Γλυκισματοποιείον STRATIS: Η παράδοση από τη δεκαετία του ’80 κι ένα success story που αναδείχθηκε κι από τον οδηγό «Taste Atlas» τη χρονιά που μας πέρασε
30/04/2024 15:00
30/04/2024 15:00
Στον οδηγό «Taste Atlas», που δημοσιεύθηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2023, τα τρίγωνα Πανοράματος αναδείχθηκαν σε δεύτερο παγκοσμίως, καλύτερο γλυκό και στο γλυκισματοποιείον «STRATIS», σίγουρα ξέρουν πώς να τα φτιάχνουν εξαιρετικά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τη σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Οδηγού, συνοδεύει φωτογραφία από συσκευασία του γλυκισματοποιείου «STRATIS», μαζί με λαχταριστά τρίγωνα, στα οποία εδώ, εξειδικεύονται τα τελευταία σαράντα περίπου χρόνια.
Το γλυκισματοποιείον «STRATIS», έχει μία μεγάλη ιστορία, που ξεκινά από τη δεκαετία του ’60, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με τη δεύτερη γενιά Ζαχαροπλαστών να έχει παραλάβει πλέον τα ηνία, παραμένοντας σταθερή στις παραδοσιακές αξίες, τις οποίες και παρουσιάζει, πλέον, με σύγχρονη ματιά, με εξαιρετικές πρώτες ύλες, ακρίβεια στις δοσολογίες και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.
Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, τα τρίγωνα Πανοράματος αποτελούν τα βασικά γλυκά για τα οποία ξεχώρισε κι αναδείχθηκε το γλυκισματοποιείον «STRATIS» και σημείο αναφοράς του. Βασισμένα σε δική τους, μυστική συνταγή, παράγονται καθημερινά στο εργαστήριο του καταστήματος και γεμίζονται, πάντα, επί τόπου, στο χέρι, κατά την παραγγελία σας, ώστε να είναι πάντα όσο πιο φρέσκα γίνεται, όταν θα τα δοκιμάσετε.
Βγαίνουν σε μικρά και σε ατομικά κομμάτια, βασιζόμενα αποκλειστικά την παραδοσιακή συνταγή με κρέμα, που αντέχει ακόμη και σε ταξίδι αρκετών ωρών, ώστε να μπορεί να αποσταλεί εκτός πόλης ή να ταξιδέψει μαζί σας, είτε για εσάς, είτε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τι τα κάνει να ξεχωρίζουν; Η πάντα βελούδινη, αφράτη υφή της αρωματικής με κρόκο Κοζάνης κρέμας τους και το απόλυτα τραγανό, βουτυρωμένο φύλλο Βηρυτού, που προσφέρουν μοναδικά γαστρονομικά ταξίδια.
Τα τρίγωνα του γλυκισματοποιείου «STRATIS» αποτελούν το καλύτερο «σουβενίρ» από τη Θεσσαλονίκη, για ταξιδιώτες κι επισκέπτες της πόλης – δεν είναι λίγοι όσοι διαμένουν στα γύρω ξενοδοχεία, που τα προμηθεύονται καθημερινά – αλλά και για τους ίδιους τους κατοίκους της, που εμπιστεύονται την ποιότητα της επιχείρησης.
Τα ξεχωριστά τρίγωνα Πανοράματος του γλυκισματοποιείου «STRATIS», φιγουράρουν, από το Δεκέμβριο του 2023, στη σελίδα του «Taste Atlas», του παγκόσμιου οδηγού για τα καλύτερα είδη ανά κατηγορία φαγητού ανά τον κόσμο, που περιλαμβάνει από τα γαλλικά éclair και τα ιταλικά cannoli, μέχρι τα πολωνέζικα doughnuts και τα cinnamon rolls της Βόρειας Αμερικής.
Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι το πασίγνωστο σιροπιαστό της Θεσσαλονίκης, ψηφίστηκε, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ως δεύτερο κατά σειρά προτίμησης των κριτών γλυκό, στον τομέα των «Pastries» (μπορείτε να δείτε τη σχετική δημοσίευση εδώ), με τη σχετική φωτογραφία από το γλυκισματοποιείον «STRATIS», να κοσμεί την παρουσίαση, αναδεικνύοντας ένα λαχταριστό τρίγωνο Πανοράματος, δίπλα στη συσκευασία της επιχείρησης.
Κι όσο τα τρίγωνα Πανοράματος συνεχίζουν να είναι μεταξύ των καλύτερων γλυκών παγκοσμίως, βάσει του ίδιου Οδηγού, ένα δεύτερο λατρεμένο γλυκό των Θεσσαλονικέων, η μπουγάτσα, στην οποία ειδικεύεται από την αρχή της λειτουργίας του, από τη δεκαετία του ’60 το γλυκισματοποιείον «STRATIS», κατέχει σήμερα την πέμπτη θέση στην αντίστοιχη κατάταξη (μπορείτε να τη δείτε εδώ). Περιγράφεται ως «μία παραδοσιακή ελληνική πίτα, αποτελούμενη από φύλλο, με γέμιση σιμιγδαλένιας κρέμας κάσταρντ, παρόλο που υπάρχουν παραλλαγές, με κιμά ή τυρί». Το ίδιο άρθρο αναφέρεται στην παράδοση της μπουγάτσας από βυζαντινής περιόδου, ως ζύμης που γεμιζόταν με διάφορα γλυκά κι αλμυρά υλικά, μέχρι να εξελιχθεί στο λεπτό, χειροποίητο φύλλο ζαχαροπλαστικής, που έγινε σπεσιαλιτέ σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη».
Στη μπουγάτσα, το γλυκισματοποιείον «STRATIS» εξειδικεύεται από πολύ παλιά, όταν ακόμη αποτελούσε το μοναδικό πρωινό στη Θεσσαλονίκη και τα τραπέζια του φιλοξενούσαν τον κόσμο που περνούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να τη δοκιμάσει. Μπουγάτσα και σιροπιαστά, ήταν τα μόνα προϊόντα της επιχείρησης τότε, στο πρώτο κατάστημα της Αγίας Σοφίας, οπότε και, πέρα από τις κλασσικές γεύσεις τυρί, κρέμα, κιμά και σπανάκι τη σέρβιραν και σκέτη, μόνο με φύλλο. Σήμερα, παραμένουν πιστοί στην παραδοσιακή τέχνη ανοίγματος του φύλλου της μπουγάτσας, που είναι ιδανική για πρωινό κι όχι μόνο.
Στα υπόλοιπα γλυκά του γλυκισματοποιείου «STRATIS», θα βρείτε μοσχομυριστό καζάν ντιπί, λαχταριστή σοκολατόπιτα, profiterole, mille-feuille, εκμέκ και πολίτικο, αφράτο red velvet και carrot cake και πολλές άλλες επιλογές, για κάθε περίσταση κι ώρα της ημέρας.
Για πιο ειδικές περιστάσεις, υπάρχουν πάντα οι τούρτες: παιχνιδιάρικες τούρτες 3D, που φτιάχνονται με επιδεξιότητα και μεράκι στο εργαστήριο της επιχείρησης κι ευφάνταστες τούρτες ενηλίκων, διατίθενται καθημερινά και για κάθε περίσταση.
Όλα τα είδη παράγονται στο εργαστήρι του καταστήματος κι όταν κάτι ψήνεται, μυρίζει όλος ο χώρος.
Το γλυκισματοποιείον «STRATIS», ενδείκνυται και για μία στάση για γλυκό μαζί με τον καφέ, όπως στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία. Πάστες, σιροπιαστά, καζάν ντιπί κι άλλα πολίτικα γλυκά, βουτήματα, χειροποίητοι λουκουμάδες και φυσικά τα τρίγωνα Πανοράματος και η μπουγάτσα, είναι καθημερινά στη διάθεσή σας, σε έναν χώρο που σας φέρνει σε επαφή με την παράδοση, στη σύγχρονη εκδοχή της.
Tip 1: Τα προϊοντα του γλυκισματοποιείου «STRATIS», μπορείτε να τα βρείτε και online μέσω Wolt, Box και E-food.
Tip 2: Το γλυκισματοποιείον «STRATIS», είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 07.00 έως τις 24.00.
Διεύθυνση: Αντιγονιδών 12, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 548708
Στον οδηγό «Taste Atlas», που δημοσιεύθηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2023, τα τρίγωνα Πανοράματος αναδείχθηκαν σε δεύτερο παγκοσμίως, καλύτερο γλυκό και στο γλυκισματοποιείον «STRATIS», σίγουρα ξέρουν πώς να τα φτιάχνουν εξαιρετικά. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τη σχετική ανάρτηση στη σελίδα του Οδηγού, συνοδεύει φωτογραφία από συσκευασία του γλυκισματοποιείου «STRATIS», μαζί με λαχταριστά τρίγωνα, στα οποία εδώ, εξειδικεύονται τα τελευταία σαράντα περίπου χρόνια.
Το γλυκισματοποιείον «STRATIS», έχει μία μεγάλη ιστορία, που ξεκινά από τη δεκαετία του ’60, στην πλατεία Αγίας Σοφίας, με τη δεύτερη γενιά Ζαχαροπλαστών να έχει παραλάβει πλέον τα ηνία, παραμένοντας σταθερή στις παραδοσιακές αξίες, τις οποίες και παρουσιάζει, πλέον, με σύγχρονη ματιά, με εξαιρετικές πρώτες ύλες, ακρίβεια στις δοσολογίες και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια.
Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, τα τρίγωνα Πανοράματος αποτελούν τα βασικά γλυκά για τα οποία ξεχώρισε κι αναδείχθηκε το γλυκισματοποιείον «STRATIS» και σημείο αναφοράς του. Βασισμένα σε δική τους, μυστική συνταγή, παράγονται καθημερινά στο εργαστήριο του καταστήματος και γεμίζονται, πάντα, επί τόπου, στο χέρι, κατά την παραγγελία σας, ώστε να είναι πάντα όσο πιο φρέσκα γίνεται, όταν θα τα δοκιμάσετε.
Βγαίνουν σε μικρά και σε ατομικά κομμάτια, βασιζόμενα αποκλειστικά την παραδοσιακή συνταγή με κρέμα, που αντέχει ακόμη και σε ταξίδι αρκετών ωρών, ώστε να μπορεί να αποσταλεί εκτός πόλης ή να ταξιδέψει μαζί σας, είτε για εσάς, είτε για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Τι τα κάνει να ξεχωρίζουν; Η πάντα βελούδινη, αφράτη υφή της αρωματικής με κρόκο Κοζάνης κρέμας τους και το απόλυτα τραγανό, βουτυρωμένο φύλλο Βηρυτού, που προσφέρουν μοναδικά γαστρονομικά ταξίδια.
Τα τρίγωνα του γλυκισματοποιείου «STRATIS» αποτελούν το καλύτερο «σουβενίρ» από τη Θεσσαλονίκη, για ταξιδιώτες κι επισκέπτες της πόλης – δεν είναι λίγοι όσοι διαμένουν στα γύρω ξενοδοχεία, που τα προμηθεύονται καθημερινά – αλλά και για τους ίδιους τους κατοίκους της, που εμπιστεύονται την ποιότητα της επιχείρησης.
Τα ξεχωριστά τρίγωνα Πανοράματος του γλυκισματοποιείου «STRATIS», φιγουράρουν, από το Δεκέμβριο του 2023, στη σελίδα του «Taste Atlas», του παγκόσμιου οδηγού για τα καλύτερα είδη ανά κατηγορία φαγητού ανά τον κόσμο, που περιλαμβάνει από τα γαλλικά éclair και τα ιταλικά cannoli, μέχρι τα πολωνέζικα doughnuts και τα cinnamon rolls της Βόρειας Αμερικής.
Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι το πασίγνωστο σιροπιαστό της Θεσσαλονίκης, ψηφίστηκε, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ως δεύτερο κατά σειρά προτίμησης των κριτών γλυκό, στον τομέα των «Pastries» (μπορείτε να δείτε τη σχετική δημοσίευση εδώ), με τη σχετική φωτογραφία από το γλυκισματοποιείον «STRATIS», να κοσμεί την παρουσίαση, αναδεικνύοντας ένα λαχταριστό τρίγωνο Πανοράματος, δίπλα στη συσκευασία της επιχείρησης.
Κι όσο τα τρίγωνα Πανοράματος συνεχίζουν να είναι μεταξύ των καλύτερων γλυκών παγκοσμίως, βάσει του ίδιου Οδηγού, ένα δεύτερο λατρεμένο γλυκό των Θεσσαλονικέων, η μπουγάτσα, στην οποία ειδικεύεται από την αρχή της λειτουργίας του, από τη δεκαετία του ’60 το γλυκισματοποιείον «STRATIS», κατέχει σήμερα την πέμπτη θέση στην αντίστοιχη κατάταξη (μπορείτε να τη δείτε εδώ). Περιγράφεται ως «μία παραδοσιακή ελληνική πίτα, αποτελούμενη από φύλλο, με γέμιση σιμιγδαλένιας κρέμας κάσταρντ, παρόλο που υπάρχουν παραλλαγές, με κιμά ή τυρί». Το ίδιο άρθρο αναφέρεται στην παράδοση της μπουγάτσας από βυζαντινής περιόδου, ως ζύμης που γεμιζόταν με διάφορα γλυκά κι αλμυρά υλικά, μέχρι να εξελιχθεί στο λεπτό, χειροποίητο φύλλο ζαχαροπλαστικής, που έγινε σπεσιαλιτέ σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη».
Στη μπουγάτσα, το γλυκισματοποιείον «STRATIS» εξειδικεύεται από πολύ παλιά, όταν ακόμη αποτελούσε το μοναδικό πρωινό στη Θεσσαλονίκη και τα τραπέζια του φιλοξενούσαν τον κόσμο που περνούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, για να τη δοκιμάσει. Μπουγάτσα και σιροπιαστά, ήταν τα μόνα προϊόντα της επιχείρησης τότε, στο πρώτο κατάστημα της Αγίας Σοφίας, οπότε και, πέρα από τις κλασσικές γεύσεις τυρί, κρέμα, κιμά και σπανάκι τη σέρβιραν και σκέτη, μόνο με φύλλο. Σήμερα, παραμένουν πιστοί στην παραδοσιακή τέχνη ανοίγματος του φύλλου της μπουγάτσας, που είναι ιδανική για πρωινό κι όχι μόνο.
Στα υπόλοιπα γλυκά του γλυκισματοποιείου «STRATIS», θα βρείτε μοσχομυριστό καζάν ντιπί, λαχταριστή σοκολατόπιτα, profiterole, mille-feuille, εκμέκ και πολίτικο, αφράτο red velvet και carrot cake και πολλές άλλες επιλογές, για κάθε περίσταση κι ώρα της ημέρας.
Για πιο ειδικές περιστάσεις, υπάρχουν πάντα οι τούρτες: παιχνιδιάρικες τούρτες 3D, που φτιάχνονται με επιδεξιότητα και μεράκι στο εργαστήριο της επιχείρησης κι ευφάνταστες τούρτες ενηλίκων, διατίθενται καθημερινά και για κάθε περίσταση.
Όλα τα είδη παράγονται στο εργαστήρι του καταστήματος κι όταν κάτι ψήνεται, μυρίζει όλος ο χώρος.
Το γλυκισματοποιείον «STRATIS», ενδείκνυται και για μία στάση για γλυκό μαζί με τον καφέ, όπως στα παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία. Πάστες, σιροπιαστά, καζάν ντιπί κι άλλα πολίτικα γλυκά, βουτήματα, χειροποίητοι λουκουμάδες και φυσικά τα τρίγωνα Πανοράματος και η μπουγάτσα, είναι καθημερινά στη διάθεσή σας, σε έναν χώρο που σας φέρνει σε επαφή με την παράδοση, στη σύγχρονη εκδοχή της.
Tip 1: Τα προϊοντα του γλυκισματοποιείου «STRATIS», μπορείτε να τα βρείτε και online μέσω Wolt, Box και E-food.
Tip 2: Το γλυκισματοποιείον «STRATIS», είναι ανοιχτό Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 07.00 έως τις 24.00.
Διεύθυνση: Αντιγονιδών 12, Κέντρο
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 548708
ΣΧΟΛΙΑ