«Φύτρα Restaurant»: Ένας νέος σύγχρονος χώρος για νόστιμο φαγητό που μυρίζει… θαλπωρή
02/02/2023 14:25
02/02/2023 14:25
Η «Φύτρα» είναι ένα νέο εστιατόριο στα ανατολικά της πόλης που μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να κερδίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης γρήγορα και για τους σωστούς λόγους. Όσοι αγαπούν το ποιοτικό και νόστιμο φαγητό, που κρύβει μέσα του θαλπωρή και μεράκι, στη «Φύτρα» βρήκαν αυτό που ζητούσαν. Κι έτσι η Χαριλάου απέκτησε ένα ακόμα στέκι για καλοφαγάδες, που υπόσχεται συνεχώς νέες γευστικές εκπλήξεις.
Σε έναν μικρό, ζεστό χώρο, ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Γιώργος Αντωνιάδης, έχει δημιουργήσει το όνειρο του: έναν σύγχρονο χώρο, όπου πρωταγωνιστές είναι οι καλές πρώτες ύλες και οι αυθεντικές γεύσεις. Με την εμπειρία χρόνων που έχει στις κουζίνες ξενοδοχείων και εστιατορίων, κατάφερε να στήσει ένα εστιατόριο με χαρακτήρα, τον δικό του χαρακτήρα, που θα συναντήσει κανείς και στα πιάτα του.
Οι επιλογές του Γιώργου για το μενού της «Φύτρας» στηρίζονται στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα και φυσικά στις άριστες πρώτες ύλες. Επιλέγοντας ο ίδιος με προσοχή και αγάπη τα υλικά που απαιτούνται, δημιουργεί νόστιμα πιάτα και δημιουργικά όσο χρειάζεται για να διατηρήσουν την αυθεντικότητά τους.
Ως επαγγελματίας βέβαια, που κατέχει καλά τα μυστικά της κουζίνας, δεν θα μπορούσε να μη χρησιμοποιεί τεχνικές που διδάχτηκε και ξέρει άριστα να εφαρμόζει.
Έτσι λοιπόν, αν και οι γεύσεις που θα βρείτε στον κατάλογο της «Φύτρας» είναι γνώριμες, παρασκευάζονται με σύγχρονες τεχνικές, ώστε στο πιάτο σας να φτάνει ένα άριστο αποτέλεσμα.
Το μενού μικρό, με επιλεγμένα πιάτα που όλα αξίζουν την προσοχή σας. Μερικά από αυτά που ξεχωρίσαμε είναι η μοσχαρίσια στηθοπλευρά με πουρέ κολοκύθας, η μοσχαρίσια τηγανιά με μανιτάρια, η προβατίνα με ξινό τραχανά και ξηρή μυζήθρα Κρήτης, αλλά και η σαλάτα παντζάρι με πουρέ μήλου, το κατσικίσιο σεβρ σε κανταΐφι με σάλτσα κρασιού και η ζύμη πεϊνιρλί με ξινοτύρι, ντοματίνια και λάδι βασιλικού.
Στη «Φύτρα» το μενού βασίζεται στα εποχιακά υλικά, ώστε να απολαμβάνει κανείς το μέγιστο σε ποιότητα και γεύση. Από τα υλικά της κάθε εποχής εμπνέεται άλλωστε και ο σεφ για να διαμορφώσει το μενού.
Στον χώρο του εστιατορίου υπάρχει ένας μαυροπίνακας, που αποτελεί θα έλεγε κανείς προέκταση του καταλόγου.
Σε αυτόν θα βρείτε κάποια στάνταρ πιάτα που υπάρχουν καθημερινά στη «Φύτρα», αλλά και ορισμένα πιάτα ημέρας, που δημιουργεί για εσάς ο σεφ με την ομάδα του, ανάλογα με το τι καλό θα βρει στην αγορά.
Με έμφαση λοιπόν, στην καλή πρώτη ύλη και τη νοστιμιά, η «Φύτρα» σας προσφέρει από τη 1 το μεσημέρι μέχρι και αργά το βράδυ γευστικές προτάσεις που θα θέλετε σίγουρα να απολαύσετε ξανά.
Πέρα όμως από το καλό φαγητό, αυτό που κάνει τη «Φύτρα» να ξεχωρίζει είναι το φιλικό περιβάλλον, η άψογη εξυπηρέτηση και η ομαδική προσπάθεια των ανθρώπων της να σας προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία.
Για να συνοδεύσετε το φαγητό σας, οι άνθρωποι της «Φύτρας» θα σας ενημερώσουν και για την μικρή, αλλά ενημερωμένη με ενδιαφέρονται κρασιά και τσίπουρα κάβα του εστιατορίου. Χύμα ή εμφιαλωμένα, είναι όλα επιλεγμένα με γνώμονα την ποιότητά τους.
Tip: Αν δεν έχετε χρόνο να απολαύσετε το γεύμα σας στον χώρο της «Φύτρας», μπορείτε να παραγγείλετε τα πιάτα της αρεσκείας σας και να τα παραλάβετε από το κατάστημα για να τα απολαύσετε στον δικό σας χώρο.
Διεύθυνση: Αδριανουπόλεως 10, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 318747
Η «Φύτρα» είναι ένα νέο εστιατόριο στα ανατολικά της πόλης που μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να κερδίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης γρήγορα και για τους σωστούς λόγους. Όσοι αγαπούν το ποιοτικό και νόστιμο φαγητό, που κρύβει μέσα του θαλπωρή και μεράκι, στη «Φύτρα» βρήκαν αυτό που ζητούσαν. Κι έτσι η Χαριλάου απέκτησε ένα ακόμα στέκι για καλοφαγάδες, που υπόσχεται συνεχώς νέες γευστικές εκπλήξεις.
Σε έναν μικρό, ζεστό χώρο, ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου, Γιώργος Αντωνιάδης, έχει δημιουργήσει το όνειρο του: έναν σύγχρονο χώρο, όπου πρωταγωνιστές είναι οι καλές πρώτες ύλες και οι αυθεντικές γεύσεις. Με την εμπειρία χρόνων που έχει στις κουζίνες ξενοδοχείων και εστιατορίων, κατάφερε να στήσει ένα εστιατόριο με χαρακτήρα, τον δικό του χαρακτήρα, που θα συναντήσει κανείς και στα πιάτα του.
Οι επιλογές του Γιώργου για το μενού της «Φύτρας» στηρίζονται στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα και φυσικά στις άριστες πρώτες ύλες. Επιλέγοντας ο ίδιος με προσοχή και αγάπη τα υλικά που απαιτούνται, δημιουργεί νόστιμα πιάτα και δημιουργικά όσο χρειάζεται για να διατηρήσουν την αυθεντικότητά τους.
Ως επαγγελματίας βέβαια, που κατέχει καλά τα μυστικά της κουζίνας, δεν θα μπορούσε να μη χρησιμοποιεί τεχνικές που διδάχτηκε και ξέρει άριστα να εφαρμόζει.
Έτσι λοιπόν, αν και οι γεύσεις που θα βρείτε στον κατάλογο της «Φύτρας» είναι γνώριμες, παρασκευάζονται με σύγχρονες τεχνικές, ώστε στο πιάτο σας να φτάνει ένα άριστο αποτέλεσμα.
Το μενού μικρό, με επιλεγμένα πιάτα που όλα αξίζουν την προσοχή σας. Μερικά από αυτά που ξεχωρίσαμε είναι η μοσχαρίσια στηθοπλευρά με πουρέ κολοκύθας, η μοσχαρίσια τηγανιά με μανιτάρια, η προβατίνα με ξινό τραχανά και ξηρή μυζήθρα Κρήτης, αλλά και η σαλάτα παντζάρι με πουρέ μήλου, το κατσικίσιο σεβρ σε κανταΐφι με σάλτσα κρασιού και η ζύμη πεϊνιρλί με ξινοτύρι, ντοματίνια και λάδι βασιλικού.
Στη «Φύτρα» το μενού βασίζεται στα εποχιακά υλικά, ώστε να απολαμβάνει κανείς το μέγιστο σε ποιότητα και γεύση. Από τα υλικά της κάθε εποχής εμπνέεται άλλωστε και ο σεφ για να διαμορφώσει το μενού.
Στον χώρο του εστιατορίου υπάρχει ένας μαυροπίνακας, που αποτελεί θα έλεγε κανείς προέκταση του καταλόγου.
Σε αυτόν θα βρείτε κάποια στάνταρ πιάτα που υπάρχουν καθημερινά στη «Φύτρα», αλλά και ορισμένα πιάτα ημέρας, που δημιουργεί για εσάς ο σεφ με την ομάδα του, ανάλογα με το τι καλό θα βρει στην αγορά.
Με έμφαση λοιπόν, στην καλή πρώτη ύλη και τη νοστιμιά, η «Φύτρα» σας προσφέρει από τη 1 το μεσημέρι μέχρι και αργά το βράδυ γευστικές προτάσεις που θα θέλετε σίγουρα να απολαύσετε ξανά.
Πέρα όμως από το καλό φαγητό, αυτό που κάνει τη «Φύτρα» να ξεχωρίζει είναι το φιλικό περιβάλλον, η άψογη εξυπηρέτηση και η ομαδική προσπάθεια των ανθρώπων της να σας προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία.
Για να συνοδεύσετε το φαγητό σας, οι άνθρωποι της «Φύτρας» θα σας ενημερώσουν και για την μικρή, αλλά ενημερωμένη με ενδιαφέρονται κρασιά και τσίπουρα κάβα του εστιατορίου. Χύμα ή εμφιαλωμένα, είναι όλα επιλεγμένα με γνώμονα την ποιότητά τους.
Tip: Αν δεν έχετε χρόνο να απολαύσετε το γεύμα σας στον χώρο της «Φύτρας», μπορείτε να παραγγείλετε τα πιάτα της αρεσκείας σας και να τα παραλάβετε από το κατάστημα για να τα απολαύσετε στον δικό σας χώρο.
Διεύθυνση: Αδριανουπόλεως 10, Χαριλάου
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 318747
ΣΧΟΛΙΑ