Λόγια του Βαρδάρη

  • Έξαλλος ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας με γυναίκα του δήμου: «Είσαι ξεφτίλα!» φώναζε αλλόφρων  (βίντεο)
    30/08/2024 14:56

    Έξαλλος ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας με γυναίκα του δήμου: «Είσαι ξεφτίλα!» φώναζε αλλόφρων (βίντεο)

    Ένας σωστός δήμαρχος προφανώς και δικαιούται να διαφωνεί με τους πολίτες που εκπροσωπεί, προφανώς καλείται, και είναι προς τιμήν του αν το κάνει, να πάρει, όταν χρειάζεται πραγματικά, δύσκολες αποφάσεις, που ίσως θα δυσαρεστήσουν ομάδες της τοπικής κοινωνίας και θα έχουν κόστος και για τον ίδιο. Αυτό πιθανώς συνέβη και με τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας Μανώλη Καρρά. Για την προστασία των πολιτών χρειάστηκε να εφαρμόσει τους κανόνες που απαγορεύουν φέτος τη λειτουργία των παραδοσιακών ταβερνών στο καθιερωμένο πανηγύρι του Αγίου Μάμα Χαλκιδικής. Κάτι που πολλοί επαγγελματίες της εστίασης περιμένουν κάθε χρόνο για να… ρεφάρουν, καθώς είναι λίγο πολύ γνωστές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι τελευταίοι είδαν και απόειδαν και συναντήθηκαν μαζί του για να δουν πώς έχει η κατάσταση και τι μέλλει γενέσθαι.

    Εκεί φαίνεται πως υπήρξαν διαφωνίες και τα… αίματα άναψαν. Τότε μια κυρία πλησίασε τον δήμαρχο, πιθανότατα για να του μιλήσει κατ’ ιδίαν, και εκείνος, όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο εξερράγη! «Είσαι ξεφτίλα!», ακούγεται να της φωνάζει, απασφαλίζοντας και χάνοντας την ψυχραιμία του.

    Οι εικόνες τα λένε όλα και τα συμπεράσματα είναι δικά σας. Εμείς το μόνο που έχουμε να γράψουμε είναι το εξής: Ο άρχων, ο πρώτος πολίτης ενός τόπου, όσο δίκιο και αν έχει, όσο εκνευρισμένος και αν είναι, οφείλει να φέρεται ευγενικά απέναντι στον πολίτη, όποιος και αν είναι αυτός, και, κυρίως, να μην χρησιμοποιεί χαρακτηρισμούς. Πάντα υπάρχει η επιχειρηματολογία, η ήρεμη συζήτηση και, ασφαλώς, η διατήρηση ενός σχετικού επιπέδου.

    Ας μην ξεχνάμε ότι οι πολιτικοί είναι αυτοί που οφείλουν να υπηρετούν τον λαό και όχι το αντίθετο. Η αλαζονεία και η υπεροψία δεν οδήγησαν ποτέ σε καλό κανέναν…