Η «Αίγλη» της Περαίας: Μία βόλτα μέχρι την «ψαροταβέρνα» με το μισό αιώνα ζωής, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα
13/07/2023 23:55
13/07/2023 23:55
To εστιατόριο «Αίγλη» στην Περαία, πολύ κοντά στον αστικό ιστό, αλλά κι αρκετά μακριά ώστε να μπορεί κανείς να συνδυάσει εξαιρετικά γεύματα με καθαρά, δροσερά νερά για μπάνιο, αποτελεί ένα σήμα – κατατεθέν της περιοχής.
Πρωτοάνοιξε τη δεκαετία του 1960, μαζί με το ομώνυμο ξενοδοχείο της Περαίας, ένα από τα παλαιότερα του οικισμού κι από τότε προσφέρει καθημερινά μία ευρεία γκάμα θαλασσινών και ιχθύων, αλλά κι επιλεγμένα κρεατικά, ακριβώς επάνω στο κύμα. Η πρόσβαση; Εύκολη με κάθε μέσο. Είτε πάτε οδικώς, από την ανατολική έξοδο της πόλης, είτε επιλέγοντας τη θαλάσσια οδό, με το καραβάκι που διασχίζει το Θερμαϊκό από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Περαία, κάθε γεύμα στην «Αίγλη» αξίζει κάθε σας επίσκεψη!
Πολλά έχουν αλλάξει, από τότε που η «Αίγλη» λειτουργούσε ως ψαροταβέρνα, επάνω σε μία εξέδρα, σχεδόν μέσα στη θάλασσα. Σήμερα, στην πιο σύγχρονη πλέον εκδοχή του, το εστιατόριο προσελκύει κόσμο από κάθε περιοχή, που το επιλέγει για προσεγμένα, μοναδικά γεύματα, με θέα στο Θερμαϊκό.
Αποτελεί τη συνέχεια μίας μεγάλης οικογενειακής παράδοσης και δίνει τη δυνατότητα να απολαύσει κανείς μοναδικές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, πάντα με τοπικές πρώτες ύλες και φρέσκα προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά τους.
Πιο δημοφιλές πιάτο στην «Αίγλη», αυτό που πραγματικά κερδίζει τις εντυπώσεις, είναι οι γαρίδες σαγανάκι, με τη «μυστική» σάλτσα του μάγειρα, που έχει γίνει … διάσημη και περιζήτητη όλα αυτά τα χρόνια.
Ξεχωρίζουν, επίσης, το ολόφρεσκο χταπόδι τους και η παραγαδίσια τσιπούρα Θερμαϊκού, ενώ υπάρχει πάντα και η δυνατότητα προπαραγγελίας φρέσκου, μεγάλου ψαριού, που ψήνεται στην ψησταριά. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να βρεθείτε στο εστιατόριο ημέρα που θα υπάρχει δική τους ψαριά και να απολαύσετε πραγματικά φρέσκο ψαράκι από τη Χαλκιδική ή τη Μηχανιώνα.
Κλασσικές επιλογές στα κρεατικά, όπως καλοψημένες μπριζόλες ή λαχταριστά σουβλάκια, πάντα με φρέσκες κι ελληνικές πρώτες ύλες ως συνοδεία τους, προσφέρουν επίσης μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία.
Από τα ορεκτικά, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το μπουγιουρντί και τις τηγανιτές πατάτες, φτιαγμένα με μεράκι στην κουζίνα του εστιατορίου, πάντα με φρέσκα, τοπικά υλικά, όπως και οι πλούσιες σαλάτες και οι χειροποίητες αλοιφές του.
Η κάβα του εστιατορίου «Αίγλη», περιλαμβάνει επιλεγμένους εκλεκτούς οίνους από ελληνικά κτήματα, αλλά και κάθε ποτό που μπορεί να συνοδέψει ιδανικά τις θαλασσινές γεύσεις του μενού, τα κρεατικά και τα υπόλοιπα εδέσματα. Θα βρείτε έτσι από μπύρες ελληνικές, μέχρι τσίπουρα και ούζα, για να γίνει κάθε μέθεξη μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία, παράλληλα με την υπέροχη θέα στον κόλπο του Θερμαϊκού, που προσφέρει το σημείο.
Το λέει, άλλωστε και το όνομα: «Αίγλη». Ένα προσεγμένο, λαμπερό εστιατόριο, που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε, με μία μεγαλόπρεπη θέα στο Θερμαϊκό, που δεν θα πρέπει να χάσετε.
Tip 1: Το εστιατόριο λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή, 11.00 με 00.00.
Tip 2: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, σας περιμένει ζωντανή μουσική.
Tip 3: Το ξενοδοχείο «Αίγλη», προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης κατά την επίσκεψή σας στο εστιατόριο. Προτείνουμε έναν καφέ ή ένα ποτό στο μπαρ, στο λόμπι του ξενοδοχείου, για να ολοκληρωθεί η εμπειρία χαλάρωσης.
Διεύθυνση: Ακτής 65, Περαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23920 22344, 23920 22243, 6988286321
To εστιατόριο «Αίγλη» στην Περαία, πολύ κοντά στον αστικό ιστό, αλλά κι αρκετά μακριά ώστε να μπορεί κανείς να συνδυάσει εξαιρετικά γεύματα με καθαρά, δροσερά νερά για μπάνιο, αποτελεί ένα σήμα – κατατεθέν της περιοχής.
Πρωτοάνοιξε τη δεκαετία του 1960, μαζί με το ομώνυμο ξενοδοχείο της Περαίας, ένα από τα παλαιότερα του οικισμού κι από τότε προσφέρει καθημερινά μία ευρεία γκάμα θαλασσινών και ιχθύων, αλλά κι επιλεγμένα κρεατικά, ακριβώς επάνω στο κύμα. Η πρόσβαση; Εύκολη με κάθε μέσο. Είτε πάτε οδικώς, από την ανατολική έξοδο της πόλης, είτε επιλέγοντας τη θαλάσσια οδό, με το καραβάκι που διασχίζει το Θερμαϊκό από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Περαία, κάθε γεύμα στην «Αίγλη» αξίζει κάθε σας επίσκεψη!
Πολλά έχουν αλλάξει, από τότε που η «Αίγλη» λειτουργούσε ως ψαροταβέρνα, επάνω σε μία εξέδρα, σχεδόν μέσα στη θάλασσα. Σήμερα, στην πιο σύγχρονη πλέον εκδοχή του, το εστιατόριο προσελκύει κόσμο από κάθε περιοχή, που το επιλέγει για προσεγμένα, μοναδικά γεύματα, με θέα στο Θερμαϊκό.
Αποτελεί τη συνέχεια μίας μεγάλης οικογενειακής παράδοσης και δίνει τη δυνατότητα να απολαύσει κανείς μοναδικές γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας, πάντα με τοπικές πρώτες ύλες και φρέσκα προϊόντα, που ξεχωρίζουν για τη νοστιμιά τους.
Πιο δημοφιλές πιάτο στην «Αίγλη», αυτό που πραγματικά κερδίζει τις εντυπώσεις, είναι οι γαρίδες σαγανάκι, με τη «μυστική» σάλτσα του μάγειρα, που έχει γίνει … διάσημη και περιζήτητη όλα αυτά τα χρόνια.
Ξεχωρίζουν, επίσης, το ολόφρεσκο χταπόδι τους και η παραγαδίσια τσιπούρα Θερμαϊκού, ενώ υπάρχει πάντα και η δυνατότητα προπαραγγελίας φρέσκου, μεγάλου ψαριού, που ψήνεται στην ψησταριά. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να βρεθείτε στο εστιατόριο ημέρα που θα υπάρχει δική τους ψαριά και να απολαύσετε πραγματικά φρέσκο ψαράκι από τη Χαλκιδική ή τη Μηχανιώνα.
Κλασσικές επιλογές στα κρεατικά, όπως καλοψημένες μπριζόλες ή λαχταριστά σουβλάκια, πάντα με φρέσκες κι ελληνικές πρώτες ύλες ως συνοδεία τους, προσφέρουν επίσης μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία.
Από τα ορεκτικά, προτείνουμε ανεπιφύλακτα το μπουγιουρντί και τις τηγανιτές πατάτες, φτιαγμένα με μεράκι στην κουζίνα του εστιατορίου, πάντα με φρέσκα, τοπικά υλικά, όπως και οι πλούσιες σαλάτες και οι χειροποίητες αλοιφές του.
Η κάβα του εστιατορίου «Αίγλη», περιλαμβάνει επιλεγμένους εκλεκτούς οίνους από ελληνικά κτήματα, αλλά και κάθε ποτό που μπορεί να συνοδέψει ιδανικά τις θαλασσινές γεύσεις του μενού, τα κρεατικά και τα υπόλοιπα εδέσματα. Θα βρείτε έτσι από μπύρες ελληνικές, μέχρι τσίπουρα και ούζα, για να γίνει κάθε μέθεξη μία ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία, παράλληλα με την υπέροχη θέα στον κόλπο του Θερμαϊκού, που προσφέρει το σημείο.
Το λέει, άλλωστε και το όνομα: «Αίγλη». Ένα προσεγμένο, λαμπερό εστιατόριο, που θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε, με μία μεγαλόπρεπη θέα στο Θερμαϊκό, που δεν θα πρέπει να χάσετε.
Tip 1: Το εστιατόριο λειτουργεί από Δευτέρα έως Κυριακή, 11.00 με 00.00.
Tip 2: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, σας περιμένει ζωντανή μουσική.
Tip 3: Το ξενοδοχείο «Αίγλη», προσφέρεται για στιγμές χαλάρωσης κατά την επίσκεψή σας στο εστιατόριο. Προτείνουμε έναν καφέ ή ένα ποτό στο μπαρ, στο λόμπι του ξενοδοχείου, για να ολοκληρωθεί η εμπειρία χαλάρωσης.
Διεύθυνση: Ακτής 65, Περαία
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 23920 22344, 23920 22243, 6988286321
ΣΧΟΛΙΑ