Βόρεια Ελλάδα Food & Drink

Εστιατόριο Κτήμα Μπέλλου: Μία εξαιρετική επιλογή για ορεινή, παραδοσιακή και δημιουργική κουζίνα

Σε ένα πανέμορφο αγρόκτημα και σε απόσταση αναπνοής από τον γραφικό Άγιο Δημήτριο

 26/02/2024 12:55

Εστιατόριο Κτήμα Μπέλλου: Μία εξαιρετική επιλογή για ορεινή, παραδοσιακή και δημιουργική κουζίνα

Σε ένα αγρόκτημα 70 στρεμμάτων, στη δυτική πλευρά του Ολύμπου, στη συμβολή των συνόρων Πιερίας, Κοζάνης και Λάρισας βρίσκεται το βραβευμένο αγροτικό ξενοδοχείο «Κτήμα Μπέλλου». Σε μία υπέροχη έκταση μέσα στη φύση, φιλοξενείται και το περίφημο εστιατόριο του ξενώνα, που αποτελεί πόλο έλξης για όσους αγαπούν το ξεχωριστό φαγητό.

ktima-mpelloy2.jpg

Το καλό φαγητό έχει ψυχή, πέρα από εξαίρετες πρώτες ύλες και αυτά τα δύο συνδυάζονται αρμονικά στο εστιατόριο «Κτήμα Μπέλλου». Κι αυτό γιατί η οικογένεια Μπέλλου επιλέγει προσωπικά τους προμηθευτές των πρώτων υλών της, ενώ πολλές από αυτές παράγονται μέσα στο ίδιο αγρόκτημα που φιλοξενεί και το εστιατόριο.

ktima-mpelloy3.jpg

Αρωματικά και βότανα του μπαξέ, καρυδιές, κερασιές, φράουλες και βατόμουρα, είναι μερικά μόνο από αυτά που καλλιεργούνται στο κτήμα, ανάμεσα σε μελίσσια, πρόβατα και κοτούλες που συνεισφέρουν με τη σειρά τους τα καλούδια τους για τα πρωινά του ξενοδοχείου κι άλλες παρασκευές του μενού.

Τοπικά προϊόντα και βιολογικά

Όταν λέμε πώς το φαγητό στο «Κτήμα Μπέλλου» έχει ψυχή, το εννοούμε. Τα περισσότερα υλικά έχουν τη φροντίδα των ανθρώπων του κτήματος κι είναι όλα βιολογικά -και μάλιστα με πιστοποίηση- και με την ποιότητα που τους χαρίζει το υψόμετρο των 900 μέτρων στο οποίο παράγονται.

ktima-mpelloy4.jpg
ktima-mpelloy5.jpg

Όλα τα πιάτα του εστιατορίου έχουν βάση ό,τι παράγεται στο αγρόκτημα, αλλά και τοπικά προϊόντα από επιλεγμένους ντόπιους παραγωγούς. Σεβόμενοι την παραδοσιακή κουζίνα, οι άνθρωποι στο «Κτήμα Μπέλλου» προσφέρουν αυθεντικές τοπικές γεύσεις, με ορεινή αύρα κι εκλεπτυσμένο… φινίρισμα. Φροντίζουν μάλιστα να συνδυάζουν την παράδοση και των τριών περιοχών με τις οποίες συνορεύουν.

Υποστηρίζοντας συνειδητά το κίνημα Slow Food, στο «Κτήμα Μπέλλου», τιμούν την γαστρονομική παράδοση του τόπου και τα γευστικά του προϊόντα που όταν είναι στον τόπο τους, στην ώρα τους και φροντισμένα με τρόπο φυσικό, δεν γίνεται παρά να αποδώσουν τα μέγιστα γευστικά.

ktima-mpelloy6.jpg
ktima-mpelloy7.jpg

Ντελικάτες γεύσεις με σπιτική φροντίδα

Στο εστιατόριο «Κτήμα Μπέλλου» ο χώρος προμηνύει την εμπειρία που θα ζήσεις. Πέτρα και ξύλο δίνουν στον χώρο τη ζεστή αύρα που απαιτεί το βουνό και το τζάκι που σιγοκαίει ολοκληρώνει την ατμόσφαιρα. Τα λευκά, λινά τραπεζομάντηλα, θυμίζουν ένα επίσημο γεύμα στο σπίτι κι έρχεται η ώρα για το φαγητό.

Ιδανικά ξεκινάς με μία σούπα βελουτέ κι ύστερα για τη μέση οι επιλογές μοναδικές. Γίδινο αερομάνουρο Βλάστης στη σχάρα με αποξηραμένα σύκα Εύβοιας σε κρασί, φρέσκια αρώνια και πετιμέζι δεν θα βρεις εύκολα σε πολλά εστιατόρια.

ktima-mpelloy8.jpg
ktima-mpelloy9.jpg
ktima-mpelloy10.jpg

Η χορτοτυρόπιτα του Κτήματος με χειροποίητα φύλλα και φέτα, σερβίρεται με πρόβειο γιαούρτι Λιβαδίου. Δεν γίνεται να χάσεις το χειροποίητα λουκάνικο του Κτήματος στη σχάρα, από μαύρο χοίρο Ολύμπου, φυσικά οικολογικής εκτροφής. Κι εδώ να σημειώσουμε πώς το λουκάνικο και τα μπιφτέκια του Κτήματος, παρασκευάζονται από κιμά που αλέθεται πάντα στην κουζίνα του εστιατορίου.

Οι σαλάτες στο «Κτήμα Μπέλλου» παίρνουν άλλη διάσταση αν αναλογιστείτε πώς όλα τους έχουν καλλιεργηθεί στο αγρόκτημα. Ζεστές σαλάτες ή δροσερές, με λάχανο, με μπρόκολο, με ρόδια, καρύδια κι εσπεριδοειδή για τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι η αγαπημένη ντομάτα πρωταγωνιστεί.

ktima-mpelloy11.jpg

Στα κυρίως τώρα το σιγομαγειρεμένο βιολογικό μοσχαράκι με πουρέ σελινόριζας και τα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια σχάρας με παραδοσιακό βλάχικο κατσαμάκι από καλαμποκάλευρο, τσουκνίδα και σπανάκι και ελαφριά κρέμα τυριών είναι από τις κορυφαίες επιλογές.

ktima-mpelloy12.jpg

Από το τραπέζι σας δεν γίνεται να λείψουν τα φασόλια γίγαντες του Κτήματος, μαγειρεμένα παραδοσιακά πλακί στον φούρνο. Κι αν θέλετε κάτι ακόμα χωρίς κρέας, οι παραδοσιακές χυλοπίτες φούρνου της στιγμής με φρέσκο σπανάκι, παλαιωμένο κασέρι Σοχού και κρεμάτη κρούστα, θα σας συναρπάσουν με το πόση γεύση χωρά στην απλότητα.

ktima-mpelloy13.jpg

Τα επιδόρπια είναι ο ιδανικός επίλογος στο «Κτήμα Μπέλλου». Όλα χειροποίητα, στην ίδια φιλοσοφία με το μενού, δίνουν ρεσιτάλ.

Παγωτό καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα Κερκίνης με σπιτικές μαρέγκες και σάλτσα από κόκκινα φρούτα του βουνού, καρυδόπιτα με καρύδια του Κτήματος και παγωτό «κιεσκιούλ» από βουβαλίσιο γάλα και γλυκό του κουταλιού σε τρεις εκδοχές -τριαντάφυλλο, βύσσινο και καρυδάκι, όλα του Κτήματος- είναι οι προτάσεις που εμείς ξεχωρίσαμε, ανάμεσα σε άλλες εξίσου εξαιρετικές.

ktima-mpelloy14.jpg

Φυσικά, το κρασί, στο «Κτήμα Μπέλλου» έχει τη θέση που του αρμόζει με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες να κοσμούν την κάρτα κρασιών του.

Τους επόμενους μήνες και με το νέο του μενού, το «Κτήμα Μπέλλου» εμβαθύνει στη γαστρονομική του ταυτότητα συμπράττοντας δημιουργικά με την Culinary Expert Σμαράγδα Μακρή -ευρέως γνωστή στο κοινό της Θεσσαλονίκης από το Εργαστήρι Γεύσης «Μαρμίτα» και τους Γαστρονομικούς Περιπάτους «Eat & Walk».

ktima-mpelloy15.jpg
ktima-mpelloy16.jpg

Tip 1: Ο χώρος του εστιατορίου διατίθεται και για εκδηλώσεις έως 60 ατόμων.

Tip 2: Το εστιατόριο είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο. Από μέσα Νοέμβρη μέχρι και μέσα Μάρτη μόνο Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές και φυσικά γιορτές και αργίες. Προτείνεται να επιβεβαιώσετε την επίσκεψή σας με τηλεφωνική κράτηση.


Διεύθυνση: Άγιος Δημήτριος, Πιερία

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23517 70021

Website

Facebook

Instagram

Σε ένα αγρόκτημα 70 στρεμμάτων, στη δυτική πλευρά του Ολύμπου, στη συμβολή των συνόρων Πιερίας, Κοζάνης και Λάρισας βρίσκεται το βραβευμένο αγροτικό ξενοδοχείο «Κτήμα Μπέλλου». Σε μία υπέροχη έκταση μέσα στη φύση, φιλοξενείται και το περίφημο εστιατόριο του ξενώνα, που αποτελεί πόλο έλξης για όσους αγαπούν το ξεχωριστό φαγητό.

ktima-mpelloy2.jpg

Το καλό φαγητό έχει ψυχή, πέρα από εξαίρετες πρώτες ύλες και αυτά τα δύο συνδυάζονται αρμονικά στο εστιατόριο «Κτήμα Μπέλλου». Κι αυτό γιατί η οικογένεια Μπέλλου επιλέγει προσωπικά τους προμηθευτές των πρώτων υλών της, ενώ πολλές από αυτές παράγονται μέσα στο ίδιο αγρόκτημα που φιλοξενεί και το εστιατόριο.

ktima-mpelloy3.jpg

Αρωματικά και βότανα του μπαξέ, καρυδιές, κερασιές, φράουλες και βατόμουρα, είναι μερικά μόνο από αυτά που καλλιεργούνται στο κτήμα, ανάμεσα σε μελίσσια, πρόβατα και κοτούλες που συνεισφέρουν με τη σειρά τους τα καλούδια τους για τα πρωινά του ξενοδοχείου κι άλλες παρασκευές του μενού.

Τοπικά προϊόντα και βιολογικά

Όταν λέμε πώς το φαγητό στο «Κτήμα Μπέλλου» έχει ψυχή, το εννοούμε. Τα περισσότερα υλικά έχουν τη φροντίδα των ανθρώπων του κτήματος κι είναι όλα βιολογικά -και μάλιστα με πιστοποίηση- και με την ποιότητα που τους χαρίζει το υψόμετρο των 900 μέτρων στο οποίο παράγονται.

ktima-mpelloy4.jpg
ktima-mpelloy5.jpg

Όλα τα πιάτα του εστιατορίου έχουν βάση ό,τι παράγεται στο αγρόκτημα, αλλά και τοπικά προϊόντα από επιλεγμένους ντόπιους παραγωγούς. Σεβόμενοι την παραδοσιακή κουζίνα, οι άνθρωποι στο «Κτήμα Μπέλλου» προσφέρουν αυθεντικές τοπικές γεύσεις, με ορεινή αύρα κι εκλεπτυσμένο… φινίρισμα. Φροντίζουν μάλιστα να συνδυάζουν την παράδοση και των τριών περιοχών με τις οποίες συνορεύουν.

Υποστηρίζοντας συνειδητά το κίνημα Slow Food, στο «Κτήμα Μπέλλου», τιμούν την γαστρονομική παράδοση του τόπου και τα γευστικά του προϊόντα που όταν είναι στον τόπο τους, στην ώρα τους και φροντισμένα με τρόπο φυσικό, δεν γίνεται παρά να αποδώσουν τα μέγιστα γευστικά.

ktima-mpelloy6.jpg
ktima-mpelloy7.jpg

Ντελικάτες γεύσεις με σπιτική φροντίδα

Στο εστιατόριο «Κτήμα Μπέλλου» ο χώρος προμηνύει την εμπειρία που θα ζήσεις. Πέτρα και ξύλο δίνουν στον χώρο τη ζεστή αύρα που απαιτεί το βουνό και το τζάκι που σιγοκαίει ολοκληρώνει την ατμόσφαιρα. Τα λευκά, λινά τραπεζομάντηλα, θυμίζουν ένα επίσημο γεύμα στο σπίτι κι έρχεται η ώρα για το φαγητό.

Ιδανικά ξεκινάς με μία σούπα βελουτέ κι ύστερα για τη μέση οι επιλογές μοναδικές. Γίδινο αερομάνουρο Βλάστης στη σχάρα με αποξηραμένα σύκα Εύβοιας σε κρασί, φρέσκια αρώνια και πετιμέζι δεν θα βρεις εύκολα σε πολλά εστιατόρια.

ktima-mpelloy8.jpg
ktima-mpelloy9.jpg
ktima-mpelloy10.jpg

Η χορτοτυρόπιτα του Κτήματος με χειροποίητα φύλλα και φέτα, σερβίρεται με πρόβειο γιαούρτι Λιβαδίου. Δεν γίνεται να χάσεις το χειροποίητα λουκάνικο του Κτήματος στη σχάρα, από μαύρο χοίρο Ολύμπου, φυσικά οικολογικής εκτροφής. Κι εδώ να σημειώσουμε πώς το λουκάνικο και τα μπιφτέκια του Κτήματος, παρασκευάζονται από κιμά που αλέθεται πάντα στην κουζίνα του εστιατορίου.

Οι σαλάτες στο «Κτήμα Μπέλλου» παίρνουν άλλη διάσταση αν αναλογιστείτε πώς όλα τους έχουν καλλιεργηθεί στο αγρόκτημα. Ζεστές σαλάτες ή δροσερές, με λάχανο, με μπρόκολο, με ρόδια, καρύδια κι εσπεριδοειδή για τον χειμώνα, ενώ το καλοκαίρι η αγαπημένη ντομάτα πρωταγωνιστεί.

ktima-mpelloy11.jpg

Στα κυρίως τώρα το σιγομαγειρεμένο βιολογικό μοσχαράκι με πουρέ σελινόριζας και τα μοσχαρίσια μπιφτεκάκια σχάρας με παραδοσιακό βλάχικο κατσαμάκι από καλαμποκάλευρο, τσουκνίδα και σπανάκι και ελαφριά κρέμα τυριών είναι από τις κορυφαίες επιλογές.

ktima-mpelloy12.jpg

Από το τραπέζι σας δεν γίνεται να λείψουν τα φασόλια γίγαντες του Κτήματος, μαγειρεμένα παραδοσιακά πλακί στον φούρνο. Κι αν θέλετε κάτι ακόμα χωρίς κρέας, οι παραδοσιακές χυλοπίτες φούρνου της στιγμής με φρέσκο σπανάκι, παλαιωμένο κασέρι Σοχού και κρεμάτη κρούστα, θα σας συναρπάσουν με το πόση γεύση χωρά στην απλότητα.

ktima-mpelloy13.jpg

Τα επιδόρπια είναι ο ιδανικός επίλογος στο «Κτήμα Μπέλλου». Όλα χειροποίητα, στην ίδια φιλοσοφία με το μενού, δίνουν ρεσιτάλ.

Παγωτό καϊμάκι από βουβαλίσιο γάλα Κερκίνης με σπιτικές μαρέγκες και σάλτσα από κόκκινα φρούτα του βουνού, καρυδόπιτα με καρύδια του Κτήματος και παγωτό «κιεσκιούλ» από βουβαλίσιο γάλα και γλυκό του κουταλιού σε τρεις εκδοχές -τριαντάφυλλο, βύσσινο και καρυδάκι, όλα του Κτήματος- είναι οι προτάσεις που εμείς ξεχωρίσαμε, ανάμεσα σε άλλες εξίσου εξαιρετικές.

ktima-mpelloy14.jpg

Φυσικά, το κρασί, στο «Κτήμα Μπέλλου» έχει τη θέση που του αρμόζει με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες να κοσμούν την κάρτα κρασιών του.

Τους επόμενους μήνες και με το νέο του μενού, το «Κτήμα Μπέλλου» εμβαθύνει στη γαστρονομική του ταυτότητα συμπράττοντας δημιουργικά με την Culinary Expert Σμαράγδα Μακρή -ευρέως γνωστή στο κοινό της Θεσσαλονίκης από το Εργαστήρι Γεύσης «Μαρμίτα» και τους Γαστρονομικούς Περιπάτους «Eat & Walk».

ktima-mpelloy15.jpg
ktima-mpelloy16.jpg

Tip 1: Ο χώρος του εστιατορίου διατίθεται και για εκδηλώσεις έως 60 ατόμων.

Tip 2: Το εστιατόριο είναι ανοιχτό όλο τον χρόνο. Από μέσα Νοέμβρη μέχρι και μέσα Μάρτη μόνο Παρασκευές, Σάββατα και Κυριακές και φυσικά γιορτές και αργίες. Προτείνεται να επιβεβαιώσετε την επίσκεψή σας με τηλεφωνική κράτηση.


Διεύθυνση: Άγιος Δημήτριος, Πιερία

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23517 70021

Website

Facebook

Instagram

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία