Λόγια του Βαρδάρη
-
24/08/2022 10:45
Η εμφάνιση Μπουρλά που συζητήθηκε και ο ακέφαλος (ακόμη) ΟΑΣΘ. Γράφει ο Σαλονικιός
Η συναυλία του Andrea Bocelli, στο Λόφο της Σάνη, το περασμένο Σάββατο ήταν από τα κορυφαία καλλιτεχνικά γεγονότα του φετινού καλοκαιριού. Ο παγκόσμιας φήμης δημοφιλής τενόρος εντυπωσίασε το κοινό το οποίο κατέκλυσε τον Λόφο, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή διοργάνωση του Sani Festival που συμπλήρωσε τριάντα χρόνια ζωής.
Όπως ήταν λογικό, υπήρξαν και αρκετές «επώνυμες» παρουσίες. Από εκείνες που ξεχώρισε η πηγή μου ήταν του Έλληνα κοινοτικού επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά ο οποίος έλκει άλλωστε την καταγωγή του από την περιοχή, καθώς και του επικεφαλής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά οι οποίοι κάθονταν στην πρώτη σειρά, μαζί με τον οικοδεσπότη Σταύρο Ανδρεάδη. Πιο πίσω, στη δεύτερη σειρά ήταν οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. Η πηγή μου διέκρινε επίσης και τον Αντώνη Οικονόμου, γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Θυμίζω ότι Σχοινάς και Μπουρλά είχαν βρεθεί δίπλα δίπλα προ ημερών και συγκεκριμένα στις 11 Αυγούστου, σε σουίτα του Χαριλάου προκειμένου να παρακολουθήσουν τον αγώνα του ΑΡΗ με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Λίγες μέρες μετά, στις 15 Αυγούστου ο Άλμπερτ ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, παρότι τετράκις εμβολιασμένος. Πάντως, το γεγονός ότι μόλις την πέμπτη μέρα, μετά την ημέρα μηδέν, εμφανίστηκε στο Sani Festival χωρίς μάσκα σχολιάστηκε. Υποθέτω ότι ο Άλμπερτ, ο οποίος είναι ιδιαίτερα προσεκτικός σε κάτι τέτοια, θα είχε ήδη αρνητικό μοριακό τεστ, όντας βέβαιος ότι δεν μεταδίδει την covid.
Στο περίμενε ο Ταγγίρης
Συμπληρώνονται σήμερα είκοσι μέρες από την παραίτηση του τέως πλέον, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΘ Γιώργου Σκόδρα και τα συναρμόδια υπουργεία δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τον αντικαταστάτη του. Όπως από την πρώτη στιγμή είχε αποκαλύψει το makthes.gr για τη θέση του το υπουργείο Μεταφορών επέλεξε τον οικονομολόγο Κώστα Ταγγίρη με τον οποίο είχε γίνει άλλωστε συνάντηση την προηγούμενη μέρα, 3 Αυγούστου, στο υπουργείο. Ωστόσο, παρά την παρέλευση σχεδόν τριών εβδομάδων τα συναρμόδια υπουργεία (Μεταφορών και Οικονομικών) δεν κατάφεραν ακόμη να ολοκληρώσουν τα διαδικαστικά ώστε να επισημοποιηθεί ο διορισμός του Ταγγίρη.
Αυτό έχει βεβαίως και τις συνέπειές του καθώς πολλά πράγματα στον ΟΑΣΘ έχουν «παγώσει». Δεν είναι σύνηθες άλλωστε, ένας τόσο μεγάλος κρατικός Οργανισμός, να μένει ακέφαλος για τόσο χρονικό διάστημα, πόσω μάλλον, όταν έχει επιλεγεί το πρόσωπο το οποίο θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα. Διερωτώμαι εάν πρόκειται για τη συνήθη αβελτηρία που επιδεικνύει η κεντρική εξουσία όταν πρόκειται για ζητήματα της Θεσσαλονίκης ή εάν στο υπουργείο επικρατούν τυχόν δεύτερες σκέψεις.