Εστιατόριο «Ο Ζάχος»: Στο Κασσανδρηνό Χαλκιδικής για νόστιμες σούβλες κι εκλεκτά κρεατικά με θέα και δροσιά
14/06/2023 09:20
14/06/2023 09:20
Στο ορεινό Κασσανδρηνό, στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, σε ένα σημείο δροσερό και με υπέροχη θέα, λειτουργεί από το 1962 ένα εστιατόριο, που πολλοί επισκέπτονται για τις νόστιμες σούβλες του κι όπου το κρέας εν γένει, είναι ο «βασιλιάς» του μενού.
Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, με την τρίτη πλέον γενιά να συνεχίζει την παράδοση εισάγοντας, κάθε τόσο, νέα στοιχεία, όπου ο καθένας θα θέλει να ξαναπάει, τόσο για τη φιλοξενία, την περιποίηση και τις χορταστικές μερίδες, όσο και για την ποιότητα, που θέλει πάντα επιλεγμένα κρέατα και ντόπια υλικά στα πιάτα.
Mέσα στην καρδιά της Κασσάνδρας, το εστιατόριο «Ο Ζάχος», κρατά τον πήχη της ποιότητας ψηλά όλα αυτά τα χρόνια, με το κρέας να είναι ο «βασιλιάς» και να αναδεικνύεται μέσα από τη μεγάλη εμπειρία στην τέχνη του ψησίματος στα κάρβουνα.
Το κατάστημα λειτουργεί σε τρία επίπεδα: το σαλόνι, με ένα μεγάλο ξύλινο κιόσκι, την εσωτερική αυλή και μία όμορφη ταράτσα, από όπου, όταν ανοίγει, μπορεί κανείς να απολαύσει εντυπωσιακό τοπίο. Αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για γεύμα στην ορεινή Χαλκιδική, λίγα λεπτά μόνο από την παραλία της Φούρκας και λίγο πιο επάνω από το Πολύχρονο.
Το φαγητό στο «Ζάχο» είναι καλό, φρέσκο, βασισμένο σε σταθερές παραδοσιακές γεύσεις, χωρίς φανφάρες και υπερβολές.
Οι επιλογές είναι πολλές και πάντα καλοψημένες. Κυριαρχεί η μεγάλη ποικιλία σε σούβλες, για την οποία και ξεχωρίζει «Ο Ζάχος», με ειδικότητα στο κοκορέτσι και το αρνί. Κοντοσούβλι χοιρινό, αλλά κι από κοτόπουλο, ενώ οι προτάσεις που σίγουρα ξεχωρίζουν, είναι το εξαιρετικό κεφτεδάκι από μαύρο χοίρο, το κρέας από ελληνικά μοσχάρια ωρίμανσης και η ποικιλία σε κοπές, όπως μπριζόλες Tomahawk, rib eye ή T-bone.
Το μενού περιλαμβάνει, επίσης, μπριζόλα, πανσέτα κι όλα τα κρεατικά της ώρας.
Είτε πρόκειται για αλοιφές, είτε ορεκτικά, όπως οι κασεροκροκέτες ή οι ψητές μελιτζάνες ή για σαλάτες με νόστιμα μυρωδικά, όλα παρασκευάζονται επί τόπου, στην κουζίνα του καταστήματος κι αποτελούνται πάντα από φρέσκα υλικά της περιοχής και το αποτέλεσμα, είναι εξαιρετικό. Το ελαιόλαδο που θα γευτούμε στα πιάτα, είναι ιδιοπαραγωγής των ιδιοκτητών, από δικό τους ελαιώνα. Κάθε μερίδα αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο, συνοδευόμενη από σαλάτα ταμπουλέ και πατάτες φούρνου.
Η κάβα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες και κρασιά, για κάθε γούστο και βαλάντιο.
Χάρη στο αυστηρό πρωτόκολλο καθαριότητας της κουζίνας του εστιατορίου, κάθε είδος στην κουζίνα τηγανίζεται σε διαφορετικό λάδι κι έτσι αποφεύγεται η πιθανότητα να βγει στα τραπέζια κάποιο πιάτο που δεν θα διαθέτει τα υψηλά standards όλων των πιάτων του μενού του, ενώ στο τηγάνισμα μπορεί να προσαρμοστεί και σε οποιεσδήποτε επιθυμίες ή διατροφές ανάγκες.
Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα φιλικό για vegans, vegetarians και για οποιονδήποτε έχει κάποια διατροφική ιδιαιτερότητα, αλλεργία ή ειδική προτίμηση και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, για όσους πάσχουν από τη νόσο «κοιλιοκάκη».
Στο εστιατόριο «Ο Ζάχος», ένα στοιχείο ξεχωρίζει εκτός από το καλό φαγητό και την εξαιρετική εξυπηρέτηση και το κάνει περιζήτητο: είναι η βραδινή δροσιά και η θέα στο βουνό με την πλούσια βλάστηση. Κι επειδή το καλοκαίρι πάντα αναζητούμε τη δροσιά, προτείνουμε να κατευθυνθείτε μέχρι εκεί και να απολαύσετε το γεύμα σας. Θα φύγετε απόλυτα αναζωογονημένοι κι έχοντας φορτίσει τις μπαταρίες σας για ώρες!
Tip 1: Καθώς μέσα στο καλοκαίρι η κίνηση στο κατάστημα αυξάνεται, είναι καλό να κάνετε πρώτα κράτηση.
Tip 2: Οι ώρες λειτουργίας της κουζίνας είναι από τις 13.30 έως και τις 23.00 και το ωράριο λειτουργίας ανανεώνεται συχνά στη Google.
Διεύθυνση: Κασσανδρηνό Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 42390
Στο ορεινό Κασσανδρηνό, στο πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής, σε ένα σημείο δροσερό και με υπέροχη θέα, λειτουργεί από το 1962 ένα εστιατόριο, που πολλοί επισκέπτονται για τις νόστιμες σούβλες του κι όπου το κρέας εν γένει, είναι ο «βασιλιάς» του μενού.
Πρόκειται για μία οικογενειακή επιχείρηση, με την τρίτη πλέον γενιά να συνεχίζει την παράδοση εισάγοντας, κάθε τόσο, νέα στοιχεία, όπου ο καθένας θα θέλει να ξαναπάει, τόσο για τη φιλοξενία, την περιποίηση και τις χορταστικές μερίδες, όσο και για την ποιότητα, που θέλει πάντα επιλεγμένα κρέατα και ντόπια υλικά στα πιάτα.
Mέσα στην καρδιά της Κασσάνδρας, το εστιατόριο «Ο Ζάχος», κρατά τον πήχη της ποιότητας ψηλά όλα αυτά τα χρόνια, με το κρέας να είναι ο «βασιλιάς» και να αναδεικνύεται μέσα από τη μεγάλη εμπειρία στην τέχνη του ψησίματος στα κάρβουνα.
Το κατάστημα λειτουργεί σε τρία επίπεδα: το σαλόνι, με ένα μεγάλο ξύλινο κιόσκι, την εσωτερική αυλή και μία όμορφη ταράτσα, από όπου, όταν ανοίγει, μπορεί κανείς να απολαύσει εντυπωσιακό τοπίο. Αποτελεί ένα ιδανικό προορισμό για γεύμα στην ορεινή Χαλκιδική, λίγα λεπτά μόνο από την παραλία της Φούρκας και λίγο πιο επάνω από το Πολύχρονο.
Το φαγητό στο «Ζάχο» είναι καλό, φρέσκο, βασισμένο σε σταθερές παραδοσιακές γεύσεις, χωρίς φανφάρες και υπερβολές.
Οι επιλογές είναι πολλές και πάντα καλοψημένες. Κυριαρχεί η μεγάλη ποικιλία σε σούβλες, για την οποία και ξεχωρίζει «Ο Ζάχος», με ειδικότητα στο κοκορέτσι και το αρνί. Κοντοσούβλι χοιρινό, αλλά κι από κοτόπουλο, ενώ οι προτάσεις που σίγουρα ξεχωρίζουν, είναι το εξαιρετικό κεφτεδάκι από μαύρο χοίρο, το κρέας από ελληνικά μοσχάρια ωρίμανσης και η ποικιλία σε κοπές, όπως μπριζόλες Tomahawk, rib eye ή T-bone.
Το μενού περιλαμβάνει, επίσης, μπριζόλα, πανσέτα κι όλα τα κρεατικά της ώρας.
Είτε πρόκειται για αλοιφές, είτε ορεκτικά, όπως οι κασεροκροκέτες ή οι ψητές μελιτζάνες ή για σαλάτες με νόστιμα μυρωδικά, όλα παρασκευάζονται επί τόπου, στην κουζίνα του καταστήματος κι αποτελούνται πάντα από φρέσκα υλικά της περιοχής και το αποτέλεσμα, είναι εξαιρετικό. Το ελαιόλαδο που θα γευτούμε στα πιάτα, είναι ιδιοπαραγωγής των ιδιοκτητών, από δικό τους ελαιώνα. Κάθε μερίδα αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο, συνοδευόμενη από σαλάτα ταμπουλέ και πατάτες φούρνου.
Η κάβα περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από μπύρες και κρασιά, για κάθε γούστο και βαλάντιο.
Χάρη στο αυστηρό πρωτόκολλο καθαριότητας της κουζίνας του εστιατορίου, κάθε είδος στην κουζίνα τηγανίζεται σε διαφορετικό λάδι κι έτσι αποφεύγεται η πιθανότητα να βγει στα τραπέζια κάποιο πιάτο που δεν θα διαθέτει τα υψηλά standards όλων των πιάτων του μενού του, ενώ στο τηγάνισμα μπορεί να προσαρμοστεί και σε οποιεσδήποτε επιθυμίες ή διατροφές ανάγκες.
Για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα φιλικό για vegans, vegetarians και για οποιονδήποτε έχει κάποια διατροφική ιδιαιτερότητα, αλλεργία ή ειδική προτίμηση και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές, για όσους πάσχουν από τη νόσο «κοιλιοκάκη».
Στο εστιατόριο «Ο Ζάχος», ένα στοιχείο ξεχωρίζει εκτός από το καλό φαγητό και την εξαιρετική εξυπηρέτηση και το κάνει περιζήτητο: είναι η βραδινή δροσιά και η θέα στο βουνό με την πλούσια βλάστηση. Κι επειδή το καλοκαίρι πάντα αναζητούμε τη δροσιά, προτείνουμε να κατευθυνθείτε μέχρι εκεί και να απολαύσετε το γεύμα σας. Θα φύγετε απόλυτα αναζωογονημένοι κι έχοντας φορτίσει τις μπαταρίες σας για ώρες!
Tip 1: Καθώς μέσα στο καλοκαίρι η κίνηση στο κατάστημα αυξάνεται, είναι καλό να κάνετε πρώτα κράτηση.
Tip 2: Οι ώρες λειτουργίας της κουζίνας είναι από τις 13.30 έως και τις 23.00 και το ωράριο λειτουργίας ανανεώνεται συχνά στη Google.
Διεύθυνση: Κασσανδρηνό Χαλκιδικής
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 23740 42390
ΣΧΟΛΙΑ