ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δρόσος Τσαβλής: Και θέλουμε και μπορούμε - Ήρθε η ώρα να δώσουμε τέλος σε μια καταστροφική τετραετία

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, παρουσίασε τους 155 υποψηφίους του και το πρόγραμμα του για το δήμο Θεσσαλονίκης στο Βασιλικό του ΚΘΒΕ

 02/10/2023 21:51

Γιάννης Γκουμάκης

Τους 155 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, αλλά και το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε σήμερα το απόγευμα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής. Ο Διδάκτωρ Ιατρικής του ΑΠΘ και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε για τις αλλαγές που μπορεί να φέρει η νίκη του στις εκλογές στην πόλη ενώ ξεκαθάρισε πως είναι ο μοναδικός που μπορεί να αντιπαρατεθεί στον Κωνσταντίνο Ζέρβα

Ο Δρόσος Τσαβλής μίλησε για την καριέρα του ως Ιατρός Πνευμονολόγος αλλά και για τη συμμετοχή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε πρόεδρος μετά τις εκλογές του 2019 αφού εξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με τη διοίκηση Ζέρβα, πριν αποχωρήσει από αυτή. Όπως δήλωσε είδε τα πράγματα "εκ των έσω" και για αυτό το λόγο δήλωσε πως διεκδικεί τη δημαρχεία, επιθυμώντας το καλό της Θεσσαλονίκης και των πολιτών της.

"Όλοι εμείς και θέλουμε και μπορούμε. Ήρθε η ώρα να δώσουμε τέλος σε μια καταστροφική τετραετία. Η ώρα είναι κρίσιμη. Η πόλη δυστυχώς βυθίζεται αβοήθητη σε μια καταστροφή χωρίς επιστροφή", δήλωσε αρχικά ο κ. Τσαβλής, προσθέτοντας πως η ανικανότητα της διοίκησης Ζέρβα, ενώνεται με την αδράνεια της κεντρικής διοίκησης.

tsablis-2.jpg

Στη συνέχεια μίλησε για το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη "περιμένει" έλευση έργων και εταιρειών από το κράτος γιατί έχει καταντήσει ανήμπορη να το πράξει μόνη της. Παράλληλα χαρακτήρισε ζημιογόνες οικονομικά κάποιες ενέργειες της διοίκησης Ζέρβα, όπως η αγορά των αστικών λεωφορείων από τη Λειψία.

Αναφερόμενος στο πολιτικό του πρόγραμμα, δήλωσε πως το ζήτημα της καθαριότητας βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του και πως θα έπρεπε να έχει λυθεί μέσα στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. "Η απάντηση του ανθρώπου που έζησε την τωρινή διοίκηση από μέσα τα δύο πρώτα χρόνια, από την πρώτη μέρα, είναι ότι ο κ. Ζέρβας χαρακτηρίζεται από αδιαφορία και ανικανότητα", δήλωσε ο κ. Τσαβλής.

Οι λύσεις που πρότεινε για να βελτιωθεί η καθαριότητα, περιλαμβάνουν ενδυνάμωση και αναδιοργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού, "με προκήρυξη οχταμήνων και όχι ψηφοθηρικών διμήνων", όπως δήλωσε.

 Παράλληλα, το πρόγραμμα του τόνισε ότι περιλαμβάνει αναδιοργάνωση του στόλου απορριμματοφόρων, ορισμό αποκομιδής των απορριμάτων τις βραδινές ώρες, δημιουργία συνεργείου για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας, σβήσιμο των γκράφιτι που έχουν υβριστικά συνθήματα σε δημόσια κτίρια και μνημεία, αλλά και πρόστιμα για βανδαλισμούς δημόσια περιουσίας. Πρόσθεσε πως θα μπει τέλος στη μεγάλη καταπάτηση του δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα, ενώ θα υπάρξει αυστηρή τήρηση της νομιμότητας για όσους κλείνουν ράμπες αναπήρων και διαβάσεις.

tsablis-3.jpg


Για το κυκλοφοριακό, πρώτη κίνηση του θα κάνει αν εκλεγεί, όπως είπε, είναι η απομάκρυνση όλων των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνουν 4000 θέσεις πάρκινγκ στην πόλη. "Θα εντοπιστούν, θα έρθουμε σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες ή αν δε γίνει αυτό, θα τα απομακρύνουμε με το γερανό του δήμου και θα απελευθερωθούν οι θέσεις", δήλωσε ο κ. Τσαβλής.

Οι προτάσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αποκομιδή σκουπιδιών το βράδυ, βραδινό και συγκεκριμένο ωράριο φορτοεκφορτώσεων και παρέμβαση να μην αρχίσει το fly over αν δεν έχει εκκινήσει το μετρό. Παράλληλα θα προχωρήσει σε πρόταση για δημιουργία παρατηρητηρίου κυκλοφορίας με εμπλοκή όλων των σχετικών φορέων που θανδινει λυσεις. Κυκλοφοριακή μελέτη για χώρους στάθμευσης γύρω από τους σταθμούς του μετρό.

Η κορωνίδα του προγράμματος του, τόνισε πως είναι η πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης με επέκταση - διαπλάτυνση της προς τη θάλασσα, όχι με ξύλινο ντεκ αλλά με μπετόν. Πρόσθεσε πως οι ποδηλατόδρομοι στη λεωφόρο Νίκης και στην Κωνσταντίνου Καραμανλή έγιναν "στο ποδάρι" και πως της λεωφόρου Νίκης μάλιστα έχει λήξει η αδειοδότηση από το 2021 και εκ των πραγμάτων είναι παράνομος.

Για την κοπή των δέντρων στην πόλη από τη διοίκηση Ζέρβα, ο Δρόσος Τσαβλής υποστήριξε πως έγινε χωρίς σχεδιασμό και πως δεν θα έπρεπε να γίνει. Παράλληλα τόνισε πως θα προχωρήσει στη δημιουργία πάρκων γειτονιάς, ο σχεδιασμός των οποίων προϋπάρχει της διοίκησης Ζέρβα από προηγούμενες διοικήσεις, ενώ δεσμεύτηκε και για τριπλασιασμό των δέντρων στην πόλη, σε ορίζοντα πενταετίας.

ΔΕΘ

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ, η παράταξη του υποστηρίζει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου. "Θα δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο στα Βαλκάνια, με 300 στρέμματα πρασίνου στο κέντρο της πόλης, με υπόγειο πάρκινγκ. Θα καταθέσουμε επίσημη πρόταση την επόμενη μέρα της ανάληψης της διοίκησης του δήμου, για να περιέλθει όλη η έκταση της ΔΕΘ στην κυριότητα μας", δήλωσε.

Για την κοινωνική πολιτική, τόνισε πως θα είναι η σημαία της παράταξης του και δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός δημοτικού ιατρείου ανά δημοτική κοινότητα, προσβάσιμα στους ανασφάλιστους και τους δικαιούχους ΚΕΑ. Επίσης δήλωσε ότι θα δημιουργηθούν δημοτικά οδοντιατρεία με προσθήκη πρωτοβάθμιου ελέγχου σε μαθητές και σχολεία, δομές για καρκινοπαθείς, ΑΜΕΑ, κακοποιημένες γυναίκες, προγράμματα άθλησης ΑΜΕΑ και υποχρεωτική ένταξη ηχητικής σηματοδότησης σε όλες τις διαβάσεις, ΚΔΑΠ σε κάθε δημοτική ενότητα και λειτουργία τους περισσότερες ώρες απ' ότι σήμερα.

tsablis-4.jpg

Ενας καφές κερασμένος

Για την τρίτη ηλικία τόνισε πως θα ιδρυθούν νέα ΚΑΠΗ, δημοτικό γηροκομείο σε οικόπεδο του δήμου και ότι θα δίδεται δωρεάν καφές σε κάθε ηλικιωμένο "κερασμένος από το δήμαρχο", όπως είπε χαριτολογώντας.

Τελειώνοντας τα βασικά σημεία του προγράμματος του, κατηγόρησε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα ότι δεν εμφανίζεται στα ντιμπέιτ γιατί δεν έχει κάτι να πει, ενώ για τους συνυποψηφίους του υποψήφιους Δημάρχους, δήλωσε πως δε γνωρίζουν εκ των έσω τη διοίκηση Ζέρβα και για αυτό, κατά ένα λόγο δεν είναι κατάλληλοι αντίπαλοι του. "Ο κ. Αγγελούδης λόγω ελλείψεως εμπειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και ο κ. Πέγκας, λόγω αποχής 4 χρόνων από το δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν κάτι να πουν απέναντι στο δήμαρχο. Ο μόνος που μπορεί να τεθεί αντίπαλος του είμαι εγώ", τόνισε.

Συνεχίζοντας την ανάλυση του προγράμματος του και αναφορικά με τον τουρισμό, δήλωσε πως καταστράφηκε από τη διοίκηση Ζέρβα και πως η πόλη αυτή τη στιγμή δεν έχει υποδομές για να περπατήσουν στην πόλη οι τουρίστες και να αφήσουν χρήματα. Μέσα στις υποδομές που λείπουν, πρόσθεσε την έλλειψη δημόσιας τουαλέτας, βρυσών αλλά και σκιάς. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να προωθηθεί ο συνεδριακός τουρισμός και να αυξηθούν τα δρομολόγια πλοίων προς τις Σποράδες, για να έρχονται περισσότεροι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα και να χρησιμοποιούν τη Θεσσαλονίκη ως πρώτο σταθμό εισόδου για την έναρξη των διακοπών τους.

tsablis-5.jpg


Στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης πρόσθεσε και την πρόταση για επιδότηση με προγράμματα ΕΣΠΑ του καλλωπισμού των πολυκατοικιών στην Εγνατία. Παράλληλα, στο σχέδιο του περιλαμβάνεται η Πλατεία Διοικητηρίου να γίνει επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος και η Πλατεία Ελευθερίας να γίνει πάρκο μνήμης. Τέλος για την ανάπλαση της Αριστοτέλους, δήλωσε ότι θα σταματήσει το σχέδιο ανάπλασης που προωθείται από τη διοίκηση Ζέρβα αλλά και ότι θα προχωρήσει σε ανάπλαση με βάση το σχέδιο του Εμπράρ με ίδια υλικά.

Για τη δημοτική αστυνομία δλωσε πως θα αποκεντρωθεί και πως θα ενισχυθεί με νέα κτίρια και περισσότερο προσωπικό. Παράλληλα αναφορικά με τον πολιτισμό, δήλωσε πως θα επανέλθουν τα καλλιτεχνικά εργαστήρια σε κάθε κοινότητα, στα οποία ο κάθε πολίτης θα μπορεί να συμμετέχει δωρεάν.

Για την παιδεία, υποστήριξε πως θα ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης που αυτή τη στιγμή βρίσκονται με μηδενικό προϋπολογισμό και καμιά συνδρομή του δήμου, ενώ θα μπει τέλος στα προκάτ σχολεία και θα δημιουργηθούν νέα σε νέα κτίρια ιδιοκτησίας του δήμου.

Για τη χρηματοδότηση όλων όσων ανέφερε, ο κ. Τσαβλής δήλωσε ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία δημοτικού ομολόγου, μέσω του οποίου ο δήμος θα αυτοχρημστοδοτείται και απ' όπου θα κερδίζει ταυτόχρονα και ο δήμος και ο δημότης. Το μέτρο θα φέρει μείωση των δημοτικών τελών όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος.

"Απέναντι σε μια διοίκηση όπου βασίλευε η απραξία, θα προτάξουμε μια ομάδα αποφασισμένη να δουλέψει και να αφήσει έργο. Πρώτα απ' όλα θα κερδίσουμε με το πρόγραμμα μας. Είμαστε ανεξάρτητοι και θα συγκρουστούμε με την κεντρική εξουσία για τα δίκαια της Θεσσαλονίκης", υποστήριξε καταλήγοντας.

Ο κύριος Τσαβλής δήλωσε ξανά την ανάγκη να μην επιλέξει ο ψηφοφόρος την ψήφο στο συνδυασμό Πέγκα ή Αγγελούδη που όπως τόνισε έχουν χρίσματα. Ο ίδιος και ο συνδυασμός του, δήλωσε πως έχει πρόγραμμα και δεν έχει να ξοφλήσει "γραμμάτια" απέναντι σε κανένα.

"Όλοι εμείς στις 8 Οκτώβρη περιμένουμε όλους εσάς για να δημιουργήσουμε ένα δήμο πρωτοπόρο. Μη σταματάτε, είμαστε κοντά στο στόχο και με τη βοήθεια τη δική σας και του Θεού, θα τα καταφέρουμε"

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των 155 υποψηφίων του συνδυασμού "Όλοι Εμείς" για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι υποψήφιοι ανέβηκαν στη σκηνή του Κρατικού Θεάτρου και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

Τους 155 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του, αλλά και το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε σήμερα το απόγευμα στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής. Ο Διδάκτωρ Ιατρικής του ΑΠΘ και πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε για τις αλλαγές που μπορεί να φέρει η νίκη του στις εκλογές στην πόλη ενώ ξεκαθάρισε πως είναι ο μοναδικός που μπορεί να αντιπαρατεθεί στον Κωνσταντίνο Ζέρβα

Ο Δρόσος Τσαβλής μίλησε για την καριέρα του ως Ιατρός Πνευμονολόγος αλλά και για τη συμμετοχή του στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, όπου υπήρξε πρόεδρος μετά τις εκλογές του 2019 αφού εξελέγη πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με τη διοίκηση Ζέρβα, πριν αποχωρήσει από αυτή. Όπως δήλωσε είδε τα πράγματα "εκ των έσω" και για αυτό το λόγο δήλωσε πως διεκδικεί τη δημαρχεία, επιθυμώντας το καλό της Θεσσαλονίκης και των πολιτών της.

"Όλοι εμείς και θέλουμε και μπορούμε. Ήρθε η ώρα να δώσουμε τέλος σε μια καταστροφική τετραετία. Η ώρα είναι κρίσιμη. Η πόλη δυστυχώς βυθίζεται αβοήθητη σε μια καταστροφή χωρίς επιστροφή", δήλωσε αρχικά ο κ. Τσαβλής, προσθέτοντας πως η ανικανότητα της διοίκησης Ζέρβα, ενώνεται με την αδράνεια της κεντρικής διοίκησης.

tsablis-2.jpg

Στη συνέχεια μίλησε για το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη "περιμένει" έλευση έργων και εταιρειών από το κράτος γιατί έχει καταντήσει ανήμπορη να το πράξει μόνη της. Παράλληλα χαρακτήρισε ζημιογόνες οικονομικά κάποιες ενέργειες της διοίκησης Ζέρβα, όπως η αγορά των αστικών λεωφορείων από τη Λειψία.

Αναφερόμενος στο πολιτικό του πρόγραμμα, δήλωσε πως το ζήτημα της καθαριότητας βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα του και πως θα έπρεπε να έχει λυθεί μέσα στα τέσσερα προηγούμενα χρόνια. "Η απάντηση του ανθρώπου που έζησε την τωρινή διοίκηση από μέσα τα δύο πρώτα χρόνια, από την πρώτη μέρα, είναι ότι ο κ. Ζέρβας χαρακτηρίζεται από αδιαφορία και ανικανότητα", δήλωσε ο κ. Τσαβλής.

Οι λύσεις που πρότεινε για να βελτιωθεί η καθαριότητα, περιλαμβάνουν ενδυνάμωση και αναδιοργάνωση του ανθρώπινου δυναμικού, "με προκήρυξη οχταμήνων και όχι ψηφοθηρικών διμήνων", όπως δήλωσε.

 Παράλληλα, το πρόγραμμα του τόνισε ότι περιλαμβάνει αναδιοργάνωση του στόλου απορριμματοφόρων, ορισμό αποκομιδής των απορριμάτων τις βραδινές ώρες, δημιουργία συνεργείου για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας, σβήσιμο των γκράφιτι που έχουν υβριστικά συνθήματα σε δημόσια κτίρια και μνημεία, αλλά και πρόστιμα για βανδαλισμούς δημόσια περιουσίας. Πρόσθεσε πως θα μπει τέλος στη μεγάλη καταπάτηση του δημόσιου χώρου από τραπεζοκαθίσματα, ενώ θα υπάρξει αυστηρή τήρηση της νομιμότητας για όσους κλείνουν ράμπες αναπήρων και διαβάσεις.

tsablis-3.jpg


Για το κυκλοφοριακό, πρώτη κίνηση του θα κάνει αν εκλεγεί, όπως είπε, είναι η απομάκρυνση όλων των εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνουν 4000 θέσεις πάρκινγκ στην πόλη. "Θα εντοπιστούν, θα έρθουμε σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες ή αν δε γίνει αυτό, θα τα απομακρύνουμε με το γερανό του δήμου και θα απελευθερωθούν οι θέσεις", δήλωσε ο κ. Τσαβλής.

Οι προτάσεις που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν αποκομιδή σκουπιδιών το βράδυ, βραδινό και συγκεκριμένο ωράριο φορτοεκφορτώσεων και παρέμβαση να μην αρχίσει το fly over αν δεν έχει εκκινήσει το μετρό. Παράλληλα θα προχωρήσει σε πρόταση για δημιουργία παρατηρητηρίου κυκλοφορίας με εμπλοκή όλων των σχετικών φορέων που θανδινει λυσεις. Κυκλοφοριακή μελέτη για χώρους στάθμευσης γύρω από τους σταθμούς του μετρό.

Η κορωνίδα του προγράμματος του, τόνισε πως είναι η πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης με επέκταση - διαπλάτυνση της προς τη θάλασσα, όχι με ξύλινο ντεκ αλλά με μπετόν. Πρόσθεσε πως οι ποδηλατόδρομοι στη λεωφόρο Νίκης και στην Κωνσταντίνου Καραμανλή έγιναν "στο ποδάρι" και πως της λεωφόρου Νίκης μάλιστα έχει λήξει η αδειοδότηση από το 2021 και εκ των πραγμάτων είναι παράνομος.

Για την κοπή των δέντρων στην πόλη από τη διοίκηση Ζέρβα, ο Δρόσος Τσαβλής υποστήριξε πως έγινε χωρίς σχεδιασμό και πως δεν θα έπρεπε να γίνει. Παράλληλα τόνισε πως θα προχωρήσει στη δημιουργία πάρκων γειτονιάς, ο σχεδιασμός των οποίων προϋπάρχει της διοίκησης Ζέρβα από προηγούμενες διοικήσεις, ενώ δεσμεύτηκε και για τριπλασιασμό των δέντρων στην πόλη, σε ορίζοντα πενταετίας.

ΔΕΘ

Για την ανάπλαση της ΔΕΘ, η παράταξη του υποστηρίζει τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου. "Θα δημιουργήσουμε το μεγαλύτερο μητροπολιτικό πάρκο στα Βαλκάνια, με 300 στρέμματα πρασίνου στο κέντρο της πόλης, με υπόγειο πάρκινγκ. Θα καταθέσουμε επίσημη πρόταση την επόμενη μέρα της ανάληψης της διοίκησης του δήμου, για να περιέλθει όλη η έκταση της ΔΕΘ στην κυριότητα μας", δήλωσε.

Για την κοινωνική πολιτική, τόνισε πως θα είναι η σημαία της παράταξης του και δεσμεύτηκε για τη δημιουργία ενός δημοτικού ιατρείου ανά δημοτική κοινότητα, προσβάσιμα στους ανασφάλιστους και τους δικαιούχους ΚΕΑ. Επίσης δήλωσε ότι θα δημιουργηθούν δημοτικά οδοντιατρεία με προσθήκη πρωτοβάθμιου ελέγχου σε μαθητές και σχολεία, δομές για καρκινοπαθείς, ΑΜΕΑ, κακοποιημένες γυναίκες, προγράμματα άθλησης ΑΜΕΑ και υποχρεωτική ένταξη ηχητικής σηματοδότησης σε όλες τις διαβάσεις, ΚΔΑΠ σε κάθε δημοτική ενότητα και λειτουργία τους περισσότερες ώρες απ' ότι σήμερα.

tsablis-4.jpg

Ενας καφές κερασμένος

Για την τρίτη ηλικία τόνισε πως θα ιδρυθούν νέα ΚΑΠΗ, δημοτικό γηροκομείο σε οικόπεδο του δήμου και ότι θα δίδεται δωρεάν καφές σε κάθε ηλικιωμένο "κερασμένος από το δήμαρχο", όπως είπε χαριτολογώντας.

Τελειώνοντας τα βασικά σημεία του προγράμματος του, κατηγόρησε το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα ότι δεν εμφανίζεται στα ντιμπέιτ γιατί δεν έχει κάτι να πει, ενώ για τους συνυποψηφίους του υποψήφιους Δημάρχους, δήλωσε πως δε γνωρίζουν εκ των έσω τη διοίκηση Ζέρβα και για αυτό, κατά ένα λόγο δεν είναι κατάλληλοι αντίπαλοι του. "Ο κ. Αγγελούδης λόγω ελλείψεως εμπειρίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και ο κ. Πέγκας, λόγω αποχής 4 χρόνων από το δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν κάτι να πουν απέναντι στο δήμαρχο. Ο μόνος που μπορεί να τεθεί αντίπαλος του είμαι εγώ", τόνισε.

Συνεχίζοντας την ανάλυση του προγράμματος του και αναφορικά με τον τουρισμό, δήλωσε πως καταστράφηκε από τη διοίκηση Ζέρβα και πως η πόλη αυτή τη στιγμή δεν έχει υποδομές για να περπατήσουν στην πόλη οι τουρίστες και να αφήσουν χρήματα. Μέσα στις υποδομές που λείπουν, πρόσθεσε την έλλειψη δημόσιας τουαλέτας, βρυσών αλλά και σκιάς. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη να προωθηθεί ο συνεδριακός τουρισμός και να αυξηθούν τα δρομολόγια πλοίων προς τις Σποράδες, για να έρχονται περισσότεροι ξένοι τουρίστες στην Ελλάδα και να χρησιμοποιούν τη Θεσσαλονίκη ως πρώτο σταθμό εισόδου για την έναρξη των διακοπών τους.

tsablis-5.jpg


Στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης πρόσθεσε και την πρόταση για επιδότηση με προγράμματα ΕΣΠΑ του καλλωπισμού των πολυκατοικιών στην Εγνατία. Παράλληλα, στο σχέδιο του περιλαμβάνεται η Πλατεία Διοικητηρίου να γίνει επισκέψιμος αρχαιολογικός χώρος και η Πλατεία Ελευθερίας να γίνει πάρκο μνήμης. Τέλος για την ανάπλαση της Αριστοτέλους, δήλωσε ότι θα σταματήσει το σχέδιο ανάπλασης που προωθείται από τη διοίκηση Ζέρβα αλλά και ότι θα προχωρήσει σε ανάπλαση με βάση το σχέδιο του Εμπράρ με ίδια υλικά.

Για τη δημοτική αστυνομία δλωσε πως θα αποκεντρωθεί και πως θα ενισχυθεί με νέα κτίρια και περισσότερο προσωπικό. Παράλληλα αναφορικά με τον πολιτισμό, δήλωσε πως θα επανέλθουν τα καλλιτεχνικά εργαστήρια σε κάθε κοινότητα, στα οποία ο κάθε πολίτης θα μπορεί να συμμετέχει δωρεάν.

Για την παιδεία, υποστήριξε πως θα ενισχυθούν οι βιβλιοθήκες του Δήμου Θεσσαλονίκης που αυτή τη στιγμή βρίσκονται με μηδενικό προϋπολογισμό και καμιά συνδρομή του δήμου, ενώ θα μπει τέλος στα προκάτ σχολεία και θα δημιουργηθούν νέα σε νέα κτίρια ιδιοκτησίας του δήμου.

Για τη χρηματοδότηση όλων όσων ανέφερε, ο κ. Τσαβλής δήλωσε ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία δημοτικού ομολόγου, μέσω του οποίου ο δήμος θα αυτοχρημστοδοτείται και απ' όπου θα κερδίζει ταυτόχρονα και ο δήμος και ο δημότης. Το μέτρο θα φέρει μείωση των δημοτικών τελών όπως τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος.

"Απέναντι σε μια διοίκηση όπου βασίλευε η απραξία, θα προτάξουμε μια ομάδα αποφασισμένη να δουλέψει και να αφήσει έργο. Πρώτα απ' όλα θα κερδίσουμε με το πρόγραμμα μας. Είμαστε ανεξάρτητοι και θα συγκρουστούμε με την κεντρική εξουσία για τα δίκαια της Θεσσαλονίκης", υποστήριξε καταλήγοντας.

Ο κύριος Τσαβλής δήλωσε ξανά την ανάγκη να μην επιλέξει ο ψηφοφόρος την ψήφο στο συνδυασμό Πέγκα ή Αγγελούδη που όπως τόνισε έχουν χρίσματα. Ο ίδιος και ο συνδυασμός του, δήλωσε πως έχει πρόγραμμα και δεν έχει να ξοφλήσει "γραμμάτια" απέναντι σε κανένα.

"Όλοι εμείς στις 8 Οκτώβρη περιμένουμε όλους εσάς για να δημιουργήσουμε ένα δήμο πρωτοπόρο. Μη σταματάτε, είμαστε κοντά στο στόχο και με τη βοήθεια τη δική σας και του Θεού, θα τα καταφέρουμε"

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση των 155 υποψηφίων του συνδυασμού "Όλοι Εμείς" για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Οι υποψήφιοι ανέβηκαν στη σκηνή του Κρατικού Θεάτρου και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία