ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής!

Θα διεξαχθούν από τις 14 μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου στη Στουτγάρδη και θα λάβουν μέρος 2000 σεφ από 59 χώρες του κόσμου

 21/01/2020 16:50

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής!
Φωτ. αρχείου

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, όπου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά, βάζει “πλώρη” η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση στο χώρο της γαστρονομίας, που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια στη Γερμανία, όπως είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Χρήστος Γκότσης.

“Για εμάς αποτελεί μεγάλη τιμή το γεγονός ότι θα συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη διοργάνωση που θα γίνει 14 με 20 Φεβρουαρίου στη Στουτγάρδη και θα είμαστε ανάμεσα στους 2000 σεφ που θα λάβουν μέρος από 59 χώρες του κόσμου. Συγχρόνως, είναι και μια μεγάλη πρόκληση καθώς θα μας δοθεί η ευκαιρία να προβάλουμε την τοπική γαστρονομία, τα προϊόντα και την κουζίνα της μακεδονικής γης σε χιλιάδες άτομα”, σημείωσε ο κ.Γκότσης. “Είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις γεύσεις και τον πολιτισμό μας σε μια διοργάνωση που δέχεται περισσότερους από 30.000 επισκέπτες”, πρόσθεσε.

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τον τουρισμό της πόλης, σύμφωνα με τον κ.Γκότση, όπως και η μακεδονική κουζίνα, την οποία η λέσχη θέλει να συνεχίζει να αναδεικνύει και να προβάλει με κάθε ευκαιρία. Μια από αυτές ήταν και το ετήσιο συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου, σύμφωνα με τον κ.Γκότση, οι συμμετέχοντες είχαν την χαρά να απολαύσουν ένα μενού 7 πιάτων, όλα εμπνευσμένα από τη γη της Μακεδονίας.

“Έχουμε εξαιρετικά προϊόντα, ελαιόλαδο, ελιές, μύδια, κρασί και αυτό θέλουμε με κάθε τρόπο να το προβάλουμε. Γι΄ αυτό και κάθε χρόνο στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης Detrop (που διεξάγεται τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη) διοργανώνουμε διαγωνισμό, όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να μαγειρέψουν χρησιμοποιώντας έξι παραδοσιακά προϊόντα της μακεδονικής γης, τα οποία τους τα παρέχουμε εμείς. Και οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι από το εξωτερικό”, τόνισε ο κ.Γκότσης.

Σημαντική στιγμή για τη δράση της λέσχης ήταν, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων που έγινε στη Θεσσαλονίκη το 2016, με τη συμμετοχή 1000 αρχιμαγείρων από όλον τον κόσμο. “Για τον αντίκτυπο αυτού του συνεδρίου, θα σας δώσω μόνο ένα παράδειγμα: Τον Ιούνιο θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη, αυτήν την φορά ως απλοί τουρίστες, περίπου 30 άτομα από μια κλειστή λέσχη για το χαβιάρι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη χάρη σε αυτό το συνέδριο και τους άρεσε. Αυτό για εμάς ως φορέα, είναι πολύ τιμητικό”.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος αριθμεί 350 άτομα. Τα μέλη της δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής, όπου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά, βάζει “πλώρη” η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για την κορυφαία διοργάνωση στο χώρο της γαστρονομίας, που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια στη Γερμανία, όπως είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM” ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, Χρήστος Γκότσης.

“Για εμάς αποτελεί μεγάλη τιμή το γεγονός ότι θα συμμετάσχουμε στη συγκεκριμένη διοργάνωση που θα γίνει 14 με 20 Φεβρουαρίου στη Στουτγάρδη και θα είμαστε ανάμεσα στους 2000 σεφ που θα λάβουν μέρος από 59 χώρες του κόσμου. Συγχρόνως, είναι και μια μεγάλη πρόκληση καθώς θα μας δοθεί η ευκαιρία να προβάλουμε την τοπική γαστρονομία, τα προϊόντα και την κουζίνα της μακεδονικής γης σε χιλιάδες άτομα”, σημείωσε ο κ.Γκότσης. “Είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τις γεύσεις και τον πολιτισμό μας σε μια διοργάνωση που δέχεται περισσότερους από 30.000 επισκέπτες”, πρόσθεσε.

Η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα για τον τουρισμό της πόλης, σύμφωνα με τον κ.Γκότση, όπως και η μακεδονική κουζίνα, την οποία η λέσχη θέλει να συνεχίζει να αναδεικνύει και να προβάλει με κάθε ευκαιρία. Μια από αυτές ήταν και το ετήσιο συμπόσιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου, σύμφωνα με τον κ.Γκότση, οι συμμετέχοντες είχαν την χαρά να απολαύσουν ένα μενού 7 πιάτων, όλα εμπνευσμένα από τη γη της Μακεδονίας.

“Έχουμε εξαιρετικά προϊόντα, ελαιόλαδο, ελιές, μύδια, κρασί και αυτό θέλουμε με κάθε τρόπο να το προβάλουμε. Γι΄ αυτό και κάθε χρόνο στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης Detrop (που διεξάγεται τον Φεβρουάριο στη Θεσσαλονίκη) διοργανώνουμε διαγωνισμό, όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να μαγειρέψουν χρησιμοποιώντας έξι παραδοσιακά προϊόντα της μακεδονικής γης, τα οποία τους τα παρέχουμε εμείς. Και οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι από το εξωτερικό”, τόνισε ο κ.Γκότσης.

Σημαντική στιγμή για τη δράση της λέσχης ήταν, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο, το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων που έγινε στη Θεσσαλονίκη το 2016, με τη συμμετοχή 1000 αρχιμαγείρων από όλον τον κόσμο. “Για τον αντίκτυπο αυτού του συνεδρίου, θα σας δώσω μόνο ένα παράδειγμα: Τον Ιούνιο θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη, αυτήν την φορά ως απλοί τουρίστες, περίπου 30 άτομα από μια κλειστή λέσχη για το χαβιάρι, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη χάρη σε αυτό το συνέδριο και τους άρεσε. Αυτό για εμάς ως φορέα, είναι πολύ τιμητικό”.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος αριθμεί 350 άτομα. Τα μέλη της δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία