ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ώρα της απολογίας τής Ρούλας Πισπιρίγκου - Τι θα ισχυριστεί: «Ιατρικό λάθος» η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα (βίντεο)

Οι δικηγόροι της έδωσαν το «στίγμα» της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει η 33χρονη - Πέντε απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας την παραμονή του θανάτου της– Παρών στη βασική απόπειρα ο πατέρας

 04/04/2022 07:00

Η ώρα της απολογίας τής Ρούλας Πισπιρίγκου - Τι θα ισχυριστεί: «Ιατρικό λάθος» η χορήγηση κεταμίνης στη Τζωρτζίνα (βίντεο)
INTIME NEWS

Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας απολογείται σήμερα Δευτέρα, 4 Απρίλιου, στις 12 το μεσημέρι η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η μητέρα από την Πάτρα που σύμφωνα με τη δικογραφία χορήγησε θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην 9χρονη κόρη της, αναμένεται να δώσει τις δικές της εξηγήσεις, αρνούμενη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με το STAR, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να απολογηθεί και δεν αποκλείεται να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα ομολογήσει και θα αρνηθεί την κατηγορία, ρίχνοντας τις ευθύνες στους γιατρούς. Ταυτόχρονα θα υποστηρίξει πως δεν θα μπορούσε να βρει κεταμίνη αφού η χορήγησή της είναι ελεγχόμενη και αν την έβρισκε παράνομα (σ.σ. χάπι βιασμού) θα έμεναν υπολείμματα στο στομάχι της Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα πει πως στη διασωλήνωση της 9χρονης χρησιμοποιήθηκε αδρεναλίνη και ροκουρόνιο. Μάλιστα, φέρεται πως θα υποστηρίξει ότι το ροκουρόνιο δεν ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις και ότι οι γιατροί έκαναν κακή χρήση της κεταμίνης τη στιγμή της διασωλήνωσης. Επίσης, αναμένεται η ίδια με τους δικηγόρους της να ορίσουν πραγματογνώμονες.

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Υπάρχει ιατρικό λάθος - Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση

Την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, αποκάλυψε ο δικηγόρος της 33χρονης, Κωσταντίνος Ζάρδας.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος άφησε να εννοηθεί ότι η κεταμίνη μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στην Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσής της, τονίζοντας πως «υπήρχε ιατρικό λάθος και η κεταμίνη χορηγήθηκε ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν εκτός θαλάμου».

«Είδα τη δικογραφία, είδα όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας που είναι από γιατρούς, νοσηλευτές του νοσοκομείου του Παίδων και σε συνδυασμό με όσα μου είπε η κατηγορουμένη βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι όταν χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία στο άτυχο παιδί αυτό δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια. Ήταν πλέον στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών που επιχειρούσαν την ανάνηψή του. Αυτό προκύπτει από επιστημονικά δεδομένα και από τις καταθέσεις των ιατρών και των νοσηλευτών.

«Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση. Εφόσον ομιλούμε για ιατρικό λάθος είναι εύλογο αυτό. Η χορήγηση της κεταμίνης δεν έγινε με δόλο αλλά εξ αμελείας. Εμείς αυτό θα υποστηρίξουμε αύριο. Η ίδια δεν γνώριζε τι μπορεί να έγινε. Αυτό προέκυψε από τα ιατρικά δεδομένα και από επικοινωνίες που έχουμε με αναισθησιολόγους. Η όλη λύση του αινίγματος είναι το πότε χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία. Αυτό μπορεί κάλλιστα να εκτιμηθεί επιστημονικά δεδομένα και υπάρχουν στοιχεία της δικογραφίας που το καταδεικνύουν. Η θεμελίωση του κατηγορητηρίου αυτού έχει γίνει με εντελώς συγκυριακά στοιχεία», είπε ο κ. Ζάρδας.

Αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ που αναφέρει ότι η κεταμίνη δεν υπήρχε στο φαρμακευτικό σχήμα που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί στο άτυχο παιδί, φαίνεται πως η πλευρά της 33χρονης θα ισχυριστεί -ενώπιον του ανακριτή- ότι η ουσία βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, χωρίς εκείνη να γνωρίζει το παραμικρό.

Βέβαια, θυμίζουμε ότι η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα του άτυχου κοριτσιού ήταν η τριπλάσια από όσα θα μπορούσε να αντέξει ο οργανισμός του.

Να σημειωθεί ότι και ο έτερος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Όθωνας Παπαδόπουλος είπε χθες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έκαναν στην 33χρονη μαζί με τη μητέρα και την αδερφή της, ότι η ουσία υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης, σημείωσε δίνοντας το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσουν.

«Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται», σημείωσε.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου, εμμένει ότι είναι αθώα είναι η ίδια θέση που εκφράζει από την αρχή. Υπάρχουν πράγματι ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις. Με τα μέσα που διαθέτουμε και τα στοιχεία που έχουμε αφού τα δείξουμε αύριο στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές θα ασκήσουμε το καθήκον υπεράσπισης απέναντι στην εντολέα μας», επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τι απαντούν νοσοκομειακές πηγές

Πάντως, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές στον ΑΝΤ1, δηλώνουν κατηγορηματικά, μετά τη δήλωση αυτή του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου πως ποτέ δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε ανάνηψη στην Τζωρτζίνα κεταμίνη.

Ο ανιχνευτής ψεύδους

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να επιμένει για τον ανιχνευτή ψεύδους στον οποίο θέλει να υποβληθεί προκειμένου να δείξει πως ό,τι υποστηρίζει, είναι αλήθεια.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρακτική που συναντάται στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, αλλά όχι στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, η μοναδική περίπτωση στην οποία έγινε αποδεκτό τέτοιο αίτημα, ήταν στην υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της Σούλας Καλαθάκη, όπου ένας εκ των κατηγορουμένων είχε υποβληθεί σε ανάλογη δοκιμασία.

Σε περίπτωση που το μέσο αυτό προκριθεί τελικά από την υπεράσπιση της 33χρονης και υποβληθεί τελικώς ανάλογο αίτημα και γίνει αποδεκτό, το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό για τις δικαστικές αρχές, αλλά συνεκτιμάται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία.

Απομένει να δούμε εάν οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης θα συμφωνήσουν μεταξύ τους και υποβάλουν το συγκεκριμένο αίτημα στις αρχές, είτε τώρα είτε σε μεταγενέστερο στάδιο.

Οι ύποπτες αναζητήσεις φαρμακευτικών ουσιών στο διαδίκτυο

Στο μεταξύ, σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος καθώς όλα δείχνουν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας που παρακολουθούσε τις συνομιλίες και τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο το οποίο θεωρείται ο πρώτος χώρος από τον οποίο προμηθεύτηκε την κεταμίνη.

Ακόμη, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως η 33χρονη είχε κάνει άλλη μία απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας, μία απόπειρα που φαίνεται να συνδέεται με κρίση στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη. Σύμφωνα με δηλώσεις μέλους του προσωπικού του νοσοκομείου στην Πάτρα, η 33χρονη είχε ζητήσει στις αρχές του Ιανουαρίου του 2022 να νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα εκ νέου, προφασιζόμενη προβλήματα υγείας που εμφάνισε, και μάλιστα είχε ζητήσει αδικαιολόγητα να υποβληθεί η 9χρονη σε μαγνητική τομογραφία. Πάντως, οι έρευνες συνεχίζονται.

Σοκαριστική μαρτυρία για κακοποίηση και πιθανή εμπλοκή κι άλλου προσώπου στη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Εξελίξεις σηματοδοτεί η συγκλονιστική αποκάλυψη που έκανε ο Γιώργος Αναστασόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, με την 33χρονη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει συλληφθεί από την Τετάρτη 30 Μαρτίου.

Ειδικότερα, ο Γ. Αναστασόπουλος, αφού έκανε λόγο για «τριγωνικό πλέγμα θανάτου» της Τζωρτζίνας, αποκάλυψε πως κι άλλο πρόσωπο εμπλέκεται σε μία μορφή κακοποίησης της 9χρονης, την οποία δεν χωράει ο ανθρώπινος νους.

«Υπερβαίνει τη δημοσιογραφική έρευνα αυτό που περιήλθε σε γνώση μου από το στενό περιβάλλον της οικογένειας», δήλωσε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος μαρτυρία από πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος της οικογένειας.

Εν συνεχεία ο Γιώργος Αναστασόπουλος υποστήριξε πως:

«Αν αληθεύει, που έχω λόγους να πιστεύω ότι αληθεύει, καθώς προέρχεται από αξιόπιστο πρόσωπο, θα διευκολύνει τις Αρχές για να φτάσουν σε ένα από τα κίνητρα του ξεπαστρέματος της δύσμοιρης Τζωρτζίνας…».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η εν λόγω μαρτυρία θα ερευνηθεί από τις αρχές, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι πρόκειται να καταθέσει.

Μάλιστα, ο Γ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε και στην αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου σχετικά με τις ύποπτες αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «οι αναζητήσεις της για φαρμακευτικά σκευάσματα έφταναν μέχρι τις ΗΠΑ».


Πέντε απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας την παραμονή του θανάτου της 

Πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας, σε διάστημα μόλις 13 ωρών, φέρεται να επιχείρησε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η 9χρονη.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας, παρουσιάζεται και η χρονική σειρά με την οποία η Πισπιρίγκου φέρεται να έχει χορηγήσει μικρότερες δόσεις κεταμίνης την προηγουμένη του θανάτου της, δηλαδή στις 28 Ιανουαρίου του 2022.

Συγκεκριμένα, στις 11πμ το παιδί παρουσιάζει το πρώτο επεισόδιο με ταχυκαρδία και άλλα συμπτώματα για τουλάχιστον 3,5 λεπτά, περίπου 25 λεπτά αργότερα στις 11.25πμ παρουσιάζει παρόμοιο επεισόδιο διάρκειας 1,5 λεπτού με αυτόματη λύση, την ίδια ημέρα στις 2.30μμ καταγράφεται ένα ακόμα επεισόδιο για τρία λεπτά με αυτόματη λύση, και υπάρχουν και δύο ακόμα, στις 6.30μμ διάρκειας 1,5 λεπτού, και τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας 1,5 λεπτού με αυτόματη ύφεση, χωρίς να παρουσιάσει επιληπτική δραστηριότητα.

Η χαριστική βολή ουσιαστικά στο παιδί, με 6,5mg ανά mL αίματος, δόθηκε στις 2.28μμ στις 29 Ιανουαρίου 2022. Όταν οι νοσηλευτές βρίσκουν τη μικρή Τζωρτζίνα απνοϊκή μέσα στο θάλαμό της με 32 σφύξεις ανά λεπτό. Μετά από πάνω από 1 ώρα ΚΑΡΠΑ, το παιδί δυστυχώς καταλήγει.

Όπως είναι γνωστό, ο αναισθησιολόγος κατάφερε μετά από 55 ολόκληρα λεπτά της ώρας να επαναφέρει στη ζωή τη Τζωρτζίνα, ωστόσο η 9χρονη έμεινε τετραπληγική.

«Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η παρουσία του Μάνου Δασκαλάκη σε χώρο που βρισκόταν μαζί και το παιδί ήταν στις 14 Απριλίου του 2021 όταν καταγράφεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο άλλο ένα περιστατικό της Τζωρτζίνας όπου επιβιώνει μετά από 55 λεπτά ΚΑΡΠΑ, έχοντας αφήσει όμως επάνω του την τετραπληγία.

Επίσης ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν παρών και δυο ακόμα φορές στις 26 και 27 Ιανουαρίου του 2022, η 26η Ιανουαρίου είναι η ημέρα εισαγωγής του παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων όπου κάθετε όλο το βράδυ με την Ρούλα Πισπιρίγκου, όμως τότε δεν σημειώνεται κάποιο επεισόδιο στο παιδί και από εκεί και έπειτα μέχρι το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου μόνη με το παιδί είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου», αναφέρει στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ανοικτό το ενδεχόμενο εκταφής της Τζωρτζίνας

Μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή όχι. Σε κάθε περίπτωση η έρευνα για την πρωτοφανή υπόθεση θα συνεχιστεί αφού εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα. Οι φάκελοι για το θάνατο των άλλων δυο παιδιών, της 3,5 ετών Μαλένας και της 7 μηνών Ίριδας, έχουν ανοίξει με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται στην επόμενη φάση να ζητηθεί η εκταφή της Τζωρτζίνας για να πάρουν δείγμα από τα μαλλιά της προκειμένου να αναζητήσουν πληροφορίες για τα προηγούμενα επεισόδια που υπέστη το παιδί.

«Η τρίχα έχει την ιδιότητα να μπορεί να μας δίνει την ανάλυση ουσιών σε βάθος χρόνου. Είναι το μόνο βιολογικό υλικό στο οποίο μπορούμε να δούμε ακόμη και πριν 2-3 μήνες αν υπήρχε η χρήση αυτής της ουσίας ή και άλλων ουσιών, με βεβαιότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων και πρόσθεσε πως και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από εξωγενή παράγοντα. «Υπάρχουν σημάδια και τα ευρήματα μιλάνε ξεκάθαρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, υπάρχει και άλλος λόγος για να προχωρήσουν στην εκταφή της 9χρονης αφού αποκαλύφθηκε ότι μέσα στο φέρετρο του παιδιού η κατηγορούμενη έχει τοποθετήσει ένα τάμπλετ το οποίο δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις αρχές, να έχει καταγράψει στοιχεία αναφορικά με την προμήθεια και τη χορήγηση της κεταμίνης. Άλλωστε, οι αρχές έχουν κατασχέσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές από το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα προκειμένου να αναζητήσουν στοιχεία που θα ρίχνουν επιπλέον φως στην υπόθεση.

Ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας απολογείται σήμερα Δευτέρα, 4 Απρίλιου, στις 12 το μεσημέρι η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας. Η μητέρα από την Πάτρα που σύμφωνα με τη δικογραφία χορήγησε θανατηφόρα δόση κεταμίνης στην 9χρονη κόρη της, αναμένεται να δώσει τις δικές της εξηγήσεις, αρνούμενη την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με το STAR, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να απολογηθεί και δεν αποκλείεται να καταθέσει απολογητικό υπόμνημα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα ομολογήσει και θα αρνηθεί την κατηγορία, ρίχνοντας τις ευθύνες στους γιατρούς. Ταυτόχρονα θα υποστηρίξει πως δεν θα μπορούσε να βρει κεταμίνη αφού η χορήγησή της είναι ελεγχόμενη και αν την έβρισκε παράνομα (σ.σ. χάπι βιασμού) θα έμεναν υπολείμματα στο στομάχι της Τζωρτζίνας.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα πει πως στη διασωλήνωση της 9χρονης χρησιμοποιήθηκε αδρεναλίνη και ροκουρόνιο. Μάλιστα, φέρεται πως θα υποστηρίξει ότι το ροκουρόνιο δεν ανιχνεύτηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις και ότι οι γιατροί έκαναν κακή χρήση της κεταμίνης τη στιγμή της διασωλήνωσης. Επίσης, αναμένεται η ίδια με τους δικηγόρους της να ορίσουν πραγματογνώμονες.

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Υπάρχει ιατρικό λάθος - Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση

Την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, αποκάλυψε ο δικηγόρος της 33χρονης, Κωσταντίνος Ζάρδας.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος άφησε να εννοηθεί ότι η κεταμίνη μπορεί να χρησιμοποιήθηκε στην Τζωρτζίνα κατά τη διάρκεια της διασωλήνωσής της, τονίζοντας πως «υπήρχε ιατρικό λάθος και η κεταμίνη χορηγήθηκε ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν εκτός θαλάμου».

«Είδα τη δικογραφία, είδα όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας που είναι από γιατρούς, νοσηλευτές του νοσοκομείου του Παίδων και σε συνδυασμό με όσα μου είπε η κατηγορουμένη βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι όταν χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία στο άτυχο παιδί αυτό δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια. Ήταν πλέον στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών που επιχειρούσαν την ανάνηψή του. Αυτό προκύπτει από επιστημονικά δεδομένα και από τις καταθέσεις των ιατρών και των νοσηλευτών.

«Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση. Εφόσον ομιλούμε για ιατρικό λάθος είναι εύλογο αυτό. Η χορήγηση της κεταμίνης δεν έγινε με δόλο αλλά εξ αμελείας. Εμείς αυτό θα υποστηρίξουμε αύριο. Η ίδια δεν γνώριζε τι μπορεί να έγινε. Αυτό προέκυψε από τα ιατρικά δεδομένα και από επικοινωνίες που έχουμε με αναισθησιολόγους. Η όλη λύση του αινίγματος είναι το πότε χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία. Αυτό μπορεί κάλλιστα να εκτιμηθεί επιστημονικά δεδομένα και υπάρχουν στοιχεία της δικογραφίας που το καταδεικνύουν. Η θεμελίωση του κατηγορητηρίου αυτού έχει γίνει με εντελώς συγκυριακά στοιχεία», είπε ο κ. Ζάρδας.

Αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από το ρεπορτάζ που αναφέρει ότι η κεταμίνη δεν υπήρχε στο φαρμακευτικό σχήμα που χρησιμοποιούσαν οι γιατροί στο άτυχο παιδί, φαίνεται πως η πλευρά της 33χρονης θα ισχυριστεί -ενώπιον του ανακριτή- ότι η ουσία βρέθηκε στο αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας, χωρίς εκείνη να γνωρίζει το παραμικρό.

Βέβαια, θυμίζουμε ότι η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα του άτυχου κοριτσιού ήταν η τριπλάσια από όσα θα μπορούσε να αντέξει ο οργανισμός του.

Να σημειωθεί ότι και ο έτερος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο Όθωνας Παπαδόπουλος είπε χθες, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που έκαναν στην 33χρονη μαζί με τη μητέρα και την αδερφή της, ότι η ουσία υπήρχε στο νοσοκομείο και ήταν στη διάθεση τόσο των γιατρών, όσο και των νοσηλευτών. Αντίθετα δεν υπήρξε ποτέ στη διάθεση της κατηγορουμένης, σημείωσε δίνοντας το στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσουν.

«Είναι μια ουσία που δεν διατίθεται ελεύθερα στο εμπόριο, δεν μπορεί να την βρει ο καθένας, χορηγείται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακριβώς λοιπόν αυτό είναι και το μυστικό που θα λύσει όλα τα ερωτήματα που αυτή τη στιγμή αιωρούνται», σημείωσε.

«Η Ρούλα Πισπιρίγκου, εμμένει ότι είναι αθώα είναι η ίδια θέση που εκφράζει από την αρχή. Υπάρχουν πράγματι ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις. Με τα μέσα που διαθέτουμε και τα στοιχεία που έχουμε αφού τα δείξουμε αύριο στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές θα ασκήσουμε το καθήκον υπεράσπισης απέναντι στην εντολέα μας», επεσήμανε ο κ. Παπαδόπουλος.

Τι απαντούν νοσοκομειακές πηγές

Πάντως, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές στον ΑΝΤ1, δηλώνουν κατηγορηματικά, μετά τη δήλωση αυτή του συνηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου πως ποτέ δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε ανάνηψη στην Τζωρτζίνα κεταμίνη.

Ο ανιχνευτής ψεύδους

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου συνεχίζει να επιμένει για τον ανιχνευτή ψεύδους στον οποίο θέλει να υποβληθεί προκειμένου να δείξει πως ό,τι υποστηρίζει, είναι αλήθεια.

Να σημειωθεί ότι πρόκειται για πρακτική που συναντάται στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, αλλά όχι στην Ελλάδα. Στη χώρα μας, η μοναδική περίπτωση στην οποία έγινε αποδεκτό τέτοιο αίτημα, ήταν στην υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της Σούλας Καλαθάκη, όπου ένας εκ των κατηγορουμένων είχε υποβληθεί σε ανάλογη δοκιμασία.

Σε περίπτωση που το μέσο αυτό προκριθεί τελικά από την υπεράσπιση της 33χρονης και υποβληθεί τελικώς ανάλογο αίτημα και γίνει αποδεκτό, το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό για τις δικαστικές αρχές, αλλά συνεκτιμάται μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία.

Απομένει να δούμε εάν οι δύο συνήγοροι υπεράσπισης θα συμφωνήσουν μεταξύ τους και υποβάλουν το συγκεκριμένο αίτημα στις αρχές, είτε τώρα είτε σε μεταγενέστερο στάδιο.

Οι ύποπτες αναζητήσεις φαρμακευτικών ουσιών στο διαδίκτυο

Στο μεταξύ, σε μία αποκάλυψη προχώρησε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος καθώς όλα δείχνουν πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας που παρακολουθούσε τις συνομιλίες και τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο το οποίο θεωρείται ο πρώτος χώρος από τον οποίο προμηθεύτηκε την κεταμίνη.

Ακόμη, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος αποκάλυψε πως η 33χρονη είχε κάνει άλλη μία απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας, μία απόπειρα που φαίνεται να συνδέεται με κρίση στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη. Σύμφωνα με δηλώσεις μέλους του προσωπικού του νοσοκομείου στην Πάτρα, η 33χρονη είχε ζητήσει στις αρχές του Ιανουαρίου του 2022 να νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα εκ νέου, προφασιζόμενη προβλήματα υγείας που εμφάνισε, και μάλιστα είχε ζητήσει αδικαιολόγητα να υποβληθεί η 9χρονη σε μαγνητική τομογραφία. Πάντως, οι έρευνες συνεχίζονται.

Σοκαριστική μαρτυρία για κακοποίηση και πιθανή εμπλοκή κι άλλου προσώπου στη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Εξελίξεις σηματοδοτεί η συγκλονιστική αποκάλυψη που έκανε ο Γιώργος Αναστασόπουλος, δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, με την 33χρονη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου να έχει συλληφθεί από την Τετάρτη 30 Μαρτίου.

Ειδικότερα, ο Γ. Αναστασόπουλος, αφού έκανε λόγο για «τριγωνικό πλέγμα θανάτου» της Τζωρτζίνας, αποκάλυψε πως κι άλλο πρόσωπο εμπλέκεται σε μία μορφή κακοποίησης της 9χρονης, την οποία δεν χωράει ο ανθρώπινος νους.

«Υπερβαίνει τη δημοσιογραφική έρευνα αυτό που περιήλθε σε γνώση μου από το στενό περιβάλλον της οικογένειας», δήλωσε χαρακτηριστικά, επικαλούμενος μαρτυρία από πρόσωπο του στενού περιβάλλοντος της οικογένειας.

Εν συνεχεία ο Γιώργος Αναστασόπουλος υποστήριξε πως:

«Αν αληθεύει, που έχω λόγους να πιστεύω ότι αληθεύει, καθώς προέρχεται από αξιόπιστο πρόσωπο, θα διευκολύνει τις Αρχές για να φτάσουν σε ένα από τα κίνητρα του ξεπαστρέματος της δύσμοιρης Τζωρτζίνας…».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η εν λόγω μαρτυρία θα ερευνηθεί από τις αρχές, ενώ ο ίδιος δήλωσε ότι πρόκειται να καταθέσει.

Μάλιστα, ο Γ. Αναστασόπουλος αναφέρθηκε και στην αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου σχετικά με τις ύποπτες αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως «οι αναζητήσεις της για φαρμακευτικά σκευάσματα έφταναν μέχρι τις ΗΠΑ».


Πέντε απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας την παραμονή του θανάτου της 

Πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας, σε διάστημα μόλις 13 ωρών, φέρεται να επιχείρησε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν η 9χρονη.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας, παρουσιάζεται και η χρονική σειρά με την οποία η Πισπιρίγκου φέρεται να έχει χορηγήσει μικρότερες δόσεις κεταμίνης την προηγουμένη του θανάτου της, δηλαδή στις 28 Ιανουαρίου του 2022.

Συγκεκριμένα, στις 11πμ το παιδί παρουσιάζει το πρώτο επεισόδιο με ταχυκαρδία και άλλα συμπτώματα για τουλάχιστον 3,5 λεπτά, περίπου 25 λεπτά αργότερα στις 11.25πμ παρουσιάζει παρόμοιο επεισόδιο διάρκειας 1,5 λεπτού με αυτόματη λύση, την ίδια ημέρα στις 2.30μμ καταγράφεται ένα ακόμα επεισόδιο για τρία λεπτά με αυτόματη λύση, και υπάρχουν και δύο ακόμα, στις 6.30μμ διάρκειας 1,5 λεπτού, και τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας 1,5 λεπτού με αυτόματη ύφεση, χωρίς να παρουσιάσει επιληπτική δραστηριότητα.

Η χαριστική βολή ουσιαστικά στο παιδί, με 6,5mg ανά mL αίματος, δόθηκε στις 2.28μμ στις 29 Ιανουαρίου 2022. Όταν οι νοσηλευτές βρίσκουν τη μικρή Τζωρτζίνα απνοϊκή μέσα στο θάλαμό της με 32 σφύξεις ανά λεπτό. Μετά από πάνω από 1 ώρα ΚΑΡΠΑ, το παιδί δυστυχώς καταλήγει.

Όπως είναι γνωστό, ο αναισθησιολόγος κατάφερε μετά από 55 ολόκληρα λεπτά της ώρας να επαναφέρει στη ζωή τη Τζωρτζίνα, ωστόσο η 9χρονη έμεινε τετραπληγική.

«Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η παρουσία του Μάνου Δασκαλάκη σε χώρο που βρισκόταν μαζί και το παιδί ήταν στις 14 Απριλίου του 2021 όταν καταγράφεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο άλλο ένα περιστατικό της Τζωρτζίνας όπου επιβιώνει μετά από 55 λεπτά ΚΑΡΠΑ, έχοντας αφήσει όμως επάνω του την τετραπληγία.

Επίσης ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν παρών και δυο ακόμα φορές στις 26 και 27 Ιανουαρίου του 2022, η 26η Ιανουαρίου είναι η ημέρα εισαγωγής του παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων όπου κάθετε όλο το βράδυ με την Ρούλα Πισπιρίγκου, όμως τότε δεν σημειώνεται κάποιο επεισόδιο στο παιδί και από εκεί και έπειτα μέχρι το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου μόνη με το παιδί είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου», αναφέρει στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Ανοικτό το ενδεχόμενο εκταφής της Τζωρτζίνας

Μετά την απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακιστεί ή όχι. Σε κάθε περίπτωση η έρευνα για την πρωτοφανή υπόθεση θα συνεχιστεί αφού εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ανοικτά μέτωπα. Οι φάκελοι για το θάνατο των άλλων δυο παιδιών, της 3,5 ετών Μαλένας και της 7 μηνών Ίριδας, έχουν ανοίξει με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν αποκλειστεί τα παθολογικά αίτια.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται στην επόμενη φάση να ζητηθεί η εκταφή της Τζωρτζίνας για να πάρουν δείγμα από τα μαλλιά της προκειμένου να αναζητήσουν πληροφορίες για τα προηγούμενα επεισόδια που υπέστη το παιδί.

«Η τρίχα έχει την ιδιότητα να μπορεί να μας δίνει την ανάλυση ουσιών σε βάθος χρόνου. Είναι το μόνο βιολογικό υλικό στο οποίο μπορούμε να δούμε ακόμη και πριν 2-3 μήνες αν υπήρχε η χρήση αυτής της ουσίας ή και άλλων ουσιών, με βεβαιότητα» δήλωσε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων και πρόσθεσε πως και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από εξωγενή παράγοντα. «Υπάρχουν σημάδια και τα ευρήματα μιλάνε ξεκάθαρα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, υπάρχει και άλλος λόγος για να προχωρήσουν στην εκταφή της 9χρονης αφού αποκαλύφθηκε ότι μέσα στο φέρετρο του παιδιού η κατηγορούμενη έχει τοποθετήσει ένα τάμπλετ το οποίο δεν αποκλείεται, σύμφωνα με τις αρχές, να έχει καταγράψει στοιχεία αναφορικά με την προμήθεια και τη χορήγηση της κεταμίνης. Άλλωστε, οι αρχές έχουν κατασχέσει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές από το σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα προκειμένου να αναζητήσουν στοιχεία που θα ρίχνουν επιπλέον φως στην υπόθεση.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία