Η νέα γαλάζια ανθρωπογεωγραφία
31/10/2021 20:30
31/10/2021 20:30
Μία νέα ανθρωπογεωγραφία διαμορφώνεται στη ΝΔ Θεσσαλονίκης μετά τις εσωκομματικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, από τις οποίες αναδείχτηκαν τα νέα κομματικά όργανα και οι σύνεδροι που θα συμμετάσχουν στο επερχόμενο συνέδριο του κόμματος.
Στα συν της διαδικασίας ήταν η νηνεμία που καταγράφθηκε στις εκλογές, κάτι που αποτέλεσε και στόχο του κεντρικού επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βλέπετε η Θεσσαλονίκη εξαιτίας παλαιότερων λαθών στις επιλογές προσώπων αποτέλεσε συχνά ένα αγκάθι για το πρωθυπουργικό επιτελείο. Έτσι αυτή τη φορά η κεντρική επιλογή ήταν… ένα βήμα προς τα πίσω, έτσι ώστε να δοθεί χώρος για να παίξει μπάλα μια ομάδα κομματικών στελεχών που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην πόλη, με τους οποίους το κεντρικό επιτελείο του Μητσοτάκη δεν είχε παλιότερα στενές πολιτικές σχέσεις. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των άλλων ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΝΟΔΕ ανατολικού τομέα Θόδωρος Μητράκας, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΝΟΔΕ δυτικού τομέα Διονύσης Μανωλόπουλος, το πρώην μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Δημήτρης Χρόνης καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος.
Τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν τις πολιτικές τους φιλίες και επιρροές, αλλά διαθέτουν έντονη και σταθερή κομματική παρουσία, καθώς ήταν παρόντα σε όλες τις κομματικές μάχες που έδωσε η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε μαζί τους μια άτυπη συμμαχία του κεντρικού μητσοτακικού συστήματος ενόψει των εσωκομματικών εκλογών. Απέναντί τους δημιουργήθηκε ένα μικρό μπλοκ δυνάμεων του τοπικού μητσοτακικού μπλοκ που δεν πειθάρχησε στη γενική γραμμή εξ Αθηνών και κοντραρίστηκε με τους κομματικούς της Θεσσαλονίκης. Κάπως έτσι προέκυψε η υποψηφιότητα του Νίκου Δένη για την προεδρία της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης, με κάποιους από τους υποστηρικτές του να κοιτούν και προς την επόμενη μάχη του σταυρού.
Ας μην ξεχνάμε και το πολυσύνθετο παζλ της τοπικής ΝΔ. Με χαρακτηριστικά, όπως η πολυδιάσπαση που υπάρχει στο μητσοτακικό μπλοκ της πόλης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί αλλά τελικά ανίσχυροι πόλοι. Ή η παρουσία μιας ισχυρής καραμανλικής παράδοσης αλλά και η μεγάλη κομματική ατονία που κατέγραψε η τοπική ΝΔ την περίοδο της πανδημίας, γεγονός που είχε ενοχλήσει σε μεγάλο βαθμό και τον κεντρικό επιτελείο του πρωθυπουργού αλλά και τα κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης. Όπως έλεγε εύστοχα τοπικό γαλάζιο στέλεχος «αν όλα πήγαιναν ρολόι στη ΝΔ Θεσσαλονίκης δε θα γινόταν ένα τέτοιο μεγάλο ανακάτεμα στην κομματική τράπουλα»...
Όσο για την επόμενη ημέρα και οι δύο νέοι πρόεδροι αφού προχωρήσουν στη συγκρότηση των νέων οργάνων σκοπεύουν να ενεργοποιήσουν τον κομματικό μηχανισμό της τοπικής ΝΔ και να τρέξουν τις τοπικές οργανώσεις.
Σε επίπεδο αποτελεσμάτων τώρα: νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης αναδείχτηκε ο Θεόδωρος Μητράκας.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα απέσπασε 2.915 ψήφους έναντι 966 του συνυποψηφίου του Νίκου Δένη. Τα ποσοστά δηλαδή ήταν 75% έναντι 25%. Όσον αφορά στα 15 νέα μέλη της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης είναι (με σειρά εκλογής) τα εξής: Νίκος Λιακόπουλος (1.408), Βασιλική Τραούδα (1.397) και Αναστασία Κιζιρίδου (1.236), καθώς και οι Δημήτρης Βασιλειάδης, Λία Βαρυτίμου, Γιάννης Λιάμης, Μιχάλης Αβραμίδης, Χαράλαμπος Σαρδέλης, Δημήτρης Τσιτσιπάτης, Νίκος Καλλινικίδης, Αννα Παυλίδου, Σταματία Παπαρουσοπούλου, Κατερίνα Γκαγκάλη, Γιώργος Σταματιάδης και Εύα Γούση.
Στους συνέδρους από τους 141 υποψηφίους εξελέγησαν 73. Λόγω ποσόστωσης το 40%, δηλαδή οι 29, είναι γυναίκες και οι 44 άνδρες. Πρώτος αναδείχτηκε ο Δημήτρης Χρόνης, δεύτερος ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ δυτικού τομέα, Διονύσης Μανωλόπουλος, τρίτος ο Παναγιώτης Καρδαράς. Κοντά στον Άδωνι Γεωργιάδη ο πρώτος, κοντά στον Απόστολο Τζιτζικώστα ο δεύτερος, με πέρασμα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και επανακάμψης στη ΝΔ ο τρίτος. Στην πρώτη δεκάδα εκλέχτηκαν σύνεδροι οι εξής: Δημήτρης Χρόνης (2.096), Διονύσης Μανωλόπουλος (1.210), Παναγιώτης Καρδαράς (1.099) και οι Αναστασία Κιζιρίδου, Βασιλική Τραούδα, Τριαντάφυλος Πάιδας, που είναι γιος του πρώην προέδρου της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα, Ηλίας Ζάχαρης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Βασιλική Χαρταμπίλα και Αλέξανδρος Μανδρίνος.
Στη ΔΗΜΤΟ Κορδελιού-Ευόσμου νέος πρόεδρος αναδείχτηκε ο Χρήστος Δουμπάρατζης, ο οποίος κέρδισε τον Λεωνίδα Ντόβα με 411 ψήφους έναντι 311, ενώ στις υπόλοιπες της Α’ Θεσσαλονίκης οι πρόεδροι που αναδείχτηκαν είναι οι Γιώργος Γκαζέπης (Α’ Δημοτικό Διαμέρισμα), Ιωάννης Ζυγούρας (Β’ Δημοτικό Διαμέρισμα), Ευάγγελος Σβάρνας (Γ’ Δημοτικό Διαμέρισμα), Αντώνιος Ρέντας (Δ’ Δημοτικό Διαμέρισμα), Σοφία Σαφαρίκα (Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα), Μαρία Τσοτουλίδου (Τριανδρία), Γεώργιος Τσαουσίδης (Αμπελόκηποι-Μενεμένη), Γεώργιος Ανδρεάδης (Καλαμαριά), Μάριος Οροϊλίδης (Νεάπολη-Συκιές) και Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης (Παύλος Μελάς).
Στη Β’ Θεσσαλονίκης
Στη Β’ Θεσσαλονίκης πρόεδρος της ΔΕΕΠ είναι εκ νέου ο Θωμάς Βράνος, που δεν είχε αντίπαλο, ενώ στην 11μελή ΔΕΕΠ εκλέχτηκαν οι εξής (με σειρά εκλογής): Αντώνης Ζαβέρκος, Αναστασία Αδαμούδη, Κωνσταντίνος Πάζης, Λίνα Ντότση, Γιώργος Πουλέκας, Χρήστος Τραϊκούδης, Συμέλα Μανουσαρίδου, Δημήτρης Ματζάρης, Κωνσταντίνος Μπαλατσός, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος και Ελεονόρα Σαουρίδου.
Στους συνέδρους, από τους 50 υποψηφίους εξελέγησαν 34, από τους οποίους οι 14 είναι γυναίκες. Στην πρώτη δεκάδα αναδείχτηκαν οι Γιώργος Καράογλου (1.063 σταυρούς), που είναι ο γιος του βουλευτή Θόδωρου Καράογλου, Αντώνης Ζαβέρκος (820) και Σοφία Συμεωνίδου (745) και οι Λίνα Ντότση, Χρήστος Τραϊκούδης, Βασιλική Κανέλλου, Γιώργος Παπαϊωάννου, Άννα Σαρίκου, Έφη Βασιλειάδου και Νίκος Τσαμασλής, που είναι ο γιος του δημάρχου Θερμαϊκού Γιώργου Τσαμασλή. Στις ΔΗΜΤΟ Πυλαίας-Χορτιάτη πρόεδρος θα είναι εκ νέου ο Λάμπρος Γατσώρης που κέρδισε τον Βασίλη Βάκο με 659 έναντι 406 ψήφων, ενώ στις άλλες επτά ΔΗΜΤΟ πρόεδροι αναδείχτηκαν χωρίς εκλογές οι εξής: Νικόλας Τσακίρης (Βόλβη), Γεώργιος Αθανασιάδης (Δέλτα), Παναγιώτης Παράσχου (Θερμαϊκός), Βασιλική Κωστοπούλου (Θέρμη), Ανδρέας Οκλαλιώτης (Κουφάλια-Χαλκηδόνα), Ιωάννης Μυρώνης (Λαγκαδάς) και Κωνσταντίνος Μαρκογιάννης (Ωραιόκαστρο).
Βασιλική Τραούδα: Οφείλουμε να προσαρμοστούμε και να στείλουμε το μήνυμα ότι η ΝΔ συνεχώς αλλάζει
Η Βασιλική Τραούδα είναι αναπληρώτρια διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος». Κάποιοι τη θυμούνται από την καμπάνια που έκανε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Νίκο Ταχιάο παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά της μέσω του τηλεπαιχνιδιού ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ. Σήμερα εκλέχτηκε -και μάλιστα σε πολύ υψηλές θέσεις- τόσο στην ΔΕΕΠ της Α’ Θεσσαλονίκης όσο και ως σύνεδρος. «Πιστεύω στην γυναίκα που μάχεται, διεκδικεί, οραματίζεται, στοχεύει και πετυχαίνει. Η σύγχρονη γυναίκα έχει αποδείξει ότι οι δυνατότητες και τα ταλέντα της μπορούν να συμβάλουν θετικά στην πολιτική. Προσωπικά με προσέλκυε πάντα κάθε κοινωνική πρωτοβουλία και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω από διάφορες θέσεις είτε στον χώρο της υγείας που υπηρετώ τα τελευταία χρόνια, είτε στον χώρο της πολιτικής που πάντα με γοήτευε. Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε αντιμέτωποι απέναντι σε μια υγειονομική, οικονομική και ηθική κρίση και η συμμετοχή όλων μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ».
Για τις αλλαγές που έφερε η πανδημία στις κομματικές συνήθειες πιστεύει ότι συνέβαλαν στην επιτάχυνση της πορείας μας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. «Προσαρμοζόμενοι στις έκτακτες συνθήκες που μας επέβαλε η υγειονομική κρίση συμμετέχουμε πλέον όλο και περισσότερο σε εκδηλώσεις που διεξάγονται ηλεκτρονικά. Το έργο της κυβέρνησης στην ψηφιακή τεχνολογία είναι σημαντικό. Η προσπάθεια προόδου και ανάπτυξης που επιθυμεί η ΝΔ φαίνεται και από τη δυνατότητα συμμετοχής των μελών της στη ψηφοφορία των εσωκομματικών εκλογών ψηφιακά. Σίγουρα τα νέα κανάλια επικοινωνίας δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την προσωπική επαφή αλλά μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Για τον λόγο αυτό πιστεύω πως είναι απαραίτητο να επενδύσουμε στις νέες τεχνολογίες αναπτύσσοντας παράλληλα σχέδια που παρέχουν ευκολία στη χρήση, διαμορφωμένα σύμφωνα με τις ανάγκες διαφορετικών ηλικιακών ομάδων.»
Τέλος για το 14ο συνέδριο της ΝΔ πιστεύει ότι «θα αναδείξει νέα πρόσωπα με στόχο την ποιοτική ανανέωση του κόμματος. Οφείλουμε ως παράταξη να προσαρμοστούμε στις ανάγκες και τις προκλήσεις της νέας εποχής και να στείλουμε το μήνυμα ότι η ΝΔ συνεχώς αλλάζει. Όλα τα στελέχη της ΝΔ, παλαιά και νέα, στεκόμαστε αρωγοί στη προσπάθεια του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα ύστερα από τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, επιλέγοντας τον δρόμο της ανανέωσης, του μέτρου και της σοβαρότητας».
*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 31 Οκτωβρίου 2021Μία νέα ανθρωπογεωγραφία διαμορφώνεται στη ΝΔ Θεσσαλονίκης μετά τις εσωκομματικές εκλογές της προηγούμενης Κυριακής, από τις οποίες αναδείχτηκαν τα νέα κομματικά όργανα και οι σύνεδροι που θα συμμετάσχουν στο επερχόμενο συνέδριο του κόμματος.
Στα συν της διαδικασίας ήταν η νηνεμία που καταγράφθηκε στις εκλογές, κάτι που αποτέλεσε και στόχο του κεντρικού επιτελείου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Βλέπετε η Θεσσαλονίκη εξαιτίας παλαιότερων λαθών στις επιλογές προσώπων αποτέλεσε συχνά ένα αγκάθι για το πρωθυπουργικό επιτελείο. Έτσι αυτή τη φορά η κεντρική επιλογή ήταν… ένα βήμα προς τα πίσω, έτσι ώστε να δοθεί χώρος για να παίξει μπάλα μια ομάδα κομματικών στελεχών που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια στην πόλη, με τους οποίους το κεντρικό επιτελείο του Μητσοτάκη δεν είχε παλιότερα στενές πολιτικές σχέσεις. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των άλλων ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΝΟΔΕ ανατολικού τομέα Θόδωρος Μητράκας, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΝΟΔΕ δυτικού τομέα Διονύσης Μανωλόπουλος, το πρώην μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Δημήτρης Χρόνης καθώς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης Θωμάς Βράνος.
Τα συγκεκριμένα στελέχη έχουν τις πολιτικές τους φιλίες και επιρροές, αλλά διαθέτουν έντονη και σταθερή κομματική παρουσία, καθώς ήταν παρόντα σε όλες τις κομματικές μάχες που έδωσε η ΝΔ στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια. Κάπως έτσι διαμορφώθηκε μαζί τους μια άτυπη συμμαχία του κεντρικού μητσοτακικού συστήματος ενόψει των εσωκομματικών εκλογών. Απέναντί τους δημιουργήθηκε ένα μικρό μπλοκ δυνάμεων του τοπικού μητσοτακικού μπλοκ που δεν πειθάρχησε στη γενική γραμμή εξ Αθηνών και κοντραρίστηκε με τους κομματικούς της Θεσσαλονίκης. Κάπως έτσι προέκυψε η υποψηφιότητα του Νίκου Δένη για την προεδρία της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης, με κάποιους από τους υποστηρικτές του να κοιτούν και προς την επόμενη μάχη του σταυρού.
Ας μην ξεχνάμε και το πολυσύνθετο παζλ της τοπικής ΝΔ. Με χαρακτηριστικά, όπως η πολυδιάσπαση που υπάρχει στο μητσοτακικό μπλοκ της πόλης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλοί αλλά τελικά ανίσχυροι πόλοι. Ή η παρουσία μιας ισχυρής καραμανλικής παράδοσης αλλά και η μεγάλη κομματική ατονία που κατέγραψε η τοπική ΝΔ την περίοδο της πανδημίας, γεγονός που είχε ενοχλήσει σε μεγάλο βαθμό και τον κεντρικό επιτελείο του πρωθυπουργού αλλά και τα κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης. Όπως έλεγε εύστοχα τοπικό γαλάζιο στέλεχος «αν όλα πήγαιναν ρολόι στη ΝΔ Θεσσαλονίκης δε θα γινόταν ένα τέτοιο μεγάλο ανακάτεμα στην κομματική τράπουλα»...
Όσο για την επόμενη ημέρα και οι δύο νέοι πρόεδροι αφού προχωρήσουν στη συγκρότηση των νέων οργάνων σκοπεύουν να ενεργοποιήσουν τον κομματικό μηχανισμό της τοπικής ΝΔ και να τρέξουν τις τοπικές οργανώσεις.
Σε επίπεδο αποτελεσμάτων τώρα: νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης αναδείχτηκε ο Θεόδωρος Μητράκας.
Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα απέσπασε 2.915 ψήφους έναντι 966 του συνυποψηφίου του Νίκου Δένη. Τα ποσοστά δηλαδή ήταν 75% έναντι 25%. Όσον αφορά στα 15 νέα μέλη της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης είναι (με σειρά εκλογής) τα εξής: Νίκος Λιακόπουλος (1.408), Βασιλική Τραούδα (1.397) και Αναστασία Κιζιρίδου (1.236), καθώς και οι Δημήτρης Βασιλειάδης, Λία Βαρυτίμου, Γιάννης Λιάμης, Μιχάλης Αβραμίδης, Χαράλαμπος Σαρδέλης, Δημήτρης Τσιτσιπάτης, Νίκος Καλλινικίδης, Αννα Παυλίδου, Σταματία Παπαρουσοπούλου, Κατερίνα Γκαγκάλη, Γιώργος Σταματιάδης και Εύα Γούση.
Στους συνέδρους από τους 141 υποψηφίους εξελέγησαν 73. Λόγω ποσόστωσης το 40%, δηλαδή οι 29, είναι γυναίκες και οι 44 άνδρες. Πρώτος αναδείχτηκε ο Δημήτρης Χρόνης, δεύτερος ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ δυτικού τομέα, Διονύσης Μανωλόπουλος, τρίτος ο Παναγιώτης Καρδαράς. Κοντά στον Άδωνι Γεωργιάδη ο πρώτος, κοντά στον Απόστολο Τζιτζικώστα ο δεύτερος, με πέρασμα από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και επανακάμψης στη ΝΔ ο τρίτος. Στην πρώτη δεκάδα εκλέχτηκαν σύνεδροι οι εξής: Δημήτρης Χρόνης (2.096), Διονύσης Μανωλόπουλος (1.210), Παναγιώτης Καρδαράς (1.099) και οι Αναστασία Κιζιρίδου, Βασιλική Τραούδα, Τριαντάφυλος Πάιδας, που είναι γιος του πρώην προέδρου της ΑΔΕΔΥ Γιάννη Πάιδα, Ηλίας Ζάχαρης, Γιάννης Παπαγεωργίου, Βασιλική Χαρταμπίλα και Αλέξανδρος Μανδρίνος.
Στη ΔΗΜΤΟ Κορδελιού-Ευόσμου νέος πρόεδρος αναδείχτηκε ο Χρήστος Δουμπάρατζης, ο οποίος κέρδισε τον Λεωνίδα Ντόβα με 411 ψήφους έναντι 311, ενώ στις υπόλοιπες της Α’ Θεσσαλονίκης οι πρόεδροι που αναδείχτηκαν είναι οι Γιώργος Γκαζέπης (Α’ Δημοτικό Διαμέρισμα), Ιωάννης Ζυγούρας (Β’ Δημοτικό Διαμέρισμα), Ευάγγελος Σβάρνας (Γ’ Δημοτικό Διαμέρισμα), Αντώνιος Ρέντας (Δ’ Δημοτικό Διαμέρισμα), Σοφία Σαφαρίκα (Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα), Μαρία Τσοτουλίδου (Τριανδρία), Γεώργιος Τσαουσίδης (Αμπελόκηποι-Μενεμένη), Γεώργιος Ανδρεάδης (Καλαμαριά), Μάριος Οροϊλίδης (Νεάπολη-Συκιές) και Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης (Παύλος Μελάς).
Στη Β’ Θεσσαλονίκης
Στη Β’ Θεσσαλονίκης πρόεδρος της ΔΕΕΠ είναι εκ νέου ο Θωμάς Βράνος, που δεν είχε αντίπαλο, ενώ στην 11μελή ΔΕΕΠ εκλέχτηκαν οι εξής (με σειρά εκλογής): Αντώνης Ζαβέρκος, Αναστασία Αδαμούδη, Κωνσταντίνος Πάζης, Λίνα Ντότση, Γιώργος Πουλέκας, Χρήστος Τραϊκούδης, Συμέλα Μανουσαρίδου, Δημήτρης Ματζάρης, Κωνσταντίνος Μπαλατσός, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος και Ελεονόρα Σαουρίδου.
Στους συνέδρους, από τους 50 υποψηφίους εξελέγησαν 34, από τους οποίους οι 14 είναι γυναίκες. Στην πρώτη δεκάδα αναδείχτηκαν οι Γιώργος Καράογλου (1.063 σταυρούς), που είναι ο γιος του βουλευτή Θόδωρου Καράογλου, Αντώνης Ζαβέρκος (820) και Σοφία Συμεωνίδου (745) και οι Λίνα Ντότση, Χρήστος Τραϊκούδης, Βασιλική Κανέλλου, Γιώργος Παπαϊωάννου, Άννα Σαρίκου, Έφη Βασιλειάδου και Νίκος Τσαμασλής, που είναι ο γιος του δημάρχου Θερμαϊκού Γιώργου Τσαμασλή. Στις ΔΗΜΤΟ Πυλαίας-Χορτιάτη πρόεδρος θα είναι εκ νέου ο Λάμπρος Γατσώρης που κέρδισε τον Βασίλη Βάκο με 659 έναντι 406 ψήφων, ενώ στις άλλες επτά ΔΗΜΤΟ πρόεδροι αναδείχτηκαν χωρίς εκλογές οι εξής: Νικόλας Τσακίρης (Βόλβη), Γεώργιος Αθανασιάδης (Δέλτα), Παναγιώτης Παράσχου (Θερμαϊκός), Βασιλική Κωστοπούλου (Θέρμη), Ανδρέας Οκλαλιώτης (Κουφάλια-Χαλκηδόνα), Ιωάννης Μυρώνης (Λαγκαδάς) και Κωνσταντίνος Μαρκογιάννης (Ωραιόκαστρο).
Βασιλική Τραούδα: Οφείλουμε να προσαρμοστούμε και να στείλουμε το μήνυμα ότι η ΝΔ συνεχώς αλλάζει
Η Βασιλική Τραούδα είναι αναπληρώτρια διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος». Κάποιοι τη θυμούνται από την καμπάνια που έκανε ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Νίκο Ταχιάο παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά της μέσω του τηλεπαιχνιδιού ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ. Σήμερα εκλέχτηκε -και μάλιστα σε πολύ υψηλές θέσεις- τόσο στην ΔΕΕΠ της Α’ Θεσσαλονίκης όσο και ως σύνεδρος. «Πιστεύω στην γυναίκα που μάχεται, διεκδικεί, οραματίζεται, στοχεύει και πετυχαίνει. Η σύγχρονη γυναίκα έχει αποδείξει ότι οι δυνατότητες και τα ταλέντα της μπορούν να συμβάλουν θετικά στην πολιτική. Προσωπικά με προσέλκυε πάντα κάθε κοινωνική πρωτοβουλία και πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω από διάφορες θέσεις είτε στον χώρο της υγείας που υπηρετώ τα τελευταία χρόνια, είτε στον χώρο της πολιτικής που πάντα με γοήτευε. Τα τελευταία χρόνια βρισκόμαστε αντιμέτωποι απέναντι σε μια υγειονομική, οικονομική και ηθική κρίση και η συμμετοχή όλων μας είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ».
Για τις αλλαγές που έφερε η πανδημία στις κομματικές συνήθειες πιστεύει ότι συνέβαλαν στην επιτάχυνση της πορείας μας προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. «Προσαρμοζόμενοι στις έκτακτες συνθήκες που μας επέβαλε η υγειονομική κρίση συμμετέχουμε πλέον όλο και περισσότερο σε εκδηλώσεις που διεξάγονται ηλεκτρονικά. Το έργο της κυβέρνησης στην ψηφιακή τεχνολογία είναι σημαντικό. Η προσπάθεια προόδου και ανάπτυξης που επιθυμεί η ΝΔ φαίνεται και από τη δυνατότητα συμμετοχής των μελών της στη ψηφοφορία των εσωκομματικών εκλογών ψηφιακά. Σίγουρα τα νέα κανάλια επικοινωνίας δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την προσωπική επαφή αλλά μπορούν να κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Για τον λόγο αυτό πιστεύω πως είναι απαραίτητο να επενδύσουμε στις νέες τεχνολογίες αναπτύσσοντας παράλληλα σχέδια που παρέχουν ευκολία στη χρήση, διαμορφωμένα σύμφωνα με τις ανάγκες διαφορετικών ηλικιακών ομάδων.»
Τέλος για το 14ο συνέδριο της ΝΔ πιστεύει ότι «θα αναδείξει νέα πρόσωπα με στόχο την ποιοτική ανανέωση του κόμματος. Οφείλουμε ως παράταξη να προσαρμοστούμε στις ανάγκες και τις προκλήσεις της νέας εποχής και να στείλουμε το μήνυμα ότι η ΝΔ συνεχώς αλλάζει. Όλα τα στελέχη της ΝΔ, παλαιά και νέα, στεκόμαστε αρωγοί στη προσπάθεια του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη για την επαναφορά της χώρας στην κανονικότητα ύστερα από τις πολλαπλές κρίσεις που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, επιλέγοντας τον δρόμο της ανανέωσης, του μέτρου και της σοβαρότητας».
*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 31 Οκτωβρίου 2021
ΣΧΟΛΙΑ