Λόγια του Βαρδάρη

  • Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία Αλιευτικού Καταφυγίου στην Καλαμαριά
    30/08/2021 20:01

    Ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία Αλιευτικού Καταφυγίου στην Καλαμαριά

    Υπογράφηκαν σήμερα οι συμβάσεις ανάθεσης προκειμένου να ξεκινήσουν οι τρεις μελέτες που αφορούν την κατασκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου στην Νέα Κρήνη στο δήμο Καλαμαριάς. 

    Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στην περιοχή, το οποίο χρονολογείται από την δεκαετία του '80 και που μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. Δεν είναι λίγοι μάλιστα από την περιοχή που χαρακτηρίζουν την περίπτωση ως "Τρύπα του Κούβελα της Καλαμαριάς". 

    Περί τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες και θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση και ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο της περιοχής, στα τέλη Οκτωβρίου. Το Αλιευτικό Καταφύγιο θα είναι χωρητικότητας 100 σκαφών. 

    Υπενθυμίζεται, πως πρόσφατα ο Γιάννης Δαρδαμανέλης υπέγραψε τον επικαιροποιημένο φάκελο για την «τροποποίηση μελετών (Λιμενικών Έργων, Ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης, περιβαλλοντικής μελέτης) του Αλιευτικού Καταφυγίου Νέας Κρήνης». 

    «Είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει και εργαζόμαστε με στόχο την κατασκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου της Νέας Κρήνης ως το τέλος του 2023. Θέλουμε τέλος Σεπτέμβρη να έχουμε καταθέσει την οριστική πρόταση προς έγκριση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα σημαντικό έργο που ζητούν οι αλιείς από την δεκαετία του 1980» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

    Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να φτάσει τα 7 εκατομμύρια ευρώ».