστων μειώθηκε κατά δύο μονάδες.
Σε ό,τι αφορά την επιλογή του Κώστα Τασούλα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα ποσοστά αποδοχής του είναι υψηλά στο δεξιό και το κεντροδεξιό κοινό, ενώ σημαντική είναι η αντίθεση στα κεντρώα, κεντροαριστερά και αριστερά κοινά.
Στο σύνολο, ο Τασούλας εξασφαλίζει αποδοχή 34%, ενώ το 43% διαφωνεί με την επιλογή του. Παρά την αντίθεση, το 42% εκτιμά ότι ο Τασούλας θα ανταποκριθεί επαρκώς στις απαιτήσεις του νέου του ρόλου, ενώ το 34% διαφωνεί. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 62% θεωρεί τον ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας είτε ως «καθόλου» είτε ως «λίγο» σημαντικό.
Με ανησυχία αλλά και περιέργεια βλέπει η ελληνική κοινωνία την εκλογή Τραμπ
«Η σκέψη μας πηγαίνει και στους ομογενείς μας στη Μαριούπολη και στις γύρω περιοχές, που βίωσαν τη φρίκη του πολέμου, σημειώνεται στο μήνυμα
Η παρέμβαση του πρωθυπουργού στο συνέδριο του ΣΒΕ και γιατί η κυβέρνηση από την απολογιστική τακτική των πρώτων ημερών μετά τα συλλαλητήρια, πέρασε στην επίθεση με την «έκρηξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη
«Όποιος μιλάει για ένα συλλαλητήριο που θα είναι για φόρο τιμής, ζει σε άλλη χώρα» - «Αν πάω εγώ, θα με σκοτώσουνε», τόνισε ο υπουργός Υγείας