Η «Ακαδημία Art Restaurant» είναι ακριβώς αυτό που υπόσχεται: Ένας υπέροχος χώρος τέχνης και γαστρονομίας
16/05/2023 12:20
16/05/2023 12:20
Τι συμβαίνει άραγε όταν η γεύση παντρεύεται με την τέχνη; Η «Ακαδημία» έχει καταφέρει τα τελευταία δώδεκα χρόνια, από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της, να μας αποδείξει ότι αυτά τα δύο μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά και να έχουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Η γαστρονομία άλλωστε είναι μια μορφή τέχνης και έκφρασης κι όταν αυτή πλαισιώνεται από έργα τέχνης και κατάλληλη μουσική, γίνεται μία αξέχαστη εμπειρία.
Η «Ακαδημία» λοιπόν είναι ένα χώρος ζεστός, με φιλικό περιβάλλον, ιδιαίτερη αισθητική με έργα τέχνης να κοσμούν τον χώρο και υπέροχη κουζίνα. Το μεράκι και η δημιουργικότητα των ιδιοκτητών του, Κωνσταντίνου Μάρκου και Κωνσταντίνου Γαργάνη, πέτυχαν το στοίχημα να συνδυάσουν τις δύο αυτές αγάπες τους σε έναν χώρο που απευθύνεται σε όσους ζητούν μία έξοδο διαφορετική από τις συνηθισμένες.
Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς πως μπαίνει σε έναν χώρο τέχνης. Επίπλωση παλιάς εποχής, με σπάνια έργα τέχνης κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών να διακοσμούν τόσο τον εσωτερικό χώρο όσο και την πανέμορφη αυλή του εστιατορίου, δίνοντας αμέσως το στίγμα της «Ακαδημίας».
Τον χώρο αισθητικά επιμελείται ο ζωγράφος, Λάζαρος Πάντος, με τη διακόσμηση να αλλάζει κάθε χρόνο, αλλά και με αφιερώματα σε διάφορους σημαντικούς καλλιτέχνες να φιλοξενούνται ανά διαστήματα στην «Ακαδημία».
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το μενού δεν θα μπορούσε παρά να εντυπωσιάζει. Ελληνική, μεσογειακή κουζίνα με σύγχρονες νότες, διά χειρός Κωνσταντίνου Μάρκου που εστιάζει στη δική του τέχνη, τη μαγειρική.
Οι γεύσεις φίνες, κινούνται γύρω από έναν βασικό άξονα. Αυτόν της άριστης ποιότητας. Φρέσκες πρώτες ύλες - πολλές εξ αυτών μάλιστα προέρχονται από το μπαχτσέ της «Ακαδημίας»- πάντα στην εποχή τους, στο μεγαλύτερο μέρος τους βιολογικές, απαρτίζουν την πρώτη ύλη για τα ευφάνταστα πιάτα που θα απολαύσετε στην «Ακαδημία».
Όλα τους γεμάτα νοστιμιά, με κάποια να ξεχωρίζουν διαχρονικά, αφού δεν λείπουν από το μενού, από την έναρξη λειτουργίας του χώρου.
Το νιόκι γεμιστό με μανιτάρια και σάλτσα παρμεζάνας και το κριθαρότο με ποικιλία άγριων μανιταριών είναι από τις must επιλογές. Εξαιρετικά τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα μακάλο και μους τραχανά, που φτιάχνονται με βάση τη συνταγή της γιαγιάς. Ενώ το φιλέτο ψαριού με χόρτα φρικασέ και αυγοτάραχο θα σας εκπλήξει με τη βαθιά νοστιμιά του.
Κι αν οι αγαπημένες τηγανητές πατάτες θεωρούνται από πολλούς συμβατικές, στην «Ακαδημία» θα τις απολαύσετε να κάνουν την… επανάστασή τους, με φασκόμηλο και σκόρδο.
Ξεχωριστό ακόμα και το ψωμί στην «Ακαδημία». Χειροποίητος άρτος με προζύμι, που ζυμώνεται στη Βέροια κατά παραγγελία σε διάφορες εκδοχές: με κριθάρι, με χαρούπι, με σύκο και καρύδι.
Αν για κάτι ακόμα φημίζεται η κουζίνα του ξεχωριστού αυτού εστιατορίου, είναι το περίφημο, χειροποίητο μιλφέιγ της, που «κλείνει» υποδειγματικά το γεύμα σας.
Φυσικά, ένα ξεχωριστό γεύμα γίνεται ιδανικό όταν συνοδεύεται και από το σωστό κρασί. Στην «Ακαδημία» η κάρτα κρασιών είναι ενημερωμένη με υπέροχες επιλογές οίνων, ακόμα και βιολογικών.
Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα απολαύσετε στον εσωτερικού χώρο του εστιατορίου, όσο και εξωτερικά στον πανέμορφο πεζόδρομο της Αγίου Μηνά ή στην υπέροχη αυλή του, που λειτουργεί όλο το χρόνο, αν και το καλοκαίρι είναι πραγματικά μία όαση ομορφιάς μέσα στην πόλη.
Ωστόσο, αν επιθυμείτε ένα πιο prive περιβάλλον, υπάρχει ο «Μυστικός Δείπνος», το κελάρι του εστιατορίου που διατίθεται για μεγάλες παρέες που επιθυμούν περισσότερη ησυχία ή ιδιωτικότητα.
Κάποιες βραδιές υπάρχει και live μουσική στην «Ακαδημία», ενώ καλλιτεχνικά events διοργανώνονται πολύ συχνά στον χώρο.
Tip 1: Οι γευστικές δημιουργίες της «Ακαδημίας» διατίθενται και για takeaway.
Tip 2: Καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση πριν την επίσκεψη σας στο εστιατόριο.
Διεύθυνση: Αγ. Μηνά 3
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 521803
Τι συμβαίνει άραγε όταν η γεύση παντρεύεται με την τέχνη; Η «Ακαδημία» έχει καταφέρει τα τελευταία δώδεκα χρόνια, από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της, να μας αποδείξει ότι αυτά τα δύο μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά και να έχουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Η γαστρονομία άλλωστε είναι μια μορφή τέχνης και έκφρασης κι όταν αυτή πλαισιώνεται από έργα τέχνης και κατάλληλη μουσική, γίνεται μία αξέχαστη εμπειρία.
Η «Ακαδημία» λοιπόν είναι ένα χώρος ζεστός, με φιλικό περιβάλλον, ιδιαίτερη αισθητική με έργα τέχνης να κοσμούν τον χώρο και υπέροχη κουζίνα. Το μεράκι και η δημιουργικότητα των ιδιοκτητών του, Κωνσταντίνου Μάρκου και Κωνσταντίνου Γαργάνη, πέτυχαν το στοίχημα να συνδυάσουν τις δύο αυτές αγάπες τους σε έναν χώρο που απευθύνεται σε όσους ζητούν μία έξοδο διαφορετική από τις συνηθισμένες.
Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς πως μπαίνει σε έναν χώρο τέχνης. Επίπλωση παλιάς εποχής, με σπάνια έργα τέχνης κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών να διακοσμούν τόσο τον εσωτερικό χώρο όσο και την πανέμορφη αυλή του εστιατορίου, δίνοντας αμέσως το στίγμα της «Ακαδημίας».
Τον χώρο αισθητικά επιμελείται ο ζωγράφος, Λάζαρος Πάντος, με τη διακόσμηση να αλλάζει κάθε χρόνο, αλλά και με αφιερώματα σε διάφορους σημαντικούς καλλιτέχνες να φιλοξενούνται ανά διαστήματα στην «Ακαδημία».
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το μενού δεν θα μπορούσε παρά να εντυπωσιάζει. Ελληνική, μεσογειακή κουζίνα με σύγχρονες νότες, διά χειρός Κωνσταντίνου Μάρκου που εστιάζει στη δική του τέχνη, τη μαγειρική.
Οι γεύσεις φίνες, κινούνται γύρω από έναν βασικό άξονα. Αυτόν της άριστης ποιότητας. Φρέσκες πρώτες ύλες - πολλές εξ αυτών μάλιστα προέρχονται από το μπαχτσέ της «Ακαδημίας»- πάντα στην εποχή τους, στο μεγαλύτερο μέρος τους βιολογικές, απαρτίζουν την πρώτη ύλη για τα ευφάνταστα πιάτα που θα απολαύσετε στην «Ακαδημία».
Όλα τους γεμάτα νοστιμιά, με κάποια να ξεχωρίζουν διαχρονικά, αφού δεν λείπουν από το μενού, από την έναρξη λειτουργίας του χώρου.
Το νιόκι γεμιστό με μανιτάρια και σάλτσα παρμεζάνας και το κριθαρότο με ποικιλία άγριων μανιταριών είναι από τις must επιλογές. Εξαιρετικά τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια με σάλτσα μακάλο και μους τραχανά, που φτιάχνονται με βάση τη συνταγή της γιαγιάς. Ενώ το φιλέτο ψαριού με χόρτα φρικασέ και αυγοτάραχο θα σας εκπλήξει με τη βαθιά νοστιμιά του.
Κι αν οι αγαπημένες τηγανητές πατάτες θεωρούνται από πολλούς συμβατικές, στην «Ακαδημία» θα τις απολαύσετε να κάνουν την… επανάστασή τους, με φασκόμηλο και σκόρδο.
Ξεχωριστό ακόμα και το ψωμί στην «Ακαδημία». Χειροποίητος άρτος με προζύμι, που ζυμώνεται στη Βέροια κατά παραγγελία σε διάφορες εκδοχές: με κριθάρι, με χαρούπι, με σύκο και καρύδι.
Αν για κάτι ακόμα φημίζεται η κουζίνα του ξεχωριστού αυτού εστιατορίου, είναι το περίφημο, χειροποίητο μιλφέιγ της, που «κλείνει» υποδειγματικά το γεύμα σας.
Φυσικά, ένα ξεχωριστό γεύμα γίνεται ιδανικό όταν συνοδεύεται και από το σωστό κρασί. Στην «Ακαδημία» η κάρτα κρασιών είναι ενημερωμένη με υπέροχες επιλογές οίνων, ακόμα και βιολογικών.
Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα απολαύσετε στον εσωτερικού χώρο του εστιατορίου, όσο και εξωτερικά στον πανέμορφο πεζόδρομο της Αγίου Μηνά ή στην υπέροχη αυλή του, που λειτουργεί όλο το χρόνο, αν και το καλοκαίρι είναι πραγματικά μία όαση ομορφιάς μέσα στην πόλη.
Ωστόσο, αν επιθυμείτε ένα πιο prive περιβάλλον, υπάρχει ο «Μυστικός Δείπνος», το κελάρι του εστιατορίου που διατίθεται για μεγάλες παρέες που επιθυμούν περισσότερη ησυχία ή ιδιωτικότητα.
Κάποιες βραδιές υπάρχει και live μουσική στην «Ακαδημία», ενώ καλλιτεχνικά events διοργανώνονται πολύ συχνά στον χώρο.
Tip 1: Οι γευστικές δημιουργίες της «Ακαδημίας» διατίθενται και για takeaway.
Tip 2: Καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση πριν την επίσκεψη σας στο εστιατόριο.
Διεύθυνση: Αγ. Μηνά 3
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 521803
ΣΧΟΛΙΑ