Νιγηρία: Τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο και τουλάχιστον 25 νεκρά παιδιά
Και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν
Δεκαέξι μαθητές και τρεις δάσκαλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για να τους παρασχεθεί βοήθεια
- Newsroom
Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές έπιασε σήμερα φωτιά σε περίχωρα της Μπανγκόκ, με τις αρχές να εκφράζουν φόβους ότι περίπου 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.
Η αστυνομία δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει άμεσα τον αριθμό των νεκρών αλλά ο υπουργός Εσωτερικών Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι περίπου 25 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, χωρίς να δίνει άλλες λεπτομέρειες.
Ο υπουργός Μεταφορών Σουρίγια Τζουνγκρουνγκρουανγκίτ, που μετέβη στο σημείο της τραγωδίας, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι 19 επιβάτες από τους 44 (38 παιδιά και έξι καθηγητές) διασώθηκαν. Δεκαέξι μαθητές και τρεις δάσκαλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία για να τους παρασχεθεί βοήθεια, δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι τα αιτία της πυρκαγιάς είναι υπό διερεύνηση.
Σε εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδόθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται πυκνός καπνός να βγαίνει από το λεωφορείο, τμήματα του οποίου φλέγονταν. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε στη συνέχεια.
As many as 25 students were killed after a bus carrying 44 children caught on fire in Thailand, news agency AFP reported.
— Ashish Kumar (@BaapofOption) October 1, 2024
The school bus caught fire on Phahon Yothin Road near Zeer Rangsit shopping mall in Thailand's Khu Khot
The accident happened on Phahon Yothin Road near… pic.twitter.com/WxwD1jOQsM
Η πρωθυπουργός Παετονγκτάρν Σιανουάτρα δήλωσε ότι οι μαθητές βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή και προέρχονταν από την επαρχία Ουτάνι Τανί σε απόσταση 200 χμλ βορείως της πρωτεύουσας.
«Ως μητέρα, θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτερα συλλυπητήρια μου στις οικογένειες των τραυματιών και των νεκρών», δήλωσε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.
A bus carrying dozens of primary school children has crashed and caught fire just outside the Thai capital #Bangkok.
— Cordelia Lynch (@CordeliaSkyNews) October 1, 2024
16 children and 3 teachers are reported to have escaped, but 22 pupils and three teachers are still unaccounted for, according to the country's transport minister. pic.twitter.com/9nMlUcL0BS
Και δεκάδες άλλα τραυματίστηκαν
Το όχημα έπεσε πάνω σε μαθητές και άλλους πεζούς σε πεζοδρόμιο πλάι στην πύλη σχολείου μέσης εκπαίδευσης
Η κόπωση του οδηγού ήταν πιθανόν η αιτία του πολύνεκρου δυστυχήματος, εκτίμησαν οι αρχές - Αν και η Νότια Αφρική διαθέτει ένα από τα πιο ανεπτυγμένα οδικά δίκτυα της ηπείρου, ο απολογισμός της ως προς την οδική ασφάλεια συγκαταλέγεται στους χειρότερους
Το δίπλωμα τού είχε αφαιρεθεί στις 14 Σεπτεμβρίου, καθώς οδηγούσε και πάλι έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ