Εστιατόριο Αμαρυλλίς: Ταξίδι στην παράδοση, με μία βόλτα στη Νέα Ηράκλεια
13/06/2024 14:20
13/06/2024 14:20
Από το 1961, η παράδοση και το μεράκι υπήρξαν πάντα τα κύρια στοιχεία, σε ένα κουζινάκι, όπου γίνονταν όλες οι κουβέντες, έξω από το παράθυρο του ψητά Βασίλη Κόκκινου, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Αμαρυλλίς». Εδώ, στην παραλία της Νέας Ηράκλειας της Χαλκιδικής, ο ίδιος υποδεχόταν πάντα τους πελάτες, με ένα τσιπουράκι, ένα μεζέ και μία ξεχωριστή ιστορία να τα συνοδεύει. Αυτό το κουζινάκι έγινε, με το πέρασμα των χρόνων, το σημερινό «Αμαρυλλίς», που κάποτε –λόγω του πατέρα ψητά- είχε το όνομα «Ο Κόκκινος». Εδώ θα φάτε απλά, φρέσκα και νόστιμα ψάρια και θαλασσινά και θα ζήσετε την εμπειρία της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας, που αξίζει σε όλα της!
Στο εστιατόριο «Αμαρυλλίς», στην παραλία της Νέας Ηράκλειας, κάθε επίσκεψη είναι ένα ταξίδι στην παράδοση και τη γεύση. Αυθεντικά και με μεράκι, εδώ προσφέρουν από το 1988 -οπότε και ιδρύθηκε το σύγχρονο κατάστημα- φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, ποιοτικά κρέατα κι εξαιρετικούς μεζέδες.
Αποτελεί μία πρόταση ιδανική, για να απολαύσει κανείς υπέροχες γεύσεις, ακόμη κι έναν καφέ, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με τοπίο θάλασσας, όλες σχεδόν τις ώρες της ημέρας!
Το «Αμαρυλλίς» (σ.σ. το όνομά του σημαίνει την «ακτινοβόλο ομορφιά» στη γλώσσα των λουλουδιών), είναι το αποτέλεσμα μίας μακράς πορείας κι εμπειρίας, που βασίζεται στην ποιότητα σε κάθε πιάτο της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας.
Σε έναν χώρο φωτεινό, με θέα στη θάλασσα, θα δοκιμάσετε ό,τι καλύτερο βγάζει η θάλασσα και κυρίως φρέσκο ψάρι, που επιλέγεται, μαγειρεύεται και σερβίρεται, με απόλυτη ευθύνη ως προς την ποιότητά του και που κατατάσσει το εστιατόριο, σίγουρα, μεταξύ των καλύτερων της Χαλκιδικής.
Τη «σκυτάλη» από τον πατέρα του, Βασίλη Κόκκινο, που έβαλε το αρχικό «λιθαράκι» για τη μετέπειτα δημιουργία του σημερινού εστιατορίου, έχει πάρει τα τελευταία πολλά χρόνια -από τα 19 του- ο γιος του, Μαυρουδής Κόκκινος, που βοηθούσε στην κουζίνα ήδη από τότε που ήταν 10 ετών!
Όπως ο ίδιος λέει, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, δύο λέξεις ξέρουν οι άνθρωποι του «Αμαρυλλίς»: «απλά» και «νόστιμα».
Οι γεύσεις της θάλασσας, άλλωστε, είναι τόσο γεμάτες, ώστε αν ξέρει κανείς να επιλέγει τι θα προσφέρει, αρκούν για να ικανοποιήσουν στο έπακρο, κάθε πελάτη. Οι άνθρωποι εδώ έχουν «κληρονομήσει», από τους γονείς τους, τους καλύτερους ψαράδες, τη γνώση, τη γεύση και την εμπειρία, να βρίσκουν για εσάς, πρώτες ύλες που σπανίζουν στο εμπόριο.
Αυτά προσφέρουν στο όμορφο μπαλκόνι τους, μπροστά στη θάλασσα, στα πολύχρωμα, διαφορετικά και ζωγραφισμένα πιάτα τους.
Από το μενού ξεχωρίζουν, σίγουρα, τα τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, η χειροποίητη τονοσαλάτα, το μαριναρισμένο καλαμάρι στη σχάρα, ο ψημένος στα κάρβουνα τσίρος, τα αχνιστά μύδια, ο χειροποίητος ταραμάς, ο γαύρος σαγανάκι και πολλές άλλες γεύσεις, που θα βρείτε σε καθημερινή βάση, απευθείας από τα νερά της ευρύτερης περιοχής.
Φυσικά και θα βρείτε κάθε είδους μικρά και μεγάλα φρέσκα ψάρια, παστά κι αλίπαστα, δροσερές σαλάτες και επιλεγμένα μαγειρευτά, αλλά κι ορεκτικά, όπως φέτα με σουσάμι. Θα βρείτε ακόμη και κρεατικά και πάλι βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές και σε τιμές πάντα προσιτές.
Στα πιο νέα πιάτα του μενού, γιουβετσάκι γαρίδας, μανιτάρια με καραμελωμένα κρεμμύδια, μύδια τηγανητά «λουκουμάδες» και ταλαγάνι με μαρμελάδα από αγγουράκι πίκλα, σας καλούν, σίγουρα, σε μία γευστική δοκιμή.
Στο κλείσιμο, σας περιμένουν νόστιμα γλυκά. Μη διστάσετε να παραγγείλετε και καφέ, πριν ή μετά το γεύμα, για να κερδίσετε λίγο… επιπλέον χρόνο δίπλα στο κύμα!
Για τους ανθρώπους του «Αμαρυλλίς», η ικανοποίηση έρχεται μέσα από τα χαμόγελα των θαμώνων και γι’ αυτό, προσφέρουν το καλύτερο κομμάτι του εαυτού τους, καθημερινά, από τις 11.00 το πρωί.
Για τον κόσμο, το πιο σημαντικό είναι το ότι τρώει νόστιμα κι ότι αναπτύσσει προσωπικές σχέσεις με τους ανθρώπους του «Αμαρυλλίς», όπως ακριβώς γινόταν και με τον πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη, δεκαετίες πριν.
Πολλοί, δεν χρειάζεται καν να παραγγείλουν με την άφιξή τους, απλά να ζητήσουν να φάνε, για να έρθουν στο τραπέζι τους, τα αγαπημένα τους πιάτα.
Η τιμιότητα και η ποιότητα του καταστήματος, έχουν εξασφαλίσει το να γευματίζουν εδώ ακόμη και τα … εγγόνια των πελατών του παππού του ιδιοκτήτη, που είχε πρωτοξεκινήσει την επιχείρηση στο παρελθόν. Και παρόλο που πολλές φορές τους δόθηκε η ευκαιρία για επέκταση, οι άνθρωποι του «Αμαρυλλίς» προτιμούν να κρατούν συγκεκριμένο αριθμό τραπεζιών, για να μπορούν να εξυπηρετούν σωστά, όπως οι ίδιοι θέλουν, τον κόσμο.
Όπως και κάθε φορά που τρώμε όλοι μαζί, φέρνοντας κάτι με αγάπη από το σπίτι μας, για να μοιραστούμε με τους δικούς μας ανθρώπους, έτσι και στο «Αμαρυλλίς», μας υποδέχονται με χαμόγελο, για να γευτούμε την απλότητα, με διαφορετικό τρόπο. Όπως παλιά…
Tip 1: Το εστιατόριο δέχεται και τηλεφωνικές κρατήσεις, μέσω e-table, στο 211 311 5555.
Tip 2: Το εστιατόριο διαθέτει WiFi, πρόσβαση για ΑμΕΑ, παιδικά καθισματάκια και ιδιόκτητο parking. Είναι ιδανικό για ιδιωτικά γεύματα, επαγγελματικές συναντήσεις, αλλά και διοργάνωση εκδηλώσεων δίπλα στη θάλασσα.
Διεύθυνση: Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23990 61074
Από το 1961, η παράδοση και το μεράκι υπήρξαν πάντα τα κύρια στοιχεία, σε ένα κουζινάκι, όπου γίνονταν όλες οι κουβέντες, έξω από το παράθυρο του ψητά Βασίλη Κόκκινου, πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Αμαρυλλίς». Εδώ, στην παραλία της Νέας Ηράκλειας της Χαλκιδικής, ο ίδιος υποδεχόταν πάντα τους πελάτες, με ένα τσιπουράκι, ένα μεζέ και μία ξεχωριστή ιστορία να τα συνοδεύει. Αυτό το κουζινάκι έγινε, με το πέρασμα των χρόνων, το σημερινό «Αμαρυλλίς», που κάποτε –λόγω του πατέρα ψητά- είχε το όνομα «Ο Κόκκινος». Εδώ θα φάτε απλά, φρέσκα και νόστιμα ψάρια και θαλασσινά και θα ζήσετε την εμπειρία της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας, που αξίζει σε όλα της!
Στο εστιατόριο «Αμαρυλλίς», στην παραλία της Νέας Ηράκλειας, κάθε επίσκεψη είναι ένα ταξίδι στην παράδοση και τη γεύση. Αυθεντικά και με μεράκι, εδώ προσφέρουν από το 1988 -οπότε και ιδρύθηκε το σύγχρονο κατάστημα- φρέσκα θαλασσινά και ψάρια, ποιοτικά κρέατα κι εξαιρετικούς μεζέδες.
Αποτελεί μία πρόταση ιδανική, για να απολαύσει κανείς υπέροχες γεύσεις, ακόμη κι έναν καφέ, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον με τοπίο θάλασσας, όλες σχεδόν τις ώρες της ημέρας!
Το «Αμαρυλλίς» (σ.σ. το όνομά του σημαίνει την «ακτινοβόλο ομορφιά» στη γλώσσα των λουλουδιών), είναι το αποτέλεσμα μίας μακράς πορείας κι εμπειρίας, που βασίζεται στην ποιότητα σε κάθε πιάτο της παραδοσιακής μεσογειακής κουζίνας.
Σε έναν χώρο φωτεινό, με θέα στη θάλασσα, θα δοκιμάσετε ό,τι καλύτερο βγάζει η θάλασσα και κυρίως φρέσκο ψάρι, που επιλέγεται, μαγειρεύεται και σερβίρεται, με απόλυτη ευθύνη ως προς την ποιότητά του και που κατατάσσει το εστιατόριο, σίγουρα, μεταξύ των καλύτερων της Χαλκιδικής.
Τη «σκυτάλη» από τον πατέρα του, Βασίλη Κόκκινο, που έβαλε το αρχικό «λιθαράκι» για τη μετέπειτα δημιουργία του σημερινού εστιατορίου, έχει πάρει τα τελευταία πολλά χρόνια -από τα 19 του- ο γιος του, Μαυρουδής Κόκκινος, που βοηθούσε στην κουζίνα ήδη από τότε που ήταν 10 ετών!
Όπως ο ίδιος λέει, μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, δύο λέξεις ξέρουν οι άνθρωποι του «Αμαρυλλίς»: «απλά» και «νόστιμα».
Οι γεύσεις της θάλασσας, άλλωστε, είναι τόσο γεμάτες, ώστε αν ξέρει κανείς να επιλέγει τι θα προσφέρει, αρκούν για να ικανοποιήσουν στο έπακρο, κάθε πελάτη. Οι άνθρωποι εδώ έχουν «κληρονομήσει», από τους γονείς τους, τους καλύτερους ψαράδες, τη γνώση, τη γεύση και την εμπειρία, να βρίσκουν για εσάς, πρώτες ύλες που σπανίζουν στο εμπόριο.
Αυτά προσφέρουν στο όμορφο μπαλκόνι τους, μπροστά στη θάλασσα, στα πολύχρωμα, διαφορετικά και ζωγραφισμένα πιάτα τους.
Από το μενού ξεχωρίζουν, σίγουρα, τα τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια, η χειροποίητη τονοσαλάτα, το μαριναρισμένο καλαμάρι στη σχάρα, ο ψημένος στα κάρβουνα τσίρος, τα αχνιστά μύδια, ο χειροποίητος ταραμάς, ο γαύρος σαγανάκι και πολλές άλλες γεύσεις, που θα βρείτε σε καθημερινή βάση, απευθείας από τα νερά της ευρύτερης περιοχής.
Φυσικά και θα βρείτε κάθε είδους μικρά και μεγάλα φρέσκα ψάρια, παστά κι αλίπαστα, δροσερές σαλάτες και επιλεγμένα μαγειρευτά, αλλά κι ορεκτικά, όπως φέτα με σουσάμι. Θα βρείτε ακόμη και κρεατικά και πάλι βασισμένα σε παραδοσιακές συνταγές και σε τιμές πάντα προσιτές.
Στα πιο νέα πιάτα του μενού, γιουβετσάκι γαρίδας, μανιτάρια με καραμελωμένα κρεμμύδια, μύδια τηγανητά «λουκουμάδες» και ταλαγάνι με μαρμελάδα από αγγουράκι πίκλα, σας καλούν, σίγουρα, σε μία γευστική δοκιμή.
Στο κλείσιμο, σας περιμένουν νόστιμα γλυκά. Μη διστάσετε να παραγγείλετε και καφέ, πριν ή μετά το γεύμα, για να κερδίσετε λίγο… επιπλέον χρόνο δίπλα στο κύμα!
Για τους ανθρώπους του «Αμαρυλλίς», η ικανοποίηση έρχεται μέσα από τα χαμόγελα των θαμώνων και γι’ αυτό, προσφέρουν το καλύτερο κομμάτι του εαυτού τους, καθημερινά, από τις 11.00 το πρωί.
Για τον κόσμο, το πιο σημαντικό είναι το ότι τρώει νόστιμα κι ότι αναπτύσσει προσωπικές σχέσεις με τους ανθρώπους του «Αμαρυλλίς», όπως ακριβώς γινόταν και με τον πατέρα του σημερινού ιδιοκτήτη, δεκαετίες πριν.
Πολλοί, δεν χρειάζεται καν να παραγγείλουν με την άφιξή τους, απλά να ζητήσουν να φάνε, για να έρθουν στο τραπέζι τους, τα αγαπημένα τους πιάτα.
Η τιμιότητα και η ποιότητα του καταστήματος, έχουν εξασφαλίσει το να γευματίζουν εδώ ακόμη και τα … εγγόνια των πελατών του παππού του ιδιοκτήτη, που είχε πρωτοξεκινήσει την επιχείρηση στο παρελθόν. Και παρόλο που πολλές φορές τους δόθηκε η ευκαιρία για επέκταση, οι άνθρωποι του «Αμαρυλλίς» προτιμούν να κρατούν συγκεκριμένο αριθμό τραπεζιών, για να μπορούν να εξυπηρετούν σωστά, όπως οι ίδιοι θέλουν, τον κόσμο.
Όπως και κάθε φορά που τρώμε όλοι μαζί, φέρνοντας κάτι με αγάπη από το σπίτι μας, για να μοιραστούμε με τους δικούς μας ανθρώπους, έτσι και στο «Αμαρυλλίς», μας υποδέχονται με χαμόγελο, για να γευτούμε την απλότητα, με διαφορετικό τρόπο. Όπως παλιά…
Tip 1: Το εστιατόριο δέχεται και τηλεφωνικές κρατήσεις, μέσω e-table, στο 211 311 5555.
Tip 2: Το εστιατόριο διαθέτει WiFi, πρόσβαση για ΑμΕΑ, παιδικά καθισματάκια και ιδιόκτητο parking. Είναι ιδανικό για ιδιωτικά γεύματα, επαγγελματικές συναντήσεις, αλλά και διοργάνωση εκδηλώσεων δίπλα στη θάλασσα.
Διεύθυνση: Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23990 61074
ΣΧΟΛΙΑ