Ουκρανία: Ο Ζελένσκι δήλωσε 365.000 δολάρια στο οικογενειακό του εισόδημα για το 2024
Aπό πού προέρχεται
Η ετήσια αυτή παραδοσιακή εκδήλωση, την οποία μποϊκόταρε ο πρώην πρόεδρος Ντ.Τραμπ, επιστρέφει φέτος με σχόλια από τον κωμικό Τρέβορ Νόα
- Newsroom
Έπειτα από δύο χρόνια ακύρωσης του λόγω της πανδημίας της Covid-19 και μετά από τέσσερα χρόνια "σνομπαρίσματος" του από τον Ντόναλντ Τραμπ, σήμερα Σάββατο βράδυ (τοπική ώρα ΗΠΑ), το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου επιστρέφει με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν κύριο ομιλητή.
Η ετήσια αυτή παραδοσιακή εκδήλωση, την οποία μποϊκόταρε ο μεγιστάνας Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, επιστρέφει φέτος με σχόλια από τον κωμικό Τρέβορ Νόα.
Περισσότερες από 20 εορταστικές εκδηλώσεις της WHCA διοργανώνονται στην Ουάσιγκτον πριν και μετά την κεντρική εκδήλωση το βράδυ του Σαββάτου και πολλοί ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης θα παρευρεθούν καθώς και μια σειρά από διασημότητες από τον κόσμο της ψυχαγωγίας.
Ωστόσο, η πρόσφατη αύξηση του αριθμού κρουσμάτων της Covid-19 στην αμερικανική πρωτεύουσα και ιδιαίτερα ένα ξέσπασμα κρουσμάτων στο ετήσιο δείπνο του Gridiron Club της πολιτικής και μιντιακής ελίτ της Ουάσινγκτον, στις αρχές Απριλίου, οδηγεί στην λήψη προληπτικών υγειονομικών μέτρων στο σημερινό δείπνο.
Οι διοργανωτές απαιτούν από κάθε συμμετέχοντα να υποβληθεί σε τεστ για τον ιό και ορισμένοι ανώτατοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του ειδικού σε μολυσματικές ασθένειες, δρ Άντονι Φάουτσι, δεν θα παρερευθούν.
Ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι ο Μπάιντεν θα λάβει επιπλέον μέτρα προφύλαξης στην εκδήλωση - και θα παρευρεθεί μόνο στο πρόγραμμα των ομιλητών, δήλωσε την Τετάρτη η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι. Μπορεί να επιλέξει να φορά μάσκα όταν δεν μιλάει.
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει εμφανιστεί πολλές φορές χωρίς να φορά μάσκα σε πολυπληθείς εκδηλώσεις του Λευκού Οίκου, αλλά αυτές οι εκδηλώσεις είχαν μικρότερη προσέλευση από σημερινό δείπνο του Σαββάτου, στο οποίο αναμένεται να παρευρεθούν περίπου 2.600 δημοσιογράφοι, αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον και διασημότητες.
Η Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου ιδρύθηκε το 1914 και διοργανώνει δείπνο σχεδόν κάθε χρόνο από το 1921 για τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την αμερικανική προεδρία και η Ένωση συγκεντρώνει χρήματα για υποτροφίες.
Μετά την απειλή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για βομβαρδισμούς
Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της Walt Disney Company και του θυγατρικού της τηλεοπτικού δικτύου ABC
Η ηγέτιδα της ακροδεξιάς δήλωσε αθώα, κάνοντας λόγο για «επιχείρηση εξόντωσης», και αναμένεται να ασκήσει έφεση