Φύτρα: Το resto της Χαριλάου, που έχει «κερδίσει» τους foodies εντός κι εκτός Θεσσαλονίκης… κι όχι μόνο
16/09/2024 20:00
16/09/2024 20:00
Σε έναν όμορφο και ζεστό χώρο, στο νούμερο 10 της οδού Ανδριανουπόλεως, στη Χαριλάου, λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2022, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, η «Φύτρα», ένα resto που έγινε γνωστό τόσο γρήγορα, όσο λίγα στις εκτός του κέντρου της Θεσσαλονίκης περιοχές. Ανοίγοντάς το, ο Chef Γιώργος Αντωνιάδης έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο, δημιουργώντας το χώρο που πάντα ήθελε, ώστε να αφήσει το δικό του μαγειρικό στίγμα, στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.
Η «Φύτρα», είναι ένας χώρος που χτίστηκε με αφοσίωση και σκληρή, προσωπική κι ομαδική δουλειά, με μεράκι και ειλικρίνεια απέναντι στους πελάτες κι ένας απόλυτα value for money προορισμός, που έγινε αγαπητός από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του. Το καλό και προσεγμένο, με άποψη φαγητό, η άψογη και φιλική εξυπηρέτηση, η ταπεινότητα των ανθρώπων της και φυσικά, ο φροντισμένος σε όλα χώρος του εστιατορίου, το έχουν κατατάξει στα κορυφαία της Θεσσαλονίκης και το έχουν κάνει γνωστό, στους απανταχού καλοφαγάδες, από τους foodies, που το επισκέπτονται από την πρώτη στιγμή, μέχρι τους περιοίκους, που έχουν την τύχη να έχουν ένα τόσο καλό εστιατόριο δίπλα τους! Παρόλο που δε βρίσκεται στο κέντρο, όπου ανθίζουν συνήθως εστιατόρια του βεληνεκούς της, η «Φύτρα», έγινε πολύ σύντομα σημείο αναφοράς, για απολαυστικές γευστικές συναντήσεις.
Το όνομα «Φύτρα», συμβολίζει κάτι που «θα… ριζώσει», αλλά και «την καταγωγή» κι αν μη τι άλλο, ήταν… τυχερό!
Νόστιμη, απλή, με φρέσκα υλικά κι ελληνικά αρώματα κουζίνα, δέκα τραπέζια όλα κι όλα μέσα, ένας μικρός βασικός κατάλογος, με άφθονα ωστόσο πιάτα ημέρας στο μαυροπίνακα και χορταστικές μερίδες, είναι τα βασικά «συστατικά» της «Φύτρας».
Ο Γιώργος, απόφοιτος της Σχολής Μαγειρικής του Γαλαξιδίου, μαγειρεύει από τα 16 του. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει πεντάστερα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και της Κρήτης και γνωστά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της χώρας και πλέον διανύει τη δική του δυναμική, μοναδική πορεία, με τη «Φύτρα», συμβάλλοντας σημαντικά, με το δικό του εγχείρημα, πλέον, στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.
Με αγάπη, έχει φτιάξει έναν χώρο μίνιμαλ, απλό και κουκλίστικο, με παλ πινελιές, ασπρόμαυρα τραπεζοκαθίσματα – το λευκό είναι χαρακτηριστικό – κι έναν μεγάλο μαυροπίνακα, που ενημερώνει καθημερινά, για τα πιάτα ημέρας.
Τα τελευταία, όπως κι όλα τα πιάτα του βασικού μενού, πληρούν πάντα έναν βασικό στόχο: νόστιμο και καλομαγειρεμένο φαγητό, βασισμένο στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, που εμπλουτίζεται με τις πιο σύγχρονες τεχνικές, που ο Chef χρησιμοποιεί για να αποδώσει τα μέγιστα, μαζί με την ομάδα του, ως προς αυτό που ο ίδιος εννοεί, ως «καλό φαγητό».
Πιάτα γεμάτα ουσία, με σύγχρονη διάθεση μεν, που δεν μπερδεύουν δε. Κάθε άλλο μάλιστα: συγκινούν ακόμη και τους πιο δύσκολους πελάτες. Η δημιουργικότητα στη μαγειρική του είναι τόση… όση χρειάζεται για να αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά των συστατικών και οι σύγχρονες τεχνικές του, ως αποτέλεσμα ετών εμπειρίας στις κουζίνες, που συμβάλουν στο άριστο τελικό αποτέλεσμα.
Η μαγειρική στη «Φύτρα», κινείται ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών, που είναι όσο πιο φρέσκα γίνεται. Η κάρτα του εστιατορίου είναι μικρή, αναδύει ωστόσο υπέροχες γεύσεις, μεσογειακής κι ελληνικής κουζίνας, με ένα twist πιο μοντέρνας διάθεσης.
Aπό τις προτάσεις ξεχωρίζουν, σίγουρα, τα νιόκι με μπούτι χοιρινό και τραγανό προσιούτο, το λεμονάτο ριζότο με σπαράγγια και τοματίνια κομφί και οι αχνιστές γαρίδες, με φέτα και βασιλικό.
Στις πιο καλοκαιρινές γεύσεις, που ακόμη θα βρείτε στο μενού, περιλαμβάνονται φιλέτο τσιπούρας με πουρέ αβοκάντο, φακή Beluga και τηγανητό κρίταμο, αλλά και το αγαπημένο πιάτο του Chef, οι μελιτζανοκεφτέδες με πουρέ φασολιού, chips κρεμμυδιού και λάδι σχοινόπρασου.
Η σαλάτα κρίταμο, με ντάκο, τοματίνια, ελιές και φέτα, αλλά και η μεσκλάν με φράουλα, βολάκι Άνδρου και καραμελωμένα φουντούκια, είναι ανάμεσα στις γεύσεις του μαυροπίνακα, που θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
Προσεχώς το μενού θα αλλάξει, στρεφόμενο προς τις πιο φθινοπωρινές γεύσεις και σε signature πιάτα, όπως η σαλάτα παντζάρι με πουρέ μήλου ή οι «στηθοπλευρές», ιδανικά για ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού, όσο αλλάζει ο καιρός.
Σε εμφανή χώρο, η κάβα του εστιατορίου περιλαμβάνει κάποιες από τις πιο εκλεκτές προτάσεις οίνων και τσίπουρων ελληνικών Κτημάτων και παραγωγών και το team του είναι εκεί, για να σας βοηθήσει να κάνετε το καλύτερο pairing με τα πιάτα σας.
Η «Φύτρα», έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς, με διθυραμβικά σχόλια από τους πελάτες της, που κάνουν λόγο για γεύσεις εξαιρετικές που είχαν καιρό να δοκιμάσουν στη Θεσσαλονίκη. Εμείς, θα σιγοντάρουμε ανεπιφύλακτα!
Σπεύσατε, καθώς τα τραπέζια είναι, συνήθως, γεμάτα!
Τip 1: Το εστιατόριο λειτουργεί Τρίτη έως Σάββατο 13.00 – 23.00 και Κυριακή από 13.00 – 19.00. Κάθε Δευτέρα, παραμένει κλειστό.
Tip 2: Υπάρχει η δυνατότητα, εάν δεν θέλετε να γευματίσετε επί τόπου, να παραγγείλετε τα πιάτα της αρεσκείας σας και να τα παραλάβετε από το κατάστημα για να τα απολαύσετε στο χώρο σας.
VIDEO | Φύτρα: Το resto της Χαριλάου, που έχει «κερδίσει» τους foodies εντός κι εκτός Θεσσαλονίκης… κι όχι μόνο
Διεύθυνση: Ανδριανουπόλεως 10, Χαριλάου
Τηλέφωνo επικοινωνίας: 2310 318747
Σε έναν όμορφο και ζεστό χώρο, στο νούμερο 10 της οδού Ανδριανουπόλεως, στη Χαριλάου, λειτουργεί από τον Ιούνιο του 2022, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, η «Φύτρα», ένα resto που έγινε γνωστό τόσο γρήγορα, όσο λίγα στις εκτός του κέντρου της Θεσσαλονίκης περιοχές. Ανοίγοντάς το, ο Chef Γιώργος Αντωνιάδης έκανε πραγματικότητα ένα όνειρο, δημιουργώντας το χώρο που πάντα ήθελε, ώστε να αφήσει το δικό του μαγειρικό στίγμα, στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.
Η «Φύτρα», είναι ένας χώρος που χτίστηκε με αφοσίωση και σκληρή, προσωπική κι ομαδική δουλειά, με μεράκι και ειλικρίνεια απέναντι στους πελάτες κι ένας απόλυτα value for money προορισμός, που έγινε αγαπητός από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του. Το καλό και προσεγμένο, με άποψη φαγητό, η άψογη και φιλική εξυπηρέτηση, η ταπεινότητα των ανθρώπων της και φυσικά, ο φροντισμένος σε όλα χώρος του εστιατορίου, το έχουν κατατάξει στα κορυφαία της Θεσσαλονίκης και το έχουν κάνει γνωστό, στους απανταχού καλοφαγάδες, από τους foodies, που το επισκέπτονται από την πρώτη στιγμή, μέχρι τους περιοίκους, που έχουν την τύχη να έχουν ένα τόσο καλό εστιατόριο δίπλα τους! Παρόλο που δε βρίσκεται στο κέντρο, όπου ανθίζουν συνήθως εστιατόρια του βεληνεκούς της, η «Φύτρα», έγινε πολύ σύντομα σημείο αναφοράς, για απολαυστικές γευστικές συναντήσεις.
Το όνομα «Φύτρα», συμβολίζει κάτι που «θα… ριζώσει», αλλά και «την καταγωγή» κι αν μη τι άλλο, ήταν… τυχερό!
Νόστιμη, απλή, με φρέσκα υλικά κι ελληνικά αρώματα κουζίνα, δέκα τραπέζια όλα κι όλα μέσα, ένας μικρός βασικός κατάλογος, με άφθονα ωστόσο πιάτα ημέρας στο μαυροπίνακα και χορταστικές μερίδες, είναι τα βασικά «συστατικά» της «Φύτρας».
Ο Γιώργος, απόφοιτος της Σχολής Μαγειρικής του Γαλαξιδίου, μαγειρεύει από τα 16 του. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει πεντάστερα ξενοδοχεία της Χαλκιδικής και της Κρήτης και γνωστά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και της χώρας και πλέον διανύει τη δική του δυναμική, μοναδική πορεία, με τη «Φύτρα», συμβάλλοντας σημαντικά, με το δικό του εγχείρημα, πλέον, στο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.
Με αγάπη, έχει φτιάξει έναν χώρο μίνιμαλ, απλό και κουκλίστικο, με παλ πινελιές, ασπρόμαυρα τραπεζοκαθίσματα – το λευκό είναι χαρακτηριστικό – κι έναν μεγάλο μαυροπίνακα, που ενημερώνει καθημερινά, για τα πιάτα ημέρας.
Τα τελευταία, όπως κι όλα τα πιάτα του βασικού μενού, πληρούν πάντα έναν βασικό στόχο: νόστιμο και καλομαγειρεμένο φαγητό, βασισμένο στην ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, που εμπλουτίζεται με τις πιο σύγχρονες τεχνικές, που ο Chef χρησιμοποιεί για να αποδώσει τα μέγιστα, μαζί με την ομάδα του, ως προς αυτό που ο ίδιος εννοεί, ως «καλό φαγητό».
Πιάτα γεμάτα ουσία, με σύγχρονη διάθεση μεν, που δεν μπερδεύουν δε. Κάθε άλλο μάλιστα: συγκινούν ακόμη και τους πιο δύσκολους πελάτες. Η δημιουργικότητα στη μαγειρική του είναι τόση… όση χρειάζεται για να αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά των συστατικών και οι σύγχρονες τεχνικές του, ως αποτέλεσμα ετών εμπειρίας στις κουζίνες, που συμβάλουν στο άριστο τελικό αποτέλεσμα.
Η μαγειρική στη «Φύτρα», κινείται ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών, που είναι όσο πιο φρέσκα γίνεται. Η κάρτα του εστιατορίου είναι μικρή, αναδύει ωστόσο υπέροχες γεύσεις, μεσογειακής κι ελληνικής κουζίνας, με ένα twist πιο μοντέρνας διάθεσης.
Aπό τις προτάσεις ξεχωρίζουν, σίγουρα, τα νιόκι με μπούτι χοιρινό και τραγανό προσιούτο, το λεμονάτο ριζότο με σπαράγγια και τοματίνια κομφί και οι αχνιστές γαρίδες, με φέτα και βασιλικό.
Στις πιο καλοκαιρινές γεύσεις, που ακόμη θα βρείτε στο μενού, περιλαμβάνονται φιλέτο τσιπούρας με πουρέ αβοκάντο, φακή Beluga και τηγανητό κρίταμο, αλλά και το αγαπημένο πιάτο του Chef, οι μελιτζανοκεφτέδες με πουρέ φασολιού, chips κρεμμυδιού και λάδι σχοινόπρασου.
Η σαλάτα κρίταμο, με ντάκο, τοματίνια, ελιές και φέτα, αλλά και η μεσκλάν με φράουλα, βολάκι Άνδρου και καραμελωμένα φουντούκια, είναι ανάμεσα στις γεύσεις του μαυροπίνακα, που θα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.
Προσεχώς το μενού θα αλλάξει, στρεφόμενο προς τις πιο φθινοπωρινές γεύσεις και σε signature πιάτα, όπως η σαλάτα παντζάρι με πουρέ μήλου ή οι «στηθοπλευρές», ιδανικά για ένα ποτήρι κόκκινου κρασιού, όσο αλλάζει ο καιρός.
Σε εμφανή χώρο, η κάβα του εστιατορίου περιλαμβάνει κάποιες από τις πιο εκλεκτές προτάσεις οίνων και τσίπουρων ελληνικών Κτημάτων και παραγωγών και το team του είναι εκεί, για να σας βοηθήσει να κάνετε το καλύτερο pairing με τα πιάτα σας.
Η «Φύτρα», έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς, με διθυραμβικά σχόλια από τους πελάτες της, που κάνουν λόγο για γεύσεις εξαιρετικές που είχαν καιρό να δοκιμάσουν στη Θεσσαλονίκη. Εμείς, θα σιγοντάρουμε ανεπιφύλακτα!
Σπεύσατε, καθώς τα τραπέζια είναι, συνήθως, γεμάτα!
Τip 1: Το εστιατόριο λειτουργεί Τρίτη έως Σάββατο 13.00 – 23.00 και Κυριακή από 13.00 – 19.00. Κάθε Δευτέρα, παραμένει κλειστό.
Tip 2: Υπάρχει η δυνατότητα, εάν δεν θέλετε να γευματίσετε επί τόπου, να παραγγείλετε τα πιάτα της αρεσκείας σας και να τα παραλάβετε από το κατάστημα για να τα απολαύσετε στο χώρο σας.
VIDEO | Φύτρα: Το resto της Χαριλάου, που έχει «κερδίσει» τους foodies εντός κι εκτός Θεσσαλονίκης… κι όχι μόνο
Διεύθυνση: Ανδριανουπόλεως 10, Χαριλάου
Τηλέφωνo επικοινωνίας: 2310 318747
ΣΧΟΛΙΑ