Entopica Bakaleria: Ένα παραδοσιακό παντοπωλείο για όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας
11/12/2023 11:25
11/12/2023 11:25
Τα παντοπωλεία ήταν πάντα χώροι γοητευτικοί, φορτωμένοι όχι απλά με προϊόντα, αλλά με ιστορίες από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Ράφια και καλάθια γεμισμένα με κάθε λογής τοπικά, αλλά και ξένα καλούδια μικρών συνήθως παραγωγών, που έχουν επιλεχθεί προσεχτικά για τις απλές, αλλά και πιο ιδιαίτερες ανάγκες ενός νοικοκυριού, που σε προσκαλούν να ανακαλύψεις γεύσεις, μέρη και ανθρώπους σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι.
Στο παντοπωλείο «Entopica Bakaleria» το ταξίδι αυτό αποκτά άλλη διάσταση, καθώς μέσα σε λίγα τετραγωνικά έχει «παντρευτεί» με τρόπο αριστοτεχνικό το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Ο χώρος, το στήσιμο μα και οι επιλογές των προϊόντων συνδυάζουν το παρελθόν με το παρόν με έναν τρόπο μοναδικό, που σε καλεί να ανακαλύψεις νέες και κάποιες φορές δυσεύρετες γεύσεις, που πάντα όμως σέβονται την αυθεντικότητα και την παράδοση.
Τον Νοέμβριο του 2021, όταν άνοιξαν το παντοπωλείο τους ο Κώστας Ξενόπουλος και η Ανδριάννα Νεραντζάκη, ήξεραν ακριβώς τι ήταν αυτό που ήθελαν να προσφέρουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Θεωρώντας πώς η καλή διατροφή είναι δικαίωμα όλων, δεν δημιουργήσαν ένα ακόμα delicatessen, αλλά ένα παντοπωλείο με ξεχωριστά προϊόντα που όλοι να μπορούν να απολαύσουν.
Το «Entopica Bakaleria» λοιπόν είναι ένα παραδοσιακό παντοπωλείο για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Σε αυτό δεν θα βρούμε μόνο τα «κάθε μέρα» μας, αλλά και πιο ιδιαίτερα προϊόντα, για τα τραπέζια στις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις μας.
Όλα ελληνικά, με εξαίρεση πολύ συγκεκριμένους κωδικούς που αξίζουν μια θέση στα ράφια του «Entopica Bakaleria».
Ό,τι έχει ένα παραδοσιακό παντοπωλείο θα το βρείτε σε τούτο εδώ το «διαμάντι» της Καστριτσίου, αλλά σε μια πιο φρέσκια, πιο… ψαγμένη εκδοχή. Οι κωδικοί που θα βρείτε στα ράφια και τα ψυγεία του έχουν επιλεχθεί μετά από ψάξιμο και δοκιμές σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.
Μόνο σε λευκό τυρί, φέτα ή κατσικίσιο, θα βρείτε τουλάχιστον δέκα προτάσεις, όλες τους από διαφορετικές περιοχές της χώρας. Γενικά, τα αλλαντικά και τυριά του «Entopica Bakaleria» είναι τόσο διαλεχτά που κάθε φορά θες να δοκιμάσεις και κάτι νέο. Γραβιέρες ιδιαίτερες, ελληνικό κατσικίσιο μπλε τυρί και αγκωνάρι από μία μικρή φάρμα στους πρόποδες του Ολύμπου είναι μία ιδέα από τις επιλογές που έχετε.
Αλλά το… βαρύ πυροβολικό του παντοπωλείου είναι τα αλλαντικά. Μερικά από τα ιδιαίτερά του είναι το σουτζούκι με τσιμένι από παστουρμά, το ρολό αρνιού με πιπέρι, το καπνιστό χοιρομέρι και ψαρονέφρι, η βραστή μοσχαρίσια γλώσσα, αλλά και η ποικιλία σε σαλάμια αέρος και μορταδέλες.
Σάλτσες και σαλάτες από μικρές οικοτεχνίες, ελληνικά όσπρια χύμα και συσκευασμένα, διάφορες ποικιλίες μελιού μικρών παραγωγών, αλλά και μεγάλη ποικιλία σε ζυμαρικά, ακόμα και φρέσκα θα δώσουν στο τραπέζι σας άλλον… αέρα.
Ενδιαφέρον έχει και η κάβα του «Entopica Bakaleria», στην οποία θα βρείτε επιλεγμένες ετικέτες από κρασιά, αρκετά από τα οποία είναι βιολογικά, τσίπουρα, αλλά και μπύρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.
Το όμορφο σε αυτό το «ζωντανό» παντοπωλείο, είναι πώς ο Κώστας και η Ανδριάννα είναι πάντα ανήσυχοι για νέες ανακαλύψεις και νέα προϊόντα.
Συνεπώς, στο «Entopica Bakaleria» οι κωδικοί ανανεώνονται συνεχώς και πάντα έχετε μία καλή αφορμή για μία ακόμα επίσκεψη. Η περιήγηση στον χώρο δίνει σίγουρα έμπνευση για νέες γευστικές περιπέτειες στην κουζίνα σας.
Τις μέρες των γιορτών μπορείτε να εμπλουτίσετε το τραπέζι σας και τα μαγειρέματά σας με εκλεκτό, παραδοσιακό παστουρμά, με την ιδιαίτερη γραβιέρα με παστουρμά από την Κρήτη, με την εκπληκτική βιολογική σάλτσα ντομάτας του Κήπου Υγείας από την Αλεξανδρούπολη, ενώ οι ταλιατέλες με σκορδοπίπερο είναι μία εξαιρετική επιλογή για ένα ζυμαρικό διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Φυσικά, είναι πολλά ακόμα εκείνα που κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και σίγουρα θα βρουν θέση στο τραπέζι των εορτών και όχι μόνο.
Στον εξωτερικό χώρο του «Entopica Bakaleria» υπάρχουν δύο τραπεζάκια στα οποία μπορείτε να απολαύσετε τσιπουράκι με μεζέ και ποικιλίες από τις νοστιμιές που βρίσκονται στα ράφια του παντοπωλείου. Πέρα από ευχάριστο διάλειμμα, είναι και μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε τα προϊόντα που σας τράβηξαν την προσοχή πριν τα αγοράσετε.
Γιατί ο Κώστας και η Ανδριάννα δεν ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ακόμα παντοπωλείο, αλλά έναν χώρο όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να γνωρίζουν τα προϊόντα νέων παραγωγών ή και παλαιότερων, που δύσκολα όμως θα έβρισκαν στην αγορά.
Tip: Το «Entopica Bakaleria» θέλοντας να γνωρίζει στους πελάτες του τους παραγωγούς – προμηθευτές του, διοργανώνει ανά διαστήματα events γευσιγνωσίας των προϊόντων τους.
Διεύθυνση: Καστριτσίου 15, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 301187
Τα παντοπωλεία ήταν πάντα χώροι γοητευτικοί, φορτωμένοι όχι απλά με προϊόντα, αλλά με ιστορίες από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Ράφια και καλάθια γεμισμένα με κάθε λογής τοπικά, αλλά και ξένα καλούδια μικρών συνήθως παραγωγών, που έχουν επιλεχθεί προσεχτικά για τις απλές, αλλά και πιο ιδιαίτερες ανάγκες ενός νοικοκυριού, που σε προσκαλούν να ανακαλύψεις γεύσεις, μέρη και ανθρώπους σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι.
Στο παντοπωλείο «Entopica Bakaleria» το ταξίδι αυτό αποκτά άλλη διάσταση, καθώς μέσα σε λίγα τετραγωνικά έχει «παντρευτεί» με τρόπο αριστοτεχνικό το παραδοσιακό με το σύγχρονο. Ο χώρος, το στήσιμο μα και οι επιλογές των προϊόντων συνδυάζουν το παρελθόν με το παρόν με έναν τρόπο μοναδικό, που σε καλεί να ανακαλύψεις νέες και κάποιες φορές δυσεύρετες γεύσεις, που πάντα όμως σέβονται την αυθεντικότητα και την παράδοση.
Τον Νοέμβριο του 2021, όταν άνοιξαν το παντοπωλείο τους ο Κώστας Ξενόπουλος και η Ανδριάννα Νεραντζάκη, ήξεραν ακριβώς τι ήταν αυτό που ήθελαν να προσφέρουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης. Θεωρώντας πώς η καλή διατροφή είναι δικαίωμα όλων, δεν δημιουργήσαν ένα ακόμα delicatessen, αλλά ένα παντοπωλείο με ξεχωριστά προϊόντα που όλοι να μπορούν να απολαύσουν.
Το «Entopica Bakaleria» λοιπόν είναι ένα παραδοσιακό παντοπωλείο για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Σε αυτό δεν θα βρούμε μόνο τα «κάθε μέρα» μας, αλλά και πιο ιδιαίτερα προϊόντα, για τα τραπέζια στις πιο ιδιαίτερες περιστάσεις μας.
Όλα ελληνικά, με εξαίρεση πολύ συγκεκριμένους κωδικούς που αξίζουν μια θέση στα ράφια του «Entopica Bakaleria».
Ό,τι έχει ένα παραδοσιακό παντοπωλείο θα το βρείτε σε τούτο εδώ το «διαμάντι» της Καστριτσίου, αλλά σε μια πιο φρέσκια, πιο… ψαγμένη εκδοχή. Οι κωδικοί που θα βρείτε στα ράφια και τα ψυγεία του έχουν επιλεχθεί μετά από ψάξιμο και δοκιμές σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας.
Μόνο σε λευκό τυρί, φέτα ή κατσικίσιο, θα βρείτε τουλάχιστον δέκα προτάσεις, όλες τους από διαφορετικές περιοχές της χώρας. Γενικά, τα αλλαντικά και τυριά του «Entopica Bakaleria» είναι τόσο διαλεχτά που κάθε φορά θες να δοκιμάσεις και κάτι νέο. Γραβιέρες ιδιαίτερες, ελληνικό κατσικίσιο μπλε τυρί και αγκωνάρι από μία μικρή φάρμα στους πρόποδες του Ολύμπου είναι μία ιδέα από τις επιλογές που έχετε.
Αλλά το… βαρύ πυροβολικό του παντοπωλείου είναι τα αλλαντικά. Μερικά από τα ιδιαίτερά του είναι το σουτζούκι με τσιμένι από παστουρμά, το ρολό αρνιού με πιπέρι, το καπνιστό χοιρομέρι και ψαρονέφρι, η βραστή μοσχαρίσια γλώσσα, αλλά και η ποικιλία σε σαλάμια αέρος και μορταδέλες.
Σάλτσες και σαλάτες από μικρές οικοτεχνίες, ελληνικά όσπρια χύμα και συσκευασμένα, διάφορες ποικιλίες μελιού μικρών παραγωγών, αλλά και μεγάλη ποικιλία σε ζυμαρικά, ακόμα και φρέσκα θα δώσουν στο τραπέζι σας άλλον… αέρα.
Ενδιαφέρον έχει και η κάβα του «Entopica Bakaleria», στην οποία θα βρείτε επιλεγμένες ετικέτες από κρασιά, αρκετά από τα οποία είναι βιολογικά, τσίπουρα, αλλά και μπύρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες.
Το όμορφο σε αυτό το «ζωντανό» παντοπωλείο, είναι πώς ο Κώστας και η Ανδριάννα είναι πάντα ανήσυχοι για νέες ανακαλύψεις και νέα προϊόντα.
Συνεπώς, στο «Entopica Bakaleria» οι κωδικοί ανανεώνονται συνεχώς και πάντα έχετε μία καλή αφορμή για μία ακόμα επίσκεψη. Η περιήγηση στον χώρο δίνει σίγουρα έμπνευση για νέες γευστικές περιπέτειες στην κουζίνα σας.
Τις μέρες των γιορτών μπορείτε να εμπλουτίσετε το τραπέζι σας και τα μαγειρέματά σας με εκλεκτό, παραδοσιακό παστουρμά, με την ιδιαίτερη γραβιέρα με παστουρμά από την Κρήτη, με την εκπληκτική βιολογική σάλτσα ντομάτας του Κήπου Υγείας από την Αλεξανδρούπολη, ενώ οι ταλιατέλες με σκορδοπίπερο είναι μία εξαιρετική επιλογή για ένα ζυμαρικό διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
Φυσικά, είναι πολλά ακόμα εκείνα που κεντρίσουν το ενδιαφέρον σας και σίγουρα θα βρουν θέση στο τραπέζι των εορτών και όχι μόνο.
Στον εξωτερικό χώρο του «Entopica Bakaleria» υπάρχουν δύο τραπεζάκια στα οποία μπορείτε να απολαύσετε τσιπουράκι με μεζέ και ποικιλίες από τις νοστιμιές που βρίσκονται στα ράφια του παντοπωλείου. Πέρα από ευχάριστο διάλειμμα, είναι και μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσετε τα προϊόντα που σας τράβηξαν την προσοχή πριν τα αγοράσετε.
Γιατί ο Κώστας και η Ανδριάννα δεν ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ακόμα παντοπωλείο, αλλά έναν χώρο όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να γνωρίζουν τα προϊόντα νέων παραγωγών ή και παλαιότερων, που δύσκολα όμως θα έβρισκαν στην αγορά.
Tip: Το «Entopica Bakaleria» θέλοντας να γνωρίζει στους πελάτες του τους παραγωγούς – προμηθευτές του, διοργανώνει ανά διαστήματα events γευσιγνωσίας των προϊόντων τους.
Διεύθυνση: Καστριτσίου 15, Κέντρο
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 301187
ΣΧΟΛΙΑ