«Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη»: Αυθεντική ψαροφαγία με ιστορία
26/10/2023 19:50
26/10/2023 19:50
Η αυθεντική, παραδοσιακή ψαροφαγία έχει το στέκι της χρόνια τώρα στην πιο όμορφη γωνιά της ανατολικής Θεσσαλονίκης, στη Νέα Κρήνη στην Καλαμαριά. Με ρίζες στο παρελθόν και διάθεση να διατηρήσει την παράδοση της, η «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει μία από τις καλύτερες εναλλακτικές που έχει κανείς όταν λαχταράει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.
Περνώντας από τον παππού, στον μπαμπά, έφτασε τα τελευταία χρόνια στα παιδιά, κρατώντας τον αυθεντικό χαρακτήρα ενός ελληνικού εστιατορίου που αγαπάει την παραδοσιακή κουζίνα. Μπορεί σήμερα -για την ακρίβεια τα τελευταία 20 περίπου χρόνια- να σερβίρει τα καλύτερα της θάλασσας, αλλά κάποτε στο μενού υπήρχε κυρίως κρέας και το όνομα που πλέον θεωρείται σταθμός στον χώρο της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, ήταν τότε διαφορετικό.
Ήταν το 1983 όταν ο παππούς Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, αφού είχε επιστρέψει από την Γερμανία όπου ήταν μετανάστης, αποφάσισε να ανοίξει τη «Χρυσή Γωνιά». Η κουζίνα του εστιατορίου περιλάμβανε κατά κύριο λόγο κρέας και τα πιάτα είχαν επιρροές από τη Γερμανία. Ήταν ένα εστιατόριο πού έκανε τη διαφορά για την εποχή του και πήγαινε μάλιστα πολύ καλά.
Έρχεται η στιγμή να πάρει τα ηνία ο γιος του, o Παναγιώτης Λαζαρίδης, που τότε αποφασίζει πώς θα αλλάξει ρότα στο μενού και όνομα. Έτσι δημιουργείται η «Μαρίδα», η οποία σερβίρει πλέον ψάρια και θαλασσινά και τα κρεατικά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Το 2010 πια παίρνουν τη σκυτάλη οι υιοί Λαζαρίδη, Γιώργος και Κωνσταντίνος, οι οποίοι αποφασίζουν να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση, δεδομένου μάλιστα πώς έπαιρναν στα χέρια του μία εξαιρετική «πρώτη ύλη», αφού το εστιατόριο ήταν ήδη από τα πλέον αγαπημένα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Το 2013 αποφασίζουν να δώσουν ένα όνομα – σφραγίδα στο εστιατόριο κι έτσι μέχρι και σήμερα η «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» είναι συνώνυμο της αυθεντικής ψαροφαγίας και της ποιότητας.
Σκοπός των δύο αδερφών ήταν να διατηρήσουν την παράδοση στην κουζίνα του εστιατορίου, εμπλουτίζοντας τη με ορισμένες πιο δημιουργικές πινελιές, παραμένοντας όμως κλασικοί και διαχρονικοί.
Προτεραιότητα στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» ήταν και παραμένει η ποιότητα. Πρώτα απ’ όλα η ποιότητα των υλικών, που ανεξάρτητα από το όποιο κόστος, είναι μη διαπραγματεύσιμη. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, επιλέγονται καθημερινά με βάση την εποχή και τη διαθεσιμότητα, προκειμένου να απολαύσετε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.
Κι ύστερα έχουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Από την εξυπηρέτηση μέχρι τον χώρο, όλα στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Ο χώρος λιτός και ντελικάτος προμηνύει ότι κάτι πολύ καλό θα φτάσει στο τραπέζι σας. Κι η εξυπηρέτηση, πάντοτε άμεση και φιλική, φανερώνει πώς σε αυτό το εστιατόριο, οι άνθρωποι του δεν ενδιαφέρονται απλώς να σας μαγειρέψουν και να σας σερβίρουν, αλλά χτίζουν με τους θαμώνες τους προσωπικές σχέσεις.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» έχει φανατικούς θαμώνες που επιστρέφουν ξανά και ξανά προκειμένου να απολαύσουν το καλό φαγητό και το ευχάριστο περιβάλλον.
Το μενού στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» αλλάζει ανάλογα με την εποχή. Πέρα από τα φρέσκα ψάρια που σίγουρα αξίζει να βρεθούν στο τραπέζι σας, υπάρχουν όμως και μερικά πιάτα που είναι πλέον διαχρονική αξία.
Τα κριθαρότα θαλασσινών, γαρίδας ή καραβίδας αλλά και η μοναδική γαριδομακαρονάδα του εστιατορίου είναι must επιλογές.
Και τα ορεκτικά όμως στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα με πιάτα που δεν πρέπει να λείψουν από το μέσον του τραπεζιού σας.
Σεβίτσε φρέσκου ψαριού και αυθεντικός ταραμάς με αυγά βακαλάου, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι, φάβα με καπνιστό χέλι, πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι, μελιτζάνα στα κάρβουνα, φρέσκες σαλάτες και ντολμαδάκια πολίτικα αξίζει να βρεθούν στο τραπέζι μαζί με τις θαλασσινές γεύσεις που θα επιλέξετε, για να πιείτε στην υγειά της καλής παρέας και της νοστιμιάς.
Στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» θα βρείτε αρκετές επιλογές κρασιών, τσίπουρων και ούζων για να τσουγκρίσετε με την παρέα σας. Ωστόσο, μπορείτε να απολαύσετε το καλό φαγητό και με ένα δροσερό Aperol Spritz που συνδυάζεται υπέροχα με τα θαλασσινά.
Στο τέλος του γεύματος σας μπορείτε να γευθείτε κι ένα αρωματικό καφεδάκι που έρχεται από το «Fratelli Λαζαρίδη», που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο. Ιταλικός καφές, εκλεκτός θα κλείσει ιδανικά την επίσκεψή σας στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη».
Κι αν ακόμα αναρωτιέστε τι ήταν αυτό που έκανε το εν λόγω εστιατορίου να ξεχωρίσει και να γίνει πλέον διαχρονική αξία στην ψαροφαγία της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Λαζαρίδης μας έδωσε την απάντηση: «Η εξαιρετική πρώτη ύλη, ο σεβασμός στον πελάτη, η υπομονή παρά τις αντιξοότητες και η επιμονή στην ποιότητα».
Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 113, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447477
Η αυθεντική, παραδοσιακή ψαροφαγία έχει το στέκι της χρόνια τώρα στην πιο όμορφη γωνιά της ανατολικής Θεσσαλονίκης, στη Νέα Κρήνη στην Καλαμαριά. Με ρίζες στο παρελθόν και διάθεση να διατηρήσει την παράδοση της, η «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει μία από τις καλύτερες εναλλακτικές που έχει κανείς όταν λαχταράει φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.
Περνώντας από τον παππού, στον μπαμπά, έφτασε τα τελευταία χρόνια στα παιδιά, κρατώντας τον αυθεντικό χαρακτήρα ενός ελληνικού εστιατορίου που αγαπάει την παραδοσιακή κουζίνα. Μπορεί σήμερα -για την ακρίβεια τα τελευταία 20 περίπου χρόνια- να σερβίρει τα καλύτερα της θάλασσας, αλλά κάποτε στο μενού υπήρχε κυρίως κρέας και το όνομα που πλέον θεωρείται σταθμός στον χώρο της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, ήταν τότε διαφορετικό.
Ήταν το 1983 όταν ο παππούς Κωνσταντίνος Λαζαρίδης, αφού είχε επιστρέψει από την Γερμανία όπου ήταν μετανάστης, αποφάσισε να ανοίξει τη «Χρυσή Γωνιά». Η κουζίνα του εστιατορίου περιλάμβανε κατά κύριο λόγο κρέας και τα πιάτα είχαν επιρροές από τη Γερμανία. Ήταν ένα εστιατόριο πού έκανε τη διαφορά για την εποχή του και πήγαινε μάλιστα πολύ καλά.
Έρχεται η στιγμή να πάρει τα ηνία ο γιος του, o Παναγιώτης Λαζαρίδης, που τότε αποφασίζει πώς θα αλλάξει ρότα στο μενού και όνομα. Έτσι δημιουργείται η «Μαρίδα», η οποία σερβίρει πλέον ψάρια και θαλασσινά και τα κρεατικά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα.
Το 2010 πια παίρνουν τη σκυτάλη οι υιοί Λαζαρίδη, Γιώργος και Κωνσταντίνος, οι οποίοι αποφασίζουν να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση, δεδομένου μάλιστα πώς έπαιρναν στα χέρια του μία εξαιρετική «πρώτη ύλη», αφού το εστιατόριο ήταν ήδη από τα πλέον αγαπημένα στην ανατολική Θεσσαλονίκη.
Το 2013 αποφασίζουν να δώσουν ένα όνομα – σφραγίδα στο εστιατόριο κι έτσι μέχρι και σήμερα η «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» είναι συνώνυμο της αυθεντικής ψαροφαγίας και της ποιότητας.
Σκοπός των δύο αδερφών ήταν να διατηρήσουν την παράδοση στην κουζίνα του εστιατορίου, εμπλουτίζοντας τη με ορισμένες πιο δημιουργικές πινελιές, παραμένοντας όμως κλασικοί και διαχρονικοί.
Προτεραιότητα στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» ήταν και παραμένει η ποιότητα. Πρώτα απ’ όλα η ποιότητα των υλικών, που ανεξάρτητα από το όποιο κόστος, είναι μη διαπραγματεύσιμη. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, επιλέγονται καθημερινά με βάση την εποχή και τη διαθεσιμότητα, προκειμένου να απολαύσετε μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες.
Κι ύστερα έχουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Από την εξυπηρέτηση μέχρι τον χώρο, όλα στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» είναι προσεγμένα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.
Ο χώρος λιτός και ντελικάτος προμηνύει ότι κάτι πολύ καλό θα φτάσει στο τραπέζι σας. Κι η εξυπηρέτηση, πάντοτε άμεση και φιλική, φανερώνει πώς σε αυτό το εστιατόριο, οι άνθρωποι του δεν ενδιαφέρονται απλώς να σας μαγειρέψουν και να σας σερβίρουν, αλλά χτίζουν με τους θαμώνες τους προσωπικές σχέσεις.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» έχει φανατικούς θαμώνες που επιστρέφουν ξανά και ξανά προκειμένου να απολαύσουν το καλό φαγητό και το ευχάριστο περιβάλλον.
Το μενού στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» αλλάζει ανάλογα με την εποχή. Πέρα από τα φρέσκα ψάρια που σίγουρα αξίζει να βρεθούν στο τραπέζι σας, υπάρχουν όμως και μερικά πιάτα που είναι πλέον διαχρονική αξία.
Τα κριθαρότα θαλασσινών, γαρίδας ή καραβίδας αλλά και η μοναδική γαριδομακαρονάδα του εστιατορίου είναι must επιλογές.
Και τα ορεκτικά όμως στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα με πιάτα που δεν πρέπει να λείψουν από το μέσον του τραπεζιού σας.
Σεβίτσε φρέσκου ψαριού και αυθεντικός ταραμάς με αυγά βακαλάου, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και λεμόνι, φάβα με καπνιστό χέλι, πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι, μελιτζάνα στα κάρβουνα, φρέσκες σαλάτες και ντολμαδάκια πολίτικα αξίζει να βρεθούν στο τραπέζι μαζί με τις θαλασσινές γεύσεις που θα επιλέξετε, για να πιείτε στην υγειά της καλής παρέας και της νοστιμιάς.
Στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη» θα βρείτε αρκετές επιλογές κρασιών, τσίπουρων και ούζων για να τσουγκρίσετε με την παρέα σας. Ωστόσο, μπορείτε να απολαύσετε το καλό φαγητό και με ένα δροσερό Aperol Spritz που συνδυάζεται υπέροχα με τα θαλασσινά.
Στο τέλος του γεύματος σας μπορείτε να γευθείτε κι ένα αρωματικό καφεδάκι που έρχεται από το «Fratelli Λαζαρίδη», που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο εστιατόριο. Ιταλικός καφές, εκλεκτός θα κλείσει ιδανικά την επίσκεψή σας στην «Ελληνική Κουζίνα Λαζαρίδη».
Κι αν ακόμα αναρωτιέστε τι ήταν αυτό που έκανε το εν λόγω εστιατορίου να ξεχωρίσει και να γίνει πλέον διαχρονική αξία στην ψαροφαγία της Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Λαζαρίδης μας έδωσε την απάντηση: «Η εξαιρετική πρώτη ύλη, ο σεβασμός στον πελάτη, η υπομονή παρά τις αντιξοότητες και η επιμονή στην ποιότητα».
Διεύθυνση: Ν. Πλαστήρα 113, Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 447477
ΣΧΟΛΙΑ