Restaurants

Φύτρα: Γεύσεις μεσογειακές και εμπνευσμένες που ζεσταίνουν την ψυχή

Σε έναν όμορφο και φιλόξενο χώρο στη Χαριλάου

 30/10/2023 11:40

Φύτρα: Γεύσεις μεσογειακές και εμπνευσμένες που ζεσταίνουν την ψυχή

Το φαγητό για κάποιους δεν είναι απλά τροφή, αλλά κι ένας τρόπος έκφρασης. Είναι μυρωδιές, γεύσεις και εικόνες που σου φέρνουν στο νου όμορφες αναμνήσεις. Έτσι και στη «Φύτρα», το φαγητό δεν είναι απλά τροφή. Είναι όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα. Ο Γιώργος Αντωνιάδης, ιδιοκτήτης του όμορφου αυτού εστιατορίου στην περιοχή της Χαριλάου, τον Ιούνιο του 2022 έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Δημιούργησε τον δικό του χώρο, θέλοντας να αφήσει το δικό του μαγειρικό στίγμα στον γαστρονομικό χάρτης της απαιτητικής Θεσσαλονίκης.

fytra2.jpg

Κατάφερε πολύ σύντομα να κάνει τη «Φύτρα» σημείο αναφοράς για απολαυστικές γευστικές συναντήσεις. Στόχος του ήταν και παραμένει το νόστιμο και καλομαγειρεμένο φαγητό. Η βάση του είναι η ελληνική και μεσογειακή κουζίνα που εμπλουτίζεται με τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιεί για να αποδώσει τα μέγιστα στα πιάτα που μας προσφέρει μαζί με την καλοκουρδισμένη ομάδα του.

fytra3.jpg

Πώς «γεννήθηκε» η Φύτρα

Από τα 16 του χρόνια, όταν πήγε στη σχολή Μαγειρικής στο Γαλαξίδι, ο Γιώργος μαγειρεύει. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, έκανε την πρακτική του σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και της Κρήτης, ενώ εργάστηκε και σε γνωστά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Απείχε ένα διάστημα λόγω ενός ατυχήματος που είχε κι επέστρεψε δριμύτερος να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Να δημιουργήσει τον δικό του χώρο, όπου θα μαγειρεύει αυτό που εκείνος εννοεί καλό φαγητό.

fytra4.jpg
Ο ιδιοκτήτης και chef του εστιατορίου «Φύτρα» Γιώργος Αντωνιάδης


Κι έτσι «γεννήθηκε» η «Φύτρα». Νονά της η Ξανθή, φίλη και συνάδελφος του Γιώργου. Γιατί «Φύτρα»; Γιατί σχετίζεται με κάτι που θα… ριζώσει και γιατί μεταφορικά δηλώνει την καταγωγή, αλλά και τους απογόνους.

Έτσι λοιπόν η «Φύτρα» ρίζωσε και μέσα από τα πιάτα της μας θυμίζει τις καταβολές μας που έχουν στο τεφτέρι τους υπέροχες γεύσεις και υλικά που μπορούν να μεταμορφωθούν σε μοναδικά πιάτα.

fytra5.jpg

Πιάτα γεμάτα ουσία

Δημιουργώντας τον δικό του χώρο, ο Γιώργος ήθελε να προσφέρει καθημερινό και νόστιμο φαγητό. Αξιοποιώντας τις γνώσεις του και την εμπειρία του εμπνεύστηκε πιάτα που απευθύνονται σε όλους. Πιάτα με σύγχρονες πινελιές, αλλά κατανοητές, που δεν μπερδεύουν, αλλά γοητεύουν από τον πιο απλό μέχρι και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

fytra6.jpg
fytra7.jpg

Οι άριστες πρώτες ύλες είναι το βασικό συστατικό στα μαγειρέματα του. «Τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας είναι διαλεγμένα με προσοχή μετά από πολύ ψάξιμο», τονίζει ο ίδιος. Η εποχικότητα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Φύτρα», που έχει μια σταθερή βάση στο μενού της, το οποίο όμως δύο φορές το χρόνο δέχεται και νέες προσθήκες ανάλογα με το τι καλό παράγεται κάθε εποχή.

«Αυτό για το οποίο παλεύουμε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, είναι το καθημερινό, νόστιμο, σπιτικό και καλομαγειρεμένο φαγητό», μας εξηγεί ο Γιώργος.

fytra8.jpg
fytra9.jpg

Από τα best sellers του εστιατορίου «Φύτρα» είναι η προβατίνα με ξινό τραχανά που γίνεται ανάρπαστη. Η μοσχαρίσια τηγανιά έχει γράψει τη δική της ιστορία. Το ίδιο και η σαλάτα παντζάρι με πουρέ μήλου.

Το χοιρινό κότσι με βραστοτηγανητές πατάτες είναι μια κλασική επιλογή που κάνει θραύση, όπως και οι παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα.

fytra10.jpg

Κοινός παρονομαστής όλων η νοστιμιά, που η ομάδα της «Φύτρας» δεν διαπραγματεύεται ούτε στο πιο απλό της πιάτο. Άλλωστε η ουσία κρύβεται στα πιο απλά. Αρκούν τα ποιοτικά υλικά, τα σωστά καρυκεύματα, τα ακόμα πιο σωστά μαγειρέματα, η αγάπη και η φροντίδα της κάθε λεπτομέρειας. Και στη «Φύτρα» διαθέτουν απ΄ όλα αυτά.

fytra11.jpg
fytra12.jpg

Αφοσίωση και σεβασμός

Δεν είναι εύκολο να πετύχεις όλα τα παραπάνω. Χρειάζεται αφοσίωση και σκληρή δουλειά, τόσο προσωπική όσο και ομαδική. Ο Γιώργος το επιβεβαιώνει άλλωστε και δεν ξεχνάει ποτέ όσο συζητάμε να αναφέρει την ομάδα που τον πλαισιώνει και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στο να βγαίνει το αποτέλεσμα που επιθυμεί στα πιάτα του.

fytra13.jpg

Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας της «Φύτρας»; Πέρα από την σκληρή δουλειά, η αγάπη, το μεράκι και η ειλικρίνεια στους πελάτες μέσα από τα πιάτα της που μιλάνε τη γλώσσα της γευστικής θαλπωρής.

fytra14.jpg

Όπως είναι αναμενόμενο από έναν τόσο καλοδουλεμένο χώρο, η «Φύτρα» έχει τους θαμώνες της. Και πώς να μην έχει όταν πέρα από το καλό φαγητό, ξεχωρίζει και για την πολύ καλή και φιλική εξυπηρέτηση.

Η ευγένεια και ο σεβασμός απέναντι στον πελάτη, η ταπεινότητα παρά το ότι στην κουζίνα της η ομάδα της «Φύτρας» μεγαλουργεί και η καθαριότητα που είναι κανόνας απαράβατος του εστιατορίου, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των απαιτητικών καλοφαγάδων.

fytra15.jpg

Αν και έχει περάσει σχεδόν ενάμιση χρόνος που η «Φύτρα» υποδέχτηκε τους πρώτους της πελάτες, έχει ήδη στα σκαριά σχέδια για το μέλλον.

Πρόκειται για διαφορετικά projects γύρω από τα φαγητό που θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε στο μέλλον. Για την ώρα είναι σκέψεις που μέχρι να πάρουν σάρκα και οστά θα παραμείνουν… μυστικά.

Αν θέλεις κι εσύ να μυηθείς στον γευστικό κόσμος της «Φύτρας» κάνε την κράτηση σου άμεσα!

fytra16.jpg
fytra17.jpg


Διεύθυνση: Ανδριανουπόλεως 10, Χαριλάου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 318747

Facebook

Instagram



Το φαγητό για κάποιους δεν είναι απλά τροφή, αλλά κι ένας τρόπος έκφρασης. Είναι μυρωδιές, γεύσεις και εικόνες που σου φέρνουν στο νου όμορφες αναμνήσεις. Έτσι και στη «Φύτρα», το φαγητό δεν είναι απλά τροφή. Είναι όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα. Ο Γιώργος Αντωνιάδης, ιδιοκτήτης του όμορφου αυτού εστιατορίου στην περιοχή της Χαριλάου, τον Ιούνιο του 2022 έκανε το όνειρό του πραγματικότητα. Δημιούργησε τον δικό του χώρο, θέλοντας να αφήσει το δικό του μαγειρικό στίγμα στον γαστρονομικό χάρτης της απαιτητικής Θεσσαλονίκης.

fytra2.jpg

Κατάφερε πολύ σύντομα να κάνει τη «Φύτρα» σημείο αναφοράς για απολαυστικές γευστικές συναντήσεις. Στόχος του ήταν και παραμένει το νόστιμο και καλομαγειρεμένο φαγητό. Η βάση του είναι η ελληνική και μεσογειακή κουζίνα που εμπλουτίζεται με τις σύγχρονες τεχνικές που χρησιμοποιεί για να αποδώσει τα μέγιστα στα πιάτα που μας προσφέρει μαζί με την καλοκουρδισμένη ομάδα του.

fytra3.jpg

Πώς «γεννήθηκε» η Φύτρα

Από τα 16 του χρόνια, όταν πήγε στη σχολή Μαγειρικής στο Γαλαξίδι, ο Γιώργος μαγειρεύει. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, έκανε την πρακτική του σε πεντάστερα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και της Κρήτης, ενώ εργάστηκε και σε γνωστά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Απείχε ένα διάστημα λόγω ενός ατυχήματος που είχε κι επέστρεψε δριμύτερος να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Να δημιουργήσει τον δικό του χώρο, όπου θα μαγειρεύει αυτό που εκείνος εννοεί καλό φαγητό.

fytra4.jpg
Ο ιδιοκτήτης και chef του εστιατορίου «Φύτρα» Γιώργος Αντωνιάδης


Κι έτσι «γεννήθηκε» η «Φύτρα». Νονά της η Ξανθή, φίλη και συνάδελφος του Γιώργου. Γιατί «Φύτρα»; Γιατί σχετίζεται με κάτι που θα… ριζώσει και γιατί μεταφορικά δηλώνει την καταγωγή, αλλά και τους απογόνους.

Έτσι λοιπόν η «Φύτρα» ρίζωσε και μέσα από τα πιάτα της μας θυμίζει τις καταβολές μας που έχουν στο τεφτέρι τους υπέροχες γεύσεις και υλικά που μπορούν να μεταμορφωθούν σε μοναδικά πιάτα.

fytra5.jpg

Πιάτα γεμάτα ουσία

Δημιουργώντας τον δικό του χώρο, ο Γιώργος ήθελε να προσφέρει καθημερινό και νόστιμο φαγητό. Αξιοποιώντας τις γνώσεις του και την εμπειρία του εμπνεύστηκε πιάτα που απευθύνονται σε όλους. Πιάτα με σύγχρονες πινελιές, αλλά κατανοητές, που δεν μπερδεύουν, αλλά γοητεύουν από τον πιο απλό μέχρι και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

fytra6.jpg
fytra7.jpg

Οι άριστες πρώτες ύλες είναι το βασικό συστατικό στα μαγειρέματα του. «Τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας είναι διαλεγμένα με προσοχή μετά από πολύ ψάξιμο», τονίζει ο ίδιος. Η εποχικότητα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη «Φύτρα», που έχει μια σταθερή βάση στο μενού της, το οποίο όμως δύο φορές το χρόνο δέχεται και νέες προσθήκες ανάλογα με το τι καλό παράγεται κάθε εποχή.

«Αυτό για το οποίο παλεύουμε, παρά τις αντίξοες συνθήκες, είναι το καθημερινό, νόστιμο, σπιτικό και καλομαγειρεμένο φαγητό», μας εξηγεί ο Γιώργος.

fytra8.jpg
fytra9.jpg

Από τα best sellers του εστιατορίου «Φύτρα» είναι η προβατίνα με ξινό τραχανά που γίνεται ανάρπαστη. Η μοσχαρίσια τηγανιά έχει γράψει τη δική της ιστορία. Το ίδιο και η σαλάτα παντζάρι με πουρέ μήλου.

Το χοιρινό κότσι με βραστοτηγανητές πατάτες είναι μια κλασική επιλογή που κάνει θραύση, όπως και οι παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα.

fytra10.jpg

Κοινός παρονομαστής όλων η νοστιμιά, που η ομάδα της «Φύτρας» δεν διαπραγματεύεται ούτε στο πιο απλό της πιάτο. Άλλωστε η ουσία κρύβεται στα πιο απλά. Αρκούν τα ποιοτικά υλικά, τα σωστά καρυκεύματα, τα ακόμα πιο σωστά μαγειρέματα, η αγάπη και η φροντίδα της κάθε λεπτομέρειας. Και στη «Φύτρα» διαθέτουν απ΄ όλα αυτά.

fytra11.jpg
fytra12.jpg

Αφοσίωση και σεβασμός

Δεν είναι εύκολο να πετύχεις όλα τα παραπάνω. Χρειάζεται αφοσίωση και σκληρή δουλειά, τόσο προσωπική όσο και ομαδική. Ο Γιώργος το επιβεβαιώνει άλλωστε και δεν ξεχνάει ποτέ όσο συζητάμε να αναφέρει την ομάδα που τον πλαισιώνει και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στο να βγαίνει το αποτέλεσμα που επιθυμεί στα πιάτα του.

fytra13.jpg

Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχίας της «Φύτρας»; Πέρα από την σκληρή δουλειά, η αγάπη, το μεράκι και η ειλικρίνεια στους πελάτες μέσα από τα πιάτα της που μιλάνε τη γλώσσα της γευστικής θαλπωρής.

fytra14.jpg

Όπως είναι αναμενόμενο από έναν τόσο καλοδουλεμένο χώρο, η «Φύτρα» έχει τους θαμώνες της. Και πώς να μην έχει όταν πέρα από το καλό φαγητό, ξεχωρίζει και για την πολύ καλή και φιλική εξυπηρέτηση.

Η ευγένεια και ο σεβασμός απέναντι στον πελάτη, η ταπεινότητα παρά το ότι στην κουζίνα της η ομάδα της «Φύτρας» μεγαλουργεί και η καθαριότητα που είναι κανόνας απαράβατος του εστιατορίου, έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των απαιτητικών καλοφαγάδων.

fytra15.jpg

Αν και έχει περάσει σχεδόν ενάμιση χρόνος που η «Φύτρα» υποδέχτηκε τους πρώτους της πελάτες, έχει ήδη στα σκαριά σχέδια για το μέλλον.

Πρόκειται για διαφορετικά projects γύρω από τα φαγητό που θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε στο μέλλον. Για την ώρα είναι σκέψεις που μέχρι να πάρουν σάρκα και οστά θα παραμείνουν… μυστικά.

Αν θέλεις κι εσύ να μυηθείς στον γευστικό κόσμος της «Φύτρας» κάνε την κράτηση σου άμεσα!

fytra16.jpg
fytra17.jpg


Διεύθυνση: Ανδριανουπόλεως 10, Χαριλάου

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 318747

Facebook

Instagram



ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία