ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές: Το ΚΚΕ «σαρώνει» την Κεντρική Μακεδονία (φωτ.)

Συνεχίζεται το πλατύ πολιτικό άνοιγμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ

 28/05/2024 13:40

Ευρωεκλογές: Το ΚΚΕ «σαρώνει» την Κεντρική Μακεδονία (φωτ.)

Συνεχίζεται το πλατύ πολιτικό άνοιγμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ για τις εξελίξεις και ενόψει των ευρωεκλογών, με το πυκνό πρόγραμμα συσκέψεων, συγκεντρώσεων και περιοδειών σε χώρους δουλειάς και γειτονιές να μεταφέρει το κάλεσμα του Κόμματος σε κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο.

Σεμίνα Διγενή: Άχνα δε βγάζουν για το πεδίο βολής του Λιτοχώρου που βρίσκεται στα σπλάχνα του Ολύμπου και βομβαρδίζεται καθημερινά

Σε μια ιδιαίτερα μαζική από νέο κόσμο συγκέντρωση του ΚΚΕ, μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, μίλησαν στο Λιτόχωρο Πιερίας η βουλευτής του Κόμματος Σεμίνα Διγενή και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Ιντζές .

Με το βλέμμα στραμμένο στους πρόποδες του Ολύμπου και με συγκίνηση για τους λαϊκούς αγώνες που κουβαλά, στην ομιλία της η Σεμίνα Διγενή στάθηκε στα σχεδία και τις μεθοδεύσεις ΕΕ και των κυβερνήσεων που τον βάζουν στο μάτι του κυκλώνα.

Έκανε λόγω για απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας και διαχείρισης του, την ώρα που «επενδυτές - σωτήρες» καιροφυλακτούν να στήσουν μπίζνες και να κερδοσκοπήσουν από τις ομορφιές και τον «μύθο» του Ολύμπου.

Μάλιστα η Σεμίνα Διγενή αναφέρθηκε και στις σχετικές οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχουν ενσωματωθεί στον αντιλαϊκό - αντιπεριβαλλοντικό νόμο της κυβέρνησης, που αφήνει απροστάτευτα τα δάση, παρουσιάζοντας ως «λύση» την επιχειρηματική τους αξιοποίηση. Έφερε χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο 47 παρ. 2 όπου καταργούνται οι εθνικοί δρυμοί και ονομάζονται «εθνικά πάρκα».

«Έγινε το βήμα για να αναπτυχθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες ακόμα και στους πυρήνες των εθνικών δρυμών, στους οποίους μέχρι τότε δεν επιτρεπόταν καμιά παρέμβαση. Όσο για την ''ανταποδοτικότητα για τις τοπικές κοινωνίες'', (επενδύσεις, θέσεις εργασίας κ.τλ.) είναι το γνωστό τυράκι στη φάκα, με το οποίο κράτος και επιχειρήσεις προσπαθούν να κάνουν τον λαό συμμέτοχο στα επενδυτικά τους σχέδια για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Ταυτόχρονα, άχνα δε βγάζουν για το πεδίο βολής του Λιτοχώρου που βρίσκεται στα σπλάχνα του Ολύμπου και βομβαρδίζεται καθημερινά , είπε θυμίζοντας και την άσκηση που έγινε τον Γενάρη με την παρουσία αμερικανικού πλοίου και συνοδεία μικρότερων πλοίων του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και της Ελλάδας στα ανοιχτά του λιμανιού της Γρίτσας, στο πλαίσιο κοινής στρατιωτικής άσκησης. Εξήγησε πως η χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων και υποδομών του, καθιστά τον τόπο μας ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς, είναι μια «τακτική ενταγμένη στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, όπου θα εκπαιδεύονται οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις».

Καλώντας σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές στις 9 του Ιούνη, η Σεμίνα Διγενή μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «το ΚΚΕ μπορεί να προστατεύσει τη λαϊκή περιουσία και το περιβάλλον από φυσικές καταστροφές, επειδή είναι ενάντια στην πολιτική κόστους - οφέλους στην πρόληψη και την αντιμετώπισή τους».

«Δυναμώνοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ο λαός δυναμώνει τη δική του φωνή εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις. Αλλά, κυρίως, εκεί που ανατρέπονται: Στους δρόμους του αγώνα και της οργανωμένης πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της. Στην ΕΕ της βαρβαρότητας να στείλουμε το κατάλληλο μήνυμα: Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!», τόνισε.

ampelokhpoi-thessalonikhs-04.jpg

Κώστας Ιντζές: Δεν είναι αντισυστημικοί όσοι προβάλουν σκοταδιστικές απόψεις και στηρίζουν τις αποφάσεις της ΕΕ

«Δυνατό ΚΚΕ , για να δυναμώσει κι άλλο η αμφισβήτηση στην πολιτική της ΕΕ και στα κόμματα που την εφαρμόζουν, τόνισε στην συνέχεια από το βήμα της συγκέντρωσης ο Κώστας Ιντζες

«Η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει την απόφαση να αντιδράσουμε και να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν φοβάται να τα βάζει με την ΕΕ και τις κατευθύνσεις της. Όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να την πιάσουν στο στόμα τους, γιατί έχουν εξαρτήσεις από αυτή. Έχουν δεσμεύσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στα αφεντικά. Είναι δεσμευμένοι πολιτικά να την υποστηρίζουν ό,τι και να γίνει. Γι' αυτό, μόνο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρωψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις κάλπες θα φτάσει ηχηρό μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες», υπογράμμισε.

Σεμίνα Διγενή: Απέναντι στην βαρβαρότητα αυτού του συστήματος, η μόνη εναλλακτική πρόταση για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας είναι αυτή του ΚΚΕ

Στη γειτονιά της Άνω Πόλης και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Τερψιθέας, μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ, Σεμίνα Διγενή, το βράδυ της Παρασκευής, δίνοντας το σύνθημα για πιο ισχυρό ΚΚΕ και στην όμορφη αυτή συνοικία της Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Σεμίνα Διγενή ξεκίνησε την ομιλία της αναφερόμενη στη νίκη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις φοιτητικές εκλογές, και την κατάκτηση της πρωτιάς για 3η συνεχόμενη χρονιά, γεγονός που καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκομένους.

Στην συνέχεια της ομιλίας της τόνισε πως: «Αυτό που δεν έχει ανάγκη ο λαός, είναι ένας “νέος” δήθεν πόλος από τα ξέφτια της σοσιαλδημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί κατάλαβαν πλέον ότι δεν υπάρχει χώρος για αλλες αυταπάτες, διαψεύσεις, κι απογοητεύσεις. Δεν έχει ανάγκη ο λαός, από αντιπολιτεύσεις- μαϊμού σαν του κ. Κασελάκη ή του κ. Βελόπουλου.

Απέναντι στην βαρβαρότητα αυτού του συστήματος, η μόνη εναλλακτική πρόταση για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας είναι αυτή του ΚΚΕ όπως την έχει επιστημονικά επεξεργαστεί. Γιατί το πραγματικό δίλημμα είναι ανάπτυξη για ποιόν; Για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους – για τους λίγους ή για τους πολλούς, την εργατική τάξη τους φτωχούς αγρότες και μικρούς επαγγελματίες; Για το κέρδος ή για την κάλυψη των εργατικών - λαϊκών αναγκών;

Εμείς απαντάμε ξεκάθαρα. Ανάπτυξη για τους πολλούς! Την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα! Όχι για μια χούφτα παράσιτα που δεν ξέρουν καν που βρίσκονται τα εργοστάσια και τα γραφεία».

Η Σεμίνα Διγενή κλείνοντας της ομιλία της απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους είπε: «Τώρα ΚΚΕ λοιπόν, πολύ ισχυρό σε όλη τη Θεσσαλονίκη και εδώ στην περιοχή της Άνω πόλης , για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της περιοχής».

ano-polh-digenh-02-1.jpg

Λιάνα Κανέλλη: Μόνο με ΚΚΕ πιο δυνατό θα πάρει ανάσες ο λαός

Με ψήφο στο ΚΚΕ ο λαός να δώσει ένα ισχυρό χαστούκι στην πολιτική που ξεζουμίζει τη ζωή του εδώ και 43 χρόνια. Να δείξει κόκκινη κάρτα στα κόμματα που την υπηρετούν. Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία μπροστά στο Β΄ΚΑΠΗ στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης, η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ και ο Ανέστης Τσουκαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Δώσε ήχο, πρέπει να ακούγομαι μέχρι την άλλη άκρη της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να βγούνε κι απ' τα παράθυρα αυτοί που φοβούνται να βγουν να μας ακούσουνε. Πρέπει να βγουν αυτοί που κυνηγάνε το σφυροδρέπανο όπως τους κυνηγάνε οι εφιάλτες της πατρίδας στον ύπνο τους, οι χριστέμποροι, οι πατριδέμποροι, οι ψεύτες, οι τουρίστες που πλακώσανε από το εξωτερικό και μας λένε ότι έχουν λεφτά να ζήσουν το υπόλοιπο του βίου τους χωρίς να δουλεύουνε και έτσι αποφάσισαν να δουλεύουν εμάς», είπε στην αρχή της ομιλίας της η Λ. Κανέλλη.

Και πρόσθεσε: «Η πραγματικότητα είναι η ζωή η πραγματική και όχι η Ζωή σε πιξελάκια διαφήμισης στη βουλή, στην τηλεόραση, να προεδρεύει έχοντας πάρει την ψήφο όλων πλην ΚΚΕ, και να ζητάει να βγει ο Κασιδιάρης από τον Κορυδαλλό να πάει να ψηφίσει στη Βουλή τα ακατανόμαστα που ήθελε να ψηφίσει. Η ζωή η πραγματική δεν πάει με τον Κασιδιάρη. Οποιος πάει με τα φασισταριά, πάει με μαθηματική ακρίβεια στο μαύρο του θανάτου.

Δεν μπορεί να είναι κάποιος με τη Νέα Αριστερά που πήρε μέρος στις κωλοτούμπες, που πήρε μέρος σε μια κυβέρνηση που ήταν μαζί με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ και μας έλεγαν μέσα στη βουλή να περπατάμε στα τέσσερα. Δεν μπορεί να μας λένε ψέματα αυτοί που πουλάνε χειρόγραφα του Χριστού γραμμένα στα ελληνικά και να έρχονται να μου πουλάνε πολιτική κεραλοιφή πατριωτισμού για τις πληγές που ανοίξανε κατάπτυστες συμφωνίες σαν αυτή των Πρεσπών».

sigkentrosi-kke-polixni-02.jpg

Ανέστης Τσουκαράκης: Η οικονομία της ΕΕ μετατρέπεται σε πολεμική οικονομία

Ο Ανέστης Τσουκαράκης, ανέδειξε ότι «αυτή η διακρατική καπιταλιστική συμμαχία, η ΕΕ, ξεφτίζει, καταρρέει. Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να κρατηθεί. Με νύχια και με δόντια. Να γιατί από καπιταλιστική γίνεται ιμπεριαλιστική η ΕΕ. Η οικονομία της μετατρέπεται σε πολεμική οικονομία. Οι ανταγωνισμοί οξύνονται. Η πίτα μεγαλώνει. Το κέρδος είναι αμύθητο και οι λύκοι μαζεύτηκαν πολλοί. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ από τη μία Ρωσία με Κίνα από την άλλη. Δύο αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα που χρησιμοποιούν ως σάκους του μποξ τους λαού. Η τροφοδότηση του εθνικισμού και ο διαμελισμός κρατών δεν τους είναι δύσκολη υπόθεση. Σπέρνουν το ζιζάνιο του εθνικισμού, φυτεύουν πολέμους και μετά ως "σωτήρες" εμφανίζονται για την ειρήνη. Αυτό κάνουν».

Αναφερόμενος στους πολέμους στην Ουκρανία και στη Γάζα, είπε ότι «δεν είναι μακριά. Δίπλα μας είναι. Η ΕΕ της ειρήνης και της αλληλεγγύης, συμμετέχει και στους δύο. Η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη στήριξη όλων των άλλων κομμάτων, συμμετέχει ενεργά και στους δύο πολέμους».

Και «όμορφα και τσεκουράτα», είπε: «Μετά τις 10 Ιούνη παραμένει η βάρβαρη αντιλαϊκή και εγκληματική πολιτική της ΕΕ που θα κληθούν όλα τα κόμματα μαζί να την εφαρμόσουν γιατί πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μην τους δώσουμε την ευκαιρία να συνεχίσουν να μας μαυρίζουν τη ζωή. Το άλλοθι για σταθερή πορεία, απομυζώντας τη ζωή μας.

Μόνο με το ΚΚΕ θα πάρει ανάσες ο λαός μας. Θα είναι εδώ και μετά τις 10 Ιούνη, οργανωτής του αγώνα, μπροστάρης στο κίνημα, γιατί φίλες και φίλοι, χρειάζεται αγώνας για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Και θα ανατραπεί, γιατί οι λαοί οργανώνονται, αντιδρούν, ξεσηκώνονται».

Λ. Κανέλλη: Αν σκεφτούμε, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για την πατρίδα, για το λαό της, για τα παιδιά μας, για τους νεκρούς μας, τίποτε άλλο εκτός από ΚΚΕ».

Κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ έστειλαν από την εργατογειτονιά της Πολίχνης, η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ και ο Κώστας Ιντζές, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας σε μαζική συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο.

Απευθυνόμενη «στη λογική και στο συναίσθημα» του λαού της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, η Λιάνα Κανέλλη ανέφερε: «Είμαι εδώ στη Βόρειο Ελλάδα, που πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση των Σέρβων. Στη Βόρειο Ελλάδα που έβαλε τα στήθια της μπροστά να μην περάσουν τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα. Στη Βόρειο Ελλάδα που έχτιζε την πύλη στο λιμάνι για να μην περάσει ο εχθρός. Στη Θεσσαλονίκη των αγώνων, στη Θεσσαλονίκη του αίματος, στη Θεσσαλονίκη των ηρωικών Πρωτομαγιών. Πως γίνεται να καθόμαστε να ακούμε ότι χριστέμποροι, πατριδέμποροι, άνθρωποι που κάνανε την πατρίδα τσιφλίκι τους, οικογενειακή υπόθεση και τηλεοπτική διαδικασία, διεκδικούν την ψήφο. Ποιος περνάει για ηλίθιους τους βορειοελλαδίτες;».

«Η Βόρειος Ελλάδα είναι αυτή που έδωσε αγώνες για να σταθεί ενάντια σε τριπλή κατοχή. Δεν μπορεί καμία Βόρειος Ελλάδα από τη δύση ως την ανατολή, στη Θράκη, να δέχεται ότι σήμερα μπορεί να καυχιέται μια οποιαδήποτε κυβέρνηση που έχει Σούδα του βορρά την Αλεξανδρούπολη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην ιστορία αγώνων και διώξεων του ΚΚΕ και των μελών του, είπε: «Δεν φοβόντουσαν το ΚΚΕ μόνο για τους αγώνες του. Φοβόντουσαν το ΚΚΕ γιατί άνοιγε τα μυαλά των ανθρώπων. Γιατί όταν σπάγανε πέτρες στη Μακρόνησο, οι ΚΚΕδες, τους εργάτες, το βράδυ τους μαθαίνανε τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Αισχύλο. Τους μαθαίνανε να γράφουν και να διαβάζουν, να παίζουν θέατρο, να μιμούνται τα ωραιότερα πράγματα της ελληνικής κουλτούρας».

Και συμπλήρωσε πως σήμερα «όλα λειτουργούν για να μην σκεφτόμαστε. Αν σκεφτούμε, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για την πατρίδα, για το λαό της, για τα παιδιά μας, για τους νεκρούς μας, τίποτε άλλο εκτός από ΚΚΕ».

Κ. Ιντζές: το ΚΚΕ βρέθηκε και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πλευρά της πάλης για την κάλυψη των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, για μια καλύτερη ζωή

Ο Κώστας Ιντζές, απηύθυνε πλατύ κάλεσμα σε όλους και όλες, εργαζόμενους, επαγγελματίες, γυναίκες, νέες και νέους, που βρεθήκανε μαζί με τους κομμουνιστές στους μεγάλους και μικρούς αγώνες, ενάντια στους σχεδιασμούς και τις επιθέσεις των κυβερνήσεων που είχαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή της ΕΕ.

Ειδικότερα χαιρέτησε όσους αντιστάθηκαν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής της περιοχής μέσα από αγώνες για αντιπλημμυρική προστασία, αγώνες ενάντια στην καύση απορριμμάτων και τη δυσοσμία στους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Αυτούς που παλεύουν και αντιστέκονται στο ξεπούλημα της γης και της τσιμεντοποίησης των ελεύθερων χώρων, των πρώην στρατοπέδων όπως του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου. Αυτούς που θέλουν να έχουν καλύτερες και περισσότερες δομές εκπαίδευσης για τα παιδιά τους και μάχονται μέσα από τους συλλόγους γονέων, μέσα από τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής.

Όπως είπε, «με όλους αυτούς, το ΚΚΕ βρέθηκε και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ίδια πλευρά. Την πλευρά της πάλης για την κάλυψη των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, για μια καλύτερη ζωή. Γι' αυτό έχει και μεγαλύτερη αξία, όλοι αυτοί, να κάνουν την ίδια επιλογή και στις εκλογές και μετά από αυτές. Την επιλογή να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ ακόμα περισσότερο ώστε να δυναμώσει η φωνή τους και μέσα και έξω από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

Συνεχίζεται το πλατύ πολιτικό άνοιγμα των Οργανώσεων του ΚΚΕ για τις εξελίξεις και ενόψει των ευρωεκλογών, με το πυκνό πρόγραμμα συσκέψεων, συγκεντρώσεων και περιοδειών σε χώρους δουλειάς και γειτονιές να μεταφέρει το κάλεσμα του Κόμματος σε κάθε εργαζόμενο και λαϊκό άνθρωπο.

Σεμίνα Διγενή: Άχνα δε βγάζουν για το πεδίο βολής του Λιτοχώρου που βρίσκεται στα σπλάχνα του Ολύμπου και βομβαρδίζεται καθημερινά

Σε μια ιδιαίτερα μαζική από νέο κόσμο συγκέντρωση του ΚΚΕ, μια από τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, μίλησαν στο Λιτόχωρο Πιερίας η βουλευτής του Κόμματος Σεμίνα Διγενή και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Κώστας Ιντζές .

Με το βλέμμα στραμμένο στους πρόποδες του Ολύμπου και με συγκίνηση για τους λαϊκούς αγώνες που κουβαλά, στην ομιλία της η Σεμίνα Διγενή στάθηκε στα σχεδία και τις μεθοδεύσεις ΕΕ και των κυβερνήσεων που τον βάζουν στο μάτι του κυκλώνα.

Έκανε λόγω για απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προστασίας και διαχείρισης του, την ώρα που «επενδυτές - σωτήρες» καιροφυλακτούν να στήσουν μπίζνες και να κερδοσκοπήσουν από τις ομορφιές και τον «μύθο» του Ολύμπου.

Μάλιστα η Σεμίνα Διγενή αναφέρθηκε και στις σχετικές οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έχουν ενσωματωθεί στον αντιλαϊκό - αντιπεριβαλλοντικό νόμο της κυβέρνησης, που αφήνει απροστάτευτα τα δάση, παρουσιάζοντας ως «λύση» την επιχειρηματική τους αξιοποίηση. Έφερε χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο 47 παρ. 2 όπου καταργούνται οι εθνικοί δρυμοί και ονομάζονται «εθνικά πάρκα».

«Έγινε το βήμα για να αναπτυχθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες ακόμα και στους πυρήνες των εθνικών δρυμών, στους οποίους μέχρι τότε δεν επιτρεπόταν καμιά παρέμβαση. Όσο για την ''ανταποδοτικότητα για τις τοπικές κοινωνίες'', (επενδύσεις, θέσεις εργασίας κ.τλ.) είναι το γνωστό τυράκι στη φάκα, με το οποίο κράτος και επιχειρήσεις προσπαθούν να κάνουν τον λαό συμμέτοχο στα επενδυτικά τους σχέδια για να αυξάνουν τα κέρδη τους. Ταυτόχρονα, άχνα δε βγάζουν για το πεδίο βολής του Λιτοχώρου που βρίσκεται στα σπλάχνα του Ολύμπου και βομβαρδίζεται καθημερινά , είπε θυμίζοντας και την άσκηση που έγινε τον Γενάρη με την παρουσία αμερικανικού πλοίου και συνοδεία μικρότερων πλοίων του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και της Ελλάδας στα ανοιχτά του λιμανιού της Γρίτσας, στο πλαίσιο κοινής στρατιωτικής άσκησης. Εξήγησε πως η χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων και υποδομών του, καθιστά τον τόπο μας ορμητήριο ενάντια σε άλλους λαούς, είναι μια «τακτική ενταγμένη στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, όπου θα εκπαιδεύονται οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις».

Καλώντας σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές στις 9 του Ιούνη, η Σεμίνα Διγενή μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «το ΚΚΕ μπορεί να προστατεύσει τη λαϊκή περιουσία και το περιβάλλον από φυσικές καταστροφές, επειδή είναι ενάντια στην πολιτική κόστους - οφέλους στην πρόληψη και την αντιμετώπισή τους».

«Δυναμώνοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ο λαός δυναμώνει τη δική του φωνή εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις. Αλλά, κυρίως, εκεί που ανατρέπονται: Στους δρόμους του αγώνα και της οργανωμένης πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων της. Στην ΕΕ της βαρβαρότητας να στείλουμε το κατάλληλο μήνυμα: Πιο δυνατό ΚΚΕ, πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης για το δίκιο των λαών!», τόνισε.

ampelokhpoi-thessalonikhs-04.jpg

Κώστας Ιντζές: Δεν είναι αντισυστημικοί όσοι προβάλουν σκοταδιστικές απόψεις και στηρίζουν τις αποφάσεις της ΕΕ

«Δυνατό ΚΚΕ , για να δυναμώσει κι άλλο η αμφισβήτηση στην πολιτική της ΕΕ και στα κόμματα που την εφαρμόζουν, τόνισε στην συνέχεια από το βήμα της συγκέντρωσης ο Κώστας Ιντζες

«Η ψήφος στο ΚΚΕ μπορεί να εκφράσει την απόφαση να αντιδράσουμε και να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που δεν φοβάται να τα βάζει με την ΕΕ και τις κατευθύνσεις της. Όλοι οι άλλοι δεν τολμούν να την πιάσουν στο στόμα τους, γιατί έχουν εξαρτήσεις από αυτή. Έχουν δεσμεύσεις στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και στα αφεντικά. Είναι δεσμευμένοι πολιτικά να την υποστηρίζουν ό,τι και να γίνει. Γι' αυτό, μόνο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρωψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις κάλπες θα φτάσει ηχηρό μήνυμα μέχρι τις Βρυξέλλες», υπογράμμισε.

Σεμίνα Διγενή: Απέναντι στην βαρβαρότητα αυτού του συστήματος, η μόνη εναλλακτική πρόταση για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας είναι αυτή του ΚΚΕ

Στη γειτονιά της Άνω Πόλης και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Τερψιθέας, μίλησε η βουλευτής του ΚΚΕ, Σεμίνα Διγενή, το βράδυ της Παρασκευής, δίνοντας το σύνθημα για πιο ισχυρό ΚΚΕ και στην όμορφη αυτή συνοικία της Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η Σεμίνα Διγενή ξεκίνησε την ομιλία της αναφερόμενη στη νίκη της «Πανσπουδαστικής ΚΣ» στις φοιτητικές εκλογές, και την κατάκτηση της πρωτιάς για 3η συνεχόμενη χρονιά, γεγονός που καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκομένους.

Στην συνέχεια της ομιλίας της τόνισε πως: «Αυτό που δεν έχει ανάγκη ο λαός, είναι ένας “νέος” δήθεν πόλος από τα ξέφτια της σοσιαλδημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί κατάλαβαν πλέον ότι δεν υπάρχει χώρος για αλλες αυταπάτες, διαψεύσεις, κι απογοητεύσεις. Δεν έχει ανάγκη ο λαός, από αντιπολιτεύσεις- μαϊμού σαν του κ. Κασελάκη ή του κ. Βελόπουλου.

Απέναντι στην βαρβαρότητα αυτού του συστήματος, η μόνη εναλλακτική πρόταση για την οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνίας είναι αυτή του ΚΚΕ όπως την έχει επιστημονικά επεξεργαστεί. Γιατί το πραγματικό δίλημμα είναι ανάπτυξη για ποιόν; Για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους – για τους λίγους ή για τους πολλούς, την εργατική τάξη τους φτωχούς αγρότες και μικρούς επαγγελματίες; Για το κέρδος ή για την κάλυψη των εργατικών - λαϊκών αναγκών;

Εμείς απαντάμε ξεκάθαρα. Ανάπτυξη για τους πολλούς! Την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα! Όχι για μια χούφτα παράσιτα που δεν ξέρουν καν που βρίσκονται τα εργοστάσια και τα γραφεία».

Η Σεμίνα Διγενή κλείνοντας της ομιλία της απευθυνόμενη στους παρευρισκόμενους είπε: «Τώρα ΚΚΕ λοιπόν, πολύ ισχυρό σε όλη τη Θεσσαλονίκη και εδώ στην περιοχή της Άνω πόλης , για να δυναμώσει ο αγώνας και η διεκδίκηση για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας της περιοχής».

ano-polh-digenh-02-1.jpg

Λιάνα Κανέλλη: Μόνο με ΚΚΕ πιο δυνατό θα πάρει ανάσες ο λαός

Με ψήφο στο ΚΚΕ ο λαός να δώσει ένα ισχυρό χαστούκι στην πολιτική που ξεζουμίζει τη ζωή του εδώ και 43 χρόνια. Να δείξει κόκκινη κάρτα στα κόμματα που την υπηρετούν. Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία μπροστά στο Β΄ΚΑΠΗ στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης, η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ και ο Ανέστης Τσουκαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής.

«Δώσε ήχο, πρέπει να ακούγομαι μέχρι την άλλη άκρη της Θεσσαλονίκης. Πρέπει να βγούνε κι απ' τα παράθυρα αυτοί που φοβούνται να βγουν να μας ακούσουνε. Πρέπει να βγουν αυτοί που κυνηγάνε το σφυροδρέπανο όπως τους κυνηγάνε οι εφιάλτες της πατρίδας στον ύπνο τους, οι χριστέμποροι, οι πατριδέμποροι, οι ψεύτες, οι τουρίστες που πλακώσανε από το εξωτερικό και μας λένε ότι έχουν λεφτά να ζήσουν το υπόλοιπο του βίου τους χωρίς να δουλεύουνε και έτσι αποφάσισαν να δουλεύουν εμάς», είπε στην αρχή της ομιλίας της η Λ. Κανέλλη.

Και πρόσθεσε: «Η πραγματικότητα είναι η ζωή η πραγματική και όχι η Ζωή σε πιξελάκια διαφήμισης στη βουλή, στην τηλεόραση, να προεδρεύει έχοντας πάρει την ψήφο όλων πλην ΚΚΕ, και να ζητάει να βγει ο Κασιδιάρης από τον Κορυδαλλό να πάει να ψηφίσει στη Βουλή τα ακατανόμαστα που ήθελε να ψηφίσει. Η ζωή η πραγματική δεν πάει με τον Κασιδιάρη. Οποιος πάει με τα φασισταριά, πάει με μαθηματική ακρίβεια στο μαύρο του θανάτου.

Δεν μπορεί να είναι κάποιος με τη Νέα Αριστερά που πήρε μέρος στις κωλοτούμπες, που πήρε μέρος σε μια κυβέρνηση που ήταν μαζί με τους ακροδεξιούς των ΑΝΕΛ και μας έλεγαν μέσα στη βουλή να περπατάμε στα τέσσερα. Δεν μπορεί να μας λένε ψέματα αυτοί που πουλάνε χειρόγραφα του Χριστού γραμμένα στα ελληνικά και να έρχονται να μου πουλάνε πολιτική κεραλοιφή πατριωτισμού για τις πληγές που ανοίξανε κατάπτυστες συμφωνίες σαν αυτή των Πρεσπών».

sigkentrosi-kke-polixni-02.jpg

Ανέστης Τσουκαράκης: Η οικονομία της ΕΕ μετατρέπεται σε πολεμική οικονομία

Ο Ανέστης Τσουκαράκης, ανέδειξε ότι «αυτή η διακρατική καπιταλιστική συμμαχία, η ΕΕ, ξεφτίζει, καταρρέει. Θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να κρατηθεί. Με νύχια και με δόντια. Να γιατί από καπιταλιστική γίνεται ιμπεριαλιστική η ΕΕ. Η οικονομία της μετατρέπεται σε πολεμική οικονομία. Οι ανταγωνισμοί οξύνονται. Η πίτα μεγαλώνει. Το κέρδος είναι αμύθητο και οι λύκοι μαζεύτηκαν πολλοί. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ από τη μία Ρωσία με Κίνα από την άλλη. Δύο αντίπαλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα που χρησιμοποιούν ως σάκους του μποξ τους λαού. Η τροφοδότηση του εθνικισμού και ο διαμελισμός κρατών δεν τους είναι δύσκολη υπόθεση. Σπέρνουν το ζιζάνιο του εθνικισμού, φυτεύουν πολέμους και μετά ως "σωτήρες" εμφανίζονται για την ειρήνη. Αυτό κάνουν».

Αναφερόμενος στους πολέμους στην Ουκρανία και στη Γάζα, είπε ότι «δεν είναι μακριά. Δίπλα μας είναι. Η ΕΕ της ειρήνης και της αλληλεγγύης, συμμετέχει και στους δύο. Η χώρα μας με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη στήριξη όλων των άλλων κομμάτων, συμμετέχει ενεργά και στους δύο πολέμους».

Και «όμορφα και τσεκουράτα», είπε: «Μετά τις 10 Ιούνη παραμένει η βάρβαρη αντιλαϊκή και εγκληματική πολιτική της ΕΕ που θα κληθούν όλα τα κόμματα μαζί να την εφαρμόσουν γιατί πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μην τους δώσουμε την ευκαιρία να συνεχίσουν να μας μαυρίζουν τη ζωή. Το άλλοθι για σταθερή πορεία, απομυζώντας τη ζωή μας.

Μόνο με το ΚΚΕ θα πάρει ανάσες ο λαός μας. Θα είναι εδώ και μετά τις 10 Ιούνη, οργανωτής του αγώνα, μπροστάρης στο κίνημα, γιατί φίλες και φίλοι, χρειάζεται αγώνας για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Και θα ανατραπεί, γιατί οι λαοί οργανώνονται, αντιδρούν, ξεσηκώνονται».

Λ. Κανέλλη: Αν σκεφτούμε, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για την πατρίδα, για το λαό της, για τα παιδιά μας, για τους νεκρούς μας, τίποτε άλλο εκτός από ΚΚΕ».

Κάλεσμα για ισχυροποίηση του ΚΚΕ έστειλαν από την εργατογειτονιά της Πολίχνης, η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ και ο Κώστας Ιντζές, υποψήφιος ευρωβουλευτής, μιλώντας σε μαζική συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο.

Απευθυνόμενη «στη λογική και στο συναίσθημα» του λαού της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, η Λιάνα Κανέλλη ανέφερε: «Είμαι εδώ στη Βόρειο Ελλάδα, που πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση των Σέρβων. Στη Βόρειο Ελλάδα που έβαλε τα στήθια της μπροστά να μην περάσουν τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα. Στη Βόρειο Ελλάδα που έχτιζε την πύλη στο λιμάνι για να μην περάσει ο εχθρός. Στη Θεσσαλονίκη των αγώνων, στη Θεσσαλονίκη του αίματος, στη Θεσσαλονίκη των ηρωικών Πρωτομαγιών. Πως γίνεται να καθόμαστε να ακούμε ότι χριστέμποροι, πατριδέμποροι, άνθρωποι που κάνανε την πατρίδα τσιφλίκι τους, οικογενειακή υπόθεση και τηλεοπτική διαδικασία, διεκδικούν την ψήφο. Ποιος περνάει για ηλίθιους τους βορειοελλαδίτες;».

«Η Βόρειος Ελλάδα είναι αυτή που έδωσε αγώνες για να σταθεί ενάντια σε τριπλή κατοχή. Δεν μπορεί καμία Βόρειος Ελλάδα από τη δύση ως την ανατολή, στη Θράκη, να δέχεται ότι σήμερα μπορεί να καυχιέται μια οποιαδήποτε κυβέρνηση που έχει Σούδα του βορρά την Αλεξανδρούπολη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην ιστορία αγώνων και διώξεων του ΚΚΕ και των μελών του, είπε: «Δεν φοβόντουσαν το ΚΚΕ μόνο για τους αγώνες του. Φοβόντουσαν το ΚΚΕ γιατί άνοιγε τα μυαλά των ανθρώπων. Γιατί όταν σπάγανε πέτρες στη Μακρόνησο, οι ΚΚΕδες, τους εργάτες, το βράδυ τους μαθαίνανε τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Αισχύλο. Τους μαθαίνανε να γράφουν και να διαβάζουν, να παίζουν θέατρο, να μιμούνται τα ωραιότερα πράγματα της ελληνικής κουλτούρας».

Και συμπλήρωσε πως σήμερα «όλα λειτουργούν για να μην σκεφτόμαστε. Αν σκεφτούμε, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε για την πατρίδα, για το λαό της, για τα παιδιά μας, για τους νεκρούς μας, τίποτε άλλο εκτός από ΚΚΕ».

Κ. Ιντζές: το ΚΚΕ βρέθηκε και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πλευρά της πάλης για την κάλυψη των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, για μια καλύτερη ζωή

Ο Κώστας Ιντζές, απηύθυνε πλατύ κάλεσμα σε όλους και όλες, εργαζόμενους, επαγγελματίες, γυναίκες, νέες και νέους, που βρεθήκανε μαζί με τους κομμουνιστές στους μεγάλους και μικρούς αγώνες, ενάντια στους σχεδιασμούς και τις επιθέσεις των κυβερνήσεων που είχαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή της ΕΕ.

Ειδικότερα χαιρέτησε όσους αντιστάθηκαν στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής της περιοχής μέσα από αγώνες για αντιπλημμυρική προστασία, αγώνες ενάντια στην καύση απορριμμάτων και τη δυσοσμία στους δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης. Αυτούς που παλεύουν και αντιστέκονται στο ξεπούλημα της γης και της τσιμεντοποίησης των ελεύθερων χώρων, των πρώην στρατοπέδων όπως του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου. Αυτούς που θέλουν να έχουν καλύτερες και περισσότερες δομές εκπαίδευσης για τα παιδιά τους και μάχονται μέσα από τους συλλόγους γονέων, μέσα από τους πολιτιστικούς φορείς της περιοχής.

Όπως είπε, «με όλους αυτούς, το ΚΚΕ βρέθηκε και θα συνεχίσει να βρίσκεται στην ίδια πλευρά. Την πλευρά της πάλης για την κάλυψη των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, για μια καλύτερη ζωή. Γι' αυτό έχει και μεγαλύτερη αξία, όλοι αυτοί, να κάνουν την ίδια επιλογή και στις εκλογές και μετά από αυτές. Την επιλογή να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ ακόμα περισσότερο ώστε να δυναμώσει η φωνή τους και μέσα και έξω από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία