Εστιατόριο «Η Βούκα»: Ένα new entry υψηλής αισθητικής, κάθετα στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς
12/07/2023 19:15
12/07/2023 19:15
Στο εστιατόριο «Η Βούκα», στην Καλαμαριά, ένα απόλυτα new entry που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το Φεβρουάριο του 2023, η παράδοση συναντάει την σύγχρονη κουζίνα στην καλύτερη μορφή της. Στο νούμερο 12 του στενού της Κωφίδου, παράδρομου του πεζοδρόμου της Κομνηνών, ο υψηλής αισθητικής αυτός χώρος, με εκλεκτές γεύσεις και μοντέρνα προσέγγιση στην ελληνική παραδοσιακή μαγειρική, υπόσχεται να φέρει στο πιάτο σας γνώριμες γεύσεις, σε εκσυγχρονισμένη μορφή.
Σε μια ατμόσφαιρα «ζεστή», που οφείλεται τόσο στο ύφος του χώρου, όσο και στην άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού, το μενού περιλαμβάνει δημιουργικές προτάσεις σε κρεατικά και θαλασσινά, με προϊόντα μικροπαραγωγών από όλη την Ελλάδα.
H «βούκα» είναι μια μεσαιωνική λέξη, που χρησιμοποιείται και στην θρακιώτικη διάλεκτο, για να σηματοδοτήσει τη μπουκιά. Λίγο πολύ, όλοι την έχουμε χρησιμοποιήσει ή έστω ακούσει από μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς.
Στο εστιατόριο «Η Βούκα», έναν χώρο όμοιοι του οποίου πραγματικά σπανίζουν στην Καλαμαριά, το μενού συνδυάζει γεύσεις από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, μαζί με κάποιες πολίτικες επιλογές, πάντα μαγειρεμένες με σύγχρονες τεχνικές, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όντως ξεχωριστό.
Με μεγάλη εμπειρία σε όλες τις κουζίνες, είτε πρόκειται για θαλασσινών, που είναι και η μεγάλη του αγάπη, είτε για brunch, είτε για μεσογειακή ή steak, ο Chef και ιδιοκτήτης Ιωάννης Τσεπελάκης, προσπαθεί πάντα για το καλύτερο, δοκιμάζει και προσέχει πολύ, το πώς θα βγει το κάθε πιάτο στο τραπέζι.
Το μενού μικρό, με 20 περίπου πιάτα συνολικά, λίγες κι απλές επιλογές, ώστε η τελική απόφαση να είναι και πιο εύκολη, αναδεικνύει την πολυπλοκότητα και τη διαφορετικότητα στη γεύση. Εξ΄ άλλου, για τους ιδιοκτήτες, «η γευστική παλέτα είναι που κρατάει μνήμες» κι αυτό, είναι κάτι που αντιλαμβάνεται αμέσως, όποιος δοκιμάσει τις γευστικές δημιουργίες τους.
Ειδικά όσοι αγαπούν την παραδοσιακή κουζίνα και το φαγητό της μαμάς, θα λατρέψουν το συγκεκριμένο χώρο. Όχι μόνο αυτοί, φυσικά, αφού και για τους λάτρεις των πιο σύγχρονων τάσεων, υπάρχουν πάντα προτάσεις όπως rib eye, μπριζόλα Tomahawk – με μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται και στο σμυρναίικο σουτζουκάκι, κ.ά.
Το πιο χαρακτηριστικό πιάτο στη «Βούκα», είναι το κουρμπάνι. Αρνίσιο κότσι με βούκες ψωμιού και γέμιση ρυζιού, είναι η πιο χαρακτηριστική υλοποίηση του ονόματος του εστιατορίου, αφού το παραδοσιακό ελληνικό αυτό πιάτο, που πατροπαράδοτα αποτελείται από αρνί γεμιστό με βούκες ψωμιού κι άλλα συστατικά, εδώ μαγειρεύεται ως ριζότο, με ένα κομμάτι αρνιού on top και βούκες ψωμιού γύρω – γύρω. Όπως κάθε πιάτο, έτσι κι αυτό, ο Chef το φέρνει στα μέτρα της σύγχρονης κουζίνας.
Πέρα από το κουρμπάνι, αξίζει να δοκιμάσετε το κοντοσούβλι κοτόπουλο με ανατολίτικα μπαχαρικά και πίτα ψημένη σε ταντούρι ή το σκουμπρί με φυσικό κάπνισμα και γκρεμολάτα μυρωδικών, που ταιριάζει απόλυτα με ένα καραφάκι τσίπουρο κι αρέσει πολύ στους θαμώνες του εστιατορίου.
Τα πιάτα ημέρας και ειδικά το ψάρι ημέρας, είναι κάτι που αξίζει πάντα, καθώς είναι φρέσκο, από ό,τι βγάζει η θάλασσα και μαγειρεύεται με μαεστρία. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που οι γεύσεις του μενού παίρνουν ένα twist πιο ελαφρύ και διαφορετικό, με βασικές προτάσεις όπως η καπνιστή πανσέτα και η χοιρινή Tomahawk, να παραμένουν στο μενού. Το περέκ, σε μία συνταγή διαφοροποιημένη, σολγούν, γαΐς και κατσικίσιο «Τσαντίλας», είναι επίσης ένα κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό πιάτο, το ίδιο και ο ντάκος, η ψητή μελιτζάνα (η αγιορείτικη) και οι σούπες ημέρας, που εγγυώνται ένα ιδανικό ξεκίνημα για κάθε γεύμα.
Ένα επίσης δυνατό κομμάτι του εστιατορίου «Η Βούκα», είναι ο συνδυασμός της κάρτας κρασιών με τις προτάσεις του μενού. Με υπεύθυνη για την κάρτα κρασιών τη συνιδιοκτήτρια του καταστήματος, Sommelier Νίκη Τσεπελάκη, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.
Μία αξιοσημείωτη wine list, με αποκλειστικά ελληνικές ετικέτες, μικρών τοπικών παραγωγών, ολοκληρώνει το όνειρο που εξ’ αρχής είχαν οι ιδιοκτήτες: το συνδυασμό ελληνικής κουζίνας, με την υποστήριξη του ελληνικού αμπελώνα. Θα βρείτε ξηρούς, ημίγλυκους, αλλά κι αφρώδεις οίνους, με τον ασκό του Οινοποιείου «Βαένι» και το παλαιωμένο κρασί, να ξεχωρίζουν. Από δίπλα και τσίπουρο παραγωγής της οικογένειας, από την Καβάλα και τα ούζα, απαραίτητο συνοδευτικό κάθε καλοκαιρινού τραπεζιού, που σέβεται τον εαυτό του.
Στην καλοκαιρινή κάρτα θα βρείτε και cocktails, που ταιριάζουν απόλυτα με συγκεκριμένα πιάτα του μενού, ενώ το χειμώνα, θα ακολουθήσουν τα signature cocktails. Οι ειδικοί είναι πάντα εκεί, για να σας προτείνουν τους καλύτερους συνδυασμούς.
Μπουγάτσα με κρέμα γαλακτομπούρεκο και πικραμύγδαλο, που ως λάτρεις παρουσιάζουν με έναν καθαρά δικό τους τρόπο, μωσαϊκό με σάλτσα σοκολάτας γάλακτος και παγωτό με γεύση μακεδονικού χαλβά στα γλυκά, θα σας προσφέρουν μια πραγματικά μοναδική γευστική εμπειρία.
Πρώτης ποιότητας Α’ ύλες, τέλεια μαγειρεμένα πιάτα σε ένα value for money μενού, ένας ήσυχος χώρος με χρώματα που ηρεμούν κι άψογο σέρβις, κάνουν τη «Βούκα» ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο στην καρδιά της Καλαμαριάς. Εξ’ άλλου, όπως οι ίδιοι οι άνθρωποί του υποστηρίζουν, «η ολοκλήρωση μιας γευστικής απόλαυσης, η απόλυτη γευστική και συνολική εμπειρία, είναι όλα τα παραπάνω».
Tip 1: Τις προτάσεις του καταστήματος, μπορείτε να τις παραγγείλετε και ηλεκτρονικά, μέσω e-food και Βox.
Tip 2: Το θερινό ωράριο του καταστήματος είναι Τρίτη – Πέμπτη 14.00 – 23.00, Παρασκευή – Σάββατο 14.00 – 23.30 και Κυριακή 14.00 – 23.00. Δευτέρα, παραμένει κλειστό.
Tip 3: Ηλεκτρονικές κρατήσεις γίνονται και μέσω της e-restaurants ή της Google.
Διεύθυνση: Κωφίδου 12, Πεζόδρομος Καλαμαριάς
Τηλέφωνα επικοινωνίας & κρατήσεις: 2311 828020, 6943685598
Στο εστιατόριο «Η Βούκα», στην Καλαμαριά, ένα απόλυτα new entry που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό το Φεβρουάριο του 2023, η παράδοση συναντάει την σύγχρονη κουζίνα στην καλύτερη μορφή της. Στο νούμερο 12 του στενού της Κωφίδου, παράδρομου του πεζοδρόμου της Κομνηνών, ο υψηλής αισθητικής αυτός χώρος, με εκλεκτές γεύσεις και μοντέρνα προσέγγιση στην ελληνική παραδοσιακή μαγειρική, υπόσχεται να φέρει στο πιάτο σας γνώριμες γεύσεις, σε εκσυγχρονισμένη μορφή.
Σε μια ατμόσφαιρα «ζεστή», που οφείλεται τόσο στο ύφος του χώρου, όσο και στην άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού, το μενού περιλαμβάνει δημιουργικές προτάσεις σε κρεατικά και θαλασσινά, με προϊόντα μικροπαραγωγών από όλη την Ελλάδα.
H «βούκα» είναι μια μεσαιωνική λέξη, που χρησιμοποιείται και στην θρακιώτικη διάλεκτο, για να σηματοδοτήσει τη μπουκιά. Λίγο πολύ, όλοι την έχουμε χρησιμοποιήσει ή έστω ακούσει από μεγαλύτερους σε ηλικία συγγενείς.
Στο εστιατόριο «Η Βούκα», έναν χώρο όμοιοι του οποίου πραγματικά σπανίζουν στην Καλαμαριά, το μενού συνδυάζει γεύσεις από την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, μαζί με κάποιες πολίτικες επιλογές, πάντα μαγειρεμένες με σύγχρονες τεχνικές, ώστε το αποτέλεσμα να είναι όντως ξεχωριστό.
Με μεγάλη εμπειρία σε όλες τις κουζίνες, είτε πρόκειται για θαλασσινών, που είναι και η μεγάλη του αγάπη, είτε για brunch, είτε για μεσογειακή ή steak, ο Chef και ιδιοκτήτης Ιωάννης Τσεπελάκης, προσπαθεί πάντα για το καλύτερο, δοκιμάζει και προσέχει πολύ, το πώς θα βγει το κάθε πιάτο στο τραπέζι.
Το μενού μικρό, με 20 περίπου πιάτα συνολικά, λίγες κι απλές επιλογές, ώστε η τελική απόφαση να είναι και πιο εύκολη, αναδεικνύει την πολυπλοκότητα και τη διαφορετικότητα στη γεύση. Εξ΄ άλλου, για τους ιδιοκτήτες, «η γευστική παλέτα είναι που κρατάει μνήμες» κι αυτό, είναι κάτι που αντιλαμβάνεται αμέσως, όποιος δοκιμάσει τις γευστικές δημιουργίες τους.
Ειδικά όσοι αγαπούν την παραδοσιακή κουζίνα και το φαγητό της μαμάς, θα λατρέψουν το συγκεκριμένο χώρο. Όχι μόνο αυτοί, φυσικά, αφού και για τους λάτρεις των πιο σύγχρονων τάσεων, υπάρχουν πάντα προτάσεις όπως rib eye, μπριζόλα Tomahawk – με μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται και στο σμυρναίικο σουτζουκάκι, κ.ά.
Το πιο χαρακτηριστικό πιάτο στη «Βούκα», είναι το κουρμπάνι. Αρνίσιο κότσι με βούκες ψωμιού και γέμιση ρυζιού, είναι η πιο χαρακτηριστική υλοποίηση του ονόματος του εστιατορίου, αφού το παραδοσιακό ελληνικό αυτό πιάτο, που πατροπαράδοτα αποτελείται από αρνί γεμιστό με βούκες ψωμιού κι άλλα συστατικά, εδώ μαγειρεύεται ως ριζότο, με ένα κομμάτι αρνιού on top και βούκες ψωμιού γύρω – γύρω. Όπως κάθε πιάτο, έτσι κι αυτό, ο Chef το φέρνει στα μέτρα της σύγχρονης κουζίνας.
Πέρα από το κουρμπάνι, αξίζει να δοκιμάσετε το κοντοσούβλι κοτόπουλο με ανατολίτικα μπαχαρικά και πίτα ψημένη σε ταντούρι ή το σκουμπρί με φυσικό κάπνισμα και γκρεμολάτα μυρωδικών, που ταιριάζει απόλυτα με ένα καραφάκι τσίπουρο κι αρέσει πολύ στους θαμώνες του εστιατορίου.
Τα πιάτα ημέρας και ειδικά το ψάρι ημέρας, είναι κάτι που αξίζει πάντα, καθώς είναι φρέσκο, από ό,τι βγάζει η θάλασσα και μαγειρεύεται με μαεστρία. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, που οι γεύσεις του μενού παίρνουν ένα twist πιο ελαφρύ και διαφορετικό, με βασικές προτάσεις όπως η καπνιστή πανσέτα και η χοιρινή Tomahawk, να παραμένουν στο μενού. Το περέκ, σε μία συνταγή διαφοροποιημένη, σολγούν, γαΐς και κατσικίσιο «Τσαντίλας», είναι επίσης ένα κατ’ εξοχήν καλοκαιρινό πιάτο, το ίδιο και ο ντάκος, η ψητή μελιτζάνα (η αγιορείτικη) και οι σούπες ημέρας, που εγγυώνται ένα ιδανικό ξεκίνημα για κάθε γεύμα.
Ένα επίσης δυνατό κομμάτι του εστιατορίου «Η Βούκα», είναι ο συνδυασμός της κάρτας κρασιών με τις προτάσεις του μενού. Με υπεύθυνη για την κάρτα κρασιών τη συνιδιοκτήτρια του καταστήματος, Sommelier Νίκη Τσεπελάκη, δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.
Μία αξιοσημείωτη wine list, με αποκλειστικά ελληνικές ετικέτες, μικρών τοπικών παραγωγών, ολοκληρώνει το όνειρο που εξ’ αρχής είχαν οι ιδιοκτήτες: το συνδυασμό ελληνικής κουζίνας, με την υποστήριξη του ελληνικού αμπελώνα. Θα βρείτε ξηρούς, ημίγλυκους, αλλά κι αφρώδεις οίνους, με τον ασκό του Οινοποιείου «Βαένι» και το παλαιωμένο κρασί, να ξεχωρίζουν. Από δίπλα και τσίπουρο παραγωγής της οικογένειας, από την Καβάλα και τα ούζα, απαραίτητο συνοδευτικό κάθε καλοκαιρινού τραπεζιού, που σέβεται τον εαυτό του.
Στην καλοκαιρινή κάρτα θα βρείτε και cocktails, που ταιριάζουν απόλυτα με συγκεκριμένα πιάτα του μενού, ενώ το χειμώνα, θα ακολουθήσουν τα signature cocktails. Οι ειδικοί είναι πάντα εκεί, για να σας προτείνουν τους καλύτερους συνδυασμούς.
Μπουγάτσα με κρέμα γαλακτομπούρεκο και πικραμύγδαλο, που ως λάτρεις παρουσιάζουν με έναν καθαρά δικό τους τρόπο, μωσαϊκό με σάλτσα σοκολάτας γάλακτος και παγωτό με γεύση μακεδονικού χαλβά στα γλυκά, θα σας προσφέρουν μια πραγματικά μοναδική γευστική εμπειρία.
Πρώτης ποιότητας Α’ ύλες, τέλεια μαγειρεμένα πιάτα σε ένα value for money μενού, ένας ήσυχος χώρος με χρώματα που ηρεμούν κι άψογο σέρβις, κάνουν τη «Βούκα» ένα πραγματικά ξεχωριστό εστιατόριο στην καρδιά της Καλαμαριάς. Εξ’ άλλου, όπως οι ίδιοι οι άνθρωποί του υποστηρίζουν, «η ολοκλήρωση μιας γευστικής απόλαυσης, η απόλυτη γευστική και συνολική εμπειρία, είναι όλα τα παραπάνω».
Tip 1: Τις προτάσεις του καταστήματος, μπορείτε να τις παραγγείλετε και ηλεκτρονικά, μέσω e-food και Βox.
Tip 2: Το θερινό ωράριο του καταστήματος είναι Τρίτη – Πέμπτη 14.00 – 23.00, Παρασκευή – Σάββατο 14.00 – 23.30 και Κυριακή 14.00 – 23.00. Δευτέρα, παραμένει κλειστό.
Tip 3: Ηλεκτρονικές κρατήσεις γίνονται και μέσω της e-restaurants ή της Google.
Διεύθυνση: Κωφίδου 12, Πεζόδρομος Καλαμαριάς
Τηλέφωνα επικοινωνίας & κρατήσεις: 2311 828020, 6943685598
ΣΧΟΛΙΑ