Λόγια του Βαρδάρη

  • Επίσκεψη του Κώστα Γκιουλέκα στο Άγιο Όρος (φωτ.)
    26/07/2024 12:30

    Επίσκεψη του Κώστα Γκιουλέκα στο Άγιο Όρος (φωτ.)

    Επίσκεψη εργασίας αλλά και προσκυνηματικού χαρακτήρα στο Άγιον Όρος έκανε αυτές τις ημέρες ο Κώστας Γκιουλέκας. Συνεχίζοντας τις επισκέψεις σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας -και αφού περιόδευσε πρώτα στην ακριτική Θράκη- ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης. συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του ΚΕΔΑΚ, επισκέφτηκε τις Καρυές όπου συναντήθηκε με μέλη της Ιεράς Επιστασίας και της Πολιτικής Διοίκησης της Αθωνικής Πολιτείας, ενώ στη συνέχεια περιόδευσε σε πάνω από 10 Ιερές Μονές.

    gkioulekas-agion-oros.jpg


    Σε όλη τη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας ο κ. Γκιουλέκας συνομίλησε με μοναχούς, συμμετείχε σε λειτουργίες, επισκέφθηκε Ιερές Σκήτες και Κελιά και ενημερώθηκε για τις εργασίες αναστήλωσης και συντήρησης που πραγματοποιούνται σε Μονές, υπό την επίβλεψη του ΚΕΔΑΚ, με σκοπό την διαφύλαξη του ιστορικού και θρησκευτικού πλούτου του Αγίου Όρους.

    gkioulekas-agiooros-4.jpg


    Τονίζοντας σε κάθε ευκαιρία τον ιδιαίτερο ρόλο που διαδραματίζει η Αθωνική Πολιτεία ως φάρος πνευματικότητας και ελπίδας για τον Ελληνισμό, αλλά και το σημαντικό έργο που επιτελεί στο Περιβόλι της Παναγίας το ΚΕΔΑΚ.

    gkioulekas-agiooros-3.jpg