ΑΠΟΨΕΙΣ

Έτσι κάναν και οι άλλοι

 16/10/2018 10:00

Πολύ λογικά εκτός από τον ΟΑΣΘ υπάρχει και κάποιος που τον εποπτεύει και ασχολείται με τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Ο ΟΑΣΘ προγραμματίζει τις υπηρεσίες του και φροντίζει να γίνονται όλα σωστά. Για παράδειγμα: έχει πλέον γίνει καθεστώς να εμφανίζεται γεμάτο το λεωφορείο στο τέρμα. Ανεβαίνουν 1-2 στάσεις πριν και μένουν μέσα. Φυσικά φταίνε οι επιβάτες, αλλά δεν θα ήταν απλό να αδειάσει το λεωφορείο, να ελεγχθεί και να ξαναγεμίσει; Ας έρθουν στο τέρμα. Αλλά οι «έξυπνοι» ας μπουν τελευταίοι στην ουρά. Ή να αλλάξει γραμμή. Έρχεται από την Α και πάει στη Β. Πανικός να δείτε τότε. Υπάρχει το ζήτημα της συχνότητας δρομολογίων. Υπάρχει το θέμα του ελέγχου της διαφυγής εισιτηρίων, υπάρχει το θέμα της ασφάλειας. Υπάρχουν πολλά. Ακόμη και ο συνολικός σχεδιασμός με μετεπιβιβάσεις, γραμμές κορμού κ.λπ.

Για όλα αυτά υπάρχει η ΟΣΕΘ. «Η Ο.Σ.Ε.Θ. Α.Ε. έχει κοινωφελή σκοπό και λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος. Η Ο.Σ.Ε.Θ. Α.Ε. έχει σκοπό την ανάπτυξη, τον συντονισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των δημοσίων επιβατικών αστικών συγκοινωνιών λεωφορείων και μέσων, υπόγειων και επίγειων, σταθερής τροχιάς, καθώς και των θαλάσσιων μεταφορών με σκοπό τη μεταφορά και εξυπηρέτηση του επιβατικού στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος μεταφορών υψηλού επιπέδου και με βάση τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας.»

Δηλαδή: θα έπρεπε να κάνει έρευνα διαθέσεων του κοινού και έρευνα ικανοποίησης, έρευνα προέλευσης-προορισμού, να σχεδιάσει το δίκτυο, να ελέγξει τα δρομολόγια, την ποιότητα υπηρεσιών κλπ. Αστείο; Το τελευταίο με το οποίο ασχολήθηκε (έτσι λέει η ιστοσελίδα) είναι στις 23/5 η συνάντηση του γενικού της με τον ομόλογό του της Αττικό Μετρό...

Υπάρχει ένα συμβούλιο που θα έπρεπε να ασχοληθεί με τα παραπάνω. Η σύνθεσή του είναι η εξής: Πρόεδρος είναι ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Αβατζάς, διευθύνων σύμβουλος ο τοπογράφος-μηχανικός Ιωάννης Τσιώνας, και μέλη οι Δρόσος Δρόσος, Αντώνιος Ελευθεριάδης, Αλεξάνδρος Κιτικίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Ευστάθιος Αβραμίδης ως εκπρόσωπος της ΠΚΜ, ο Πάρις Μπίλιας πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς, και ένας εκπρόσωπος της ΠΕΔΚΜ.

Καλά οι πέντε διορισμένοι από τον υπουργό. Οι τέσσερις εκπρόσωποι των φορέων (και κατά συνέπεια των πολιτών) έχουν να πουν κάτι; Ξέρω. Έτσι κάναν και οι άλλοι…


*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ"

Δημοφιλείς Απόψεις