Εlectra Palace Thessaloniki : Φόρος τιμής στην ελληνική κουζίνα από τους Orizontes
22/06/2023 16:20
22/06/2023 16:20
Η ομάδα του Orizontes, απέδειξε εχθές ότι ξέρει να τιμά την ελληνική κουζίνα, να σέβεται τις συνήθειες του Έλληνα που έχει μεγαλώσει στα χέρια μανάδων που νταντεύουν το φαγητό, ενώ ξέρει και να δημιουργεί εξαιρετικά πιάτα, διαχειριζόμενη με έμπνευση και τα πιο ντελικάτα θαλασσινά.
Το χθεσινό κάλεσμα, στον 7ο όροφο του Electra Palace, σε ένα από τα πιο όμορφα μπαλκόνια της Θεσσαλονίκης, πάνω από τη βαβούρα του δρόμου, με θέα στο μπλε του Θερμαϊκού και τον ασυννέφιαστο- μετά από μέρες βροχοκαταιγίδων – ουρανό, ήταν ό,τι καλύτερο για να κλείσει όμορφα η μέρα μας.
Οικοδεσπότες, ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Αλέξανδρος Σβυριάδης, ενώ το δυνατό team του εστιατορίου, επικεφαλής είχε φυσικά τον executive chef του Electra, Γιώργο Βαγιωνά, τον μάνατζερ του τμήματος F&B Νίκο Σπαχή και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αλεξία Κολάτσκου.
To Electra Palace, όπως φάνηκε εκ τους μαγειρικού αποτελέσματος αλλά κι’ όπως είπε ο κ. Σβυριάδης, μαγειρεύει και θέλει να περιποιείται κάθε επισκέπτη του Orizontes και όχι μόνο όσους καταλύουν στο ξενοδοχείο, είναι ένα εστιατόριο ανοικτό στην πόλη. Να σημειωθεί ότι στο τμήμα F&B, δηλαδή στο Food and Beverage, απασχολούνται 62 άτομα, τα οποία από το πρωί ως το βράδυ, στην κουζίνα, στις σάλες, στα μπαρ, φροντίζουν για τους πελάτες του ξενοδοχείου.
Στο roof garden του Electra και σκέτο νερό να πιείς, έχει διαφορετική, καλύτερη γεύση, αλλά….το δείπνο που ετοίμασε η ομάδα του Γιώργου Βαγιωνά, ξεχώριζε από τη πρώτη μπουκιά, από το ψημένο προζυμένιο ψωμί, τις άπαιχτες αλοιφές ( υπέροχος ο λευκός ταραμάς), τις δροσερές, έξυπνες συνδυαστικά σαλάτες, για να μη αναφέρουμε τους μαρουλοντολμάδες με καραβίδα, τις κόκκινες γαρίδες Κοιλάδας, και το λιγκουίνι με θαλασσινά, με σκορδάκι που τσίμπαγε τόσο- όσο. Μεζέδες, πρώτα, δεύτερα, λουκουμάδες για γλυκό στο τέλος και…φυσικά, συνοδεία πολύ καλών κρασιών, με ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα.
Ήταν τελικά fine dining βασισμένο σε ποιοτικές πρώτες ύλες εξαιρετικά προετοιμασμένες , fine dining χωρίς άνοστες τυπικότητες, με όμορφη παρέα και με ένα εξαιρετικό σέρβις, που εξυπηρετούσε δίχως να στέκεται πάνω από τα κεφάλια μας. Το Electra, έχει αναμφίβολα να προσφέρει θελκτικές γαστριμαργικές εμπειρίες.
Η ομάδα του Orizontes, απέδειξε εχθές ότι ξέρει να τιμά την ελληνική κουζίνα, να σέβεται τις συνήθειες του Έλληνα που έχει μεγαλώσει στα χέρια μανάδων που νταντεύουν το φαγητό, ενώ ξέρει και να δημιουργεί εξαιρετικά πιάτα, διαχειριζόμενη με έμπνευση και τα πιο ντελικάτα θαλασσινά.
Το χθεσινό κάλεσμα, στον 7ο όροφο του Electra Palace, σε ένα από τα πιο όμορφα μπαλκόνια της Θεσσαλονίκης, πάνω από τη βαβούρα του δρόμου, με θέα στο μπλε του Θερμαϊκού και τον ασυννέφιαστο- μετά από μέρες βροχοκαταιγίδων – ουρανό, ήταν ό,τι καλύτερο για να κλείσει όμορφα η μέρα μας.
Οικοδεσπότες, ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Αλέξανδρος Σβυριάδης, ενώ το δυνατό team του εστιατορίου, επικεφαλής είχε φυσικά τον executive chef του Electra, Γιώργο Βαγιωνά, τον μάνατζερ του τμήματος F&B Νίκο Σπαχή και την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Αλεξία Κολάτσκου.
To Electra Palace, όπως φάνηκε εκ τους μαγειρικού αποτελέσματος αλλά κι’ όπως είπε ο κ. Σβυριάδης, μαγειρεύει και θέλει να περιποιείται κάθε επισκέπτη του Orizontes και όχι μόνο όσους καταλύουν στο ξενοδοχείο, είναι ένα εστιατόριο ανοικτό στην πόλη. Να σημειωθεί ότι στο τμήμα F&B, δηλαδή στο Food and Beverage, απασχολούνται 62 άτομα, τα οποία από το πρωί ως το βράδυ, στην κουζίνα, στις σάλες, στα μπαρ, φροντίζουν για τους πελάτες του ξενοδοχείου.
Στο roof garden του Electra και σκέτο νερό να πιείς, έχει διαφορετική, καλύτερη γεύση, αλλά….το δείπνο που ετοίμασε η ομάδα του Γιώργου Βαγιωνά, ξεχώριζε από τη πρώτη μπουκιά, από το ψημένο προζυμένιο ψωμί, τις άπαιχτες αλοιφές ( υπέροχος ο λευκός ταραμάς), τις δροσερές, έξυπνες συνδυαστικά σαλάτες, για να μη αναφέρουμε τους μαρουλοντολμάδες με καραβίδα, τις κόκκινες γαρίδες Κοιλάδας, και το λιγκουίνι με θαλασσινά, με σκορδάκι που τσίμπαγε τόσο- όσο. Μεζέδες, πρώτα, δεύτερα, λουκουμάδες για γλυκό στο τέλος και…φυσικά, συνοδεία πολύ καλών κρασιών, με ετικέτες του ελληνικού αμπελώνα.
Ήταν τελικά fine dining βασισμένο σε ποιοτικές πρώτες ύλες εξαιρετικά προετοιμασμένες , fine dining χωρίς άνοστες τυπικότητες, με όμορφη παρέα και με ένα εξαιρετικό σέρβις, που εξυπηρετούσε δίχως να στέκεται πάνω από τα κεφάλια μας. Το Electra, έχει αναμφίβολα να προσφέρει θελκτικές γαστριμαργικές εμπειρίες.
ΣΧΟΛΙΑ