Η Aelios Petra, στο Χορτιάτη, είναι ένα forest restaurant, με θέα μαγευτική
18/10/2024 14:00
18/10/2024 14:00
Με όνομα εμπνευσμένο από τη θεά του Ήλιου και την πέτρα από την οποία είναι φτιαγμένο όλο το κτήριο του εστιατορίου – που «λούζεται» από φως – το «Aelios Petra», στο Χορτιάτη, είναι ένας χώρος που αφήνει έκπληκτο όποιον το επισκεφτεί. Από την υπέροχη θέα μέχρι τα εξαιρετικά του πιάτα που, βασισμένα στην παραδοσιακή ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, περιλαμβάνουν μία πιο gourmet παρουσίασή της, με νόστιμα κυνήγια, ζουμερές κοπές, λαχταριστές σαλάτες κι επιδόρπια, με συνέπεια το «Aelios Petra» να είναι το καλύτερο μέρος, για τους λάτρεις του καλού φαγητού, της φύσης κι όχι μόνο!
Απολαύστε τον καφέ ή το φαγητό σας με μία θέα μαγευτική, που βλέπει σε όλη την πόλη, το Θερμαϊκό Κόλπο και τον Όλυμπο στο βάθος, περιτριγυρισμένοι από την ομορφιά του βουνού, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Λίγες είναι οι δυνατότητες που υπάρχουν, εκτός πόλης, για γεύματα σε ένα μέρος με άπλετη θέα στη Θεσσαλονίκη από ψηλά και γι’ αυτό, η «Aelios Petra» αξίζει κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσετε για να φτάσετε ως εδώ.
Στη Β’ Πάροδο Ανεμόμυλων, στον όμορφο Χορτιάτη, στις εγκαταστάσεις του Κτήματος Παλίτζια, θα γευματίσετε σε ένα υπέροχο μέρος, ένα πετρόκτιστο σαλέ, που φτιάχτηκε εκ του μηδενός σε μία έκταση αρκετών στρεμμάτων και που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 250 άτομα μέσα κι άλλα τόσα, στον εξωτερικό χώρο του.
Μεγάλα παράθυρα με φως μέσα και μία μεγάλη αυλή κι ευρύχωρα μπαλκόνια έξω, ιδανικά για εκδηλώσεις, αλλά και για παιχνίδι από τους μικρούς επισκέπτες του χώρου, δίνοντας σας τη δυνατότητα για απόλυτη απόλαυση της φύσης. Το τζάκι στον επάνω όροφο – που μπορεί να κλειστεί κι ως prive για κάθε είδους εκδήλωση – δίνει μία ακόμη πιο ζεστή νότα, τους χειμερινούς μήνες.
Το εκπληκτικής αρχιτεκτονικής κτήριο του εστιατορίου όπου, εκτός από την πέτρα επικρατεί και το ξύλο, το κατατάσσει απευθείας, ανάμεσα σε έναν από τους πιο καλοφτιαγμένους χώρους εστίασης της Θεσσαλονίκης.
Προορισμός ιδανικός για τους λάτρεις της φύσης και των εξορμήσεων στο βουνό, το εντυπωσιακό αυτό bar – restaurant, με τον υπέροχο διάκοσμο, σας υπόσχεται μία ευρεία επιλογή από κυρίως, ορεκτικά, σαλάτες κι επιδόρπια και μία λίστα κρασιών, που «δένει» απόλυτα με τις προτάσεις του μενού, αλλά κι άλλων ποτών, όπως τα signature cocktails του χώρου.
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ήθελε πάντα να δημιουργήσει ένα χώρο με ποιοτικό φαγητό, όπως ακριβώς αρέσει και στον ίδιο. Θεωρώντας πως οι γεύσεις και η ποιότητα των Α’ υλών, είναι αυτά που κάνουν ένα εστιατόριο να ξεχωρίζει, «παντρεύει» την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και τα κυνήγια, σε πιο gourmet πιάτα.
Υπεύθυνος για τη μαγειρική είναι ο Chef Αλέξανδρος Κουτσοβασίλης. Το μενού, που αλλάζει ανάλογα με τις πρώτες ύλες της εποχής, στήνεται με βάση τα πιο φρέσκα υλικά. Περιλαμβάνει συνταγές της ελληνικής, ιταλικής, ισπανικής και γαλλικής κουζίνας, με έμφαση στις ιδιαίτερες κοπές κρεάτων, όπως το rib eye ή η μπριζόλα tomahawk και κρέατα που, με εξαίρεση τα premium μοσχάρια Αργεντινής, προέρχονται από μικρές ελληνικές φάρμες.
Τα πιάτα ημέρας, αλλάζουν κάθε εβδομάδα και περιλαμβάνουν, εκτός άλλων, γιουβέτσι, πάπια, ελάφι κι άλλα κυνήγια, αλλά και ζυμαρικά, προτάσεις σε ψάρι και θαλασσινά και vegan ή vegetarian προτάσεις – όπως το ραβιόλι με πατζάρι.
Οι πελάτες προτείνουν, εκτός άλλων, το brisket black angus σε φρυγανισμένη μπαγκέτα, με brown butter, άγρια ρόκα και λάδι σχοινόπρασο και το ριζότο με μανιτάρια. Εμείς θα σας προτείνουμε, από τα πιάτα ημέρας, την ψητή κολοκύθα με δαμάσκηνα, κατσικίσιο τυρί, φυστίκι Αιγίνης και vinaigrette lime, τα σιγομαγειρεμένα κρεμμύδια με καπνιστή φέτα, φρέσκα μυρωδικά και ψητή μελιτζάνα και το iberico pork pluma, γεύσεις πραγματικά μοναδικές.
Από τα κυρίως, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το λαβράκι με χόρτα εποχής και το αρνάκι Χαλκιδικής, σιγομαγειρεμένο στο φούρνο κι από τις σαλάτες και τα ορεκτικά τη μπουράτα με πολύχρωμα τοματίνια και γκασπάτσο καπνιστής τομάτας και το καρπάτσιο από φιλέτο μοσχάρι, με κρέμα καπνιστό Μετσόβου, μπρουσκέτα μυρωδικών κι άγρια ρόκα.
Οι μικροί επισκέπτες έχουν το δικό τους μενού!
Η κάβα του «Aelios Petra» περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλία κρασιών κάθε κατηγορίας, από Έλληνες παραγωγούς, αλλά κι εκλεκτούς διεθνείς οίνους. Θα βρείτε επιπλέον τσίπουρα, γνωστών αλλά και μικρότερων αποσταγματοποείων, ούζα, ελληνικές μπύρες και τα premium, signature cocktails του εστιατορίου. Ειδικά τα τελευταία, είναι ιδανικά για τις απογευματινές ώρες, με θέα στο ηλιοβασίλεμα και φυσικά για το βράδυ. To χειμώνα, θα υπάρξουν και προτάσεις σε ζεστό κρασί.
Τις Κυριακές - προσεχώς και τα Σάββατα - το «Aelios Petra» ανοίγει από το πρωί για καφέ, ενώ στα σχέδια υπάρχει μενού για πρωινό – κι αξίζει πραγματικά μία επίσκεψη, για να πάρετε το πρωινό σας εδώ!
Ξεφύγετε από την καθημερινότητα κι απολαύστε την ομορφιά του βουνού, στους όμορφους χώρους που σας προσφέρει η «Aelios Petra». Γευματίστε αναπνέοντας τον καθαρό αέρα του βουνού, κοιτώντας μοναδικά ηλιοβασιλέματα κι έχοντας value for money υπηρεσίες.
Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε την 15 χιλιομέτρων πορεία προς το Χορτιάτη και στη συνέχεια τον περίπου ενός χιλιομέτρου χωμάτινο δρόμο, που θα σας οδηγήσουν -σε 25’ περίπου από το κέντρο της πόλης- σε αυτό το μοναδικό περιβάλλον με τη τη μαγευτική θέα, μέσα στη φύση. Θα καταλάβετε, γιατί έχει χαρακτηρισθεί ως «το καλύτερο “μπαλκόνι” της Θεσσαλονίκης» ή γιατί, για πολλούς, είναι «σαν να πήγαν εκδρομή»!
Τα γεύματά σας συνοδεύει χαλαρή, lounge μουσική, από έμπειρους Dj’s, συχνά όμως υπάρχουν και βραδιές με ζωντανή μουσική. Μέσα στο χειμώνα, ειδικά, να περιμένετε μουσικές βραδιές, με λάτιν, ιταλική μουσική, κ.ά., ή θεματικά events με παρουσιάσεις οίνων νέων εσοδειών και pairings με εδέσματα.
Μείνετε ενήμεροι για τις «σπέσιαλ» βραδιές του εστιατορίου, ακολουθώντας τα social media του.
Tip 1: Το «Aelios Petra» λειτουργεί από Τετάρτη έως Παρασκευή 16.00 – 02.00, Σάββατο 14.00 – 02.00, Κυριακή 10.00 – 01.00. Η κουζίνα ανοίγει στις 14.00, ενώ καφέ μπορείτε να παραγγείλετε, κάθε ώρα της ημέρας. Δευτέρες και Τρίτες, παραμένει κλειστό.
Tip 2: Τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές, είναι απαραίτητη η κράτηση.
Tip 3: Ο χώρος καλύπτει κάθε είδους εκδήλωση. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων και τις ανάγκες σας, μπορεί να σας εξυπηρετήσει, πέρα από το φαγητό και τα ποτά, ως προς τη μουσική, το σέρβις και το στολισμό, κατόπιν συνεννόησης.
Διεύθυνση: Β Πάροδος Ανεμόμυλων, Χορτιάτης
Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 358880, 6979986660, 6972855595
Με όνομα εμπνευσμένο από τη θεά του Ήλιου και την πέτρα από την οποία είναι φτιαγμένο όλο το κτήριο του εστιατορίου – που «λούζεται» από φως – το «Aelios Petra», στο Χορτιάτη, είναι ένας χώρος που αφήνει έκπληκτο όποιον το επισκεφτεί. Από την υπέροχη θέα μέχρι τα εξαιρετικά του πιάτα που, βασισμένα στην παραδοσιακή ελληνική και μεσογειακή κουζίνα, περιλαμβάνουν μία πιο gourmet παρουσίασή της, με νόστιμα κυνήγια, ζουμερές κοπές, λαχταριστές σαλάτες κι επιδόρπια, με συνέπεια το «Aelios Petra» να είναι το καλύτερο μέρος, για τους λάτρεις του καλού φαγητού, της φύσης κι όχι μόνο!
Απολαύστε τον καφέ ή το φαγητό σας με μία θέα μαγευτική, που βλέπει σε όλη την πόλη, το Θερμαϊκό Κόλπο και τον Όλυμπο στο βάθος, περιτριγυρισμένοι από την ομορφιά του βουνού, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Λίγες είναι οι δυνατότητες που υπάρχουν, εκτός πόλης, για γεύματα σε ένα μέρος με άπλετη θέα στη Θεσσαλονίκη από ψηλά και γι’ αυτό, η «Aelios Petra» αξίζει κάθε χιλιόμετρο που θα διανύσετε για να φτάσετε ως εδώ.
Στη Β’ Πάροδο Ανεμόμυλων, στον όμορφο Χορτιάτη, στις εγκαταστάσεις του Κτήματος Παλίτζια, θα γευματίσετε σε ένα υπέροχο μέρος, ένα πετρόκτιστο σαλέ, που φτιάχτηκε εκ του μηδενός σε μία έκταση αρκετών στρεμμάτων και που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 250 άτομα μέσα κι άλλα τόσα, στον εξωτερικό χώρο του.
Μεγάλα παράθυρα με φως μέσα και μία μεγάλη αυλή κι ευρύχωρα μπαλκόνια έξω, ιδανικά για εκδηλώσεις, αλλά και για παιχνίδι από τους μικρούς επισκέπτες του χώρου, δίνοντας σας τη δυνατότητα για απόλυτη απόλαυση της φύσης. Το τζάκι στον επάνω όροφο – που μπορεί να κλειστεί κι ως prive για κάθε είδους εκδήλωση – δίνει μία ακόμη πιο ζεστή νότα, τους χειμερινούς μήνες.
Το εκπληκτικής αρχιτεκτονικής κτήριο του εστιατορίου όπου, εκτός από την πέτρα επικρατεί και το ξύλο, το κατατάσσει απευθείας, ανάμεσα σε έναν από τους πιο καλοφτιαγμένους χώρους εστίασης της Θεσσαλονίκης.
Προορισμός ιδανικός για τους λάτρεις της φύσης και των εξορμήσεων στο βουνό, το εντυπωσιακό αυτό bar – restaurant, με τον υπέροχο διάκοσμο, σας υπόσχεται μία ευρεία επιλογή από κυρίως, ορεκτικά, σαλάτες κι επιδόρπια και μία λίστα κρασιών, που «δένει» απόλυτα με τις προτάσεις του μενού, αλλά κι άλλων ποτών, όπως τα signature cocktails του χώρου.
Ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου ήθελε πάντα να δημιουργήσει ένα χώρο με ποιοτικό φαγητό, όπως ακριβώς αρέσει και στον ίδιο. Θεωρώντας πως οι γεύσεις και η ποιότητα των Α’ υλών, είναι αυτά που κάνουν ένα εστιατόριο να ξεχωρίζει, «παντρεύει» την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και τα κυνήγια, σε πιο gourmet πιάτα.
Υπεύθυνος για τη μαγειρική είναι ο Chef Αλέξανδρος Κουτσοβασίλης. Το μενού, που αλλάζει ανάλογα με τις πρώτες ύλες της εποχής, στήνεται με βάση τα πιο φρέσκα υλικά. Περιλαμβάνει συνταγές της ελληνικής, ιταλικής, ισπανικής και γαλλικής κουζίνας, με έμφαση στις ιδιαίτερες κοπές κρεάτων, όπως το rib eye ή η μπριζόλα tomahawk και κρέατα που, με εξαίρεση τα premium μοσχάρια Αργεντινής, προέρχονται από μικρές ελληνικές φάρμες.
Τα πιάτα ημέρας, αλλάζουν κάθε εβδομάδα και περιλαμβάνουν, εκτός άλλων, γιουβέτσι, πάπια, ελάφι κι άλλα κυνήγια, αλλά και ζυμαρικά, προτάσεις σε ψάρι και θαλασσινά και vegan ή vegetarian προτάσεις – όπως το ραβιόλι με πατζάρι.
Οι πελάτες προτείνουν, εκτός άλλων, το brisket black angus σε φρυγανισμένη μπαγκέτα, με brown butter, άγρια ρόκα και λάδι σχοινόπρασο και το ριζότο με μανιτάρια. Εμείς θα σας προτείνουμε, από τα πιάτα ημέρας, την ψητή κολοκύθα με δαμάσκηνα, κατσικίσιο τυρί, φυστίκι Αιγίνης και vinaigrette lime, τα σιγομαγειρεμένα κρεμμύδια με καπνιστή φέτα, φρέσκα μυρωδικά και ψητή μελιτζάνα και το iberico pork pluma, γεύσεις πραγματικά μοναδικές.
Από τα κυρίως, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε το λαβράκι με χόρτα εποχής και το αρνάκι Χαλκιδικής, σιγομαγειρεμένο στο φούρνο κι από τις σαλάτες και τα ορεκτικά τη μπουράτα με πολύχρωμα τοματίνια και γκασπάτσο καπνιστής τομάτας και το καρπάτσιο από φιλέτο μοσχάρι, με κρέμα καπνιστό Μετσόβου, μπρουσκέτα μυρωδικών κι άγρια ρόκα.
Οι μικροί επισκέπτες έχουν το δικό τους μενού!
Η κάβα του «Aelios Petra» περιλαμβάνει μία μεγάλη ποικιλία κρασιών κάθε κατηγορίας, από Έλληνες παραγωγούς, αλλά κι εκλεκτούς διεθνείς οίνους. Θα βρείτε επιπλέον τσίπουρα, γνωστών αλλά και μικρότερων αποσταγματοποείων, ούζα, ελληνικές μπύρες και τα premium, signature cocktails του εστιατορίου. Ειδικά τα τελευταία, είναι ιδανικά για τις απογευματινές ώρες, με θέα στο ηλιοβασίλεμα και φυσικά για το βράδυ. To χειμώνα, θα υπάρξουν και προτάσεις σε ζεστό κρασί.
Τις Κυριακές - προσεχώς και τα Σάββατα - το «Aelios Petra» ανοίγει από το πρωί για καφέ, ενώ στα σχέδια υπάρχει μενού για πρωινό – κι αξίζει πραγματικά μία επίσκεψη, για να πάρετε το πρωινό σας εδώ!
Ξεφύγετε από την καθημερινότητα κι απολαύστε την ομορφιά του βουνού, στους όμορφους χώρους που σας προσφέρει η «Aelios Petra». Γευματίστε αναπνέοντας τον καθαρό αέρα του βουνού, κοιτώντας μοναδικά ηλιοβασιλέματα κι έχοντας value for money υπηρεσίες.
Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να ακολουθήσετε την 15 χιλιομέτρων πορεία προς το Χορτιάτη και στη συνέχεια τον περίπου ενός χιλιομέτρου χωμάτινο δρόμο, που θα σας οδηγήσουν -σε 25’ περίπου από το κέντρο της πόλης- σε αυτό το μοναδικό περιβάλλον με τη τη μαγευτική θέα, μέσα στη φύση. Θα καταλάβετε, γιατί έχει χαρακτηρισθεί ως «το καλύτερο “μπαλκόνι” της Θεσσαλονίκης» ή γιατί, για πολλούς, είναι «σαν να πήγαν εκδρομή»!
Τα γεύματά σας συνοδεύει χαλαρή, lounge μουσική, από έμπειρους Dj’s, συχνά όμως υπάρχουν και βραδιές με ζωντανή μουσική. Μέσα στο χειμώνα, ειδικά, να περιμένετε μουσικές βραδιές, με λάτιν, ιταλική μουσική, κ.ά., ή θεματικά events με παρουσιάσεις οίνων νέων εσοδειών και pairings με εδέσματα.
Μείνετε ενήμεροι για τις «σπέσιαλ» βραδιές του εστιατορίου, ακολουθώντας τα social media του.
Tip 1: Το «Aelios Petra» λειτουργεί από Τετάρτη έως Παρασκευή 16.00 – 02.00, Σάββατο 14.00 – 02.00, Κυριακή 10.00 – 01.00. Η κουζίνα ανοίγει στις 14.00, ενώ καφέ μπορείτε να παραγγείλετε, κάθε ώρα της ημέρας. Δευτέρες και Τρίτες, παραμένει κλειστό.
Tip 2: Τα Σαββατοκύριακα και τις γιορτές, είναι απαραίτητη η κράτηση.
Tip 3: Ο χώρος καλύπτει κάθε είδους εκδήλωση. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων και τις ανάγκες σας, μπορεί να σας εξυπηρετήσει, πέρα από το φαγητό και τα ποτά, ως προς τη μουσική, το σέρβις και το στολισμό, κατόπιν συνεννόησης.
Διεύθυνση: Β Πάροδος Ανεμόμυλων, Χορτιάτης
Tηλέφωνα επικοινωνίας: 2310 358880, 6979986660, 6972855595
ΣΧΟΛΙΑ