Η «Καντίνα της Αννούλας»: Η ιστορία μιας αληθινής καντίνας, που μετατράπηκε σε έναν σταθερό food truck like χώρο
29/09/2023 10:50
29/09/2023 10:50
Οι Θεσσαλονικείς την ξέρουν χρόνια, την «Καντίνα της Αννούλας» και την προτιμούν κι όχι αδίκως, αφού έχει αποτελέσει σταθμό στη street food σκηνή της Καλαμαριάς, αλλά και της πόλης ολόκληρης. Μπορεί να έχει αλλάξει κάποια σημεία από το 2008 που πρωτοάνοιξε, ωστόσο κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά όλα αυτά τα χρόνια: η ποιότητα στα κρεατικά και ο διαρκής εμπλουτισμός του μενού, με νέα υλικά και γευστικούς συνδυασμούς. Μία οικογενειακή επιχείρηση που μετρά ήδη 15 έτη ζωής και πολλούς φανατικούς θαμώνες.
Η «Καντίνα της Αννούλας» πρωτοάνοιξε τέλη του 2008 στην Πλαστήρα, τον κεντρικό δρόμο της παραλιακής της Καλαμαριάς, ως κανονική, αυθεντική καντίνα με εκλεκτά κρεατικά.
Πρωτομάστορες κι εμπνευστές της το ζεύγος Άννας και Τάσου Κυριακίδη, κάτοικοι της Καλαμαριάς, που σέρβιραν στους πελάτες ποιοτικά κρεατικά και φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες από τα χέρια της Άννας.
Την καντίνα την κρατούσαν εναλλάξ. Πρωί η Άννα και βράδυ ο Τάσος. Πρώην κρεοπώλης, ο τελευταίος ήξερε να επιλέγει το καλό κρέας. Η εμπειρία του κι ο θερμός κι επικοινωνιακός χαρακτήρα του, «κέρδισαν» τον κόσμο.
Έτσι, ακόμη κι όταν στις αρχές του 2009 η «Καντίνα της Αννούλας» «μετακόμισε» στο επάνω τμήμα του Άη Γιάννη, λίγα μέτρα απέναντι από την είσοδο του Στρατοπέδου Νταλίπη, στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή – έναν ήσυχο σχετικά τότε, ακόμη, δρόμο χωρίς πολλά καταστήματα – η αγάπη του κόσμου την ακολούθησε.
Όχι τυχαία, έγινε μία από τις πιο γνωστές κι αγαπημένες καντίνες των Θεσσαλονικέων για βραδινές κι όχι μόνο επισκέψεις και στάση ακόμη και για ταξιδιώτες, που μάθαιναν την ύπαρξή της. Από τον Οκτώβριο του 2010 στην επιχείρηση προστέθηκε κι ο γιος του ζευγαριού, Γιώργος.
Το 2016, με τον πρωτεργάτη Τάσο να έχει φύγει πλέον από τη ζωή, η καντίνα μεταφέρθηκε σε ένα σταθερό πλέον κατάστημα, λίγο πιο κάτω στον ίδιο δρόμο, στο νούμερο 40Α.
Ο δεύτερος γιος, Χρήστος, ανέλαβε επίσης τη διαχείριση, στη συνέχεια και η κόρη Γεωργία και κάπως έτσι η πρώην καντίνα μετετράπη πλέον σε έναν χώρο ιδιαίτερο, χάρη στην όψη του καταστήματος, αλλά και στον υπερυψωμένο εσωτερικό χώρο, που θυμίζουν food truck.
Το άνοιγμα του καταστήματος αποτέλεσε και το βασικό σημείο – σταθμό στην πορεία της επιχείρησης, πιάνοντας απροετοίμαστους ακόμη και τους ίδιους, αφού η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, ώστε μέσα σε λίγες ημέρες ήδη, χρειάστηκε να αυξήσουν το προσωπικό τους. Η «Καντίνα της Αννούλας» άνοιξε ως κάτι που χρειαζόταν στην πολυσύχναστη πλέον Κωνσταντίνου Καραμανλή και τελικά είχε έρθει για να μείνει.
Πλέον, στην «Καντίνα της Αννούλας» μπορεί να καθίσει κανείς έξω ή μέσα, να πάρει ό,τι θέλει ως take away, να το παραγγείλει στο χώρο του. Η ποιότητα και οι παροχές της, την ξεχωρίζουν από άλλα καταστήματα του είδους.
Η φιλοσοφία των ιδιοκτητών πηγαίνει τουλάχιστον ένα βήμα παραπέρα και περιστρέφεται γύρω από την προσφορά γευστικών συνδυασμών και ποικίλων επιλογών σε κάθε σάντουιτς, που ξεφεύγει από την τυπική θεσσαλονικιώτικη συνταγή πίτα – κρέας – μουστάρδα - κέτσαπ – πατάτες – κρεμμύδι και εισάγει νέες γεύσεις σε κάθε παραγγελία.
Οι άνθρωποί της έχουν και οι ίδιοι απαιτήσεις ως προς το φαγητό και προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο, με τη φαντασία να παίρνει συχνά τα ηνία, για να υλοποιούνται ιδέες συλλογικές και μη, και με συνεργασία απευθείας με κρεοπώλη κι όχι με μεγάλη βιοτεχνία κρεάτων, με την ποιότητα πάντα να αποτελεί προτεραιότητα.
Τα λάθη αναγνωρίζονται με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών και η επιχείρηση λειτουργεί τίμια, με ειλικρίνεια προς τους πελάτες, χωρίς ψεύτικη εικόνα ή φτηνά υλικά. Αυτό είναι και που κάνει τον κόσμο να εμπιστεύεται την επιχείρηση, όχι μόνο ενήλικες - πολλοί από τους οποίους έχουν γίνει σταθεροί θαμώνες - αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά, που καταλαβαίνουν ότι αυτό που τρώνε, είναι ποιοτικό.
Η χρήση των social media διακριτική, χωρίς πολλές προωθητικές ενέργειες. Δεν χρειάζονται, εξάλλου. Η φήμη προηγείται της επιχείρησης και συνεχίζει να γίνεται γνωστή από στόμα σε στόμα. Υπάρχει, άλλωστε, καλύτερη διαφήμιση;
«Βασιλιάς» του μενού, εξακολουθεί να είναι η φημισμένη ζουμερή και καλοψημένη πανσέτα της «Αννούλας», ενώ δε λείπουν και ιδιαίτερες προτάσεις, όπως κεμπάπ προβάτου, 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, λουκάνικα Τζουμαγιάς, χωριάτικο, ριγανάτο και χασάπικο σε σάντουιτς, τεμάχια ή μερίδες και φυσικά όλα τα κλασσικά κρεατικά που αναζητά κάθε λάτρης του είδους, τα οποία μπορείτε πλέον να δοκιμάσετε και σε ψωμάκι φοκάτσια.
Στις ιδιαίτερες προτάσεις οι fix συνταγές burgers, που καλύπτουν όλα τα γούστα και πλήθος σαλατών, για να συνοδέψουν κάθε παραγγελία, αλλά και το plant burger της «Beyond Meat» με πρωτεϊνη μπιζελιού, η vegan πρόταση της επιχείρησης, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, από ένα κανονικό μπιφτέκι.
Βρίσκουμε επίσης πολλά ορεκτικά, πέρα από τα κλασσικά, αλλά και ρετσίνα, τσίπουρο κι επιλεγμένες μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιϊες, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες παγωτό μηχανής σε γεύσεις βανίλια και σοκολάτα.
Πρωτοπορία της επιχείρησης ο έξυπνος, διαδραστικός ιστότοπός τους, με την 3D καντίνα στην αρχική σελίδα, με όλο το μενού αναρτημένο και με δυνατότητα online παραγγελίας. Κάνει ακόμη πιο διασκεδαστική την περιήγησή σας και σας προτείνουμε να τον επισκεφθείτε.
Αγαπάμε «Αννούλα». Για όλα τα παραπάνω, για το ίδιο το όνομα, που την έκανε γνωστή, γιατί είναι παράδειγμα μίας οικογενειακής επιχείρησης που εξελίχθηκε με ανοδική πορεία κι ας ξεκίνησε από ένα απλό, τίμιο, «βρώμικο» σε μία άκρη του δρόμου, όπως κάθε καντίνα που σέβεται τον εαυτό της. Και προτείνουμε επίσκεψη, σε κάθε ευκαιρία!
Tip 1: Η «Καντίνα της Αννούλας» διαθέτει υπηρεσία delivery, με διαθέσιμο πλέον και app που μπορεί κανείς να κατεβάσει από το google store ή το google play και φυσικά take away.
Tip 2: Ωράριο λειτουργίας: Κυριακή έως Πέμπτη 12.00 – 02.00
Παρασκευή – Σάββατο 12.00 – 04.00
Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 40Α ,Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 445184
Οι Θεσσαλονικείς την ξέρουν χρόνια, την «Καντίνα της Αννούλας» και την προτιμούν κι όχι αδίκως, αφού έχει αποτελέσει σταθμό στη street food σκηνή της Καλαμαριάς, αλλά και της πόλης ολόκληρης. Μπορεί να έχει αλλάξει κάποια σημεία από το 2008 που πρωτοάνοιξε, ωστόσο κάποια πράγματα παραμένουν σταθερά όλα αυτά τα χρόνια: η ποιότητα στα κρεατικά και ο διαρκής εμπλουτισμός του μενού, με νέα υλικά και γευστικούς συνδυασμούς. Μία οικογενειακή επιχείρηση που μετρά ήδη 15 έτη ζωής και πολλούς φανατικούς θαμώνες.
Η «Καντίνα της Αννούλας» πρωτοάνοιξε τέλη του 2008 στην Πλαστήρα, τον κεντρικό δρόμο της παραλιακής της Καλαμαριάς, ως κανονική, αυθεντική καντίνα με εκλεκτά κρεατικά.
Πρωτομάστορες κι εμπνευστές της το ζεύγος Άννας και Τάσου Κυριακίδη, κάτοικοι της Καλαμαριάς, που σέρβιραν στους πελάτες ποιοτικά κρεατικά και φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες από τα χέρια της Άννας.
Την καντίνα την κρατούσαν εναλλάξ. Πρωί η Άννα και βράδυ ο Τάσος. Πρώην κρεοπώλης, ο τελευταίος ήξερε να επιλέγει το καλό κρέας. Η εμπειρία του κι ο θερμός κι επικοινωνιακός χαρακτήρα του, «κέρδισαν» τον κόσμο.
Έτσι, ακόμη κι όταν στις αρχές του 2009 η «Καντίνα της Αννούλας» «μετακόμισε» στο επάνω τμήμα του Άη Γιάννη, λίγα μέτρα απέναντι από την είσοδο του Στρατοπέδου Νταλίπη, στην οδό Κωνσταντίνου Καραμανλή – έναν ήσυχο σχετικά τότε, ακόμη, δρόμο χωρίς πολλά καταστήματα – η αγάπη του κόσμου την ακολούθησε.
Όχι τυχαία, έγινε μία από τις πιο γνωστές κι αγαπημένες καντίνες των Θεσσαλονικέων για βραδινές κι όχι μόνο επισκέψεις και στάση ακόμη και για ταξιδιώτες, που μάθαιναν την ύπαρξή της. Από τον Οκτώβριο του 2010 στην επιχείρηση προστέθηκε κι ο γιος του ζευγαριού, Γιώργος.
Το 2016, με τον πρωτεργάτη Τάσο να έχει φύγει πλέον από τη ζωή, η καντίνα μεταφέρθηκε σε ένα σταθερό πλέον κατάστημα, λίγο πιο κάτω στον ίδιο δρόμο, στο νούμερο 40Α.
Ο δεύτερος γιος, Χρήστος, ανέλαβε επίσης τη διαχείριση, στη συνέχεια και η κόρη Γεωργία και κάπως έτσι η πρώην καντίνα μετετράπη πλέον σε έναν χώρο ιδιαίτερο, χάρη στην όψη του καταστήματος, αλλά και στον υπερυψωμένο εσωτερικό χώρο, που θυμίζουν food truck.
Το άνοιγμα του καταστήματος αποτέλεσε και το βασικό σημείο – σταθμό στην πορεία της επιχείρησης, πιάνοντας απροετοίμαστους ακόμη και τους ίδιους, αφού η προσέλευση του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη, ώστε μέσα σε λίγες ημέρες ήδη, χρειάστηκε να αυξήσουν το προσωπικό τους. Η «Καντίνα της Αννούλας» άνοιξε ως κάτι που χρειαζόταν στην πολυσύχναστη πλέον Κωνσταντίνου Καραμανλή και τελικά είχε έρθει για να μείνει.
Πλέον, στην «Καντίνα της Αννούλας» μπορεί να καθίσει κανείς έξω ή μέσα, να πάρει ό,τι θέλει ως take away, να το παραγγείλει στο χώρο του. Η ποιότητα και οι παροχές της, την ξεχωρίζουν από άλλα καταστήματα του είδους.
Η φιλοσοφία των ιδιοκτητών πηγαίνει τουλάχιστον ένα βήμα παραπέρα και περιστρέφεται γύρω από την προσφορά γευστικών συνδυασμών και ποικίλων επιλογών σε κάθε σάντουιτς, που ξεφεύγει από την τυπική θεσσαλονικιώτικη συνταγή πίτα – κρέας – μουστάρδα - κέτσαπ – πατάτες – κρεμμύδι και εισάγει νέες γεύσεις σε κάθε παραγγελία.
Οι άνθρωποί της έχουν και οι ίδιοι απαιτήσεις ως προς το φαγητό και προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο, με τη φαντασία να παίρνει συχνά τα ηνία, για να υλοποιούνται ιδέες συλλογικές και μη, και με συνεργασία απευθείας με κρεοπώλη κι όχι με μεγάλη βιοτεχνία κρεάτων, με την ποιότητα πάντα να αποτελεί προτεραιότητα.
Τα λάθη αναγνωρίζονται με στόχο τη βελτίωση των υπηρεσιών και η επιχείρηση λειτουργεί τίμια, με ειλικρίνεια προς τους πελάτες, χωρίς ψεύτικη εικόνα ή φτηνά υλικά. Αυτό είναι και που κάνει τον κόσμο να εμπιστεύεται την επιχείρηση, όχι μόνο ενήλικες - πολλοί από τους οποίους έχουν γίνει σταθεροί θαμώνες - αλλά και οικογένειες με μικρά παιδιά, που καταλαβαίνουν ότι αυτό που τρώνε, είναι ποιοτικό.
Η χρήση των social media διακριτική, χωρίς πολλές προωθητικές ενέργειες. Δεν χρειάζονται, εξάλλου. Η φήμη προηγείται της επιχείρησης και συνεχίζει να γίνεται γνωστή από στόμα σε στόμα. Υπάρχει, άλλωστε, καλύτερη διαφήμιση;
«Βασιλιάς» του μενού, εξακολουθεί να είναι η φημισμένη ζουμερή και καλοψημένη πανσέτα της «Αννούλας», ενώ δε λείπουν και ιδιαίτερες προτάσεις, όπως κεμπάπ προβάτου, 100% μοσχαρίσιο μπιφτέκι, λουκάνικα Τζουμαγιάς, χωριάτικο, ριγανάτο και χασάπικο σε σάντουιτς, τεμάχια ή μερίδες και φυσικά όλα τα κλασσικά κρεατικά που αναζητά κάθε λάτρης του είδους, τα οποία μπορείτε πλέον να δοκιμάσετε και σε ψωμάκι φοκάτσια.
Στις ιδιαίτερες προτάσεις οι fix συνταγές burgers, που καλύπτουν όλα τα γούστα και πλήθος σαλατών, για να συνοδέψουν κάθε παραγγελία, αλλά και το plant burger της «Beyond Meat» με πρωτεϊνη μπιζελιού, η vegan πρόταση της επιχείρησης, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα, από ένα κανονικό μπιφτέκι.
Βρίσκουμε επίσης πολλά ορεκτικά, πέρα από τα κλασσικά, αλλά και ρετσίνα, τσίπουρο κι επιλεγμένες μπύρες από ελληνικές μικροζυθοποιϊες, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες παγωτό μηχανής σε γεύσεις βανίλια και σοκολάτα.
Πρωτοπορία της επιχείρησης ο έξυπνος, διαδραστικός ιστότοπός τους, με την 3D καντίνα στην αρχική σελίδα, με όλο το μενού αναρτημένο και με δυνατότητα online παραγγελίας. Κάνει ακόμη πιο διασκεδαστική την περιήγησή σας και σας προτείνουμε να τον επισκεφθείτε.
Αγαπάμε «Αννούλα». Για όλα τα παραπάνω, για το ίδιο το όνομα, που την έκανε γνωστή, γιατί είναι παράδειγμα μίας οικογενειακής επιχείρησης που εξελίχθηκε με ανοδική πορεία κι ας ξεκίνησε από ένα απλό, τίμιο, «βρώμικο» σε μία άκρη του δρόμου, όπως κάθε καντίνα που σέβεται τον εαυτό της. Και προτείνουμε επίσκεψη, σε κάθε ευκαιρία!
Tip 1: Η «Καντίνα της Αννούλας» διαθέτει υπηρεσία delivery, με διαθέσιμο πλέον και app που μπορεί κανείς να κατεβάσει από το google store ή το google play και φυσικά take away.
Tip 2: Ωράριο λειτουργίας: Κυριακή έως Πέμπτη 12.00 – 02.00
Παρασκευή – Σάββατο 12.00 – 04.00
Διεύθυνση: Κωνσταντίνου Καραμανλή 40Α ,Καλαμαριά
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 445184
ΣΧΟΛΙΑ