Ένα Μοναδικό Μeat House στην Πυλαία
05/10/2023 12:37
05/10/2023 12:37
Το «Μοναδικό Meat House», στο νούμερο 36 της οδού Προφήτη Ηλία, στην Πυλαία, έχει τη δική του ιστορία, που ουσιαστικά ξεκινά περίπου 43 χρόνια πριν. Έχοντας ξεκινήσει το 1980 ως ένα μικρό ψητοπωλείο – γυράδικο στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, με το όνομα «Ο Γιώργος», συνεχίζει την πορεία του στη σημερινή του τοποθεσία από το 2011, ως το σημείο με τον καλύτερο γύρο στην ευρύτερη περιοχή κι όχι μόνο.
Ιδιοκτήτης σήμερα ο Ανέστης Παναγιωτίδης, που πήρε τη σκυτάλη από τον πατέρα του, Γεώργιο, ιδρυτή του πρώτου καταστήματος, ο οποίος εξακολουθεί να βοηθά σχεδόν καθημερινά στην επιχείρηση. Βασικό χαρακτηριστικό κι αυτό που έχει κάνει την τελευταία διάσημη, ο δικός τους, χειροποίητος γύρος, το φιλικό και σταθερό προσωπικό και η επιμονή στην ποιότητα, που μένει αδιαπραγμάτευτη όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι φορές που μία δημιουργική ιδέα μπορεί να εμπνεύσει μία επόμενη κι αυτό ακριβώς έγινε με το «Μοναδικό Meat House», λίγο πριν τα εγκαίνιά του ως νέου καταστήματος, το 2011. Αναφερόμαστε στο όνομα, στην ιδέα την οποία είχε ο Ανέστης Παναγιωτίδης όταν, παρακολουθώντας τηλεόραση, διάβασε κάπου τη φράση «μοναδικές γεύσεις». Έτσι αποφάσισε, να ονομάσει το νέο κατάστημα «Μοναδικό», συνεχίζοντας την παράδοση που ο πατέρας του είχε ξεκινήσει 31 χρόνια πριν, στην περιοχή της Τούμπας.
Ο ίδιος, δεν ήταν νέος στη δουλειά. Από 13 ετών, μαθητής Γυμνασίου ακόμη, βοηθούσε στο πρώτο, μικρό, 40 τ.μ. μαγαζί του πατέρα του, συμπληρώνοντας πλέον 30 χρόνια μέσα στο χώρο, έχοντας πετύχει να θεωρείται «μάστορας» στον χειροποίητο, ποιοτικό γύρο κι όχι μόνο.
Το «Μοναδικό Meat House» είναι ένα εστιατόριο – grill με πολύ καλά ψητά της ώρας, που ξεχωρίζουν και που παρασκευάζονται πάντα από τους ίδιους, στο ιδιόκτητο εργαστήριο – παρασκευαστήριο που διαθέτουν.
Με σλόγκαν «ο νοστιμότερος γύρος της πόλης από το 1980», γιος και πατέρας συνεχίζουν να προσφέρουν αυτό που κάνουν καλύτερα όλα αυτά τα χρόνια και που τους έχει καθιερώσει στο χώρο και σε ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Ο γύρος, παραμένει σταθερά ο Νο 1 κωδικός του «Μοναδικό Μeat House», όλα αυτά τα χρόνια. Η επιτυχία οφείλεται, εκτός άλλων, στο ότι οι ίδιοι είναι όλη την ημέρα στο χώρο, βάζοντας πολλή προσωπική δουλειά κι έχοντας καθημερινή επαφή με τους πελάτες. Προσέχουν ιδιαίτερα τα προϊόντα τους, θέλοντας να προσφέρουν σταθερή ποιότητα, χωρίς πειράματα, με μία βασική συνταγή που χρησιμοποιείται στο γύρο τους εδώ και 43 χρόνια, χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό. Δεν είναι τυχαίο ότι, οι ίδιοι πελάτες αναφέρουν πως το γύρο που έτρωγαν το 1990 στο Ψητοπωλείο «Ο Γιώργος», συνεχίζουν να βρίσκουν και σήμερα, στο «Μοναδικό Meat House».
Πέρα από το γύρο τους, από το μενού -που σε γενικές γραμμές παραμένει σταθερό, με τακτικές ωστόσο ανανεώσεις- ξεχωρίζουν σίγουρα τα burgers, ο γύρος κοτόπουλο κι όλα τα παρασκευάσματα από κιμάδες, ειδικά τα μπιφτέκια και τα σουτζουκάκια, πάντα χειροποίητα, με μοσχαρίσιο κιμά από ντόπιο παραγωγό με φρέσκο κρεμμύδι και ρίγανη και γενικά με πρώτες ύλες που προέρχονται από διάφορους προμηθευτές της χώρας.
Νέα αρτοποιήματα, όπως τορτίγια και λαγάνα έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, ενώ ειδικά τις περιόδους των νηστειών, το μενού εμπλουτίζεται με πολλές νηστίσιμες προτάσεις: green burger, «ανοιξιάτικο» με κολοκυθοκεφτέδες σε κυπριακή πίτα ή «σαρακοστιανό», ακόμη και ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ) ή καλαμάρι burger.
Ξεχωρίζουν, σε καθημερινή βάση, τα ψητά τυριά στη σχάρα, οι κροκέτες, οι παναρισμένες λωρίδες χαλούμι, τα onion rings και τα spring rolls, για όσους θέλουν λίγο διαφορετικές γεύσεις.
Το «Μοναδικό Meat House», φροντίζει για όλους. Στα είκοσι περίπου τραπέζια που περιλαμβάνει ο 120 τ.μ. χώρος τους, θα συναντήσει κανείς κόσμο όλων των ηλικιών. Είναι ιδιαίτερα φιλικό σε οικογένειες με παιδιά και σε μαθητές, χάρη στο τύπου junior μενού του, το οποίο βρίσκουμε σε τρεις παραλλαγές: burger, κοτομπουκιές και χοιρινό γύρο σε παραδοσιακή πίτα.
Οι ίδιοι οι άνθρωποι του χώρου, αποτελούν παράγοντα της επιτυχίας του. Φιλικό και σταθερό προσωπικό, συνεργασίες που κρατάνε πολλά χρόνια, έχουν εξασφαλίσει αυτό που, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι όλοι αναζητούμε σε ένα κατάστημα εστίασης: να ξέρουν από πριν τι θα παραγγείλουμε, να έχουν μάθει τις προτιμήσεις και τις συνήθειες μας, να φροντίζουν πριν από εμάς, για εμάς. Και μπορεί το «Μοναδικό Meat House» να έχει το μονοπώλιο στην περιοχή του, ωστόσο εκπτώσεις στην ποιότητα, δεν έχει κάνει ποτέ.
Η σταθερότητα στα προϊόντα, στη γεύση και στην ποιότητα, οι ακριβές πρώτες ύλες με value for money όμως επιλογές, εξασφαλίζουν το «μπράβο» και την εκτίμηση των πελατών, για το ότι οι γεύσεις όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν αλλάξει ποιοτικά. Αυτός είναι κι ο λόγος που, παρόλο που χρησιμοποιούνται, τα social media δεν είναι ο βασικός τρόπος διαφήμισης. Κάθε άλλο. Αυτό το κάνουν, η από στόμα σε στόμα διαφήμιση και οι διαπροσωπικές σχέσεις, που αναπτύσσονται καθημερινά με τους πελάτες.
Στο «Μοναδικό Meat House», μας... προκαλούν να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Και να γνωρίσουμε τον πολύ φιλικό με όλους Γεώργιο (θα τον δούμε και σε φωτογραφία στην είσοδο του καταστήματος) και τον Ανέστη Παναγιωτίδη, από κοντά.
Tip 1: Το κατάστημα εξυπηρετεί, με δικό του delivery, τις περιοχές Άνω και Κάτω Τούμπας, Πανοράματος, Χαριλάου και Κηφισιά. Παραγγελία, μπορεί να κάνει κανείς και μέσα από τις σχετικές πλατφόρμες, όπως το e-food.
Tip 2: Ωράριο λειτουργίας: Όλη την εβδομάδα από 11.00 έως 01.00.
VIDEO | Ένα Μοναδικό Μeat House…στην Πυλαία
Διεύθυνση: Προφήτη Ηλία 36, Πυλαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 308318
Το «Μοναδικό Meat House», στο νούμερο 36 της οδού Προφήτη Ηλία, στην Πυλαία, έχει τη δική του ιστορία, που ουσιαστικά ξεκινά περίπου 43 χρόνια πριν. Έχοντας ξεκινήσει το 1980 ως ένα μικρό ψητοπωλείο – γυράδικο στην περιοχή της Κάτω Τούμπας, με το όνομα «Ο Γιώργος», συνεχίζει την πορεία του στη σημερινή του τοποθεσία από το 2011, ως το σημείο με τον καλύτερο γύρο στην ευρύτερη περιοχή κι όχι μόνο.
Ιδιοκτήτης σήμερα ο Ανέστης Παναγιωτίδης, που πήρε τη σκυτάλη από τον πατέρα του, Γεώργιο, ιδρυτή του πρώτου καταστήματος, ο οποίος εξακολουθεί να βοηθά σχεδόν καθημερινά στην επιχείρηση. Βασικό χαρακτηριστικό κι αυτό που έχει κάνει την τελευταία διάσημη, ο δικός τους, χειροποίητος γύρος, το φιλικό και σταθερό προσωπικό και η επιμονή στην ποιότητα, που μένει αδιαπραγμάτευτη όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι φορές που μία δημιουργική ιδέα μπορεί να εμπνεύσει μία επόμενη κι αυτό ακριβώς έγινε με το «Μοναδικό Meat House», λίγο πριν τα εγκαίνιά του ως νέου καταστήματος, το 2011. Αναφερόμαστε στο όνομα, στην ιδέα την οποία είχε ο Ανέστης Παναγιωτίδης όταν, παρακολουθώντας τηλεόραση, διάβασε κάπου τη φράση «μοναδικές γεύσεις». Έτσι αποφάσισε, να ονομάσει το νέο κατάστημα «Μοναδικό», συνεχίζοντας την παράδοση που ο πατέρας του είχε ξεκινήσει 31 χρόνια πριν, στην περιοχή της Τούμπας.
Ο ίδιος, δεν ήταν νέος στη δουλειά. Από 13 ετών, μαθητής Γυμνασίου ακόμη, βοηθούσε στο πρώτο, μικρό, 40 τ.μ. μαγαζί του πατέρα του, συμπληρώνοντας πλέον 30 χρόνια μέσα στο χώρο, έχοντας πετύχει να θεωρείται «μάστορας» στον χειροποίητο, ποιοτικό γύρο κι όχι μόνο.
Το «Μοναδικό Meat House» είναι ένα εστιατόριο – grill με πολύ καλά ψητά της ώρας, που ξεχωρίζουν και που παρασκευάζονται πάντα από τους ίδιους, στο ιδιόκτητο εργαστήριο – παρασκευαστήριο που διαθέτουν.
Με σλόγκαν «ο νοστιμότερος γύρος της πόλης από το 1980», γιος και πατέρας συνεχίζουν να προσφέρουν αυτό που κάνουν καλύτερα όλα αυτά τα χρόνια και που τους έχει καθιερώσει στο χώρο και σε ολόκληρη την περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Ο γύρος, παραμένει σταθερά ο Νο 1 κωδικός του «Μοναδικό Μeat House», όλα αυτά τα χρόνια. Η επιτυχία οφείλεται, εκτός άλλων, στο ότι οι ίδιοι είναι όλη την ημέρα στο χώρο, βάζοντας πολλή προσωπική δουλειά κι έχοντας καθημερινή επαφή με τους πελάτες. Προσέχουν ιδιαίτερα τα προϊόντα τους, θέλοντας να προσφέρουν σταθερή ποιότητα, χωρίς πειράματα, με μία βασική συνταγή που χρησιμοποιείται στο γύρο τους εδώ και 43 χρόνια, χωρίς να έχει αλλάξει το παραμικρό. Δεν είναι τυχαίο ότι, οι ίδιοι πελάτες αναφέρουν πως το γύρο που έτρωγαν το 1990 στο Ψητοπωλείο «Ο Γιώργος», συνεχίζουν να βρίσκουν και σήμερα, στο «Μοναδικό Meat House».
Πέρα από το γύρο τους, από το μενού -που σε γενικές γραμμές παραμένει σταθερό, με τακτικές ωστόσο ανανεώσεις- ξεχωρίζουν σίγουρα τα burgers, ο γύρος κοτόπουλο κι όλα τα παρασκευάσματα από κιμάδες, ειδικά τα μπιφτέκια και τα σουτζουκάκια, πάντα χειροποίητα, με μοσχαρίσιο κιμά από ντόπιο παραγωγό με φρέσκο κρεμμύδι και ρίγανη και γενικά με πρώτες ύλες που προέρχονται από διάφορους προμηθευτές της χώρας.
Νέα αρτοποιήματα, όπως τορτίγια και λαγάνα έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια, ενώ ειδικά τις περιόδους των νηστειών, το μενού εμπλουτίζεται με πολλές νηστίσιμες προτάσεις: green burger, «ανοιξιάτικο» με κολοκυθοκεφτέδες σε κυπριακή πίτα ή «σαρακοστιανό», ακόμη και ρεβυθοκεφτέδες (φαλάφελ) ή καλαμάρι burger.
Ξεχωρίζουν, σε καθημερινή βάση, τα ψητά τυριά στη σχάρα, οι κροκέτες, οι παναρισμένες λωρίδες χαλούμι, τα onion rings και τα spring rolls, για όσους θέλουν λίγο διαφορετικές γεύσεις.
Το «Μοναδικό Meat House», φροντίζει για όλους. Στα είκοσι περίπου τραπέζια που περιλαμβάνει ο 120 τ.μ. χώρος τους, θα συναντήσει κανείς κόσμο όλων των ηλικιών. Είναι ιδιαίτερα φιλικό σε οικογένειες με παιδιά και σε μαθητές, χάρη στο τύπου junior μενού του, το οποίο βρίσκουμε σε τρεις παραλλαγές: burger, κοτομπουκιές και χοιρινό γύρο σε παραδοσιακή πίτα.
Οι ίδιοι οι άνθρωποι του χώρου, αποτελούν παράγοντα της επιτυχίας του. Φιλικό και σταθερό προσωπικό, συνεργασίες που κρατάνε πολλά χρόνια, έχουν εξασφαλίσει αυτό που, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι όλοι αναζητούμε σε ένα κατάστημα εστίασης: να ξέρουν από πριν τι θα παραγγείλουμε, να έχουν μάθει τις προτιμήσεις και τις συνήθειες μας, να φροντίζουν πριν από εμάς, για εμάς. Και μπορεί το «Μοναδικό Meat House» να έχει το μονοπώλιο στην περιοχή του, ωστόσο εκπτώσεις στην ποιότητα, δεν έχει κάνει ποτέ.
Η σταθερότητα στα προϊόντα, στη γεύση και στην ποιότητα, οι ακριβές πρώτες ύλες με value for money όμως επιλογές, εξασφαλίζουν το «μπράβο» και την εκτίμηση των πελατών, για το ότι οι γεύσεις όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν αλλάξει ποιοτικά. Αυτός είναι κι ο λόγος που, παρόλο που χρησιμοποιούνται, τα social media δεν είναι ο βασικός τρόπος διαφήμισης. Κάθε άλλο. Αυτό το κάνουν, η από στόμα σε στόμα διαφήμιση και οι διαπροσωπικές σχέσεις, που αναπτύσσονται καθημερινά με τους πελάτες.
Στο «Μοναδικό Meat House», μας... προκαλούν να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους. Και να γνωρίσουμε τον πολύ φιλικό με όλους Γεώργιο (θα τον δούμε και σε φωτογραφία στην είσοδο του καταστήματος) και τον Ανέστη Παναγιωτίδη, από κοντά.
Tip 1: Το κατάστημα εξυπηρετεί, με δικό του delivery, τις περιοχές Άνω και Κάτω Τούμπας, Πανοράματος, Χαριλάου και Κηφισιά. Παραγγελία, μπορεί να κάνει κανείς και μέσα από τις σχετικές πλατφόρμες, όπως το e-food.
Tip 2: Ωράριο λειτουργίας: Όλη την εβδομάδα από 11.00 έως 01.00.
VIDEO | Ένα Μοναδικό Μeat House…στην Πυλαία
Διεύθυνση: Προφήτη Ηλία 36, Πυλαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 308318
ΣΧΟΛΙΑ