«FLEUR» όπως «Ανθός»: Εγγυημένες, ποιοτικές γεύσεις και τις ημέρες των γιορτών
10/04/2023 11:10
10/04/2023 11:10
«Fleur», όπως λουλούδι ή ανθός. Το «FLEUR Boulangerie – Pâtisserie» στην Πυλαία, ξεκίνημα μίας νέας εποχής για την ομάδα του πρώην «Μελί Μελί», σημαίνει την προσήλωση στις αρχές της ποιότητας, της πρωτοτυπίας και της αισθητικής, τόσο στην αρτοποιία, όσο και στη ζαχαροπλαστική.
Με δημιουργίες που αγαπήσαμε αλλά και νέες που θα έρθουν να εξιτάρουν τις αισθήσεις μας, πόσο μάλλον τώρα το Πάσχα, που η παραδοσιακή πασχαλινή κουλούρα και τα σοκολατένια αβγά, έχουν την τιμητική τους. Μαζί και οι πιο δροσερές, ανοιξιάτικες γεύσεις του «FLEUR», με φρέσκα φρούτα και πιο ανάλαφρες κρέμες.
Το «FLEUR», πήρε το όνομά του το 2019, συνεχίζοντας την παράδοση της ομάδας του «Μελί Μελί» στα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Σε όλα τα προϊόντα του γίνεται χρήση αποκλειστικά βουτύρων, έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, premium σοκολατών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ζωικές κρέμες και πουρέδες από 100% φρέσκα φρούτα – ποτέ μαργαρίνες ή φυτικές κρέμες.
Στις πίτες, που παράγονται αποκλειστικά στο εργαστήρι τους, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φέτα για την τυρόπιτα, σπανάκι και φρέσκα μυρωδικά για τη σπανακόπιτα, κλπ., ενώ στη ζαχαροπλαστική, ο δρόμος που ακολουθείται είναι αυτός της γαλλικής παράδοσης, όπου στην τελική αίσθηση επικρατεί η γεύση κι όχι η ζάχαρη. Στο «FLEUR», άλλωστε, εστιάζουν στην ανάδειξη των γεύσεων – κι όχι της ζάχαρης - και στην αίσθησή τους, που προκύπτει από τα υλικά που χρησιμοποιούν και την ιδιαιτερότητα των συνδυασμών τους. Γι’ αυτό κι έχουν κερδίσει, το «στοίχημα» του γλυκού.
Πασχαλινή, παραδοσιακή κουλούρα, το αγαπημένο σε όλους τσουρέκι σε διάφορες μορφές, είτε το κλασσικό, είτε γλασαριστό, είτε με γέμιση πραλίνας ή κάστανου, είναι στις βασικές προτάσεις του «FLEUR» για τις ημέρες των γιορτών. Παρασκευασμένο με αγνά, ποιοτικά υλικά, αποτελεί την καλύτερη πρόταση για το πασχαλινό τραπέζι ή για δώρο.
Δίπλα στο τσουρέκι, μία μεγάλη γκάμα από σοκολατένια αβγά, με ιδιαίτερο στολισμό. Σοκολατένιες κατασκευές με διάφορες φιγούρες, με σκούρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος, «ποζάρουν» αυτές τις ημέρες στις βιτρίνες του και θα βρούμε το Μίκυ και τη Μίνι, μονόκερους, πασχαλίτσες, λαγουδάκια και προβατάκια και φυσικά τους παραδοσιακούς σοκολατένιους λαγούς, σε μεγάλη ποικιλία, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.
Μαζί με το Πάσχα έρχεται και η άνοιξη και με την άνοιξη, το «FLEUR» φροντίζει να μας προσφέρει τις πιο δροσερές, αφράτες και λαχταριστές του προτάσεις. Πιο ανοιξιάτικα γλυκά, γεύσεις με πολλά φρέσκα φρούτα, όπως πάβλοβες, τάρτες με ιδιαίτερες γεμίσεις, δροσερό millefeuille με φρούτα, όλα τα γλυκά της κλασσικής patisserie, των οποίων οι γεύσεις είναι πιο δροσερές.
Στα πιο ιδιαίτερα γλυκά του «FLEUR» δύο τάρτες, ιδανικές για την εποχή.
Η μία, η τάρτα Βανίλιας: τραγανή βάση τάρτας βουτύρου, ganache λευκής σοκολάτας αρωματισμένης με βανίλια Μαδαγασκάρης και Νέας Γουινέας, πραλίνα βανίλιας Μαδαγασκάρης και λευκού αμυγδάλου και ganache montee mascarpone, με βανίλια Μαδαγασκάρης και Νέας Γουινέας.
Η δεύτερη, η τάρτα «Caribbean»: τραγανή βάση τάρτας βουτύρου, ganache λευκής σοκολάτας με μάνγκο και passion fruit, τραγανή βάση καρύδας, confit μάνγκο με βανίλια Μαδαγασκάρης και ganache montee λευκής σοκολάτας.
Δροσερή και πραγματικά μοναδική δημιουργία, η «Αναστασία»: Τραγανή βάση καρύδας με πραλίνα καρύδας, Cremeux σοκολάτας γάλακτος 35%, ελαφριά μους καρύδας και βανίλιας Μαδαγασκάρης, tartare τροπικών φρούτων αρωματισμένο με ξύσμα εσπεριδοειδών και βανίλια Νέας Γουινέας.
Και τέλος, το «Rose»: Ganache montee σκούρης σοκολάτας, 65% αρωματισμένης με τριαντάφυλλο, Cremeux κόκκινων φρούτων του δάσους και compote λίτσι με τριαντάφυλλο, ένα έργο τέχνης από μόνο του.
Και στο παγωτό, «gelato» (κι όχι «ice cream»), η ιταλική έννοια του παγωτού, με χαμηλότερα λιπαρά και πιο πλούσια υφή, που βγαίνει σε 10 περίπου γεύσεις. Mεταξύ αυτών βανίλια από πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης και Νέας Γουινέας, λευκή σοκολάτα με passion fruit – μία πραγματικά ιδιαίτερη γεύση – σορμπέ σκούρης σοκολάτας - πολύ περιεκτικό σε κακάο, με βελούδινη υφή – και προσεχώς και σορμπέ φρούτων. Από τα καλύτερα που μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτήν την περίοδο, το gelato φράουλας, αρωματισμένης με δυόσμο.
Απολαύστε, πέρα από τα πασχαλινά κι άλλα γλυκά, τα αρτοποιήματα, τα σφολιατίνια παρμεζάνας, την κουρού από αλεύρι ζέα, το croque monsieur, ιδανική πρόταση για brunch.
«FLEUR» σημαίνει πάθος για δημιουργία, σημαίνει απλά «το καλύτερο». Σε κομβικό σημείο, κοντά στην περιφερειακό οδό και με χώρο για parking, μας κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Και κάθε του γεύση, μαρτυρά από μόνη της, το γιατί έχει ονομαστεί «ανθός».
Τip: Το «FLEUR» μένει ανοιχτό καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 06.00 έως τις 21.00.
Διεύθυνση: Δ. Φωκά 6, Πυλαία - Στροφή Περιφερειακού για Πανόραμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 380620
«Fleur», όπως λουλούδι ή ανθός. Το «FLEUR Boulangerie – Pâtisserie» στην Πυλαία, ξεκίνημα μίας νέας εποχής για την ομάδα του πρώην «Μελί Μελί», σημαίνει την προσήλωση στις αρχές της ποιότητας, της πρωτοτυπίας και της αισθητικής, τόσο στην αρτοποιία, όσο και στη ζαχαροπλαστική.
Με δημιουργίες που αγαπήσαμε αλλά και νέες που θα έρθουν να εξιτάρουν τις αισθήσεις μας, πόσο μάλλον τώρα το Πάσχα, που η παραδοσιακή πασχαλινή κουλούρα και τα σοκολατένια αβγά, έχουν την τιμητική τους. Μαζί και οι πιο δροσερές, ανοιξιάτικες γεύσεις του «FLEUR», με φρέσκα φρούτα και πιο ανάλαφρες κρέμες.
Το «FLEUR», πήρε το όνομά του το 2019, συνεχίζοντας την παράδοση της ομάδας του «Μελί Μελί» στα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Σε όλα τα προϊόντα του γίνεται χρήση αποκλειστικά βουτύρων, έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, premium σοκολατών με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, ζωικές κρέμες και πουρέδες από 100% φρέσκα φρούτα – ποτέ μαργαρίνες ή φυτικές κρέμες.
Στις πίτες, που παράγονται αποκλειστικά στο εργαστήρι τους, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά φέτα για την τυρόπιτα, σπανάκι και φρέσκα μυρωδικά για τη σπανακόπιτα, κλπ., ενώ στη ζαχαροπλαστική, ο δρόμος που ακολουθείται είναι αυτός της γαλλικής παράδοσης, όπου στην τελική αίσθηση επικρατεί η γεύση κι όχι η ζάχαρη. Στο «FLEUR», άλλωστε, εστιάζουν στην ανάδειξη των γεύσεων – κι όχι της ζάχαρης - και στην αίσθησή τους, που προκύπτει από τα υλικά που χρησιμοποιούν και την ιδιαιτερότητα των συνδυασμών τους. Γι’ αυτό κι έχουν κερδίσει, το «στοίχημα» του γλυκού.
Πασχαλινή, παραδοσιακή κουλούρα, το αγαπημένο σε όλους τσουρέκι σε διάφορες μορφές, είτε το κλασσικό, είτε γλασαριστό, είτε με γέμιση πραλίνας ή κάστανου, είναι στις βασικές προτάσεις του «FLEUR» για τις ημέρες των γιορτών. Παρασκευασμένο με αγνά, ποιοτικά υλικά, αποτελεί την καλύτερη πρόταση για το πασχαλινό τραπέζι ή για δώρο.
Δίπλα στο τσουρέκι, μία μεγάλη γκάμα από σοκολατένια αβγά, με ιδιαίτερο στολισμό. Σοκολατένιες κατασκευές με διάφορες φιγούρες, με σκούρη σοκολάτα ή σοκολάτα γάλακτος, «ποζάρουν» αυτές τις ημέρες στις βιτρίνες του και θα βρούμε το Μίκυ και τη Μίνι, μονόκερους, πασχαλίτσες, λαγουδάκια και προβατάκια και φυσικά τους παραδοσιακούς σοκολατένιους λαγούς, σε μεγάλη ποικιλία, για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.
Μαζί με το Πάσχα έρχεται και η άνοιξη και με την άνοιξη, το «FLEUR» φροντίζει να μας προσφέρει τις πιο δροσερές, αφράτες και λαχταριστές του προτάσεις. Πιο ανοιξιάτικα γλυκά, γεύσεις με πολλά φρέσκα φρούτα, όπως πάβλοβες, τάρτες με ιδιαίτερες γεμίσεις, δροσερό millefeuille με φρούτα, όλα τα γλυκά της κλασσικής patisserie, των οποίων οι γεύσεις είναι πιο δροσερές.
Στα πιο ιδιαίτερα γλυκά του «FLEUR» δύο τάρτες, ιδανικές για την εποχή.
Η μία, η τάρτα Βανίλιας: τραγανή βάση τάρτας βουτύρου, ganache λευκής σοκολάτας αρωματισμένης με βανίλια Μαδαγασκάρης και Νέας Γουινέας, πραλίνα βανίλιας Μαδαγασκάρης και λευκού αμυγδάλου και ganache montee mascarpone, με βανίλια Μαδαγασκάρης και Νέας Γουινέας.
Η δεύτερη, η τάρτα «Caribbean»: τραγανή βάση τάρτας βουτύρου, ganache λευκής σοκολάτας με μάνγκο και passion fruit, τραγανή βάση καρύδας, confit μάνγκο με βανίλια Μαδαγασκάρης και ganache montee λευκής σοκολάτας.
Δροσερή και πραγματικά μοναδική δημιουργία, η «Αναστασία»: Τραγανή βάση καρύδας με πραλίνα καρύδας, Cremeux σοκολάτας γάλακτος 35%, ελαφριά μους καρύδας και βανίλιας Μαδαγασκάρης, tartare τροπικών φρούτων αρωματισμένο με ξύσμα εσπεριδοειδών και βανίλια Νέας Γουινέας.
Και τέλος, το «Rose»: Ganache montee σκούρης σοκολάτας, 65% αρωματισμένης με τριαντάφυλλο, Cremeux κόκκινων φρούτων του δάσους και compote λίτσι με τριαντάφυλλο, ένα έργο τέχνης από μόνο του.
Και στο παγωτό, «gelato» (κι όχι «ice cream»), η ιταλική έννοια του παγωτού, με χαμηλότερα λιπαρά και πιο πλούσια υφή, που βγαίνει σε 10 περίπου γεύσεις. Mεταξύ αυτών βανίλια από πραγματική βανίλια Μαδαγασκάρης και Νέας Γουινέας, λευκή σοκολάτα με passion fruit – μία πραγματικά ιδιαίτερη γεύση – σορμπέ σκούρης σοκολάτας - πολύ περιεκτικό σε κακάο, με βελούδινη υφή – και προσεχώς και σορμπέ φρούτων. Από τα καλύτερα που μπορούμε να δοκιμάσουμε αυτήν την περίοδο, το gelato φράουλας, αρωματισμένης με δυόσμο.
Απολαύστε, πέρα από τα πασχαλινά κι άλλα γλυκά, τα αρτοποιήματα, τα σφολιατίνια παρμεζάνας, την κουρού από αλεύρι ζέα, το croque monsieur, ιδανική πρόταση για brunch.
«FLEUR» σημαίνει πάθος για δημιουργία, σημαίνει απλά «το καλύτερο». Σε κομβικό σημείο, κοντά στην περιφερειακό οδό και με χώρο για parking, μας κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Και κάθε του γεύση, μαρτυρά από μόνη της, το γιατί έχει ονομαστεί «ανθός».
Τip: Το «FLEUR» μένει ανοιχτό καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 06.00 έως τις 21.00.
Διεύθυνση: Δ. Φωκά 6, Πυλαία - Στροφή Περιφερειακού για Πανόραμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 380620
ΣΧΟΛΙΑ