Restaurants

Esperando: Το ποικιλόμορφο, πολύχρωμο all day μεζεδοπωλείο της Τούμπας

Ένα κράμα Μεσογείου, Αραβίας και Λατινικής Αμερικής, σε ένα μενού

 19/12/2023 10:35

Esperando: Το ποικιλόμορφο, πολύχρωμο all day μεζεδοπωλείο της Τούμπας

Το «Esperando», στην Επταλόφου 14 στην Τούμπα, είναι ένα μεζεδοπωλείο με ιστορία αλλά κι ένας χώρος όπου συναντώνται, γαστρονομικά κι αισθητικά, τρεις ήπειροι. Με ιστορία, επειδή στον ίδιο χώρο, που δημιουργήθηκε στο Μεσοπόλεμο από πρόσφυγες, στεγαζόταν για χρόνια -έως και το 2015, οπότε κι άνοιξε το γνωστό πλέον σε όλη την πόλη μεζεδοπωλείο- το εντευκτήριο της Μορφωτικής Ένωσης Νεολαίας Τούμπας (Μ.Ε.Ν.Τ.).

Σήμερα, η φιλοσοφία του χώρου, αντικατοπτρίζεται στο ίδιο του το όνομα: όπως η «εσπεράντο», που δημιουργήθηκε το 19ο αιώνα για να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των λαών κατά τις εμπορικές συναλλαγές και είναι η πλέον διαδομένη διεθνής τεχνητή διάλεκτος, έτσι και το «Εsperando» της Τούμπας έχει να δείξει μία ποικιλία τόσο γαστρονομική – ο κατάλογός του περιλαμβάνει στοιχεία από τη Μεσόγειο, την Αραβία και τη Λατινική Αμερική - όσο και στη διακόσμησή του που, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων περιοχών, είναι πάντα πολύχρωμη και χαρούμενη.

esperando2.jpg

Το «Esperando», είναι ένας all day χώρος, που ανοίγει από το πρωί με καφέ και brunch και στη συνέχεια προσφέρει φαγητό κάθε κατηγορίας, ιδανικό για ένα τσίπουρο το μεσημέρι, για κρασί ή ένα ελαφρύ κοκτέιλ το απόγευμα κι επιλογές από τη λίστα των επίσης διεθνούς προσανατολισμού κοκτέιλς το βράδυ, με γεύσεις από τρεις ηπείρους!

Είναι, όχι τυχαία, ένας από τους πιο καλόφημους χώρους εστίασης στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας. Είτε το επισκεφθούν μεσημέρι, είτε βράδυ, χειμώνα ή καλοκαίρι, για κοκτέιλ ή φαγητό, οι πελάτες μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι, τόσο από το μενού, όσο κι από το περιβάλλον και την άριστη εξυπηρέτηση.

esperando3.jpg
esperando4.jpg

Γεύματα σε μία πολύχρωμη αυλή

Αυτό που κάνει το «Esperando» να ξεχωρίζει, είναι η μεγάλη, πολύχρωμη αυλή του. Μπορεί να βρίσκεται μέσα στο αστικό περιβάλλον και σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή, ωστόσο θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε κάπου εξωτικά, με φυτά, λουλούδια κι άφθονο πράσινο, να συνοδεύουν την έξοδό σας και να σας προσφέρουν την αναζωογόνηση αισθήσεων, που χρειάζεστε.

esperando5.jpg
esperando6.jpg
esperando7.jpg

Μπορεί να αποτελεί έναν κατ’ εξοχήν νεανικό προορισμό, με πολλούς πελάτες που θέλουν να δοκιμάσουν διαφορετικά και νέα πιάτα, είναι φιλικό ωστόσο προς όλες τις κατηγορίες και ηλικίες θαμώνων και ιδιαίτερα στις οικογένειες, αφού το περιβάλλον της προστατευμένης του αυλής, είναι ιδανικό για να παίξουν άφοβα μικρά παιδιά. Τα τελευταία τιμώνται, άλλωστε, πολύ και στον κατάλογο του μεζεδοπωλείου, με μενού που έχει στηθεί ειδικά γι’ αυτά.

esperando8.jpg

Γεύσεις από τρεις ηπείρους

Ιδανικό για όσους αρέσκονται στο να δοκιμάζουν ιδιαίτερα πιάτα και γεύσεις, το μενού του «Esperando» παρουσιάζει στοιχεία από όλον σχεδόν τον κόσμο και κυρίως από τη Μεσόγειο τη Λατινική Αμερική και την Ανατολή, κάνοντας μία «γαστρονομική βόλτα», ανά περιόδους, σε κουζίνες όλου του κόσμου και προσφέροντας εξαιρετικές εμπειρίες, σε όσους το επισκεφθούν.

esperando9.jpg

Ξεκινήστε από νωρίς, με τις επιλογές σε brunch, συνοδεύοντάς τες με τα βραβευμένα προϊόντα της «Coffee Republic» ή με έναν φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι.

Στο δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας μενού, που αυτές τις ημέρες ανανεώθηκε και το οποίο επιμελείται κι εκτελεί ο Chef Bασίλης Παρπουτζίδης, θα βρείτε, σε σταθερή βάση, ένα απλό μεν, λαχταριστό δε πιάτο, τη χοιρινή τηγανιά σε καρβελάκι ψωμί, αλλά και τη γουρουνοπούλα Καλαμάτας στο φούρνο με δενδρολίβανο, σκόρδο κι ελαιόλαδο, που σερβίρεται με πατάτες φούρνου και είναι το πιάτο σήμα – κατατεθέν.

esperando10.jpg

Από τα νέα πιάτα, ξεχωρίζουν σίγουρα η σαλάτα με ριζόφυλλα, φύλλα πράσινης σαλάτας, φυστίκι Αιγίνης και dressing εσπεριδοειδών στη βάση της και η σαλάτα παντζάρι, με κινόα και πλιγούρι, κόκκινο και κίτρινο παντζάρι, σως εσπεριδοειδών, crumble από παντζάρι και πράσινο λάδι και καρύδι.

esperando11.jpg
esperando12.jpg

Όπως και το «αποδομημένο» παστίτσιο, που ο Chef φτιάχνει με μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα μπρεζέ στο φούρνο και λίγο πιο αραιή μπεσαμέλ, περασμένη από σιφόν ώστε να έχει την ήπια αίσθηση αφρού, στο στόμα του πελάτη.

esperando13.jpg

Δοκιμάστε τη μοσχαρίσια ταλιάτα -με γαρνιτούρα από τηγανητό πράσο, τσιπς πατάτας και γλυκοπατάτας και sweet chilly sauce - τα αραντσίνι, ριζοκροκέτες με πέστο βασιλικού παναρισμένες, με κρέμα τρούφας ως βάση καθώς και το ψημένο στο φούρνο ψαρονέφρι, με σκορδόλαδο, πουρέ καπνιστής σελινότιζας, ψητών λαχανικών και σάλτσας από φρούτα του δάσους.

esperando14.jpg
esperando15.jpg

Επιλέξτε, επίσης, τη μπαλοτίνα κοτόπουλο με πουρέ γλυκοπατάτας, ρατατούι λαχανικών και σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς και διαλέξτε συνοδευτικά, τυριά όπως μαστέλο ή χαλούμι παναρισμένο με σουσάμι, γλυκό κουταλιού ελιά και μαρμελάδα δαμάσκηνο.

esperando16.jpg

Θα βρείτε, επίσης, μία ποικιλία από finger food και πολλά ορεκτικά, όπως οι all year κολοκυθοκεφτέδες τους επάνω σε μους φέτας και λάδι τσίλι και οι τυροκροκέτες με καπνιστή πάπρικα, τέσσερα διαφορετικά τυριά και μαρμελάδα σύκου. Στα πιο «street» δείγματα του μενού το μπουρίτο μοσχάρι και το mibi burger με οσομπούκο.

esperando17.jpg

Και για κλείσιμο, τα γλυκά: crème brûlée ελληνικού καφέ – ένα «πάντρεμα» Γαλλίας κι Ελλάδας – σουφλέ σοκολάτας με βάση καραμέλα και σφαίρα καραμέλας από επάνω και το κλασσικό, αγαπημένο σε όλους, προφιτερόλ.

Η κάβα: οίνοι και κοκτέιλς

Στην κάβα θα βρείτε επιλογές ελληνικών Κτημάτων, όπως τα βιολογικά κρασιά του Κτήματος Παναγιωτίδη, που αποτελεί και το βασικό συνεργάτη του καταστήματος, ετικέτες των Κτημάτων Μπουτάρη ή Παυλίδη, λευκή και κόκκινη sangria και γενικά επιλογές κάθε είδους, που ταιριάζουν τόσο με το μενού, όσο και με την ευχάριστη μουσική, που διαχέεται στο χώρο.

esperando18.jpg

Ειδικά φτιαγμένη για τις πιο απογευματινές και βραδινές ώρες, η κάρτα των κοκτέιλς περιλαμβάνει γεύσεις από όλον τον κόσμο, με τη Λατινική Αμερική να επικρατεί λίγο παραπάνω. Γεύσεις όπως το passion fruit και το Caribbean Sling συναντούν πιο καθιερωμένα και κλασσικά κοκτέιλς, όπως το Cosmopolitan, ή Margarita, στην κλασσική ή spicy μορφή του με tabasco και το αποτέλεσμα είναι μία ποικιλία γεύσεων και χρωμάτων, που ανταποκρίνεται τόσο στο περιβάλλον του μαγαζιού, όσο και στη φιλοσοφία του.

Θεματικά αφιερώματα

Όπως αναφέραμε, το «Esperando» είναι ένα σημείο συνάντησης πολιτισμών και γεύσεων που, πέρα από το σταθερό του μενού, διοργανώνει τακτικά και ειδικές βραδιές, αφιερωμένες στην εξερεύνηση της γευστικής κουλτούρας, κάποιου άλλου τόπου, όπως η Βραζιλία, το Μαρόκο, η Ισπανία, η Μικρά Ασία και το Μεξικό.

Εδώ, σε αυτόν τον χώρο που γίνεται «σταυροδρόμι» για τους ανθρώπους της πόλης, μπορείτε να «ταξιδέψετε» σε μία όμορφη ατμόσφαιρα, με μουσικές των λαών όλου του κόσμου. Ειδικά εάν είστε λάτρεις του διαφορετικού, θα βρείτε εδώ ένα αγαπημένο σας στέκι. Για τα Χριστούγεννα μας ετοιμάζουν ένα πιο εξειδικευμένο μενού, ενώ τον Ιανουάριο θα ακολουθήσει θεματική αφιερωμένη στην ασιατική κουζίνα.

esperando19.jpg

Tip 1: Το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10.00 έως τη 01.00. Το brunch σερβίρεται μεταξύ 10.00 και 13.00 και η κουζίνα λειτουργεί από τις 13.00 έως τις 24.00.

Tip 2: Η κράτηση είναι απαραίτητη, εφόσον πρόκειται για παρέες άνω των 6 ατόμων. Κράτηση μπορείτε να κάνετε και τηλεφωνικά, μέσω e-table.

Tip 3: Τις προτάσεις του «Esperando» μπορείτε να τις παραγγείλετε και ηλεκτρονικά, μέσω Wolt.


Διεύθυνση: Επταλόφου 14, Τούμπα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 914231

Website

Facebook

Instagram

Το «Esperando», στην Επταλόφου 14 στην Τούμπα, είναι ένα μεζεδοπωλείο με ιστορία αλλά κι ένας χώρος όπου συναντώνται, γαστρονομικά κι αισθητικά, τρεις ήπειροι. Με ιστορία, επειδή στον ίδιο χώρο, που δημιουργήθηκε στο Μεσοπόλεμο από πρόσφυγες, στεγαζόταν για χρόνια -έως και το 2015, οπότε κι άνοιξε το γνωστό πλέον σε όλη την πόλη μεζεδοπωλείο- το εντευκτήριο της Μορφωτικής Ένωσης Νεολαίας Τούμπας (Μ.Ε.Ν.Τ.).

Σήμερα, η φιλοσοφία του χώρου, αντικατοπτρίζεται στο ίδιο του το όνομα: όπως η «εσπεράντο», που δημιουργήθηκε το 19ο αιώνα για να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ των λαών κατά τις εμπορικές συναλλαγές και είναι η πλέον διαδομένη διεθνής τεχνητή διάλεκτος, έτσι και το «Εsperando» της Τούμπας έχει να δείξει μία ποικιλία τόσο γαστρονομική – ο κατάλογός του περιλαμβάνει στοιχεία από τη Μεσόγειο, την Αραβία και τη Λατινική Αμερική - όσο και στη διακόσμησή του που, συνδυάζοντας χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων περιοχών, είναι πάντα πολύχρωμη και χαρούμενη.

esperando2.jpg

Το «Esperando», είναι ένας all day χώρος, που ανοίγει από το πρωί με καφέ και brunch και στη συνέχεια προσφέρει φαγητό κάθε κατηγορίας, ιδανικό για ένα τσίπουρο το μεσημέρι, για κρασί ή ένα ελαφρύ κοκτέιλ το απόγευμα κι επιλογές από τη λίστα των επίσης διεθνούς προσανατολισμού κοκτέιλς το βράδυ, με γεύσεις από τρεις ηπείρους!

Είναι, όχι τυχαία, ένας από τους πιο καλόφημους χώρους εστίασης στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας. Είτε το επισκεφθούν μεσημέρι, είτε βράδυ, χειμώνα ή καλοκαίρι, για κοκτέιλ ή φαγητό, οι πελάτες μένουν απόλυτα ικανοποιημένοι, τόσο από το μενού, όσο κι από το περιβάλλον και την άριστη εξυπηρέτηση.

esperando3.jpg
esperando4.jpg

Γεύματα σε μία πολύχρωμη αυλή

Αυτό που κάνει το «Esperando» να ξεχωρίζει, είναι η μεγάλη, πολύχρωμη αυλή του. Μπορεί να βρίσκεται μέσα στο αστικό περιβάλλον και σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή, ωστόσο θα έχετε την αίσθηση ότι βρίσκεστε κάπου εξωτικά, με φυτά, λουλούδια κι άφθονο πράσινο, να συνοδεύουν την έξοδό σας και να σας προσφέρουν την αναζωογόνηση αισθήσεων, που χρειάζεστε.

esperando5.jpg
esperando6.jpg
esperando7.jpg

Μπορεί να αποτελεί έναν κατ’ εξοχήν νεανικό προορισμό, με πολλούς πελάτες που θέλουν να δοκιμάσουν διαφορετικά και νέα πιάτα, είναι φιλικό ωστόσο προς όλες τις κατηγορίες και ηλικίες θαμώνων και ιδιαίτερα στις οικογένειες, αφού το περιβάλλον της προστατευμένης του αυλής, είναι ιδανικό για να παίξουν άφοβα μικρά παιδιά. Τα τελευταία τιμώνται, άλλωστε, πολύ και στον κατάλογο του μεζεδοπωλείου, με μενού που έχει στηθεί ειδικά γι’ αυτά.

esperando8.jpg

Γεύσεις από τρεις ηπείρους

Ιδανικό για όσους αρέσκονται στο να δοκιμάζουν ιδιαίτερα πιάτα και γεύσεις, το μενού του «Esperando» παρουσιάζει στοιχεία από όλον σχεδόν τον κόσμο και κυρίως από τη Μεσόγειο τη Λατινική Αμερική και την Ανατολή, κάνοντας μία «γαστρονομική βόλτα», ανά περιόδους, σε κουζίνες όλου του κόσμου και προσφέροντας εξαιρετικές εμπειρίες, σε όσους το επισκεφθούν.

esperando9.jpg

Ξεκινήστε από νωρίς, με τις επιλογές σε brunch, συνοδεύοντάς τες με τα βραβευμένα προϊόντα της «Coffee Republic» ή με έναν φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι.

Στο δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας μενού, που αυτές τις ημέρες ανανεώθηκε και το οποίο επιμελείται κι εκτελεί ο Chef Bασίλης Παρπουτζίδης, θα βρείτε, σε σταθερή βάση, ένα απλό μεν, λαχταριστό δε πιάτο, τη χοιρινή τηγανιά σε καρβελάκι ψωμί, αλλά και τη γουρουνοπούλα Καλαμάτας στο φούρνο με δενδρολίβανο, σκόρδο κι ελαιόλαδο, που σερβίρεται με πατάτες φούρνου και είναι το πιάτο σήμα – κατατεθέν.

esperando10.jpg

Από τα νέα πιάτα, ξεχωρίζουν σίγουρα η σαλάτα με ριζόφυλλα, φύλλα πράσινης σαλάτας, φυστίκι Αιγίνης και dressing εσπεριδοειδών στη βάση της και η σαλάτα παντζάρι, με κινόα και πλιγούρι, κόκκινο και κίτρινο παντζάρι, σως εσπεριδοειδών, crumble από παντζάρι και πράσινο λάδι και καρύδι.

esperando11.jpg
esperando12.jpg

Όπως και το «αποδομημένο» παστίτσιο, που ο Chef φτιάχνει με μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα μπρεζέ στο φούρνο και λίγο πιο αραιή μπεσαμέλ, περασμένη από σιφόν ώστε να έχει την ήπια αίσθηση αφρού, στο στόμα του πελάτη.

esperando13.jpg

Δοκιμάστε τη μοσχαρίσια ταλιάτα -με γαρνιτούρα από τηγανητό πράσο, τσιπς πατάτας και γλυκοπατάτας και sweet chilly sauce - τα αραντσίνι, ριζοκροκέτες με πέστο βασιλικού παναρισμένες, με κρέμα τρούφας ως βάση καθώς και το ψημένο στο φούρνο ψαρονέφρι, με σκορδόλαδο, πουρέ καπνιστής σελινότιζας, ψητών λαχανικών και σάλτσας από φρούτα του δάσους.

esperando14.jpg
esperando15.jpg

Επιλέξτε, επίσης, τη μπαλοτίνα κοτόπουλο με πουρέ γλυκοπατάτας, ρατατούι λαχανικών και σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς και διαλέξτε συνοδευτικά, τυριά όπως μαστέλο ή χαλούμι παναρισμένο με σουσάμι, γλυκό κουταλιού ελιά και μαρμελάδα δαμάσκηνο.

esperando16.jpg

Θα βρείτε, επίσης, μία ποικιλία από finger food και πολλά ορεκτικά, όπως οι all year κολοκυθοκεφτέδες τους επάνω σε μους φέτας και λάδι τσίλι και οι τυροκροκέτες με καπνιστή πάπρικα, τέσσερα διαφορετικά τυριά και μαρμελάδα σύκου. Στα πιο «street» δείγματα του μενού το μπουρίτο μοσχάρι και το mibi burger με οσομπούκο.

esperando17.jpg

Και για κλείσιμο, τα γλυκά: crème brûlée ελληνικού καφέ – ένα «πάντρεμα» Γαλλίας κι Ελλάδας – σουφλέ σοκολάτας με βάση καραμέλα και σφαίρα καραμέλας από επάνω και το κλασσικό, αγαπημένο σε όλους, προφιτερόλ.

Η κάβα: οίνοι και κοκτέιλς

Στην κάβα θα βρείτε επιλογές ελληνικών Κτημάτων, όπως τα βιολογικά κρασιά του Κτήματος Παναγιωτίδη, που αποτελεί και το βασικό συνεργάτη του καταστήματος, ετικέτες των Κτημάτων Μπουτάρη ή Παυλίδη, λευκή και κόκκινη sangria και γενικά επιλογές κάθε είδους, που ταιριάζουν τόσο με το μενού, όσο και με την ευχάριστη μουσική, που διαχέεται στο χώρο.

esperando18.jpg

Ειδικά φτιαγμένη για τις πιο απογευματινές και βραδινές ώρες, η κάρτα των κοκτέιλς περιλαμβάνει γεύσεις από όλον τον κόσμο, με τη Λατινική Αμερική να επικρατεί λίγο παραπάνω. Γεύσεις όπως το passion fruit και το Caribbean Sling συναντούν πιο καθιερωμένα και κλασσικά κοκτέιλς, όπως το Cosmopolitan, ή Margarita, στην κλασσική ή spicy μορφή του με tabasco και το αποτέλεσμα είναι μία ποικιλία γεύσεων και χρωμάτων, που ανταποκρίνεται τόσο στο περιβάλλον του μαγαζιού, όσο και στη φιλοσοφία του.

Θεματικά αφιερώματα

Όπως αναφέραμε, το «Esperando» είναι ένα σημείο συνάντησης πολιτισμών και γεύσεων που, πέρα από το σταθερό του μενού, διοργανώνει τακτικά και ειδικές βραδιές, αφιερωμένες στην εξερεύνηση της γευστικής κουλτούρας, κάποιου άλλου τόπου, όπως η Βραζιλία, το Μαρόκο, η Ισπανία, η Μικρά Ασία και το Μεξικό.

Εδώ, σε αυτόν τον χώρο που γίνεται «σταυροδρόμι» για τους ανθρώπους της πόλης, μπορείτε να «ταξιδέψετε» σε μία όμορφη ατμόσφαιρα, με μουσικές των λαών όλου του κόσμου. Ειδικά εάν είστε λάτρεις του διαφορετικού, θα βρείτε εδώ ένα αγαπημένο σας στέκι. Για τα Χριστούγεννα μας ετοιμάζουν ένα πιο εξειδικευμένο μενού, ενώ τον Ιανουάριο θα ακολουθήσει θεματική αφιερωμένη στην ασιατική κουζίνα.

esperando19.jpg

Tip 1: Το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10.00 έως τη 01.00. Το brunch σερβίρεται μεταξύ 10.00 και 13.00 και η κουζίνα λειτουργεί από τις 13.00 έως τις 24.00.

Tip 2: Η κράτηση είναι απαραίτητη, εφόσον πρόκειται για παρέες άνω των 6 ατόμων. Κράτηση μπορείτε να κάνετε και τηλεφωνικά, μέσω e-table.

Tip 3: Τις προτάσεις του «Esperando» μπορείτε να τις παραγγείλετε και ηλεκτρονικά, μέσω Wolt.


Διεύθυνση: Επταλόφου 14, Τούμπα

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 914231

Website

Facebook

Instagram

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία