Λόγια του Βαρδάρη

  • Έρχεται «Επιτροπή Αυτοδιοίκησης» στο ΠΑΣΟΚ με φόντο τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
    03/07/2023 18:14

    Έρχεται «Επιτροπή Αυτοδιοίκησης» στο ΠΑΣΟΚ με φόντο τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

    Οργανώνονται στη Χαριλάου Τρικούπη ενόψει των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών του Οκτωβρίου. 

    Μετά τις βουλευτικές εκλογές, επόμενος στόχος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής είναι να "πρασινίσει" τον αυτοδιοικητικό χάρτη της χώρας. Προς αυτή την κατεύθυνση τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να ανακοινωθεί η Επιτροπή Αυτοδιοίκησης η οποία θα επιφορτιστεί να φέρει εις πέρας τις εκλογές. 

    Στην εν λόγω Επιτροπή θα συμμετέχουν κομματικά στελέχη και πρώην αυτοδιοικητικοί παράγοντες. Μεταξύ άλλων θα... σκανάρει τις υποψηφιότητες που έχουν ήδη ανακοινωθεί στους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας και θα κάνει την εισήγησή της στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος και θα καθορίσει την στάση του κόμματος απέναντι στις υποψηφιότητες αυτές. Εάν δηλαδή θα δώσει χρίσματα ή στηρίξεις σε συγκεκριμένες υποψηφιότητες. 

    Ο ίδιος, έχει δηλώσει πως σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές είναι αντίθετος με τη λογική των "χρισμάτων". Έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο για τις Περιφέρειες οι οποίες έχουν πολιτικά χαρακτηριστικά. 

    Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή θα έχει ως... δουλειά να βρει σημείο τομής μεταξύ δυο ή και περισσοτέρων υποψηφιοτήτων που προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ στον ίδιο δήμο. 

    Το τελευταίο θα είναι δύσκολη δουλειά...